Αμετάκλητα αθώοι!

nosfi

nosfiΟμόφωνα αθώους έκρινε το δικαστήριο το Διοικητή του Νοσοκομείου Φιλιατών κ. Σπυρίδωνα Δερδεμέζη και το Διευθυντή της Ιατρικής Υπηρεσίας του Νοσοκομείου κ. Αθανάσιο Μποροδήμο, καθώς δεν αποδείχθηκε η παράβαση καθήκοντος την οποία ισχυρίζονταν ότι είχαν διαπράξει σε βάρος της, η Διευθύντρια του Ακτινοδιαγνωστικού Τμήματος του Νοσοκομείου κα. Μαίρη Μουσελίμη.

Η κα. Μουσελίμη στη μήνυσή της ισχυρίζονταν ότι οι κ.κ. Μποροδήμος και Δερδεμέζης, προσπάθησαν να την αποκλείσουν, διαπράττοντας -κατά τον ισχυρισμό της- παράβαση καθήκοντος, από τη διεκδίκηση της θέσης του Διευθυντή της Ιατρικής Υπηρεσίας, για την οποία τελικά δεν εξελέγη, αν και συμμετείχε στη διαδικασία.

Η εκδίκαση της υπόθεσης αναβλήθηκε αρκετές φορές, μέχρι την τελική της συζήτηση στις 25/04, δημιουργώντας στο ενδιάμεσο τεταμένο κλίμα στο Νοσοκομείο και διαταράσσοντας την ομαλή λειτουργία του αλλά και το κύρος του, καθώς για αρκετούς μήνες η κα Μουσελίμη είχε επιλέξει να επικοινωνεί με τους άμεσα προϊσταμένους της –Διοικητή και Διευθυντή Ιατρικής Υπηρεσίας – με εξώδικα και επιστολές – τα οποία μάλιστα κοινοποιούσε και στον τύπο- και ζητώντας ταυτόχρονα και την πειθαρχική τους δίωξη από το Υπουργείο Υγείας και την 6η ΥΠΕ αντίστοιχα!  

Μάλιστα για τον κ. Μποροδήμο το πρωτοβάθμιο πειθαρχικό της ΥΠΕ συνεδρίασε και τον απάλλαξε ομόφωνα από τις κατηγορίες της μηνύτριας.

Χαρακτηριστικό του κλίματος, είναι ότι θέση στο θέμα πήρε και η ΕΙΝΗ αλλά και η ΠΟΕΔΗΝ στην Ήπειρο και μάλιστα με πρωτότυπο τρόπο για συνδικαλιστικά όργανα, αφού υπερασπίστηκαν με ανακοινώσεις τους τη μηνύτρια και όχι τον διωκόμενο – επίσης συνάδελφό τους – ιατρό!

Η υπόθεση, που ταλάνισε για αρκετό διάστημα το Νοσοκομείο Φιλιατών,  έληξε πλέον οριστικά και αμετάκλητα, καθώς παρήλθε και τυπικά ο χρόνος των 10 ημερών που είχε στη διάθεσή του ο εισαγγελέας  Εφετών Κέρκυρας, στον οποίο προσέφυγε με αίτησή της η μηνύτρια, για να ασκήσει έφεση κατά της απόφασης του τριμελούς Πλημμελειοδικείου Θεσπρωτίας, που αθωώνει ομόφωνα τους κατηγορουμένους.