Αναβάλλονται οι εκλογές στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων

uoi

uoiΗ εκλογή για την ανάδειξη των εσωτερικών μελών του Συμβουλίου Διοίκησης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων αναβάλλονται με απόφαση της Οργανωτικής Επιτροπής.

Η Οργανωτική Επιτροπή υποχρεώνεται να προχωρήσει στην αναβολή των προγραμματισμένων για τις 23 Ιανουαρίου εκλογών, ενώ κρίσιμη θεωρείται η συνάντηση που θα έχουν οι Πρυτάνεις όλης της χώρας με τον Αναπληρωτή Υπουργό Παιδείας Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο, ο οποίος δείχνει πρόθυμος να συνεργαστεί για την άρση του αδιεξόδου στην Ανώτατη Εκπαίδευση.

Ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής Ιωάννης Γεροθανάσης ενημέρωσε εγγράφως τον Πρύτανη Τριαντάφυλλο Αλμπάνη για την αναβολή των εκλογών, επικαλούμενος την μη έγκριση από το Πρυτανικό Συμβούλιο των εκλογικών καταλόγων.

«Η Οργανωτική Επιτροπή αποφάσισε την αναβολή των εκλογών ανάδειξης των Καθηγητών-εσωτερικών μελών του Συμβουλίου της 23ης Ιανουαρίου 2012. Η νέα ημερομηνία εκλογών θα οριστεί 20 ημέρες μετά την παραλαβή των επικυρωμένων από το Πρυτανικό Συμβούλιο εκλογικών καταλόγων των μελών ΔΕΠ», αναφέρει στην επιστολή του ο κ. Γεροθανάσης.

Στην απάντησή του ο Πρύτανης Τριαντάφυλλος Αλμπάνης σημειώνει ότι το Πρυτανικό Συμβούλιο είχε ζητήσει εγκαίρως από το Υπουργείο Παιδείας διευκρινίσεις ως προς τους εκλογικούς καταλόγους, οι οποίες ακόμη δεν δόθηκαν.

Ο κ. Αλμπάνης αναφέρεται ακόμη στην επικείμενη συνάντηση με τον Αναπληρωτή Υπουργό Παιδείας στην οποία όπως σημειώνει «θα συζητηθούν θέματα που άπτονται του χρονοδιαγράμματος των μεταβατικών διατάξεων του Νόμου, αλλά και για τη διασφάλιση της Νομιμότητας».

Με βάση αυτά τα γεγονότα το Πρυτανικό Συμβούλιο αποφάσισε να μην προχωρήσει στην έγκριση των εκλογικών καταλόγων και να ζητήσει την αναβολή των εκλογών για την ανάδειξη μελών του πρώτου Συμβουλίου του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.