Δραπέτης φυλακών ο 40χρονος που βρέθηκε νεκρός

NYXTA ASTYNOMIAΣε 40χρονο Αλβανό, που είχε δραπετεύσει τον Αύγουστο από τις Φυλακές Ναυπλίου ανήκει το πτώμα που βρέθηκε το απόγευμα της Πέμπτης κοντά στον Μεθοριακό Σταθμό της Κακαβιάς.

Το πτώμα του 40χρονου εντοπίστηκε δίπλα στην κοίτη του ποταμού, το οποίο νωρίτερα είχε διασχίσει κολυμπώντας. Στον ώμο του είχε ένα μικρό τσαντάκι με χρήματα. Η αστυνομία από την πρώτη στιγμή είχε αποκλείσει το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας καθώς δεν υπήρχε κανένα ίχνος κακοποίησης. Από την αυτοψία του χώρου και την αστυνομική έρευνα, αποκλείστηκε το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας.

Όπως διαπιστώθηκε πρόκειται για 40χρονο αλλοδαπό, υπήκοο Αλβανίας, ο οποίος ως κρατούμενος των Φυλακών Ναυπλίου, είχε αποδράσει την 20-08-2012, με τη βοήθεια ένοπλων συνεργών του, από το Νοσοκομείο Ναυπλίου, όπου είχε μεταφερθεί για εξετάσεις.  

Συγκεκριμένα κατά την επιβίβαση του κρατουμένου στο όχημα συνοδείας, προκειμένου να επιστρέψει στο Κατάστημα Κράτησης των Δικαστικών Φυλακών Ναυπλίου, από το Νοσοκομείο Ναυπλίου, όπου είχε μεταφερθεί για λόγους υγείας, μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, με απειλή όπλων και αφού πυροβόλησαν εκφοβιστικά στον αέρα, απέσπασαν τον κρατούμενο από τους άντρες της Εξωτερικής Φρουράς των Φυλακών.

Στη συνέχεια διέφυγαν με όχημα, το οποίο βρέθηκε εγκαταλειμμένο – καμένο την 23-8-2012 στα Ιωαννίνων, ενώ όπως προέκυψε είχε κλαπεί την 25-2-2012 από περιοχή της Αττικής.

Στο σχεδιασμό και την οργάνωση της απόδρασης συμμετείχαν έξι μέλη της εγκληματικής ομάδας, από τα οποία έχουν συλληφθεί τρία, ενώ τα μέλη της εγκληματικής ομάδας, που συμμετείχαν στην εκτέλεση της απόδρασης έχουν ταυτοποιηθεί και αναζητούνται .