Αστερούπολη Ιωαννίνων: Από τις 28 Νοεμβρίου έως τις 6 Ιανουαρίου 2015

Με γοργούς ρυθμούς προχωρούν οι προετοιμασίες για τη διοργάνωση του μεγαλύτερου σε έκταση Χριστουγεννιάτικου χωριού στην Ελλάδα που θα πραγματοποιηθεί στα Ιωάννινα, στο Παραλίμνιο Ψυχαγωγικό Πάρκο, τις ημέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Η Αστερούπολη θα συμβάλλει και εκείνη μαζί με τις πολιτιστικές δράσεις του Δήμου Ιωαννιτών και άλλων Γιαννιωτών «φωτίζοντας» την οικονομία των Ιωαννίνων προσελκύοντας μεγαλύτερο αριθμό επισκεπτών με στόχο την τουριστική και εμπορική ενδυνάμωση της οικονομίας της πόλης μας.

Στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων της μπορούν να συμμετέχουν όσοι επιθυμούν από όλη την Ελλάδα. Δίνουμε όμως προτεραιότητα σε Γιαννιώτες να νοικιάσουν ξύλινα σπιτάκια με χριστουγεννιάτικη διακόσμηση και να προβάλλουν τις δουλειές τους. Επίσης, αξίζει να σημειωθεί πως οποιαδήποτε κατασκευή, εργασία ή αγορά υλικών απαιτείται για την Αστερούπολη γίνεται σε συνεργασία με Γιαννιώτες επαγγελματίες.

Όσοι πραγματοποιήσουν εκπαιδευτική εκδρομή στην Αστερούπολη θα έχουν την τύχη να δουν για πρώτη φορά το Μουσείο Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας (από τις 17/11/14) με πολλά εκθέματα όπως ο μηχανισμός των Αντικυθήρων και το Περιβαλλοντικό Πάρκο των Δεινοσαύρων, όπου πρώτοι οι Γιαννιώτες θα έχουν την ευκαιρία να δουν τους νέους δεινοσαύρους με κίνηση.

Επίσης λούνα παρκ, παγοδρόμιο, εξωτερική και εσωτερική σκηνή, χώροι δημιουργικής απασχόλησης, ο φούρνος και το ταχυδρομείο του Αϊ Βασίλη,  η τέχνη της σοκολάτας, bazaar βιβλίου, μουσικά events με επώνυμους καλλιτέχνες, ξυλοπόδαροι, μάγοι, διαγωνισμοί με πλούσια δώρα, φιλανθρωπικές εκδηλώσεις, δράσεις, σινεμά και ατέλειωτες εκπλήξεις είναι κάποια από αυτά που μπορείτε να απολαύσετε στις επισκέψεις σας, με ξεναγούς τα ξωτικά και τη νεράιδα Αστερούλα.

Απευθύνουμε κάλεσμα προς όλους τους Γιαννιώτες να συμμετέχουν σε δράσεις από οποιοδήποτε φορέα για να ενισχυθεί η πόλη μας.

Τα φώτα θα ανάψουν επίσημα στις 28 Νοεμβρίου και η ατμόσφαιρα θα είναι άκρως εορταστική. Σας περιμένουμε όλους στη δική μας Αστερούπολη για να γίνουμε πάλι παιδιά.

Στη σελίδα μας στο facebook μπορείτε να ενημερώνεστε για όσα συμβαίνουν στο δικό μας Χριστουγεννιάτικο χωριό (με το όνομα: Αστερούπολη Ιωαννίνων).

Η είσοδος είναι ελεύθερη και διατίθεται δωρεάν πάρκινγκ σε όλους τους επισκέπτες.

Από το Γραφείο Τύπου του Χριστουγεννιάτικου Χωριού “Αστερούπολη” Ιωαννίνων