Ανατέλλει ο εναλλακτικός τουρισμός στην Παραμυθιά

mpotsh

Άγνωστη μέχρι σήμερα στο ευρύ κοινό, γνωστή στου λίγους «ψαγμένους», η  Παραμυθιά, η Γλυκή και η ευρύτερη περιοχή, προσφέρουν στον επισκέπτη, μια σειρά από δραστηριότητες εναλλακτικού τουρισμού. Μονοπάτια για πεζοπορία, ιππασία, extreme sports, σημεία ιστορικού ενδιαφέροντος, είναι ορισμένες μορφές από τις μορφές εναλλακτικού τουρισμού που υπάρχουν και μπορούν να προσφερθούν στον επισκέπτη της περιοχής.  H ευρύτερη περιοχή της Παραμυθιάς είναι αγροτική και θα μπορούσε να αναπτύξει και να προβάλλει τα χαρακτηριστικά της αυτά, τα οποία διαθέτει ώστε να αναδειχθεί ως περιοχή εναλλακτικού αγροτουρισμού, αθλητικού, πολιτιστικού και θρησκευτικού τουρισμού. 

Στα πλαίσια αυτά, η Παραμυθιά πραγματοποίησε την πρώτη της συμμετοχή σε διεθνή έκθεση τουρισμού στο Visit Greece@Westfield London που πραγματοποιήθηκε από τις 19 μέχρι τις 27 Μαρτίου.

Η πόλη της Παραμυθιάς συμμετείχε με τετρασέλιδο φυλλάδιο στοχευμένο στον εναλλακτικό τουρισμό, που αφορούσε αποκλειστικά σε δραστηριότητες εναλλακτικού τουρισμού. Το φυλλάδιο ήταν μια παραγωγή της Paramythia-online.gr με την συνδρομή του Δήμου Σουλίου και της Δημοτικής Ενότητας Παραμυθιάς.

Ταυτόχρονα Εαρινό εκδρομικό πρόγραμμα συνολικής διάρκειας 15 εβδομάδων υλοποιείται από τον Οργανισμό Εργατικής Εστίας το χρονικό διάστημα από 1/04/2011 – 12/06/2011 για δικαιούχους  του Νομού Αττικής οι οποίοι θα έχουν την δυνατότητα να επισκεφτούν την Γλυκή και τις πηγές του Αχέροντα.

Η Γλυκή περιλαμβάνεται στο Εκδρομικό – Πολιτισμικό Πρόγραμμα “Ανακαλύπτοντας την Ελλάδα και τον Πολιτισμό της”. Περιλαμβάνει τριήμερες εκδρομές με επισκέψεις. Το πρόγραμμα πραγματοποιείται το χρονικό διάστημα από 1/04/2011 – 17/04/2011 και 6/05/2011 – 15/05/2011.

«Τα πρώτα βήματα για την ανάπτυξη της περιοχής με αξιοποίηση των ποιοτικών περιβαλλοντικών της χαρακτηριστικών είναι αυτές οι δράσεις», δηλώνει η Δήμαρχος Σουλίου κ. Σταυρούλα Μπραΐμη Μπότση, συμπληρώνοντας πως «ο Δήμος Σουλίου θα υποκινήσει αλλά και θα σταθεί δίπλα σε κάθε πρωτοβουλία που θα αναδεικνύει και θα αναβαθμίζει το τουριστικό προϊόν της περιοχής».