Βουλευτής του Νομού Άρτας ο Αλέξης Τσίπρας – Οι 12 βουλευτές της Ηπείρου

Βουλευτής του Νομού Άρτας ο Αλέξης Τσίπρας

BOYLEYTES ARTASΤην έδρα του στο Νομό Άρτας φαίνεται ότι θα κρατήσει ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας. Έτσι θα είναι κι ένας από τους τρεις βουλευτές του Νομού.

Η δεύτερη έδρα που κερδίζει ο ΣΥΡΙΖΑ ανήκει στην Όλγα Γεροβασίλη, η οποία εκλέγεται για δεύτερη φορά.

H Όλγα Γεροβασίλη γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Άρτα.

Είναι ιατρός ακτινοδιαγνώστρια και ασκεί ελεύθερο επάγγελμα στην Άρτα.

Από τα φοιτητικά της χρόνια συμμετέχει ενεργά σε συνδικαλιστικούς, πολιτικούς και κοινωνικούς αγώνες
Διετέλεσε Γραμματέας της Ιατρικής Εταιρείας Άρτας και του Ιατρικού Συλλόγου Άρτας.

Στις Βουλευτικές εκλογές του 2000 ήταν υποψήφια βουλευτής Νομού Άρτας, συνεργαζόμενη ως ανένταχτη με το ψηφοδέλτιο του «Συνασπισμού» και στις Ευρωεκλογές του 2004 ήταν υποψήφια ευρωβουλευτής με το ψηφοδέλτιο «Γυναίκες για μια άλλη Ευρώπη».

Στις Δημοτικές εκλογές του 1998 εκλέχθηκε για πρώτη φορά Δημοτική Σύμβουλος με την «ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ».

Στις Δημοτικές εκλογές του 2006 και του 2010 ήταν υποψήφια Δήμαρχος Αρταίων, επικεφαλής της «ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ» και μέχρι σήμερα είναι επικεφαλής της παράταξης και Αντιπρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου.
Εξελέγη βουλευτής το 2012.

Αυτή τη φορά συγκεντρώνει 7.932 ψήφους.

Από τη Νέα Δημοκρατία εκλέγεται για δεύτερη φορά ο Γιώργος Στύλιος.

Ο Γιώργος Στύλιος γεννήθηκε στην Άρτα το 1971.

Το 1989, εισήχθηκε στο Φυσικό τμήμα του ΑΠΘ. Από την πρώτη στιγμή δραστηριοποιήθηκε στα φοιτητικά δρώμενα, διετέλεσε πρόεδρος του συλλόγου φοιτητών Φυσικού, μέλος του Πρυτανικού συμβουλίου της συγκλήτου του ΑΠΘ (1990-1994). Παράλληλα με τις σπουδές του, έγινε μέλος της φοιτητικής οργάνωσης ΔΑΠ – ΝΔΦΚ, στην οποία διετέλεσε υπεύθυνος για τη σχολή του, γραμματέας πόλης Θεσσαλονίκης (1992-1994) και εκπρόσωπος της στο κεντρικό συμβούλιο της ΕΦΦΕ (1992-1994) και της ΦΕΑΠΘ (1991-1994). Το χρονικό διάστημα 1996-2004, ο Γιώργος Στύλιος ήταν μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της Ν.Δ.

Από τον Απρίλιο του 2004 έως και το 2006 ήταν Επιστημονικός συνεργάτης του υφυπουργού Αθλητισμού Γ. Ορφανού με αρμοδιότητα τα αθλητικά έργα και τις υποδομές. Μετά το Σεπτέμβριο του 2007 βρέθηκε δίπλα στον Κωστή Χατζηδάκη, αρχικά στο Υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών και στη συνέχεια στο Υπουργείο Ανάπτυξης.

Εκλέχθηκε Βουλευτής Άρτας το 2012.

Οι ψήφοι που πήρε ανέρχονται στις 6.206.

Ένα – ένα σε Πρέβεζα και Θεσπρωτία

BOYLEYTES PR THΣΥΡΙΖΑ και Νέα Δημοκρατία μοιράζονται τις έδρες στις διεδρικές περιφέρειες της Πρέβεζας και της Θεσπρωτίας.

Το εκλογικό αποτέλεσμα φέρνει τρία νέα πρόσωπα στη Βουλή ενώ τη δεύτερη θητεία του θα κάνει ο Κώστας Μπάρκας που εκλέγεται με το ΣΥΡΙΖΑ στο Νομό Πρέβεζας.

Η έκπληξη έγινε στο Νομό Θεσπρωτίας όπου ο Αντώνης Μπέζας έμεινε εκτός Βουλής. Την έδρα κέρδισε ο πρώην Νομάρχης Βασίλης Γιόγιακας.

Στο Νομό Πρέβεζας λοιπόν βουλευτές εκλέγονται ο Κώστας Μπάρκας και ο Στέργιος Γιαννάκης.

Ο Κώστας Μπάρκας είναι δημοσιογράφος. Γεννήθηκε το 1981 και εκλέχθηκε για πρώτη φορά το 2012. Ήταν μέλος της Νεολαίας του ΣΥΝ και δραστηριοποιήθηκε στις σχολές όπως και στο Ελληνικό Κοινωνικό Φόρουμ.
Ο Κώστας Μπάρκας συγκέντρωσε 5.418.

Ο Στέργιος Γιαννάκης είναι πολιτικός μηχανικός. Το 2010 κατέβηκε υποψήφιος δήμαρχος στο Δήμο Πρέβεζας χωρίς όμως να κερδίσει τον Δήμο.

Το 2012 κατέβηκε υποψήφιος βουλευτής όμως και πάλι δεν κέρδισε. Αυτή τη φορά η απουσία του Δημήτρη Τσουμάνη έκανε ευκολότερο το έργο. Έτσι κατάφερε να κερδίσει την εκλογική έδρα.

Ο Στέργιος Γιαννάκης συγκέντρωσε 4.564 ψήφους.

Στο Νομό Θεσπρωτίας τις έδρες μοιράζονται ο Μάριος Κάτσης και ο Βασίλης Γιόγιακας.

Ο Μάριος Κάτσης γεννήθηκε το 1985, κατάγεται από τον Αγ. Βλάσιο Θεσπρωτίας και κατοικεί στο Γραικοχώρι.
Απόφοιτος του Πολυτεχνείου Κρήτης του τμήματος Ηλεκτρονικών Μηχανικών – Μηχανικών Η/Υ.

Είναι ελεύθερος επαγγελματίας και εργάζεται από το 2010 ως προγραμματιστής και τεχνικός Η/Υ στην Ηγουμενίτσα.
Μέλος της Νεολαίας του ΣΥΝ από το 2007 έως και το 2010.

Υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στο νομό Θεσπρωτίας στις εκλογικές αναμετρήσεις Μαΐου και Ιουνίου του 2012.
Κέρδισε την εκλογή του το 2015 συγκεντρώνοντας 4.204 ψήφους.

Ο Βασίλης Γιόγιακας γεννήθηκε το 1966. Είναι καρδιολόγος. Το 2006 είχε εκλεγεί Νομάρχης Θεσπρωτίας. Το 2010 ήταν υποψήφιος δήμαρχος Ηγουμενίτσας, όμως δεν είχε κερδίσει τις εκλογές.

Το 2015 επανήλθε δυναμικά στο πολιτικό προσκήνιο πετυχαίνοντας να εκλεγεί βουλευτής καθώς συγκέντρωσε 4.396 ψήφους.

Ποια είναι η «πεντάδα» στο Νομό Ιωαννίνων

BOYLEYTES IOANNINONΕντελώς νέα πρόσωπα είναι οι τρεις από τους πέντε βουλευτές του Νομού Ιωαννίνων. Οι σταυροί που υπολείπονται είναι από ελάχιστα πλέον εκλογικά τμήματα. Το αποτέλεσμα δεν αλλάζει παρά μόνο ως προς τον τελικό αριθμό των ψήφων που συγκεντρώνει η «πεντάδα» των Ιωαννίνων.

Ο ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθεί να διατηρεί τις τέσσερις από τις πέντε έδρες του Νομού. Βουλευτές εκλέγονται ο Χρήστος Μαντάς με 10.555, ο Γιάννης Στέφος με 8.935, η Μερόπη Τζούφη με 8.392 και ο Γιάννης Καραγιάννης με 8.023 ψήφους.

Ο Χρήστος Μαντάς γεννήθηκε στα Γιάννινα, το 1957. Είναι λέκτορας ψυχιατρικής στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και ετοιμάζεται να κάνει τη δεύτερη βουλευτική του θητεία καθώς είχε αναδειχθεί βουλευτής Ιωαννίνων και το 2012.

Από το 1974 στην Αριστερά ως μέλος της ΚΝΕ και του ΚΚΕ και από την ίδρυση του ΣΥΝ ως μέλος και στέλεχός του.

Υπήρξε Πρόεδρος των Νοσοκομειακών Γιατρών Ηπείρου (ΕΙΝΗ), στο Νομαρχιακό Συμβούλιο Ιωαννίνων (την τελευταία περίοδο) και διατέλεσε δημοτικός σύμβουλος Ιωαννίνων.

Φέτος συγκεντρώνει 10.555 ψήφους.

Ο Γιάννης Στέφος γεννήθηκε στην Κοσμηρά το 1964. Υπηρετεί από το 1998 στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση. Δραστηριοποιήθηκε στις αυτοδιοικητικές εκλογές επί σειρά ετών. Διατέλεσε κοινοτικός σύμβουλος Κοσμηράς ενώ τον Μάιο εξελέγη δημοτικός σύμβουλος Ιωαννίνων.

Είναι μέλος του ΔΣ Δασκάλων και Νηπιαγωγών του Νομού Ιωαννίνων, αιρετό μέλος του Υπηρεσιακού Συμβουλίου, μέλος του Γενικού Συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ ενώ υπήρξε ιδρυτικό μέλος του Συνασπισμού και του ΣΥΡΙΖΑ και μέλος της ΝΕ Ιωαννίνων.

Οι ψήφοι που λαμβάνει ανέρχονται στις 8.935.

Η Μερόπη Τζούφη, γεννήθηκε στα Γιάννενα (κατάγεται από το κεντρικό Ζαγόρι) και αποφοίτησε το 1976 από το Γυμνάσιο Τρικάλων. Από το 1985 κατοικεί μόνιμα στα Γιάννενα.

Είναι Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Παιδιατρικής – Παιδιατρικής Νευρολογίας, στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και είναι υπεύθυνη της Παιδονευρολογικής Μονάδας, του Ειδικού Εξωτερικού Ιατρείου, καθώς και του Εργαστηρίου Νευροφυσιολογίας για παιδιά, στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων.

Μέλος της ΚΝΕ (1976 – 1983) και του ΚΚΕ (1983 – 1985). Μέλος του Συνασπισμού από της ιδρύσεως του και μέχρι του μετασχηματισμού του στον ΣΥΡΙΖΑ. Εκλεγμένη
σύνεδρος στο Ιδρυτικό Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ (2013) – Εκλεγμένο Μέλος της Ν.Ε του ΣΥΡΙΖΑ (2013 – 2014).

Η Μερόπη Τζούφη συγκεντρώνει 8.392 ψήφους.

Ο Γιάννης Καραγιάννης γεννήθηκε στα Γιάννενα, αποφοίτησε από τη Ζωσιμαία Σχολή, σπούδασε Οικονομικά στο ΑΠΘ με ειδίκευση στις Διεθνείς & Ευρωπαϊκές Νομισματικές Σχέσεις και μετεκπαιδεύτηκε στο εξωτερικό στην Περιφερειακή Ανάπτυξη και τη Διαχείριση κρίσεων.

Υπήρξε για πολλά χρόνια διευθυντικό στέλεχος επιχειρήσεων και μέλος του ΔΣ της Συνεταιριστικής Τράπεζας Ηπείρου.

Από το 2005 εργάζεται ως ελεύθερος επαγγελματίας- σύμβουλος εξαγωγών. Είναι συγγραφέας και τακτικός αρθρογράφος οικονομικών και κοινωνικών θεμάτων.

Υπήρξε υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος το 2010 και το 2014 και υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ το 2012. Προέρχεται από το χώρο της ανανεωτικής αριστεράς , ιδρυτικό μέλος του ΣΥΡΙΖΑ και μέλος της Επιτροπής Αγροτικού. Είναι παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών.

Ο Γιάννης Καραγιάννης συγκεντρώνει 8.023 ψήφους.

Ο Κώστας Τασούλας είναι ο «παλιός» και μοναδικός της Νέας Δημοκρατίας στο Νομό Ιωαννίνων.

Γεννήθηκε στα Ιωάννινα το 1959 και είναι δικηγόρος.

Υπήρξε ιδιαίτερος γραμματέας του αειμνήστου Ευαγγέλου Αβέρωφ-Τοσίτσα, Επίτιμου Προέδρου της Ν.Δ.από το 1981 έως το 1990 και ειδικός σύμβουλος στα Υπουργεία Εθνικής Οικονομίας, Εμπορίου και γεωργίας (1989-1990).
Διετέλεσε Πρόεδρος του Οργανισμού Προωθήσεως Εξαγωγών (Ο.Π.Ε.) από το 1990 έως το 1993. Εξελέγη Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Κηφισιάς το 1990. Το 1994 εξελέγη Δήμαρχος Κηφισιάς.

Στις Βουλευτικές εκλογές του 2000 εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής Ιωαννίνων με τη Νέα Δημοκρατία.

Επανεξελέγη στις βουλευτικές εκλογές του 2004, του 2007,του 2009 και του 2012 (Μάϊος και Ιούνιος). Το 2006 ορίσθηκε, από τον πρωθυπουργό, Αναπλ. Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας.

Το 2007 ορίσθηκε Υφυπουργός Εθνικής Αμύνης. Το Φεβρουάριο του 2010 εκλέχθηκε Γενικός Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδος της Νέας Δημοκρατίας.

Τον Ιούνιο του 2013 ορίσθηκε, από τον Αντώνη Σαμαρά, Πρόεδρος του Ινστιτούτου Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής.

Στον τελευταίο ανασχηματισμό είχε οριστεί Υπουργός Πολιτισμού.

Οι ψήφοι που έλαβε ανέρχονται στις 10.564.