Από τηλεοράσεως φρένο στον άξονα Πρέβεζα – Ηγουμενίτσα

Σε τηλεοπτική συνέντευξη του, ο Υφυπουργός Υποδομών, Νίκος Ταχιάος, με κατηγορηματκό τρόπο, έβαλε φρένο στα σχέδια για ένα σύγχρονο οδικό δίκτυο που θα συνδέει την Πρέβεζα με την Ηγουμενίτσα.

Η Αμβρακία, που σύντομα θα είναι προσβάσιμη μέσω του Άκτιου, δεν θα συνδεθεί με σύγχρονο οδικό δίκτυο προς Βορρά.

Αυτό σημαίνει ότι όσοι ταξιδεύουν από την υποθαλάσσια ζεύξη προς την Πρέβεζα, την Πάργα, την Πέρδικα, τα Σύβοτα και το λιμάνι της Ηγουμενίτσας θα πρέπει να διασχίζουν μια εθνική οδό που χρονολογείται από τις δεκαετίες του ’60 και του ’70, χωρίς σημαντικές βελτιώσεις και με τα συνήθη επιδιορθωτικά μέτρα για να αποφευχθεί ο κίνδυνος κατάρρευσης.

Στην τηλεοπτική του συνέντευξη στην εκπομπή Τριτολογίες της ΕΡΤ3, με τον αντιπεριφερειάρχη Πρέβεζας, Στράτο Ιωάννου, ο Υφυπουργός Υποδομών, Νίκος Ταχιάος, απέρριψε κατηγορηματικά τη δυνατότητα χρηματοδότησης για οποιαδήποτε οδική υποδομή στην Ήπειρο κατά τη διάρκεια της νέας προγραμματικής περιόδου έως το 2030:

«Κάθε πράγμα στον καιρό του και ο κολιός τον Αύγουστο. Η Ελλάδα δεν έχει ανακαλύψει τα λεφτόδεντρα.. Υπάρχουν άλλες προτεραιότητες, υπάρχουν άλλα έργα που τρέχουν, υπάρχουν περιοχές που διεκδικούν.. Η Ήπειρος διεκδικεί αυτό, άλλες περιοχές διεκδικούν κάτι άλλο.. Δεν μπορούμε να υποσχόμαστε και να απλώνουμε τραχανά..» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Υφυπουργός.

Σε παρέμβασή του ο Αντιπεριφερειάρχης Πρέβεζας ανέφερε ότι η Περιφέρεια ετοιμάζει ήδη τις μελέτες για τον άξονα όπως και για άλλα οδικά τμήματα στο Νομό Πρέβεζας και ήδη έχει δεσμεύσει χρήματα από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Ηπείρου όμως θα πρέπει να συμβάλλει και το κεντρικό κράτος με πόρους.

Ο Υφυπουργός επανήλθε με ακόμη πιο κατηγορηματικό τρόπο: «Στην Ήπειρο έχουμε δημοπρατήσει ήδη τον δρόμο Ιωαννίνων- Κακαβιάς, όλα τα έργα δεν μπορούν να γίνουν μαζί» είπε.