Πρόσκληση στην παρουσίαση βιβλίου με μαρτυρίες 20 αγωνιστών της Αριστεράς

Ο συμπατριώτης μας Λάμπρος Τόκας– συνταξιούχος δημοσιογράφος από τη Σαμωνίβα Θεσπρωτίας- παρουσιάζει σήμερα στην Παραμυθιά Θεσπρωτίας, τα Γιάννενα και την Κέρκυρα, το βιβλίο του με τίτλο «ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΦΛΕΒΑΡΗ- Μαρτυρίες συλληφθέντων αγωνιστών 40 χρόνια μετά το χτύπημα στο κλιμάκιο του ΚΚΕ το 1974». Πρόκειται, στην ουσία, για ένα ντοκουμέντο, καθώς στις σελίδες του βιβλίου φιλοξενούνται οι προσωπικές μαρτυρίες 20 συλληφθέντων αγωνιστών (*) για τα βασανιστήρια που υπέστησαν για την αντιδικτατορική τους δράση καθώς επίσης και οι απαντήσεις που δίνει ο καθένας τους στο ερώτημα στα προβλήματα που αντιμετώπισαν και συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν οι προσπάθειες για την κοινή δράση και τις συμμαχίες των κομμάτων της Αριστεράς.

Συγκεκριμένα, εκδηλώσεις για την παρουσίαση του βιβλίου θα γίνουν:

Ø  Την Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου και ώρα 8 μμ στην  Παραμυθιά, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων Καρκαμίσι. Στην εκδήλωση, που διοργανώνει  ο Φιλοπρόοδος Όμιλος Παραμυθιάς  και θα συντονίσει ο πρόεδρός του κ. Νίκος Γώγος, θα μιλήσουν ο δικηγόρος κ. Κώστας Γεωργίου και ο συγγραφέας.

Ø  Την Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου και ώρα 7 μμ, στα Γιάννενα, στην αίθουσα του Συνεδριακού Κέντρου της Περιφέρειας Ηπείρου (οδός Ναπολέοντος Ζέρβα 28-30). Στην εκδήλωση  θα μιλήσουν ο κ. Απόστολος Παπαϊωάννου (ομότιμος καθηγητής ιστορίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων), ο κ Ζώης Γαλατάς ( γραμματέας του Συλλόγου Υπαλλήλων ΟΤΑ Νομού Ιωαννίνων) και ο συγγραφέας. Τη συζήτηση που θα συντονίσει ο δημοσιογράφος κ. Γιώργος Γκόντζος.

Ø  Το Σάββατο 20 Δεκέμβρη  και ώρα 8 μμ στην Κέρκυρα στο βιβλιοπωλείο «ΠΛΟΥΣ» (Νικηφόρου Θεοτόκη 91). Στην εκδήλωση- αποσπάσματα του βιβλίου θα διαβάσει η ηθοποιός κ. Αλεξάνδρα Παγιατάκη–  θα μιλήσουν οι κ.κ. Μίλτος Βασιλείου  (πανεπιστημιακός , ιατρός- πνευμονολόγος) και  Γιώργος Κατσαΐτης (δημοσιογράφος, εκδότης της εφημερίδας «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ» και ο συγγραφέας.

Και στις 3 εκδηλώσεις, μετά τις ομιλίες των εισηγητών για το βιβλίο, θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό για το περιεχόμενο του βιβλίου και άλλα θέματα που θίγει ο συγγραφέας.

(*) Στο βιβλίο καταθέτουν τις προσωπικές τους μαρτυρίες οι αγωνιστές: Δημήτρης Τόκας, Πάνος Παπαδόπουλος, Κάλλια Τουρνάκη, Κατερίνα Παπαγκίκα, Σπύρος Κουρσάρης, Στέφανος Πάντος-Κίκκος, Ιωάννα Μακρή, Άγγελος Βλάσσης, Αρουσιάκ Αϊδινιάν, Δημήτρης Παντάκας, Αρκάδιος ΚατσικάκηςΜανουσάκης, Τάκης Κοντογιάννης, Χρηστός Ράπτης, Δημήτρης Μπουρνούς, Νίκος Τσικόπουλος, Στέλιος Ορφανός, Νάντια Βαλαβάνη, Δημήτρης Τσοπανίδης, Θανάσης Αποστολάς. Επίσης, υπάρχει προφορική μαρτυρία του Κώστα Κάππου, συνοπτικές μαρτυρίες άλλων 4 αγωνιστών, αποσπάσματα από την απολογία της Μίνας Γιάννου στο Στρατοδικείο, αποσπάσματα από την απολογία του Νίκου Καλούδη στο Στρατοδικείο καθώς και η μαρτυρία ενός πρώην ΕΣΑτζή. Τέλος παρατίθενται αναλυτικά βιογραφικά των συλληφθέντων.