”Ένα εύρημα….μία ιστορία”:Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για οικογένειες την Κυριακή 11 Μαΐου στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας

Η ΛΒ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων σας καλεί να λάβετε μέρος στον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων, που διοργανώνεται από το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων (ICOM) και είναι φέτος αφιερωμένη στη θεματική «Οι συλλογές των μουσείων μας ενώνουν», συμμετέχοντας στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα για οικογένειες «Ένα εύρημα….μία ιστορία», που θα υλοποιηθεί την Κυριακή 11 Μαΐου 2014 στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας.

Τα μουσεία είναι ζωντανοί οργανισμοί που συμβάλλουν στη δημιουργία δεσμών μεταξύ επισκεπτών, γενεών και πολιτισμών σε όλο τον κόσμο. Ενώ λειτουργούν στο παρόν, προστατεύουν και προβάλλουν τα τεκμήρια του παρελθόντος. Αποτελούν συνδετικούς κρίκους που παρέχουν τη δυνατότητα στις σύγχρονες και στις μελλοντικές γενεές να κατανοήσουν καλύτερα την καταγωγή και την ιστορία τους.

Μέσα από ευχάριστες εκπαιδευτικές δραστηριότητες, παιδιά και συνοδοί θα έχουν την ευκαιρία να εξοικειωθούν με τον χώρο του Αρχαιολογικού Μουσείου, να γνωρίσουν τη μόνιμη συλλογή και τις μικρές ιστορίες που κρύβονται πίσω από τα εκθέματα.

Διάρκεια προγράμματος: 11.00-13.00

Μέγιστος αριθμός παιδιών και συνοδών:30

Προϋποθέσεις συμμετοχής: ένας συνοδός και έως δύο παιδιά, ηλικίας 6 έως 11 ετών, ανά οικογένεια.

Για τη συμμετοχή στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα είναι απαραίτητη η τηλεφωνική κράτηση (2665 0 21417, 28539 / Πληροφορίες: Θεoδώρα Λάζου – Αντωνία Τζωρτζάτου). Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Η συμμετοχή στο πρόγραμμα είναι δωρεάν