Η επέτειος του ’21 δεν είναι φιέστα, ας φανούμε αντάξιοι των προγόνων μας

epam_tra_sm

         epam_tra_sm   Με αφορμή την επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821, το Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο καλεί τους Δημάρχους της Θεσπρωτίας να μην στήσουν εξέδρες, να μην σιδεροφράξουν  δρόμους και πεζοδρομια και να μην επιτρέψουν να παραβρεθούν στις παρελάσεις οι εκπρόσωποι των προδοτών της δοσιλογικής κυβέρνησης που υπέγραψε την παράδοση αμετάκλητα και άνευ όρων της εθνικής μας κυριαρχίας. Η επέτειος αυτή δεν είναι φιέστα, είναι απόδοση φόρου τιμής σε αυτούς που θυσιάστηκαν για να είναι η Ελλάδα ελεύθερη. Είναι ντροπή και πρόκληση να παραβρίσκονται σε τέτοια εκδήλωση δοσίλογοι.

           Καλούμε τους Δημάρχους και τα Δημοτικά Συμβούλια να αρνηθούν να υπακούουν στην κατοχική κυβέρνηση και να υπερασπιστούν τη Δημοκρατία και το Λαό. Προστασία από μονάδες καταστολής χρειάζονται μόνο οι προδότες και οι δικτάτορες. Καλούμε την Αστυνομία  και το Λιμενικό Σώμα να τιμήσει το εθνόσημο και να συνταχθεί με το Λαό. Να πάψει να προστατεύει τη δοσιλογική κυβέρνηση που ξεπουλά και παραδίδει τη χώρα στους κατακτητές του 4ου Ράιχ. Σύντομα όλοι θα κριθούμε για τη στάση μας και όσοι υπηρέτησαν και συνεργάστηκαν με τις δυνάμεις κατοχής θα αντιμετωπίσουν τη δικαιοσύνη.  

           Κυρίως όμως καλούμε τον Λαό της Θεσπρωτίας να φανεί αντάξιος των προγόνων του και να τιμήσει τους Ήρωες του ΄21 στέλνοντας το μήνυμα στους γερμανοτσολιάδες – συνεργάτες τους ότι η αξιοπρέπεια και η υπερηφάνεια μας δεν πωλείται. Έφτασε η ώρα να κοιτάξουμε τα παιδιά και τα εγγόνια μας στα μάτια και να τους υποσχεθούμε πως αν χρειαστεί θα «πέσουμε» όρθιοι για να ζήσουν αυτά ελεύθερη ζωή.

 

* ΑΡΘΡΟ 120, παρ. 4 του Συντάγματος της Ελλάδας:

« H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Ε.ΠΑ.Μ. ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ