Απάντηση του Δήμου Ηγουμενίτσας σε δημοσίευμα μας για τη Γωνιά

igmdimarxeio

igmdimarxeioΑπάντηση, απέστειλλε στην ηλεκτρονική μας έκδοση ο Δήμος Ηγουμενίτσας, με αφορμή το δημοσίευμά μας μετά την προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για τη Γωνιά. Η απάντηση αναφέρει:

Σε απάντηση του δημοσιεύματός σας με τίτλο:  «Σουρεαλιστική συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο για τη Γωνιά»,  σας αποστέλλουμε τα κάτωθι αποδεικτικά στοιχεία, με τα οποία καταρρίπτονται ένα προς ένα όσα υποστηρίζετε και θεωρούμε επιτακτική την άμεση δημοσίευσή τους για την αποκατάσταση της αλήθειας.

Συγκεκριμένα σας αποστέλλουμε:

  1. Απάντηση σε έγγραφο της Περιφέρειας Ηπείρου για τη διακοπή κυκλοφορίας της ΕΟ Ηγ/τσας-Πρέβεζας…. και το σχετικό αποδεικτικό αποστολής.
  2. Το αποδεικτικό αποστολής της απόφασης με αριθμό 27/2011 του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας που αφορά το έργο «Βελτίωση Ε.Ο Ηγουμενίτσας-Πρέβεζας στη θέση «Γωνιά» και
  3. Απόφαση της Επιτροπής Κυκλοφορίας, που διαψεύδει τους ισχυρισμούς ότι οι Δημοτικοί Σύμβουλοι είχαν γνωμοδοτήσει θετικά για το έργο της τρανσέρας, αφού η τότε συνεδρίαση της Επιτροπής αφορούσε διακοπή της κυκλοφορίας στο δρόμο Καρτέρι-Πάργα.

Επισυνάπτονται τα παραπάνω. 

Κατεβάστε τα συν. εδώ

Σημείωση Βδέλλας:

1) Πράγματι, ο Δήμος σύμφωνα με το συννημένο έγγραφο, φαίνεται πως απάντησε στις 20 Φεβρουαρίου στο έγγραφο της Περιφέρειας Ηπείρου.Δηλαδή μετά την παρέλευση 7 ημερών από την προθεσμία μέσα στην οποία όφειλε να απαντήσει.

Η Περιφέρεια Ηπείρου απέστειλε έγγραφο στο Δήμο στις 13 Ιανουαρίου 2012 και έπρεπε αυτό, όπως ορίζει ο νόμος, να απαντηθεί έως τις 13 Φεβρουαρίου του 2012. Το Δημοτικό Συμβούλιο ενδιάμεσα συνεδρίασε την 16 Ιανουαρίου 2012 και την 1η Φεβρουαρίου 2012… Είναι απορίας άξιο γιατί το θέμα δεν ετέθη προς συζήτηση εγκαίρως ώστε να απαντηθεί εντός της νόμιμης προθεσμίας.Μήπως περίμενε τη… φυτοτεχνική μελέτη, για να συζητηθούν μαζί, μπας και αλλάξουν γνώμη οι Δημοτικοί Σύμβουλοι;

Η Περιφέρεια Ηπείρου έλαβε απόφαση την 17 Φεβρουαρίου, 2 μέρες μετά την -εκπρόθεσμη πλέον- συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο.

2) Η 27/2011 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας ελήφθη στις 18/11/2011! Χρειάστηκε 3,5 μήνες, μέχρι την 29η Φεβρουαρίου 2012, για να σταλεί στην ΕΥΔΕ/ΜΕΔΕ και αφού είχε εκδοθεί η απόφαση της Περιφέρειας Ηπείρου…

3) Το θέμα της επιτροπής κυκλοφορίας, ανεφέρθη από τον κ. Δήμα, επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης, μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος επιφυλάχθηκε να απαντήσει… διότι δεν ενθυμούνταν τι αφορούσε η απόφαση.

Να δεχθούμε ότι η επιτροπή κυκλοφορίας δεν συζήτησε το θέμα… Δεν θα έπρεπε να το έχει συζητήσει; Δεν θα έπρεπε να έχει λάβει απόφαση; Δηλαδή η επιτροπή κυκλοφορίας συζητά για το αν θα οριστεί όριο ταχύτητας 40 χλμ στο Καρτέρι, αλλά όχι αν θα… αποκλειστεί η Πλαταρία για 8-10 μήνες;