Μη χειρότερα: Ασυνείδητοι δηλητηρίασαν 11 άλογα στον ποταμό Αχέροντα

Κάποιες πράξεις δεν εξηγούνται με τη λογική και γενικότερα είναι απορίας άξιο πως μπορεί να υπάρχει τόση βία και βαρβαρότητα απέναντι στα ζώα. Πόσο σκοτεινά και άρρωστα μυαλά υπάρχουν, ώστε να ξεσπούν το μένος τους σε ανυπεράσπιστα όντα, προφανώς για να ικανοποιήσουν εκδικητικά και ταπεινά ένστικτα.

Δυστυχώς όμως υπάρχουν και τέτοιοι συνάνθρωποι μας, οι οποίοι δεν διστάζουν και δεν σπλαχνίζονται τίποτα, με αποτέλεσμα το πρωί της Παρασκευής ιδιοκτήτης τουριστικής επιχείρησης να βρεθεί μπροστά σε ένα αποτρόπαιο θέαμα, στον ποταμό Αχέροντα και συγκεκριμένα στο χωριό Γλυκή, αντικρίζοντας 2 αλόγα νεκρά και 9 να χαροπαλεύουν από δηλητηρίαση αγνώστων δραστών.

Σύμφωνα με πληροφορίες της paramythia-online.gr, τα άλογα χρησιμοποιούταν για περιήγηση στο ποταμό Αχέροντα και δηλητηριάστηκαν τις βράδυνες ώρες της Πέμπτης – ξημερώματα Παρασκευής ενώ το ακριβές δηλητήριο αναμένεται να φανερώσουν οι τοξικολογικές εξετάσεις που είναι σε εξέλιξη.

Φως στα ακριβή αίτια του αποτρόπαιου περιστατικού αναμένεται να δώσει η σχετική έρευνα που διεξάγεται από το Αστυνομικό Τμήμα Παραμυθιάς.

Αξίζει να σημειωθεί πως η σχετική νομοθεσία (νόμος 3170/2003 και νόμος 4039/2012) προβλέπει και φυλάκιση εκτός από τα πρόστιμα για τους αχαρακτήριστους δράστες παρόμοιων περιστατικών.