ΑΡΧΕΊΟ

Ήπειρος – Τόπος να ζεις: Πλημμύρες

2010-11-10 12:32:08

 

 

Όταν τα ακραία καιρικά φαινόμενα συναντιούνται με την ακραία αδιαφορία των ανευθυνο-υπεύθυνων που ασκούν διοίκηση στο νομό Θεσπρωτίας, το τίμημα που καλούνται να πληρώσουν οι αγρότες και οι κάτοικοι των παρακαλάμιων περιοχών είναι βαρύτατο.

 

Οι πλημμυρισμένες εκτάσεις με τις καλλιέργειες στον Παραπόταμο, στην Κορύτιανη και στη Βρυσέλλα, οι κλειστοί δρόμοι που έχουν χωρίσει το νομό στα δύο είναι το «έργο» που αφήνουν πίσω τους οι συντηρητικές δυνάμεις της απραξίας και της αδράνειας. Ένα «έργο» που θέτει σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές και κοστίζει ακριβά στην τοπική οικονομία, όπως και στο δημόσιο που θα κληθεί όπως οφείλει να αποζημιώσει τους πληγέντες αγρότες.

 

Οι δικαιολογίες που ψελίζονται ότι δεν μπορούσαν να προβλεφθούν τα φαινόμενα και να προληφθούν οι ζημιές αποδεικνύονται κούφια λόγια, αφού στοιχειώδης μέριμνα για τη σωστή λειτουργία του φράγματος θα μπορούσε αν όχι να αποτρέψει την καταστροφή, τουλάχιστον να μειώσει τις επιπτώσεις.

 

Ο συνδυασμός «Ήπειρος Τόπος Να Ζεις» που βρέθηκε από την πρώτη στιγμή δίπλα στους κατοίκους των πληγεισών περιοχών θα αγωνιστεί μαζί τους και για να αποζημιωθούν για τις ζημιές που υπέστησαν αλλά και για να δοθεί μόνιμη λύση στο πρόβλημα που δημιουργείται. Παράλληλα καλεί όλους τους Θεσπρωτούς που έδωσαν στον συνδυασμό μας την πρωτιά στον πρώτο γύρο των περιφερειακών εκλογών να προσέλθουν μαζικά στις κάλπες της ερχόμενης Κυριακής για να δώσουμε όλοι μαζί ακόμη πιο αποφασιστικό μήνυμα καταδίκης προς τις δυνάμεις της οπισθοδρόμισης και της καταστροφής. Είναι η ώρα να αναλάβουν τα ηνία της Θεσπρωτίας και όλης της Ηπείρου οι δυνάμεις της προόδου και της δημιουργίας.

 

 

 

 

Αριστερή Παρέμβαση Πολιτών Πρέβεζας

2010-11-10 12:30:08

 

ΤΩΡΑ ΠΙΟ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

 

Ανακοίνωση για τα εκλογικά αποτελέσματα.

 

 

Τα ποσοστά και οι ψήφοι της ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ πολιτών δήμου Πρέβεζας 307 ψήφοι (1,61%), με την επιτυχία των 240 ψήφων (2,4%) στον πρώην καποδιστριακό δήμο Πρέβεζας λόγω της μόνιμης παρέμβασης μας στον πρώην δήμο, ανέδειξαν ταυτόχρονα την αδυναμία μας για μια αριστερή αντικαπιταλιστική παρέμβαση για τα τοπικά ζητήματα στους πρώην δήμους Λούρου- Ζαλόγγου, την οποία θα προσπαθήσουμε να υλοποιήσουμε το επόμενο διάστημα.

 

Η επιτυχία των 873 ψήφων (2,2%) της ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΣΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ στο νομό Πρέβεζας(τρεις φορές επάνω από την κοινοβουλευτική δύναμη των δυνάμεων που στήριξαν το ψηφοδέλτιο), συνοδεύτηκε με την εκλογή περιφερειακού συμβούλου, επιδοκιμάζουν την τίμια, αγωνιστική και μαχητική στάση μας όλο το προηγούμενο διάστημα, σε μια δύσκολη, άγρια αλλά και ενδιαφέρουσα εποχή.

 

Χαιρετίζουμε τους πολίτες των δήμων Πρέβεζας-Πάργας-Ζηρού που επέλεξαν τους συνδυασμούς της ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ στο δήμο Πρέβεζας και στην Ήπειρο. Είναι ψήφοι αγωνιστικής ανάτασης, ψήφοι ελπίδας για την ανατροπή της βάρβαρης επίθεσης στα δικαιώματα μας, ψήφοι για μια άλλη αριστερά. Υποσχόμαστε πως θα τους τιμήσουμε. Με την εκλογική αυτή δύναμη ανεβαίνει και ο δικός μας αγωνιστικός πήχης των ευθυνών και των υποχρεώσεων μας απέναντι στο λαό, στην εργατική τάξη και στο μαζικό κίνημα για την συνέχιση και κλιμάκωση του αγώνα για την ανατροπή του Μνημονίου και συνολικά του σφαγείου κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ.

 

Οι εκλογές έδειξαν εκτεταμένη καταδίκη του ΠΑΣΟΚ ειδικά στους μεγάλους δήμους και στην περιφέρεια Αττικής. Στο δίλημμα που έθεσε ο πρωθυπουργός, η απάντηση ήταν ένα ηχηρό μήνυμα ανυπακοής.

 

Τη φθορά και την αποδοκιμασία του ΠΑΣΟΚ δεν την εισπράττει η ΝΔ. Οι εργαζόμενοι συνειδητοποιούν ότι πίσω από την «αντιμνημονιακή» ρητορική της ΝΔ κρύβεται η ίδια αντιδραστική πολιτική. Σημαντικό είναι επίσης ότι το ακροδεξιό δεκανίκι του Μνημονίου και του ΠΑΣΟΚ, το ΛΑΟΣ, δεν βγαίνει ωφελημένο από τη φθορά του ΠΑΣΟΚ. Η ήττα του ΣΥΡΙΖΑ στις περιφέρειες και η ενίσχυση του ΚΚΕ δείχνει ότι ο κόσμος της αριστεράς θέλει μια πιο ξεκάθαρη στάση απέναντι στον δικομματισμό και την κυρίαρχη πολιτική.

 

Οι συνδυασμοί που στηρίχτηκαν σε 11 περιφέρειες από την ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α, άλλες οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς και συνεργαζόμενουςι ανένταχτουςι αγωνιστές, με τις 100.000 ψήφους που έλαβαν και τους περιφερειακούς συμβούλους που εξέλεξαν, αποδεικνύει ότι υπάρχει η δυνατότητα συγκρότησης μιας ενωμένης αντικαπιταλιστικής αριστεράς στην Ελλάδα.

 

Η αποχή είναι μεγάλη. Σίγουρα ο κόσμος αυτός που δοκιμάζεται περισσότερο από την πολιτική του μνημονίου, επέλεξε αυτόν τον τρόπο διαμαρτυρίας. Είναι όμως ο καλύτερος; Όχι βέβαια γιατί έτσι πριμοδοτεί εκλογικά και πολιτικά τα κόμματα του δικομματισμού, να ερμηνεύσουν όπως αυτά θέλουν το αποτέλεσμα και να εφαρμόσουν αντίστοιχες πολιτικές. Εμείς πιστεύουμε ότι πρέπει να αλλάξει η κατάσταση κι ότι ο μόνος δρόμος είναι αυτός των αγώνων, της ανατροπής αυτής της πολιτικής, η επιβολή της θέλησης των εργαζομένων, στους κεφαλαιοκράτες και τους υπαλλήλους τους. Για μας είναι ξεκάθαρο πως η αποχή είναι σύμπτωμα βαθιάς κρίσης του πολιτικού συστήματος, αποδοκιμασίας της κοινωνίας απέναντι στην κυρίαρχη πολιτική αλλά και απογοήτευσης εξαιτίας της αδυναμίας της Αριστεράς να συγκροτήσει εναλλακτική αντικαπιταλιστική λύση.

 

Απέναντι στο αστικό καπιταλιστικό μπλοκ που βρίσκεται σε βαθιά κρίση και δεν προσφέρει κανενός είδους φιλολαϊκή διέξοδο στα πολύπλευρα προβλήματα του Ελληνικού λαού, δεν μπορούμε, δεν επιτρέπετε να διαλέξουμε διαχειριστή. Δεν μπορούμε και δεν θα μπούμε σε διλήμματα εν όψει του δεύτερου γύρου των εκλογών. Για αυτό στο δεύτερο γύρο δεν ξεχνάμε τίποτα δεν ψηφίζουμε κανέναν. Ψηφίζουμε ΑΚΥΡΟ-ΛΕΥΚΟ.

 

Tο Σαββάτο 27 Νοέμβρη στις 7 μ.μ πραγματοποιούμε συνέλευση της κίνησης μας με θέματα τον εκλογικό απολογισμό, τον προγραμματισμό δράσης και την εκλογή γραμματείας.

 

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ πολιτών δήμου Πρέβεζας

 

και ΗΠΕΙΡΟΥ(τοπική επιτροπή Πρέβεζας)

 

 

 

 

Λαϊκή Συσπείρωση μετεκλογικό μήνυμα

2010-11-10 12:23:35

 

ΥΠΟΨ. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ: ΚΩΤΣΑΝΤΗΣ ΚΩΣΤΑΣ

 

ΥΠΟΨ. ΑΝΤ/ΧΗΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ: ΠΑΠΑΘΕΟΔΩΡΟΥ ΓΙΑΝΝΗΣ

 

ΥΠΟΨ. ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ: ΔΗΜΑΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ

 

ΥΠΟΨ. ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΟΥΛΙΟΥ: ΜΑΡΕΤΑΣ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ

 

ΥΠΟΨ. ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΦΙΛΙΑΤΩΝ: ΡΕΓΓΑΣ ΛΑΕΡΤΗΣ

 

 

 

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

 

 

Ευχαριστούμε όλους εκείνους και εκείνες που ψήφισαν τα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης που στήριξε το ΚΚΕ στην Περιφέρεια και τους Δήμους. Θεωρούμε ότι συνέβαλαν αποφασιστικά σ’ αυτό το θετικό πολιτικό μήνυμα που περικλείει η εκλογική μάχη. Ξέρουμε πάρα πολύ καλά ότι δεν αρκεί να αισθανόμαστε δικαιωμένοι και ικανοποιημένοι. Το σημαντικότερο είναι ότι μεγαλώνουν αποφασιστικά οι ευθύνες μας μπροστά σε αυτά που έρχονται για τους εργαζόμενους, το λαϊκό κίνημα,.

 

Καταλαβαίνουμε ότι πρέπει να πολεμήσουμε αδυναμίες προκειμένου να κάνουμε το κυριότερο: Να συμβάλουμε στη λαϊκή ενότητα, στη συσπείρωση, στην οργάνωση της καθημερινής πάλης του λαού για να αποτρέψουμε τα χειρότερα αλλά και για να δημιουργηθούν προϋποθέσεις αυτό το εκλογικό αποτέλεσμα να απελευθερώσει λαϊκή δυναμική, να έρθουν καλύτερες μέρες για τον τόπο μας.

 

Απευθυνόμαστε σε εκείνους που έκαναν αποχή θέλοντας να δώσουν ένα σαφές μήνυμα καταδίκης της πολιτικής του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ και τους λέμε ότι είναι ευκαιρία να ξανασκεφτούν. Εχουν την ευκαιρία από εδώ και μπρος αυτό το μήνυμα καταδίκης που θέλουν να στείλουν, να το στείλουν με ένα θετικό ενεργητικό τρόπο μέσα στο κίνημα αλλά και στην κάλπη, όποτε αυτή έρθει, όπως να το δείξουν αυτό και στον δεύτερο γύρο

 

Από την αρχή, πολύ έγκαιρα, δώσαμε γενικό πολιτικό χαρακτήρα στη μάχη των τοπικών εκλογών. Καλέσαμε το λαό να καταψηφίσει το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ για τα πεπραγμένα τους πάνω από 20 χρόνια και αναμφισβήτητα μέσα σε αυτά τα πεπραγμένα είναι το μνημόνιο, τα βάρβαρα μέτρα που πάρθηκαν και ό,τι έχει να παρθεί από εδώ και μπρος. Καλέσαμε το λαό σε συσπείρωση, πάλη, αντεπίθεση να αντιμετωπίσουμε επείγοντα προβλήματα αλλά και να δημιουργήσουμε προϋποθέσεις συνολικής ανατροπής αυτής της πολιτικής, δραστικής αλλαγής του πολιτικού συσχετισμού δύναμης.

 

Αυτή την τακτική θα ακολουθήσουμε και στο δεύτερο γύρο των τοπικών εκλογών. Θα υπήρχε αναντιστοιχία λόγων και πράξεων αν λειτουργούσαμε διαφορετικά. Με τις ψήφους της Λαϊκής Συσπείρωσης, του ΚΚΕ δεν θα εκλεγεί πουθενά Δήμαρχος ή Περιφερειάρχης του δικομματισμού! Όσο πιο μικρό αριθμό ψήφων πάρουν, τόσο πιο έντονα θα νιώθουν την «ανάσα του λαού στο σβέρκο τους»! Καλούμε το λαό να καταψηφίσει και τα δύο κόμματα. Να μην μπει ανάμεσά τους, να μη ρυθμίσει ποιο από τα δύο, ΠΑΣΟΚ ή ΝΔ, θα είναι ο νικητής. Θα είναι κυριολεκτικά ένα βήμα πίσω.

 

Ο πόλεμος που κύρηξαν στους εργαζόμενους, στα φτωχά λαϊκά στρώματα, ΠΑΣΟΚ – ΝΔ – ΕΕ – κεφάλαιο συνεχίζεται με αμείωτη ένταση. Η τρόικα, θα είναι εδώ τη Δευτέρα 15/11 για να προωθήσει τα συμφωνηθέντα! Θα την «υποδεχτούμε» αγωνιστικά όπως της πρέπει.

 

 

 

 

 

 

10-11-2010 Ειδήσεις από την Ήπειρο

2010-11-10 12:10:01

 

Προβλήματα λόγω καιρικών συνθηκών στο Νομό Ιωαννίνων

 

 

 

Έντονα ήταν χθες τα προβλήματα στο Νομό Ιωαννίνων από τη συνεχιζόμενη έντονη βροχόπτωση. Σε πολλές περιοχές του Λεκανοπεδίου Ιωαννίνων (Βουνοπλαγιά, Καρδαμίτσια, Πεδινή, Ανατολή) έχουν πλημμυρίσει αγροτικές εκτάσεις, δρόμοι και υπόγεια σπιτιών. Για την άμβλυνση των προβλημάτων, εργάζονται μηχανήματα της Ν.Α.Ι., Δήμων, Ιδιωτών, συνεργεία της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, με την παράλληλη συνδρομή της Αστυνομίας. Ζημιές έχουν υποστεί δημοτικά δίκτυα, ενώ αντιμετωπίστηκαν και προβλήματα με φραγμένα φρεάτια σε περιοχές του Λεκανοπεδίου.

 

Σοβαρές ζημιές έχουν υποστεί οι ιχθυοκαλλιέργειες στο Λούρο. Τις μονάδες, επισκέφτηκε χθες και ενημερώθηκε για το ύψος και το είδος των ζημιών ο Νομάρχης κ. Αλ. Καχριμάνης, που ανέλαβε να διαβιβάσει στο αρμόδιο Υπουργείο το αίτημα για την αποζημίωση των πληγέντων.

 

Σε κατάσταση ανάγκης βρίσκονταν από χθες το απόγευμα ο Δήμος Σελλών. Από τους ανέμους έχουν παρασυρθεί στέγες στο Δ. Δ. Βαλανιδιάς, ενώ ζημιές, μεταξύ άλλων, έχουν υποστεί τα οδικά δίκτυα Άγιος Νικολάος – Βαλανιδιά – Κερασέα, οι γέφυρες Σενίκο – Κερασέα, Δομολεσιά – Λάλιζα, καταπτώσεις σημειώθηκαν στην οδό Παρδαλίτσα – Βαλανιδιά και στο δρόμο Κερασέα – Σενίκο, που είχε ως αποτέλεσμα την προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας. Προσωρινή διακοπή κυκλοφορίας υπήρξε και στον Ασπροπόταμο Αρμάτων Κόνιτσας, όπου εστάλλει μισθωμένο μηχανήμα για την απομάκρυνση των φερτών υλικών.

 

Υπερχείλιση νερών υπήρξε στη γέφυρα Εκκλησοχωρίου, καθώς επίσης και στη γέφυρα Κοκκινοχώματος, εξαιτίας της οποίας η κυκλοφορία διοχετεύθηκε μέσω Βαγενιτίου. Τέλος αργά χθες ο απόγευμα αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στην οδό Γραμμένο – Βαγενίτι, που είχε διακοπεί προσωρινά.

 

Λόγω των έντονων βροχοπτώσεων που εκδηλώθηκαν στην πόλη των Ιωαννίνων, η Πυροσβεστική Υπηρεσία Ιωαννίνων δέχτηκε χθες περισσότερες από 100 κλήσεις για παροχή βοηθείας (άντληση υδάτων, κοπή δέντρων) ενώ είχε ήδη επέμβει μέχρι αργά το βράδυ σε 60 περιπτώσεις. Είκοσι (23) πυροσβεστικά οχήματα με αντλητικά συγκροτήματα και σαράντα πέντε (45) άνδρες επιχείρησαν σε διάφορα σημεία της πόλης. Τα περισσότερα περιστατικά εκδηλώθηκαν στα Καρδαμίτσα και στην περιοχή της «Βλαχόστρατας» όπου πλημμύρησαν πολλές κατοικίες καθώς η στάθμη του νερού εκεί ξεπέρασε το ένα μέτρο. Έκτος από τις πυροσβεστικές δυνάμεις της Δ.Π.Υ. Ιωαννίνων κλήθηκαν για ενίσχυση δυνάμεις από την Π.Υ. Φιλιππιάδας, την Π.Υ. Ηγουμενίτσας, την Π.Υ. Κόνιτσας και την 5η ΕΜΑΚ. Την όλη πυροσβεστική επιχείρηση, η οποία συνεχίστηκε και κατά τη διάρκεια της νύχτας, συντονίζει ο Αναπληρωτής Διοικητής της ΠΔΠΥ Ηπείρου Πύραρχος Κλείτσας Μιχαήλ.

 

Ταυτόχρονα με εντολή της Γενικής Γραμματέα Περιφέρειας Ηπείρου, Δήμητρας Γεωργακοπούλου-Μπάστα όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες βρίσκονται σε ετοιμότητα προκειμένου να αντιμετωπισθούν τα προβλήματα από τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην Ήπειρο τα τελευταία εικοσιτετράωρα.

 

Διαμάχη Φίλιου-Γκόντα για τα προβλήματα λόγω κακοκαιρίας

 

Για αδράνεια του Δήμου και της ΔΕΥΑΙ κάνει λόγο σε ανακοίνωση της, η παράταξης Ενότητα Πολιτών σχετικά με τα προβλήματα λόγω κακοκαιρίας. Στην ανακοίνωση μεταξύ άλλων αναφέρεται: «Τα έντονα καιρικά φαινόμενα δημιούργησαν τεράστια προβλήματα, τα οποία έγιναν ακόμη μεγαλύτερα λόγω της αδράνειας επέμβασης του Δήμου και της ΔΕΥΑΙ σε κρίσιμα σημεία της πόλης.»

 

Η απάντηση της Δημοτικής Αρχής, έχει ως εξής:

 

«Οι έντονες βροχοπτώσεις του τελευταίου διημέρου, προκαλούν προβλήματα σε περιοχές της πόλης. Ο Δήμος και η Δ.Ε.Υ.Α.Ι. έχουν συστήσει ειδικές ομάδες-συνεργεία και με τον απαραίτητο μηχανολογικό εξοπλισμό, επεμβαίνουν όπου χρειάζεται. Η προσπάθεια μικροπολιτικής εκμετάλλευσης και αυτών ακόμη των έκτακτων καιρικών φαινομένων, είναι ολωσδιόλου απαράδεκτη.»

 

Ανακοίνωση Ν. Γκόντα για το εκλογικό αποτέλεσμα

 

 

 

Ανακοίνωση για το εκλογικό αποτέλεσμα και κάλεσμα για τη δεύτερη Κυριακή, εξέδωσε η Ανεξάρτητη Δημοτική Πρωτοπορία του Νίκου Γκόντα. Η ανακοίνωση έχει ως εξής: Η «Ανεξάρτητη Δημοτική Πρωτοπορία», υπό την ηγεσία του Δημάρχου κ. Νικολάου Γκόντα, επέτυχε ένα πρωτοφανές, για τα πολιτικά δεδομένα, αποτέλεσμα και γι’ αυτό ευχαριστεί πολύ όλους όσους την στήριξαν.

 

Οι πολίτες του Δήμου Ιωαννιτών, αναγνώρισαν το έργο που έγινε κατά την οκταετία που πέρασε και εξέφρασαν την εμπιστοσύνη τους στο πρόσωπο του κ. Γκόντα. Πήρε το μήνυμα και η παράταξη που δημιούργησε τα σύγχρονα Γιάννινα, προχωρά ανανεωμένη και αναδιοργανωμένη.

 

Ανοιχτή συνάντηση των υποψηφίων που στηρίζει το ΠΑΣΟΚ στην Άρτα

 

Η Νομαρχιακή Επιτροπή Εκλογικού Αγώνα ΠΑΣΟΚ Άρτας διοργανώνει ανοιχτή συνάντηση σήμερα Τετάρτη 10 Νοεμβρίου και ώρα 7 μμ στο ξενοδοχείο «ΒΥΖΑΝΤΙΝΟ», με ομιλητές τον Βαγγέλη Αργύρη και τον Γιάννη Παπαλέξη, στα πλαίσια των προεκλογικών δραστηριοτήτων των συνδυασμών που στηρίζονται από το ΠΑΣΟΚ στην Περιφέρεια της Ηπείρου «ΗΠΕΙΡΟΣ – ΤΟΠΟΣ ΝΑ ΖΕΙΣ» με επικεφαλής τον Βαγγέλη Αργύρη και στον Δήμο της Άρτας «ΓΕΦΥΡΑ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ» με επικεφαλής τον Γιάννη Παπαλέξη.

 

Εκλογές Περιφέρειας: Η στάση των συνδυασμών

 

 

Η Λαϊκή Συσπείρωση με ανακοίνωσή της αρνείται με τα καλέσματα που της απευθύνουν για στήριξη στο β’ γύρο: και με ανακοίνωσή της καλεί τους ψηφοφόρους της να «ψηφίσουν άκυρο, λευκό στο δεύτερο γύρο και στους δήμους και στην περιφέρεια».

 

Με δηλώσεις του ο Γιάννης Παπαδημητρίου κάνει απολογισμό για το εκλογικό αποτέλεσμα εκτιμώντας ότι ο συνδυασμός είναι ικανοποιημένος από την εκπροσώπηση όχι όμως και από το ποσοστό του, το οποίο χαρακτηρίζει «κατώτερο των προσδοκιών» και προσδιορίζει τη στάση της παράταξης για τον δεύτερο γύρο επισημαίνοντας: «Ζητήσαμε την ψήφο των συμπολιτών μας στον πρώτο γύρο και δεν έχουμε καμιά πρόθεση να επηρεάσουμε τη συνείδησή του και την επιλογή του στο δεύτερο. Θα πρέπει όλοι να αντιληφθούν ότι έχει περάσει ανεπιστρεπτί η εποχή, που οι παρατάξεις διαπραγματευόταν ή καθοδηγούσαν την ψήφο των πολιτών».

 

Ο συνδυασμός “ΗΠΕΙΡΟΣ ΤΩΝ ΟΡΙΖΟΝΤΩΝ”, απευθύνει ευχαριστήριο χαιρετισμό σε όσους επέλεξαν να τον στηρίξουν με την ψήφο τους στις αυτοδιοικητικές εκλογές της 7/1/2010 και καλεί «όλες και όλους να προσέλθουν στις κάλπες της επόμενης Κυριακής για την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος» αφού εκτιμά ότι η αποχή αντιμάχεται την αρχή της λαϊκής κυριαρχίας και εξυπηρετεί, σε κάθε περίπτωση, δυνάμεις και συμφέροντα αλλότρια του κοινωνικού συνόλου»

 

To διεθνές Συνέδριο Οδικής Ασφάλειας στα Ιωάννινα

 

 

To διεθνές Συνέδριο Οδικής Ασφάλειας της Οικονομικής Επιτροπής για την Ευρώπη του Ο.Η.Ε.) και του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας Ευξείνου Πόντου, διοργανώνεται στα πλαίσια της Ελληνικής Προεδρίας του ΟΣΕΠ, υπό την αιγίδα του Ελληνικού Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, από το Επιμελητήριο Ιωαννίνων/Enterprise Europe Network-Hellas, την Περιφέρεια Ηπείρου και τον Ελληνικό Επιμελητηριακό Σύνδεσμο Μεταφορών, στις: 18–19 Νοεμβρίου στα Ιωάννινα. Το συνέδριο αναμένεται να συμβάλλει προς την εφαρμογή της Δεκαετίας Δράσης για την οδική Ασφάλεια στην περιοχή του ΟΣΕΠ και τα απτά αποτελέσματα που παρήχθησαν από το πρόσφατα ολοκληρωμένο σχέδιο της Οικονομικής Επιτροπής για την Ευρώπη του Ο.Η.Ε. για την «Βελτίωση της Οδικής Ασφάλειας: Θέτοντας τους περιφερειακούς και εθνικούς στόχους μείωσης των θυμάτων οδικής κυκλοφορίας». Μεταξύ των κύριων στόχων του Συνεδρίου είναι η προσφορά σε ειδικούς από την περιοχή του ΟΣΕΠ μιας πλατφόρμας συνεργασίας για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας και την ανταλλαγή βέλτιστων πρακτικών. Επιπλέον, η συμμετοχή υψηλού επιπέδου διεθνών και Ευρωπαίων εκπροσώπων των κύριων εμπλεκομένων θα συνεισφέρει στην περαιτέρω ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης και την αύξηση του ενδιαφέροντος για τα θέματα οδικής ασφάλειας στην περιοχή.

 

Και νέο τροχαίο στα Ελληνοαλβανικά Σύνορα

 

 

Τροχαίο δυστύχημα έγινε χθες στις 15.45 στο 24ο χλμ της εθνικής οδού Ιωαννίνων – Κακαβιάς, κοντά στη Βρύση του Πασά, όταν ΙΧ συγκρούστηκε με φορτηγό. Νεκρός από τα συντομία ανεσύρθη ο 56χρονος οδηγός του ΙΧ, αλβανικής καταγωγής.

 

Διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος αύριο

 

 

Για να εκτελεστούν απαραίτητες τεχνικές εργασίες της ΔΕΗ, θα γίνει διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος την Πέμπτη 11 Νοεμβρίου από ώρα 8.30 π.μ. έως 10.00 π.μ. στις περιοχές Κρύα, Πέραμα, Σπήλαιο Περάματος, Στρούνι, Στρατόπεδο Περάματος, Λυγκιάδες, κεραίες Λυγκιάδων, Νήσος Ιωαννίνων, Ι. Μονή Ντουραχάνης, Μάζια, Κρυόβρυση, έως συνοικισμούς Κράψης Σταμάτη και Παναγίας Δρίσκου.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Το νέο ιατρικό δημοτικό συμβούλιο Ηγουμενίτσας�..

2010-11-09 21:29:40

 

Όσοι αισθάνονται ότι κάτι δεν πάει καλά με την υγεία τους, αυτές οι εκλογές ανέδειξαν την πιο ανέξοδη θεραπεία…η οποία θα τύχει εφαρμογής από την 1-1-2011 μΧ…..

 

Προϋπόθεση οι υποψήφιοι ασθενείς να παρακολουθούν τις μελλοντικές συνεδριάσεις του νέου δημοτικού συμβουλίου Ηγουμενίτσας και θα τύχουν της καλύτερης δυνατής ιατρικής υποστήριξης πολλαπλών ειδικοτήτων χωρίς να δώσουν δεκάρα τσακιστή….

 

Αν μη τι άλλο αυτή είναι μια δημοκρατική κατάκτηση των πολιτών…με την πλειάδα ιατρών που εξελέγησαν αξίως βεβαίως βεβαίως… αφήνοντας πίσω τους έμπειρα αυτοδιοικητικά στελέχη να βλέπουν την πλάτη τους…

 

Ας είναι όμως, αφού είναι κυρίως για το καλό μας……

 

 

 

 

 

 

Όσα παίρνει ο άνεμος

2010-11-09 21:11:49

 

Αισθητά τα σημάδια των ακραίων καιρικών φαινομένων και στην πόλη της Ηγουμενίτσας

 

Αισθητά τα σημάδια των ακραίων καιρικών φαινομένων και στην πόλη της Ηγουμενίτσας. Πέρα από την απαγόρευση του απόπλου στην πορθμειακή γραμμή Ηγουμενίτσας – Κέρκυρας – Παξών λόγω των θυελλωδών ανέμων , κλαδιά έσπασαν και δέντρα σκίστηκαν στα δύο όπως στη φωτογραφία όπου η τέντα παραλιακού καταστήματος κρατά το τσακισμένο από τον άνεμο κλαδί….

 

 

 

 

 

 

Αστυνομικό Δελτίο

2010-11-09 20:43:16

 

Παράνομο Εμπορία Όπλων στα Ιωάννινα

 

Την 07-11-2010 και ώρα 15.30΄ στα Ιωάννινα από αστυνομικούς του Β΄ Τ.Σ.Φ. Δελβινακίου συνελήφθη ένας ημεδαπός γιατί κατελήφθη να κατέχει ένα όπλο τύπου “REPLICA”. Σε έρευνα που διενεργήθηκε στο κατάστημα όπου ο ανωτέρω είχε προμηθευτεί το όπλο, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν έντεκα (11) όπλα ιδίου τύπου για τα οποία ο ημεδαπός ιδιοκτήτης στερούνταν απαραίτητης άδειας εμπορίας αυτών.

 

Ο συλληφθείς και ο υπάλληλος του καταστήματος, ο οποίος επίσης συνελήφθη, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημ/κών Ιωαννίνων, ενώ αναζητείται ο ημεδαπός ιδιοκτήτης του καταστήματος. Τα όπλα κατασχέθηκαν από την Υ.Α Ιωαννίνων που διενεργεί την προανάκριση.

 

Συνελήφθη να μεταφέρει 5 λαθρομετανάστες

 

Την 06-11-2010 και ώρα 20.30΄ στην Ηγουμενίτσα αστυνομικοί της Υ.Α Ηγουμενίτσας συνέλαβαν έναν (1) ημεδαπό γιατί κατελήφθη να μεταφέρει προς το εσωτερικό της Χώρας με Ι.Χ.Ε αυτ/το ιδιοκτησίας του πέντε (5) λαθρομετανάστες με τελικό προορισμό το Αγρίνιο .

 

Ο συλληφθείς και οι λαθρομετανάστες, οι οποίοι επίσης συνελήφθησαν, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημ/κών Θεσπρωτίας ενώ το όχημα κατασχέθηκε από την Υ.Α Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση.

 

Συνελήφθησαν για κατοχή ναρκωτικών

 

Την 05-11-2010 και ώρα 11.30΄ στο 1ο χλμ. Ε.Ο Πρέβεζας-Ηγουμενίτσας αστυνομικοί του Τ.Α Πρέβεζας συνέλαβαν ένα ζευγάρι ημεδαπών γιατί σε γενόμενο έλεγχο στο Ι.Χ.Ε αυτ/το που επέβαιναν βρέθηκε και κατασχέθηκε μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης.

 

Σε νομότυπη έρευνα που διενεργήθηκε στην οικία τους βρέθηκαν ογδόντα οκτώ (88) γραμμάρια κοκαΐνης, πέντε (5) γραμμάρια ηρωίνης και μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης.

 

Από την προανάκριση προέκυψε ότι την κοκαΐνη είχε προμηθεύσει στους ανωτέρω έτερος ημεδαπός , ο οποίος συνελήφθη από το Τ.Δ.Ν Ιωαννίνων. Σε νομότυπη έρευνα στην οικία του στα Ιωάννινα βρέθηκε και κατασχέθηκε ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης συνολικού βάρους σαράντα τριών (43) γραμμαρίων.

 

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημ/κών Πρέβεζας από το Τ.Α Πρέβεζας που διενεργεί την προανάκριση.

 

160 λαθρομετανάστες συνελήφθησαν το τελευταίο τριήμερο

 

Εκατόν εξήντα (160) συνολικά λαθρομετανάστες, συνελήφθησαν κατά το χρονικό διάστημα από 05-11-2010 έως 07-11-21010, σε όλη την Ήπειρο και επαναπροωθήθηκαν στην Χώρα τους.

 

 

 

 

 

 

 

 

Ήπειρος Τόπος Να Ζεις

2010-11-09 20:35:32

 

Δελτίο τύπου του υποψήφιου αντιπεριφερειάρχη Θεσπρωτίας Γρηγόρη Τζιοβάρα:

 

«Στο χέρι μας είναι να επιλέξουμε ποιες δυνάμεις θέλουμε να διοικήσουν την νέα αιρετή Περιφέρεια στη Θεσπρωτία. Γι’ αυτό καλούμε τις αριστερές προοδευτικές, οικολογικές δυνάμεις να δώσουμε μαζί τον αγώνα»

 

 

 

Ο συνδυασμός «Ήπειρος Τόπος Να Ζεις» ευχαριστεί θερμά όλους τους πολίτες της Θεσπρωτίας που συμμετείχαν στην εκλογική διαδικασία για τον νέο θεσμό της αιρετής περιφέρειας και εξέφρασαν τη σαφή βούληση τους για αλλαγή σελίδας στο νομό μας.

 

Οι Θεσπρωτοί μίλησαν και έστειλαν μηνύματα με πολλούς αποδέκτες.

 

Η πρωτιά που έδωσαν στον συνδυασμό μας είναι ιδιαιτέρως τιμητική για μας. Μας οπλίζει με δύναμη και πάθος για να δώσουμε με ακόμη μεγαλύτερη αποφασιστικότητα τη μάχη του δεύτερου γύρου.

 

Είναι εδραία η πεποίθησή μας ότι αυτή την Κυριακή μπορεί να ακουστεί ακόμη πιο δυνατά το μήνυμα της αναγκαίας αλλαγής σελίδας στη Θεσπρωτία που εκφράστηκε στον πρώτο γύρο και από πολίτες που δεν επέλεξαν το δικό μας συνδυασμό.

 

Στην κάλπη του δεύτερου γύρου μπορούμε και πρέπει να συναντηθούμε όλοι οι πολίτες που επιλέξαμε διαφορετικά ψηφοδέλτια στον πρώτο γύρο αλλά έχουμε κοινές επιδιώξεις. Έχουμε κοινές αξίες. Μας ενώνει η ίδια αγωνία για το παρόν και το μέλλον του τόπου μας.

 

Είναι αδήριτη ανάγκη στο νέο Περιφερειακό Συμβούλιο Ηπείρου που θα αποτελέσει χώρο συνάντησης όλων των απόψεων και των προβληματισμών να πλειοψηφήσουν οι δημιουργικές δυνάμεις του τόπου μας και να συρρικνωθούν οι συντηρητικές δυνάμεις της απραξίας και της αδράνειας.

 

Τα αποτελέσματα του τρόπου με τον οποίο πολιτεύτηκαν και πολιτεύονται είναι ορατά γύρω μας. Και έχουν ονοματεπώνυμο!

 

Την Κυριακή παίρνουμε την τύχη της Θεσπρωτίας, την τύχη της Ηπείρου στα χέρια μας. Σε αυτή την προοπτική δεν περισσεύει κανείς. Στο χέρι μας είναι να επιλέξουμε ποιες δυνάμεις θέλουμε να διοικήσουν την νέα αιρετή Περιφέρεια στη Θεσπρωτία.

 

Γι’ αυτό καλούμε τις αριστερές προοδευτικές, οικολογικές δυνάμεις να δώσουμε μαζί τον αγώνα.

 

Όλοι μαζί θα γράψουμε το νέο κύκλο της ιστορίας του τόπου μας. Με καθαρές κουβέντες και ξεκάθαρους στόχους. Το θέλουμε. Το αξίζουμε. Το μπορούμε.

 

 

 

 

 

 

Ήπειρος Τόπος Να Ζεις

2010-11-09 20:22:25

 

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ

 

Ηπειρώτισσες και Ηπειρώτες,

 

Την Κυριακή περίπου 250.000 πολίτες θα ψηφίσουν και θα αποφασίσουν για το μέλλον της Ηπείρου.

 

Μεταξύ αυτών, περίπου 50.000 πολίτες, που την περασμένη Κυριακή επέλεξαν έναν από τους συνδυασμούς της Αριστεράς, άκυρο ή λευκό ψηφοδέλτιο.

 

Η επιλογή τους είναι καθοριστική για την έκβαση της αναμέτρησης.

 

Η αποχή δεν ωφελεί. Δίνει λευκή επιταγή στη συντηρητική παράταξη.

 

Το άκυρο και το λευκό δεν είναι διαμαρτυρία και τήρηση ίσων αποστάσεων από τους δύο υποψηφίους, αλλά ενισχύει το συνδυασμό της οπισθοδρόμησης και της απραξίας.

 

Την Κυριακή θα βρεθούμε μαζί πολίτες που επιλέξαμε διαφορετικά ψηφοδέλτια στον πρώτο γύρο αλλά έχουμε κοινές επιδιώξεις.

 

Μας ενώνουν πολλά.

 

Όχι μόνο για όσα ζήσαμε μαζί.

 

Κυρίως μας ενώνει το μέλλον της Ηπείρου.

 

Είμαστε αισιόδοξοι γιατί έχουμε εμπιστοσύνη στην κρίση των πολιτών.

 

Το κάλεσμα που απευθύναμε χθες στις αριστερές, προοδευτικές, οικολογικές δυνάμεις να δώσουμε μαζί τον αγώνα είχε απήχηση.

 

Όλοι μαζί την Κυριακή ξεκινάμε μια νέα πορεία για την Ήπειρο

 

 

 

 

 

 

Λουκέτο στους ΟΤΑ προσεχώς

2010-11-09 20:17:39

 

Πρόγραμμα Συσκέψεων ενόψει των κινητοποιήσεων των εργαζομένων στη τοπική αυτοδιοίκηση

 

Συνάδελφοι,

 

Για την καλύτερη προετοιμασία των απεργιακών κινητοποιήσεων που έχει προκηρύξει η Ομοσπονδία αλλά και την ενημέρωση των συλλόγων-μελών της και των Διοικητικών Συμβουλίων τους προγραμματίσαμε την πραγματοποίηση Περιφερειακών Συσκέψεων σύμφωνα με το πιο κάτω πρόγραμμα, το οποίο αναλυτικά έχει ως εξής:

 

1. ΤΡΙΤΗ 16 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2010 – 10.00 π.μ.

 

Στη ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, στα γραφεία της Ε.Δ.Ο.Θ. (Προξένου Κορομηλά 51 – Θεσσαλονίκη).

 

Θα συμμετέχουν οι σύλλογοι των Νομών Δράμας, Έβρου, Καβάλας, Ξάνθης, Ροδόπης, Ημαθίας, Θεσσαλονίκης, Κιλκίς, Πέλλας, Πιερίας, Σερρών, Χαλκιδικής, Γρεβενών, Καστοριάς, Κοζάνης και Φλώρινας.

 

2. ΤΡΙΤΗ 16 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2010 – 10.00 π.μ.

 

Στο ΒΟΛΟ, στο Δημαρχείο της πόλης (Πλατεία Ρήγα Φεραίου– Βόλος).

 

Θα συμμετέχουν οι σύλλογοι των Νομών Καρδίτσας, Λάρισας, Μαγνησίας, Τρικάλων, Ευρυτανίας, Φθιώτιδας και Φωκίδας.

 

3. ΤΡΙΤΗ 16 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2010 – 10.00 π.μ.

 

Στην ΠΑΤΡΑ, στο Μέγαρο Λόγου και Τέχνης (Πλατεία Γεωργίου Α΄ – Πάτρα).

 

Θα συμμετέχουν οι σύλλογοι των Νομών Αιτωλοακαρνανίας, Αχαΐας, Μεσσηνίας, Ζακύνθου, Κεφαλλονιάς, Ηλείας, Άρτας, Θεσπρωτίας, Ιωαννίνων, Κέρκυρας, Λευκάδας και Πρέβεζας.

 

4. ΤΡΙΤΗ 16 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2010 – 10.00 π.μ.

 

Στην ΑΘΗΝΑ, στο Ξενοδοχείο «ATHENS IMPERIAL» (Αχιλλέως 1 & Μεγάλου Αλεξάνδρου – Πλατεία Καραϊσκάκη – Αθήνα).

 

Θα συμμετέχουν οι σύλλογοι των Νομών Αττικής, Βοιωτίας, Εύβοιας, Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Λακωνίας, Λέσβου, Σάμου, Χίου, Δωδεκανήσου, Κυκλάδων, Ηρακλείου, Λασιθίου, Ρεθύμνου και Χανίων.

 

 

 

Όσοι Σύλλογοι δεν μπορούν να συμμετέχουν στη σύσκεψη της Περιφέρειάς τους, υπάρχει η δυνατότητα συμμετοχής τους στην Περιφερειακή σύσκεψη της ΑΘΗΝΑΣ.

 

Συνάδελφοι,

 

Η παρουσία όλων των μελών των Διοικητικών Συμβουλίων στις Περιφερειακές συσκέψεις είναι απολύτως αναγκαία ώστε να προετοιμάσουμε τις προϋποθέσεις για την επιτυχία των απεργιακών κινητοποιήσεων και την όσο δυνατόν μεγαλύτερη συμμετοχή των εργαζομένων.

 

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς

 

Για την Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α.

 

Ο Πρόεδρος Ο Αναπλ. Γεν. Γραμματέας

 

 

 

Θέμης Μπαλασόπουλος Ιωάννης Τσούνης

 

 

 

 

 

 

Ήπειρος Τόπος Να Ζεις

2010-11-09 19:44:15

 

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΗΠΕΙΡΟΥ κ. ΒΑΓΓΕΛΗ ΑΡΓΥΡΗ

 

 

 

Συνέντευξη τύπου παραχώρησε σήμερα στο εκλογικό κέντρο του συνδυασμού «ΗΠΕΙΡΟΣ-ΤΟΠΟΣ ΝΑ ΖΕΙΣ» ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Ηπείρου, κ. Βαγγέλης Αργύρης. Κατά τη συνέντευξη ο κ. Αργύρης τόνισε τα εξής:

 

«Την Κυριακή που πέρασε οι πολίτες μίλησαν.

 

Με την επιλογή των συνδυασμών, με την αποχή, με άκυρα και λευκά ψηφοδέλτια έστειλαν μηνύματα σε πολλούς αποδέκτες.

 

Εξέφρασαν πικρίες, απογοητεύσεις για πολλά αλλά και ελπίδες, προσδοκίες .

 

Με την ψήφο τους την Κυριακή έστειλαν μήνυμα πρώτα από όλα στην Κυβέρνηση ότι δυσκολεύονται οικονομικά, ζήτησαν να στρέψει περισσότερο το βλέμμα της στους πολίτες.

 

Σεβόμαστε τη γνώμη των πολιτών και επωμισθήκαμε ένα μέρος που δεν ήταν δικό μας.

 

Τους βεβαιώνουμε ότι τους ακούσαμε. Έχουμε ανοιχτά τα μάτια και τα αυτιά μας, αλλά κυρίως τα μυαλά μας σε κάθε φωνή.

 

Τους σεβόμαστε.

 

Αντίθετα όπως διαπιστώσαμε, η ΝΟΔΕ Ιωαννίνων της ΝΔ, εκτίμησε ότι «το προβάδισμα του κ. Καχριμάνη στον πρώτο γύρο είναι απόδειξη ότι η ΝΔ σε ένα χρόνο κατάφερε να ξανακερδίσει την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού».

 

Την ώρα που ο κ. Καχριμάνης μιλάει δήθεν για νίκη των Ηπειρωτών και της Ηπείρου, η ΝΔ μιλάει για ανατροπή του πολιτικού σκηνικού.

 

Οι πολίτες ας βγάλουν τα συμπεράσματά τους.

 

Τώρα όλοι βρισκόμαστε μπροστά στην αναμέτρηση της Κυριακής.

 

Τα δεδομένα είναι διαφορετικά.

 

Τώρα είναι η ώρα της τελικής επιλογής.

 

Τα μηνύματα εστάλησαν.

 

Δεν κρίνεται το προσωπικό μέλλον του Βαγγέλη Αργύρη ή του Αλέκου Καχριμάνη.

 

Κρίνεται ο βηματισμός της Ηπείρου τα επόμενα χρόνια.

 

Κρίνεται το ποιος θα αναλάβει το τιμόνι της περιφέρειας Ηπείρου, ποιος και με ποιες αντιλήψεις μπορούν να πάνε τον τόπο μπροστά.

 

Επιλέγουμε εάν θα ακολουθήσουμε τον δρόμο της Ανάπτυξης, της Προόδου, και της Ευημερίας ή τον δρόμο της συντήρησης, της οπισθοδρόμησης και της απραξίας.

 

Εμείς καταθέσαμε το πρόγραμμά μας., καταθέσαμε καθαρές προτάσεις και όχι ευχολόγια για το αύριο της Ηπείρου.

 

Γι’ αυτές θέλουμε να κριθούμε.

 

Θα είναι άδικο να επωμιστούμε ένα βάρος που δεν μας αναλογεί.

 

Όλοι οι πολίτες γνωρίζουν την ταυτότητά μας. Δεν κρυφθήκαμε.

 

Ξεκαθαρίζουμε όμως προς κάθε κατεύθυνση ότι εμείς δεν είμαστε φερέφωνα και υποτακτικοί κανενός όπως υπήρξε στο παρελθόν ο κ. Καχριμάνης.

 

Είμαστε αφοσιωμένοι ολοκληρωτικά στην Ήπειρο και τις ανάγκες της

 

Δεν θα χαριστούμε σε κανένα και θα διεκδικήσουμε με σχέδιο όσα χρειάζεται ο τόπος μας.

 

Η παράταξη «Ήπειρος- Τόπος να Ζεις» δεν είναι δεδομένη για κανέναν.

 

Την Κυριακή θα κληθούμε να πούμε το μεγάλο ΝΑΙ ή το μεγάλο όχι για την πορεία της Περιφέρειας Ηπείρου.

 

Για εμάς το αύριο της Ηπείρου δεν είναι υπόθεση μιας παράταξης αλλά υπόθεση όλων των προοδευτικών, αριστερών, δημοκρατικών δυνάμεων.

 

Γι’ αυτό η συγκρότηση οργάνου σε θεσμικό επίπεδο στο οποίο θα συμμετέχουν οι επικεφαλής των παρατάξεων και στο οποίο θα συνδιαμορφώνεται η ατζέντα των θεμάτων θα είναι η πρώτη από μια σειρά πρωτοβουλιών που θα πάρουμε.

 

Γνωρίζουμε καλά ότι η νέα αιρετή περιφέρεια έχει ανάγκη από την ενεργό συμμετοχή όλων των αριστερών, οικολογικών, προοδευτικών δυνάμεων στην Ήπειρο, όπως εκφράζεται από τις παρατάξεις .

 

Το αύριο και το μέλλον της Ηπείρου, δεν εξαρτάται μόνο από εμάς αλλά από όλους μας».

 

 

 

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ ΗΠΕΙΡΟΣ ΤΟΠΟΣ ΝΑ ΖΕΙΣ

 

Ηπειρώτισσες και Ηπειρώτες,

 

Την Κυριακή περίπου 250.000 πολίτες θα ψηφίσουν και θα αποφασίσουν για το μέλλον της Ηπείρου.

 

Μεταξύ αυτών, περίπου 50.000 πολίτες, που την περασμένη Κυριακή επέλεξαν έναν από τους συνδυασμούς της Αριστεράς, άκυρο ή λευκό ψηφοδέλτιο.

 

Η επιλογή τους είναι καθοριστική για την έκβαση της αναμέτρησης.

 

Η αποχή δεν ωφελεί. Δίνει λευκή επιταγή στη συντηρητική παράταξη.

 

Το άκυρο και το λευκό δεν είναι διαμαρτυρία και τήρηση ίσων αποστάσεων από τους δύο υποψηφίους, αλλά ενισχύει το συνδυασμό της οπισθοδρόμησης και της απραξίας.

 

Την Κυριακή θα βρεθούμε μαζί πολίτες που επιλέξαμε διαφορετικά ψηφοδέλτια στον πρώτο γύρο αλλά έχουμε κοινές επιδιώξεις.

 

Μας ενώνουν πολλά.

 

Όχι μόνο για όσα ζήσαμε μαζί.

 

Κυρίως μας ενώνει το μέλλον της Ηπείρου.

 

Είμαστε αισιόδοξοι γιατί έχουμε εμπιστοσύνη στην κρίση των πολιτών.

 

Το κάλεσμα που απευθύναμε χθες στις αριστερές, προοδευτικές, οικολογικές δυνάμεις να δώσουμε μαζί τον αγώνα είχε απήχηση.

 

Όλοι μαζί την Κυριακή ξεκινάμε μια νέα πορεία για την Ήπειρο.

 

 

 

 

Λόγω της κακοκαιρίας

2010-11-09 19:34:44

 

Σε ετοιμότητα οι υπηρεσίες της Περιφέρειας

 

 

 

Με εντολή της Γενικής Γραμματέα Περιφέρειας Ηπείρου, Δήμητρας Γεωργακοπούλου-Μπάστα όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες βρίσκονται σε ετοιμότητα προκειμένου να αντιμετωπισθούν τυχόν προβλήματα από τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή τα τελευταία εικοσιτετράωρα.

 

Η Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας έχει συνεχή επικοινωνία και συνεργασία με τις υπηρεσίες Πολιτικής Προστασίας των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων.

 

Τα συνεργεία της ΔΕΣΕ βρίσκονται σε επιφυλακή και όπου διαπιστώθηκαν προβλήματα, τα αντιμετώπισαν άμεσα.

 

Παρά τις έντονες βροχοπτώσεις, μέχρι το μεσημέρι της Τρίτης στο εθνικό οδικό δίκτυο της Ηπείρου η κίνηση των οχημάτων διεξαγόταν ομαλά. Εξαιτίας όμως της επιβάρυνσης των εδαφών από τις συνεχείς βροχοπτώσεις συνιστάται στους οδηγούς να εντείνουν την προσοχή τους, λόγω συχνών καταπτώσεων, σε διάφορα σημεία των εθνικών οδών.

 

 

 

Δελτίο Τύπου της Ν.Α. Ιωαννίνων:

 

 

Νέα προβλήματα από τις βροχοπτώσεις

 

 

 

Μεγαλώνουν τα προβλήματα στο Νομό Ιωαννίνων από τη συνεχιζόμενη έντονη βροχόπτωση. Σε πολλές περιοχές του Λεκανοπεδίου Ιωαννίνων (Βουνοπλαγιά, Καρδαμίτσια, Πεδινή, Ανατολή) έχουν πλημμυρίσει αγροτικές εκτάσεις, δρόμοι και υπόγεια σπιτιών.

 

Για την άμβλυνση των προβλημάτων, εργάζονται μηχανήματα της Ν.Α.Ι., Δήμων, Ιδιωτών, συνεργεία της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, με την παράλληλη συνδρομή της Αστυνομίας. Ζημιές έχουν υποστεί επίσης δημοτικά δίκτυα, ενώ μετά από παρέμβαση μηχανημάτων της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης αντιμετωπίστηκαν προβλήματα με φραγμένα φρεάτια σε περιοχές του Λεκανοπεδίου.

 

Σοβαρές ζημιές έχουν υποστεί οι ιχθυοκαλλιέργειες στο Λούρο. Τις μονάδες (όπως και περιοχές του Λεκανοπεδίου), επισκέφτηκε σήμερα και ενημερώθηκε για το ύψος και το είδος των ζημιών ο Νομάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, που ανέλαβε να διαβιβάσει στο αρμόδιο Υπουργείο το αίτημα για την αποζημίωση των πληγέντων.

 

Σε κατάσταση ανάγκης βρίσκεται από το απόγευμα ο Δήμος Σελλών. Από τους ανέμους έχουν παρασυρθεί στέγες στο Δ. Δ. Βαλανιδιάς, ενώ ζημιές, μεταξύ άλλων, έχουν υποστεί τα οδικά δίκτυα Άγιος Νικολάος – Βαλανιδιά – Κερασέα, οι γέφυρες Σενίκο – Κερασέα, Δομολεσιά – Λάλιζα, καταπτώσεις σημειώθηκαν στην οδό Παρδαλίτσα – Βαλανιδιά και στο δρόμο Κερασέα – Σενίκο, που έχει ως αποτέλεσμα την προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας προς το δεύτερο Δημοτικό Διαμέρισμα και καταβάλλεται προσπάθεια σε συνεργασία με το Δήμο για την αποκατάστασή της.

 

Προσωρινή διακοπή κυκλοφορίας υπάρχει και στον Ασπροπόταμο Αρμάτων Κόνιτσας, όπου έχει σταλεί μισθωμένο μηχανήμα για την απομάκρυνση των φερτών υλικών.

 

Επίσης υπερχείλιση νερών υπάρχει στη γέφυρα Εκκλησοχωρίου, καθώς επίσης και στη γέφυρα Κοκκινοχώματος, εξαιτίας της οποίας η κυκλοφορία διεξάγεται μέσω Βαγενιτίου.

 

Τέλος αργά το απόγευμα αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στην οδό Γραμμένο – Βαγενίτι, που είχε διακοπεί προσωρινά.

 

 

 

 

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΗΠΕΙΡΟΥ (ΙΩΑΝΝΙΝΑ)

 

Σήμερα Τρίτη 09/11/2010 και από ώρα 13:00΄, λόγω των έντονων βροχοπτώσεων που εκδηλώθηκαν στην πόλη των Ιωαννίνων, η Υπηρεσία μας δέχτηκε μέχρι στιγμής ενενήντα (90) κλήσεις για παροχή βοηθείας (άντληση υδάτων, κοπή δέντρων), έχει ήδη επέμβει σε σαράντα πέντε (45) περιπτώσεις και συνεχίζει να δέχεται νέες κλήσεις .

 

Είκοσι (20) πυροσβεστικά οχήματα με αντλητικά συγκροτήματα και σαράντα πέντε (45) άνδρες επιχειρούν σε διάφορα σημεία της πόλης. Τα περισσότερα περιστατικά έχουν εκδηλωθεί στα Καρδαμίτσα και στην περιοχή της «Βλαχόστρατας» όπου πλημμύρησαν πολλές κατοικίες καθώς η στάθμη του νερού εκεί ξεπερνά το ένα μέτρο.

 

Έκτος από τις πυροσβεστικές δυνάμεις της Δ.Π.Υ. Ιωαννίνων κλήθηκαν για ενίσχυση δυνάμεις από την Π.Υ. Φιλιππιάδας, την Π.Υ. Ηγουμενίτσας, την Π.Υ. Κόνιτσας και την 5η ΕΜΑΚ.

 

Την όλη πυροσβεστική επιχείρηση, η οποία θα συνεχιστεί καθόλη τη διάρκεια της νύχτας, συντονίζει ο Αναπληρωτής Διοικητής της ΠΔΠΥ Ηπείρου Πύραρχος Κλείτσας Μιχαήλ του Ευαγγέλου.

 

 

 

 

 

 

Σταυροί προτίμησης των υποψηφίων

2010-11-09 14:58:20

 

Οι σταυροί προτίμησης από τη Θεσπρωτία για την Περιφέρεια:

 

Κατεβάστε τα αποτελέσματα του συνδυασμού Αξιοβίωτη Ανάπτυξη Ηπείρου, εδώ

 

Κατεβάστε τα αποτελέσματα του συνδυασμού Ήπειρος – Τόπος να ζεις, εδώ

 

Κατεβάστε τα αποτελέσματα του συνδυασμού Λαϊκή Συσπέιρωση, εδώ

 

Κατεβάστε τα αποτελέσματα του συνδυασμού ΑΥΡΙΟ για την Ήπειρο, εδώ

 

Κατεβάστε τα αποτελέσματα του συνδυασμού Ήπειρος των Οριζόντων, εδώ

 

Κατεβάστε τα αποτελέσματα του συνδυασμού Αριστερή Παρέμβαση, εδώ

 

 

 

Δήμος Ηγουμενίτσας:

 

Κατεβάστε τα αποτελέσματα του συνδυασμού του Γ. Κάτσινου, Κοινωνία Αξιών, εδώ

 

Κατεβάστε τα αποτελέσματα του συνδυασμού του Β. Γιόγιακα, Νέα Αυτοδιοικητική πορεία, εδώ

 

Κατεβάστε τα αποτελέσματα του συνδυασμού του Δ. Δήμα, Λαϊκή Συσπέιρωση, εδώ

 

Κατεβάστε τα αποτελέσματα του συνδυασμού του Π. Αλεξίου, Ανεξάρτητη Αγωνιστική Κίνηση, εδώ

 

Κατεβάστε τα αποτελέσματα του συνδυασμού του Σ. Κοσιώρη, Ανεξάρτητη δημοτική Κίνηση, εδώ

 

 

 

Δήμος Φιλιατών:

 

Κατεβάστε τα αποτελέσματα του συνδυασμού του Μ. Παππά, εδώ

 

Κατεβάστε τα αποτελέσματα του συνδυασμού του Γ. Δάλλα, εδώ

 

Κατεβάστε τα αποτελέσματα του συνδυασμού του Λ. Ρέγκα, εδώ

 

 

 

Δήμος Σουλίου

 

Κατεβάστε τα αποτελέσματα του συνδυασμού της Στ. Μπραϊμη – Μπότση, εδώ

 

Κατεβάστε τα αποτελέσματα του συνδυασμού του Θ. Παππά, εδώ

 

Κατεβάστε τα αποτελέσματα του συνδυασμού του Α. Μαρέτα, εδώ

 

Κατεβάστε τα αποτελέσματα του συνδυασμού του Γ. Λύγκα, εδώ

 

 

 

 

Μήνυμα Γιόγιακα για το εκλογικό αποτέλεσμα

2010-11-09 14:34:33

 

…Παραμένουμε στο πλευρό των πολιτών με ειλικρίνεια, συνέπεια και συνέχεια . Μπορούμε μαζί να μηδενίσουμε τους κραδασμούς της αντικοινωνικής κυβερνητικής πολιτικής θέτοντας στη διάθεση των πολιτών την δημοτική διοίκηση και την ανθρώπινη επικοινωνία μας με τους πολίτες…

 

 

 

Mε την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των εκλογών της 7ης Νοεμβρίου 2010 για το Δήμο Ηγουμενίτσας ο επικεφαλής του συνδυασμού «ΝΕΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ» κ Γιόγιακας Βασίλειος έκανε τις εξής δηλώσεις:

 

« Ευχαριστούμε τους πολίτες που μας εμπιστεύτηκαν για μια ακόμη φορά και τους καλούμε από σήμερα στη νέα εκλογική μάχη για την Κυριακή 14 Νοεμβρίου 2010.

 

Από σήμερα ξεκινάει η διαδικασία για τη διεκδίκηση του Καλλικρατικού Δήμου και αναμένουμε δίπλα μας όλους τους συνδημότες μας σε μια κοινή πορεία για ασφαλή και απόλυτη κυριαρχία στα δικαιώματα των πολιτών του Δήμου Ηγουμενίτσας.

 

Για μια διαβίωση αξιοπρεπή που θα εξασφαλίσει στους κατοίκους μας τις λιγότερες επιδράσεις από τα σκληρά μέτρα του μνημονίου. Μπορεί οι αυτοδιοικητικές εκλογές να εκλέγουν δήμαρχο κι όχι κυβέρνηση, εμείς όμως σαν συνδυασμός θα δημιουργήσουμε εκείνα τα στεγανά που θα εξασφαλίσουν μια ισάξια ποιότητα ζωής για τους πολίτες μας και εγγυόμαστε ότι θα κρατήσουμε τις επιδράσεις του μνημονίου μακριά από την καθημερινότητα των πολιτών.

 

Η «ΝΕΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ» εγγυάται στους νέους, στους ηλικιωμένους και σε όλες τις κοινωνικές ομάδες του Δήμου, μια ασπίδα προστασίας από τα έντονα αντικοινωνικά μέτρα και την αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική. Παραμένουμε στο πλευρό των πολιτών με ειλικρίνεια, συνέπεια και συνέχεια . Μπορούμε μαζί να μηδενίσουμε τους κραδασμούς της αντικοινωνικής κυβερνητικής πολιτικής θέτοντας στη διάθεση των πολιτών την δημοτική διοίκηση και την ανθρώπινη επικοινωνία μας με τους πολίτες.

 

«Όλοι μαζί για ένα Καλλικρατικό Δήμο που θα προσφέρει στους πολίτες όσα τους αξίζουν»

 

 

 

 

 

 

Δημοτικές Εκλογές

2010-11-09 14:27:32

 

Μήνυμα του υποψηφίου Δημάρχου Πάργας και επικεφαλής του συνδυασμού Δημοτική Ενωτική Πορεία Αντώνη Νάστα

 

Συνδημότισσες και Συνδημότες,

 

Θέλω να σας ευχαριστήσω για τη στήριξή σας και τη συμμετοχή σας στις Εκλογές για την ανάδειξη της Δημοτικής Αρχής στον νέο, Καλλικρατικό Δήμο της Πάργας.

 

Στήριξη και συμμετοχή που προέρχεται από την αγάπη σας για τον τόπο και την προκοπή του.

 

Η ψήφος σας αποτελεί επιβράβευση και τιμή για εμένα και τους συνεργάτες μου. Με τον τρόπο αυτό συμμετέχετε ενεργά, στη συνέχιση του έργου που ξεκίνησε τον Ιανουάριο του 2007.

 

Θέλω επίσης να ευχαριστήσω θερμά, όσους με τίμησαν με την εμπιστοσύνη τους στον κοινό αγώνα για την ανάπτυξη και την ευημερία του τόπου μας. Όλοι μαζί καλούμαστε άλλη μια φορά, να αποδείξουμε ότι μπορούμε και πρέπει να αναλάβουμε τις τύχες του Δήμου Πάργας, για να τον ανεβάσουμε στη θέση που του αξίζει και να μην επιτρέψουμε να γυρίσει στο χθες.

 

Η μάχη για Όραμα, Προοπτική, Ανάπτυξη και Δημιουργία συνεχίζεται, με πυξίδα το έργο και το όραμά μας για τον τόπο και με οδηγό την εμπειρία μας.

 

Καλώ όλους να δώσετε δυναμικό παρών στον αγώνα για ένα καλύτερο αύριο. Ένα καλύτερο αύριο, από εσάς που πιστεύετε στις ικανότητές μας, για όλους μας.

 

 

 

Την Κυριακή 14 Νοεμβρίου, η εντολή σας θα είναι καθαρή και δυνατή. Μαζί θα πάμε τον τόπο μπροστά!

 

Με τιμή,

 

Αντώνης Νάστας

 

 

 

 

 

 

Γυναικείο Μπάσκετ

2010-11-09 14:22:41

 

Οι κορασίδες του ΠΑΣ Γιάννινα στις τέσσερις καλύτερες ομάδες της ΕΣΚΑΒΔΕ !

 

 

 

 

 

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία για την ομάδα μπάσκετ κορασίδων του ΠΑΣ, η πρώτη φάση του πρωταθλήματος ΕΣΚΑΒΔΕ. Οι ομάδες της περιφέρειας μας χωρίστηκαν σε 2 ομίλους και οι αγώνες διεξήχθησαν σε έναν γύρο με τις 2 πρώτες βαθμολογικά ομάδες από κάθε όμιλο, να περνούν στην επόμενη φάση.

 

 

 

Οι κορασίδες του ΠΑΣ Γιάννινα συμμετείχαν στο δεύτερο όμιλο μαζί με τις εξής ομάδες: ΠΑΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ, ΘΡΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ, ΑΓΣΙ, ΝΙΚΗ ΛΕΥΚΑΔΑΣ, ΣΧΕΡΙΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ, Α.Σ. ΦΙΛΙΑΤΕΣ. Με ρεκόρ 5 νίκες-1 ήττα οι κορασίδες του ΠΑΣ προκρίθηκαν πανάξια στις 4 καλύτερες ομάδες της ΕΣΚΑΒΔΕ.

 

Πρωταρχικός στόχος της ομάδας του ΠΑΣ, ήταν (και είναι) η συλλογή εμπειριών μέσα από τους αγώνες, με απώτερο σκοπό τη διεκδίκηση του κάτι παραπάνω τα επόμενα χρόνια. Όμως τα κορίτσια φάνηκε να μην αρκούνται μόνο σε αυτό…Σε κάθε παιχνίδι έδιναν η καθεμία ξεχωριστά και την ψυχή της για να κερδίζουν. Συνέπεια της μεγάλης προσπάθειάς τους είναι να βρεθούν στην τελική φάση όπου θα βρουν αντιμέτωπες δύο ομάδες από το Αγρίνιο (ΠΗΓΑΣΟΣ, ΑΡΓΟΝΑΥΤΕΣ) και τη ΝΙΚΗ ΛΕΥΚΑΔΑΣ.

 

 

 

Ο τρόπος με τον οποίο θα αναδειχτεί ο τελικός πρωταθλητής θα οριστεί από την διοργανώτρια αρχή. Η πρόκριση είναι μεγάλη επιτυχία για την ομάδα μας και οποιοδήποτε παιγνίδι, από δω και πέρα, θα είναι μια πραγματική πρόκληση!

 

 

 

 

 

Αναλυτικά τα έως τώρα αποτελέσματα και της ομάδας κορασίδων του ΠΑΣ :

 

1η Αγωνιστική

 

Π.Α.Σ. ΓΙΑΝΝΕΝΑ – Α.Ο. ΣΧΕΡΙΑ 20 – 0 (α.α)

 

2η Αγωνιστική

 

Α.Γ.Σ.Ι. – Π.Α.Σ. ΓΙΑΝΝΕΝΑ 48-46

 

Π.Α.Σ. ΓΙΑΝΝΕΝΑ(Παπαδόπουλος,Βαχαρίδης): Μπάκα 8, Κλείτσα 14(2), Σταύρου, Γκαλντέμη 8, Παπαδοπούλου 4, Βασιλείου 12, Αλεξίου.

 

3η Αγωνιστική

 

Π.Α.Σ. ΓΙΑΝΝΕΝΑ – ΝΙΚΗ ΛΕΥΚΑΔΑΣ 27 – 24

 

Π.Α.Σ. ΓΙΑΝΝΕΝΑ(Παπαδόπουλος,Βαχαρίδης): Μπάκα 6, Κλείτσα 4, Σταύρου, Γκαλντέμη 2, Παπαδοπούλου 7, Βασιλείου 8, Τόλη.

 

 

 

4η Αγωνιστική

 

ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΠΑΟ – Π.Α.Σ. ΓΙΑΝΝΕΝΑ 27 – 76

 

Π.Α.Σ. ΓΙΑΝΝΕΝΑ(Παπαδόπουλος,Βαχαρίδης): Μπάκα 14, Κλείτσα 18, Σταύρου 2, Γκαλντέμη 17, Παπαδοπούλου 7, Βασιλείου 18

 

 

 

5η Αγωνιστική

 

Π.Α.Σ. ΓΙΑΝΝΕΝΑ – ΘΡΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ 85 – 8

 

Π.Α.Σ. ΓΙΑΝΝΕΝΑ(Παπαδόπουλος,Βαχαρίδης): Μπάκα 14, Κλείτσα 25, Σταύρου 2, Γκαλντέμη 6, Παπαδοπούλου 17, Βασιλείου 9, Τόλη 8, Πασιά, Αθαναηλίδου 4

 

6η Αγωνιστική

 

Ρεπώ

 

7η Αγωνιστική

 

Α.Σ. ΦΙΛΙΑΤΕΣ – Π.Α.Σ. ΓΙΑΝΝΕΝΑ 46 – 64

 

Π.Α.Σ. ΓΙΑΝΝΕΝΑ(Παπαδόπουλος,Βαχαρίδης): Μπάκα 9, Κλείτσα 19, Σταύρου 2, Γκαλντέμη 2, Παπαδοπούλου 10, Βασιλείου 19, Τόλη, Πασιά , Αθαναηλίδου 3(1)

 

 

 

 

 

 

Τα αποτελέσματα στην Ήπειρο και στην Κέρκυρα

2010-11-09 11:41:58

 

 

Τα αποτελέσματα στην υπόλοιπη Ήπειρο και στην Κέρκυρα

 

Στους Δήμους των Ιωαννίνων

 

Ο κ. Γιάννης Σεντελές, εξελέγη δήμαρχος στο Δήμο Βορείων Τζουμέρκων και ο κ. Νίκος Τσομπίκος, εξελέγη στο Δήμο Μετσόβου. Είναι οι δύο από τους οκτώ Δήμους του Νομού Ιωαννίνων που κρίθηκαν στον πρώτο γύρο, ενώ οι υπόλοιποι έξι θα κριθούν στο δεύτερο γύρο.

 

Στο Δήμο Βορείων Τζουμέρκων, ο κ. Γιάννης Σεντελές συγκέντρωσε το 56,2% έναντι του 33,4% που πήρε ο κ. Γιάννης Αργύρης.

 

Στο Δήμο Μετσόβου ο κ. Νίκος Τσομπίκος με 52,03% έκανε την μεγάλη ανατροπή κερδίζοντας τον δήμο κόντρα στον σημερινό δήμαρχο Κώστα Τζαφέα και τον Λεωνίδα Ευθυμίου που είχε την επίσημη στήριξη του ΠΑΣΟΚ.

 

Στο Δήμο Δωδώνης, στο δεύτερο γύρο θα βρεθούν αντιμέτωποι ο Κώστας Κατσανάκης που είχε την επίσημη στήριξη του ΠΑΣΟΚ και ο κ. Γιάννης Μπάρκας που προέρχεται από τη Νέα Δημοκρατία. Ο κ. Κατσανάκης συγκέντρωσε το 30% περίπου και ο κ. Μπάρκας το 25,2%. Στο Δήμο Δωδώνης ο κ. Γιάννης Μπούκας πήρε το 21,9%, ο Χρήστος Ντακαλέτσης 19,5% και ο κ. Τάσος Τόκας πήρε το 3,2%.

 

Στο Δήμο Ζαγορίου, εκτός δεύτερου γύρου έμεινε ο σημερινός δήμαρχος Τύμφης Γιώργος Σουκουβέλος, που είχε την στήριξη της Νέας Δημοκρατίας. Έτσι στο δεύτερο γύρο θα βρεθούν οι δήμαρχοι Ανατολικού και Κεντρικού Ζαγορίου, που προέρχονται από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ. Ο κ. Βασίλης Σπύρου συγκεντρώνει το 35,9% των ψήφων και ο κ. Γαβριήλ Παπαναστασίου το 34,1%.

 

Στο Δήμο Ζίτσας, θα βρεθούν στον επαναληπτικό γύρο ο Σάκης Βλέτσας που έχει την στήριξη της Νέας Δημοκρατίας και ο κ. Δημήτρης Ρογκότης με την στήριξη του ΠΑΣΟΚ. Ο πρώτος έλαβε το 36,09% και ο δεύτερος το 30,2%.Στην τρίτη θέση βρίσκεται ο Χρυσόστομος Βούζας, πρώην γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ που συγκέντρωσε το 20,1% των ψήφων και ακολουθεί ο Δημήτρης Τζίμας του ΚΚΕ με 12% και ο Ανδρέας Μπότσιος με 1,5%.

 

Στο Δήμο Κόνιτσας, στο δεύτερο γύρο θα βρεθούν ο Παναγιώτης Γαργάλας με ποσοστό 42,8%, και ο Ανδρέας Παπασπύρου με 29,2%. Ακολουθεί ο Νίκος Έξαρχος με ποσοστό 19,9% και ο Νίκος Μουζάκης με 7,8%.

 

Στο Δήμο Μετσόβου ο κ. Τσομπίκος πήρε το 51,06%, ο κ. Τζαφέας έμεινε στο 32,6 και ο κ. Ευθυμίου πήρε το 16,3%.

 

Στο Δήμο Πωγωνίου, στο δεύτερο γύρο θα βρεθούν οι σημερινοί δήμαρχοι Καλπακίου και Άνω Πωγωνίου, με τον δήμαρχο Άνω Καλαμά Φάνη Στεργίου να μένει σε πολύ χαμηλά ποσοστά.Ο κ. Κώστας Καψάλης κατέκτησε την πρώτη θέση με ποσοστό 44,3% και ακολουθεί ο κ. Γιάννης Ντόντης με 32,8%. Ο κ. Στεργίου πήρε το 15,2% και ο κ. Χρήστος Μεντής το 7,6%.

 

 

 

Στην Άρτα

 

Στο Δήμο Αρταίων Γιώργος Παπαβασιλείου και Γιάννης Παπαλέξης, θα βρεθούν αντιμέτωποι στον δεύτερο γύρο, στο δήμο της Άρτας. Ο Γιώργος Παπαβασιλείου συγκεντρώνει 33,32% και ο κ. Γιάννης Παπαλέξης ακολουθεί με 32,69%. Η κ. Όλγα Γεροβασίλη ακολουθεί στην Τρίτη θέση με ποσοστό 20.09%. Ο κ. Παπάζογλου έμεινε στο 7,33% και ο κ. Παπαιωάννου που είχε την στήριξη του ΚΚΕ συγκέντρωσε το 6,57%.

 

Στο Δήμο Γεωργίου Καραϊσκάκη ο Μιχάλης Γκούζας κατέχει την πρώτη θέση (58,26%) με δεύτερο τον Δημήτρη Γαλλίκα (42,06%)

 

Στο Δήμο Κεντρικών Τζουμέρκων την πρώτη θέση καταλαμβάνει ο Χρήστος Χασιάκος και ακολουθεί στην δεύτερη θέση η Σταυρούλα Καραβασίλη, με 38,7 και 31,3 αντίστοιχα.

 

Στο Δήμο Νικολάου Σκουφά ο κ. Κόκλας είναι πρώτος με ποσοστό 36,2% και στην δεύτερη θέση βρίσκεται ο κ. Στάθης Γιαννούλης με 33,7%.

 

Στην Πρέβεζα

 

Στον δεύτερο γύρο θα κριθούν και οι τρεις δήμου του Νομού Πρέβεζας. Στον δήμο της Πρέβεζας θα βρεθούν αντιμέτωποι ο Χρήστος Μπαίλης που έχει το χρίσμα του ΠΑΣΟΚ και ο Στέργιος Γιαννάκης που στηρίζεται από τη Νέα Δημοκρατία. Τα έγκυρα ψηφοδέλτια στο Δήμο Πρέβεζας ήταν 18,731. Ο Χρήστος Μπαίλης, συγκέντρωσε 7.241 ψήφους και ποσοστό 38,6%. Ο κ. Στέργιος Γιαννάκης πήρε 2.328 ψήφους και ποσοστό 33,7%.Στο Δήμο της Πρέβεζας υψηλά είναι τα ποσοστά που κατέγραψε ο υποψήφιος του ΚΚΕ αλλά και ο ανεξάρτητος Γιώργος Νίτσας. Συγκεκριμένα ο Βαγγέλης Τσοβίλης που είχε την στήριξη του ΚΚΕ πήρε το 11,2% των ψήφων και ο Γιώργος Νίτσας το 9,3. Πέμπτος έρχεται ο Γιάννης Ρέντζος με ποσοστό 5,2%.

 

Στο Δήμο Ζηρού, ο σημερινός δήμαρχος Φιλιππιάδας Δημήτρης Γιολδάσης, με την στήριξη της Νέας Δημοκρατίας και ο ανεξάρτητος Γιώργος Ζυγούρης θα βρεθούν και πάλι αντίπαλοι την ερχόμενη Κυριακή. Ο Δημήτρης Γιολδάσης συγκέντρωσε το 47,8% και ο Γιώργος Ζυγούρης το 33,7%. Ο Κώστας Βογιατζής που είχε την επίσημη στήριξη του ΠΑΣΟΚ πήρε 13,3% και ο Πέτρος Τσεκούρας που στηρίζονταν από το ΚΚΕ πήρε το 5%.

 

Στον Δήμο της Πάργας, στον δεύτερο γύρο θα βρεθούν ο σημερινός δήμαρχος Φναρίου Αντώνης Νάστας ο οποίος συγκέντρωσε το 48,09% και στηρίζεται από τη Νέα Δημοκρατία και ο Θανάσης Λιόλιος που στηρίζεται από το ΠΑΣΟΚ και πήρε το 46,4%. Ο Σωτήρης Γάκης που είχε την στήριξη του ΚΚΕ πήρε το 5,4%.

 

Δήμος Κέρκυρας

 

Στο δεύτερο γύρο θα κριθεί και ο Δήμος Κερκυραίων ανάμεσα στους κ. Τρεπεκλή Ιωάννη με ποσοστό με ποσοστό 34,7% που στηρίχθηκε από τη ΝΔ και του ανεξάρτητου Αυλωνίτη Αλέξανδρου με ποσοστό 28,1%

 

Δήμος Παξών

 

Στο Δήμο των Παξών, εκλέγεται από την πρώτη ο νυν δήμαρχος Σπύρος Μπογδάνος.

 

 

 

 

Απαγόρευση απόπλου από το Λιμάνι

2010-11-09 10:24:52

 

Απαγόρευση απόπλου από το λιμάνι της Ηγουμενίτσας λόγω θυελλωδών ανέμων

 

Άνεμος ΝΝΔ εντάσεως 7 μποφόρ πνέει στο Β. Ιόνιο με αποτέλεσμα να απαγορευθεί από το λιμάνι της Ηγουμενίτσας ο απόπλους των ανοιχτού τύπου πλοίων στις πορθμιακές γραμμές Ηγ/τσας – Κέρκυρας, Ηγουμενίτσας – Λευκίμμης, ενώ δρομολόγια εκτελούν μόνο τα κλειστού τύπου πλοία. Από το μεσημέρι και μετά προβλέπεται επιδείνωση των καιρικών συνθηκών!

 

 

 

 

Αλέξ. Καχριμάνης: Δήλωση

2010-11-08 20:59:10

 

 

AΞΙΟΒΙΩΤΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΗΠΕΙΡΟΥ

 

Υποψήφιος Περιφερειάρχης

 

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΑΧΡΙΜΑΝΗΣ

 

 

 

ΙΩΑΝΝΙΝΑ 8-11-2010

 

 

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

 

Δήλωση Αλεξ. Καχριμάνη για το εκλογικό

 

αποτέλεσμα και τις επαναληπτικές εκλογές

 

 

Οι πολίτες της Ηπείρου με την ψήφο τους, επέλεξαν την Κυριακή την «Αξιοβίωτη Ανάπτυξη», την κατέστησαν πρώτη δύναμη με υψηλότατο ποσοστό, που δίνει το έναυσμα για τη μεγάλη, τελική, νίκη της ερχόμενης Κυριακής.

 

 

Εγώ και οι συνεργάτες μου υποψήφιοι Αντιπεριφερειάρχες και υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι, θέλουμε να ευχαριστήσουμε με όλη μας τη δύναμη, όλους όσοι μας τίμησαν και μας ψήφισαν.

 

 

Θέλουμε επίσης να ευχαριστήσουμε όλους τους απλούς πολίτες που κατά την προεκλογική περίοδο μας άκουσαν, κατέθεσαν τις προτάσεις και συζήτησαν μαζί μας.

 

 

Είμαστε βέβαιοι ότι οι πολίτες της Ηπείρου αναγνωρίζοντας το έργο μας, το ρεαλιστικό και εφαρμόσιμο πρόγραμμα, την συμπαράστασή μας στους ανθρώπους του μόχθου και της εργασίας, με μεγαλύτερη πίστη, με την ίδια αποφασιστικότητα, θα μας δώσουν ακόμη ισχυρότερη δύναμη την ερχόμενη Κυριακή. Για την Ήπειρο των Αξιών, την Ήπειρο της Ισόρροπης και Αξιοβίωτης Ανάπτυξης.

 

 

Καλώ όλους τους Ηπειρώτες να προσέλθουν την Κυριακή στις κάλπες για τη μεγάλη νίκη της Παράταξης μας, που αποτελεί Νίκη των Ηπειρωτών και της Ηπείρου.

 

 

 

 

 

ΉΠΕΙΡΟΣ ΤΟΠΟΣ ΝΑ ΖΕΙΣ

2010-11-08 20:55:58

 

ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ

 

«ΗΠΕΙΡΟΣ-ΤΟΠΟΣ ΝΑ ΖΕΙΣ»

 

 

 

ΕΝΟΨΕΙ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

 

Ο πρώτος γύρος των περιφερειακών εκλογών «άνοιξε» ένα νέο κύκλο στην ιστορία του τόπου μας.

 

Ευχαριστούμε όλους τους πολίτες της Ηπείρου που με ηρεμία, σε πολιτισμένο κλίμα προσήλθαν στις κάλπες και εξέφρασαν τη βούλησή τους.

 

Ευχαριστούμε ιδιαίτερα όλους και όλες που επέλεξαν το ψηφοδέλτιο του συνδυασμού μας «ΗΠΕΙΡΟΣ ΤΟΠΟΣ ΝΑ ΖΕΙΣ»

 

Οι πολίτες της Ηπείρου έκαναν την επιλογή τους, έδωσαν προβάδισμα στον εκπρόσωπο της συντηρητικής παράταξης αλλά άφησαν ανοιχτή την πόρτα να γίνει την ερχόμενη Κυριακή η μεγάλη αλλαγή.

 

Το πιστεύουμε. Το μπορούμε.

 

Οι πολίτες της Ηπείρου μίλησαν .

 

Εξέφρασαν τις αγωνίες τους για το αύριο, τις πικρίες τους για όσα έγιναν και θεώρησαν άδικα, τις ελπίδες τους.

 

Έστειλαν μηνύματα με πολλούς αποδέκτες.

 

Θέλουμε να τους βεβαιώσουμε ότι τους ακούσαμε. Έχουμε ανοιχτά τα μάτια και τα αυτιά μας αλλά κυρίως το μυαλό μας σε κάθε φωνή.

 

Τώρα μπροστά στην αναμέτρηση της Κυριακής τα δεδομένα είναι διαφορετικά.

 

Τώρα είναι η ώρα της τελικής επιλογής.

 

Την Κυριακή θα βρεθούμε μαζί πολίτες που επιλέξαμε διαφορετικά ψηφοδέλτια στον πρώτο γύρο αλλά έχουμε κοινές επιδιώξεις.

 

Μας ενώνουν κοινές αξίες.

 

Αγωνιζόμαστε για τη βελτίωση της ποιότητας της ζωής των κατοίκων της Ηπείρου με καλύτερα δημόσια σχολεία και δημόσια υγεία, για ενίσχυση της απασχόλησης, για την προστασία του φυσικού και δομημένου περιβάλλοντος, για διαφάνεια παντού, για ενίσχυση της αποκέντρωσης.

 

Εμείς είμαστε περισσότεροι.

 

Θα δώσουμε μαζί τον αγώνα.

 

Το νέο περιφερειακό συμβούλιο θα είναι χώρος συνάντησης όλων αυτών των απόψεων, των προβληματισμών, θα είναι βήμα σύνθεσης και προόδου.

 

Την Κυριακή παίρνουμε την τύχη της Ηπείρου στα χέρια μας.

 

Σε αυτή την προοπτική δεν μας περισσεύει κανείς.

 

Καλούμε τις αριστερές προοδευτικές , οικολογικές δυνάμεις να δώσουμε μαζί τον αγώνα.

 

Μαζί θα γράψουμε το νέο κύκλο της ιστορίας του τόπου μας με καθαρές κουβέντες και ξεκάθαρους στόχους.

 

Αυτό θέλουμε.

 

Το αξίζουμε και το μπορούμε.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Γιώργος Κάτσινος: Μετεκλογικό Μύνημα

2010-11-08 14:07:11

 

 

Ηγουμενίτσα, 8 Νοε. 10

 

 

 

 

 

 

 

Συνδημότισσες και Συνδημότες

 

 

 

Φίλες και φίλοι

 

 

 

 

 

Σας ευχαριστώ ιδιαίτερα που τιμήσατε με την ψήφο σας τον Συνδυασμό μας «ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΞΙΩΝ» και εμένα προσωπικά και μας αναδείξατε νικητές στον πρώτο γύρο των αυτοδιοικητικών Εκλογών.

 

Σας καλώ όλους, από σήμερα, να αγωνιστούμε μαζί για την τελική ΝΙΚΗ, με μεγαλύτερη προσπάθεια, με ήθος και ευπρέπεια, για να γίνει πραγματικότητα το όραμα μας για το Δήμο.

 

 

 

Γιώργος Κάτσινος

 

Υποψήφιος Δήμαρχος Ηγουμενίτσας

 

 

 

 

Τελικά Αποτελέσματα Περιφέρειας

2010-11-08 13:13:38

 

Για τα τελικά αποτελέσματα των συνδυασμών κατεβάστε το αρχείο εδώ

 

Για τους σταυρούς των υποψηφίων κατεβάστε το αρχείο εδώ

 

 

 

 

Τελικά Αποτελέσματα Σουλίου

2010-11-08 12:58:13

 

Κατεβάστε το αρχείο εδώ

 

 

 

 

 

 

Τελικά Αποτελέσματα Φιλιατών

2010-11-08 12:56:04

 

Κατεβάστε το αρχείο εδώ

 

 

 

 

 

 

Τελικά Αποτελέσματα Ηγουμενίτσας

2010-11-08 12:53:01

 

Κατεβάστε το αρχείο με τα τελικά αποτελέσματα των συνδυασμών εδώ

 

Κατεβάστε τους σταυρούς προτίμησης των υποψηφίων του Κάτσινου εδώ

 

Κατεβάστε τους σταυρούς προτίμησης των υποψηφίων του Γιόγιακα εδώ

 

 

 

 

Δήμος Φιλιατών

2010-11-08 11:24:53

9079 – Δήμος Φιλιατών (Θεσπρωτίας)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Τα εμφανιζόμενα στοιχεία είναι ανεπίσημα

Ωρα Ενσωμάτωση Γραμμένοι Ψήφισαν Εγκυρα Ακυρα Λευκά

A 08-11 05:29 56/56 / 100,00 % 15.517 7.904 / 50,94 % 7.645 / 96,72 % 219 / 2,77 % 40 / 0,51 %

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Α’ Κυριακή Β’ Κυριακή

Α/Α Υποψήφιος / Συνδυασμός Ποσοστό Ψήφοι Εδρες Ποσοστό Ψήφοι Εδρες

 

 

 

1 Παππάς Μηνάς του Σταύρου / ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ 58,44 4.468 16

 

 

 

2 Δάλλας Γεώργιος του Ευαγγέλου / ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΑΛΛΑΓΗΣ ΔΥΝΑΜΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ 38,21 2.921 10

 

 

 

3 Ρέγκας Λαέρτης του Ιωάννη / ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ 3,35 256 1

 

 

 

 

Δήμος Σουλίου

2010-11-08 11:22:31

9078 – Δήμος Σουλίου (Θεσπρωτίας)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Τα εμφανιζόμενα στοιχεία είναι ανεπίσημα

Ωρα Ενσωμάτωση Γραμμένοι Ψήφισαν Εγκυρα Ακυρα Λευκά

A 08-11 06:04 47/47 / 100,00 % 17.171 9.800 / 57,07 % 9.480 / 96,73 % 255 / 2,60 % 65 / 0,66 %

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Α’ Κυριακή Β’ Κυριακή

Α/Α Υποψήφιος / Συνδυασμός Ποσοστό Ψήφοι Εδρες Ποσοστό Ψήφοι Εδρες

 

 

 

1 Μπραϊμη-Μπότση Σταυρούλα του Δημητρίου / ΟΡ.Α.Μ.Α.-ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΛΛΑΓΗ ΜΕΘΟΔΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ 45,08 4.274 6

 

 

 

3 Παππάς Αθανάσιος του Γεωργίου / ΠΟΡΕΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ & ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ 35,77 3.391 5

 

 

 

2 Λύγκας Γεώργιος του Παναγιώτη / ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ 14,06 1.333 2

 

 

 

4 Μαρέτας Αριστείδης του Κωνσταντίνου / ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ 5,08 482 1

 

 

 

 

Δήμος Ηγουμενίτσας

2010-11-08 11:20:55

9077 – Δήμος Ηγουμενίτσας (Θεσπρωτίας)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Τα εμφανιζόμενα στοιχεία είναι ανεπίσημα

Ωρα Ενσωμάτωση Γραμμένοι Ψήφισαν Εγκυρα Ακυρα Λευκά

A 08-11 05:46 67/67 / 100,00 % 27.389 17.035 / 62,20 % 16.403 / 96,29 % 498 / 2,92 % 134 / 0,79 %

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Α’ Κυριακή Β’ Κυριακή

Α/Α Υποψήφιος / Συνδυασμός Ποσοστό Ψήφοι Εδρες Ποσοστό Ψήφοι Εδρες

 

 

 

2 Κάτσινος Γεώργιος του Αλεξάνδρου / ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΞΙΩΝ 49,31 8.088 7

 

 

 

1 Γιόγιακας Βασίλειος του Νικολάου / ΝΕΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ 44,01 7.219 6

 

 

 

3 Δήμας Θεόδωρος του Αθανασίου / ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ 3,85 631 1

 

 

 

5 Αλεξίου Παύλος του Λάμπρου / ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΔΗΜΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ 1,96 322

 

 

 

4 Κοσιώρης Σπυρίδων του Χαράλαμπου / ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ 0,87 143

 

 

 

 

Τα αποτελέσματα στην Περιφέρεια

2010-11-08 11:18:36

4 – Περιφέρεια Ηπείρου

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Τα εμφανιζόμενα στοιχεία είναι ανεπίσημα

Ωρα Ενσωμάτωση Γραμμένοι Ψήφισαν Εγκυρα Ακυρα Λευκά

A 08-11 11:10 1.036/1.061 / 97,64 % 373.263 236.667 / 63,40 % 218.629 / 92,38 % 11.632 / 4,91 % 6.406 / 2,71 %

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Α’ Κυριακή Β’ Κυριακή

Α/Α Υποψήφιος / Συνδυασμός Ποσοστό Ψήφοι Εδρες Ποσοστό Ψήφοι Εδρες

 

 

 

2 Καχριμάνης Αλέξανδρος του Γεωργίου / ΑΞΙΟΒΙΩΤΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΗΠΕΙΡΟΥ 44,77 97.876 12

 

 

 

3 Αργύρης Ευάγγελος του Ιωάννη / ΗΠΕΙΡΟΣ – ΤΟΠΟΣ ΝΑ ΖΕΙΣ 38,62 84.425 10

 

 

 

1 Κωτσαντής Κωνσταντίνος του Θεοδώρου / ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΗΠΕΙΡΟΥ 8,42 18.412 2

 

 

 

6 Παπαδημητρίου Ιωάννης του Δημητρίου / ΑΥ.ΡΙ.Ο. (Αυτοδιοικητικό Ριζοσπαστικό Ορμητήριο) για την Ήπειρο 3,59 7.853 1

 

 

 

5 Ζήκος Νικόλαος του Αποστόλου / Αριστερή Παρέμβαση στην Ήπειρο 2,64 5.769 1

 

 

 

4 Ζάψας Γεώργιος του Ευαγγέλου / ΗΠΕΙΡΟΣ ΤΩΝ ΟΡΙΖΟΝΤΩΝ Περιφερειακή Συνεργασία Πολιτών της Οικολογίας και της Αριστεράς 1,96 4.294

 

 

 

 

8/11/2010 Ειδήσεις στην Περιφέρεια

2010-11-08 11:15:14

 

 

Στη δεύτερη Κυριακή θα κριθεί η Περιφέρεια

 

Τα αποτελέσματα των περιφερειακών εκλογών στην Ήπειρο, οδηγούν σε επαναληπτική ψηφοφορία την προσεχή Κυριακή τους Ηπειρώτες ψηφοφόρους.

 

Στην περιφέρεια σε 1000 από τα 1061 εκλογικά τμήματα (ποσοστό ενσωμάτωσης 94,25%) προηγείται ο συνδυασμός του Αλ. Καχριμάνη Αξιοβίωτη Ανάπτυξη Ηπείρου με ποσοστό 44,71% και σε απόλυτο αριθμό λαμβάνει 93.212 ψήφοδέλτια προτίμησης.

 

Ο κ. Ευαγγ. Αργύρης λαμβάνει ποσοστό 38,61% και 80.505 ψήφοδέλτια.

 

Ποσοστό 8,47% και 17.662 ψήφους συγκεντρώνει η Λαϊκή Συσπείρωση του Κ. Κωτσαντή ενώ ποσοστό 3,62 συγκεντρώνει το Αύριο για την Ήπειρο του Γ. Παπαδημητρίου και 2,62 η Αριστερή Παρέμβαση του Ν. Ζήκου.

 

Η αποχή των ψηφοφόρων στην Ήπειρο αγγίζει το 38% ενώ τα άκυρα και τα λευκά ανέρχονται στο 7,6%. Σε σύνολο 357.024 εγγεγραμμένων στις κάλπες προσήλθαν 225.613 εκλογείς και τα έγκυρα ψηφοδέλτια ανήλθαν στα 208.486.

 

 

 

Στη δεύτερη Κυριακή θα κριθούν και οι πρωτεύουσες της Ηπείρου

 

Στη δεύτερη Κυριακή θα κριθούν και οι πρωτεύουσες της Ηπείρου αφού:

 

Στο Δήμο Αρταίων στα 108 από τα 109 τμήματα λαμβάνουν:

 

Ο συνδυασμός του κ. Παπαβασιλείου «Κοντά στο Δημότη» ποσοστό 33,33% και 8894 ψήφους και ο συνδυασμός του κ. Παπαλέξη Ιωάννη ποσοστό 32,83 και 8760 ψήφους.

 

Για λίγους ψήφους δεν κρίθηκε στην Α’ Κυριακή ο Δήμος Ηγουμενίτσας όπου ο Γ. Κάτσινος και η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΞΙΩΝ συγκέντρωσαν στο σύνολο των εκλογικών τμημάτων ποσοστό προτίμησης 49,31% και 8.088 ψήφους έναντι ποσοστού 44,01% και 7219 ψήφων που έλαβε ο νυν Νομάρχης Β. Γιογιάκας και ο συνδυασμός ΝΕΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ.

 

Μικρή η διαφορά των 2 πρώτων στο Δήμο Ιωαννιτών όπου με καταμετρημένο το 82% των τμημάτων (118 από 144 εκλογικά τμήματα) ο Φ. Φίλιος και η Ενότητα Πολιτών προηγείται με 43,72% και 15825 ψήφους ενώ ο κ. Γκόντας και η Ανεξάρτητη Δημοτική Πρωτοπορία συγκεντρώνει το 43,03% και 15576 ψήφους.

 

Στη δεύτερη Κυριακή θα αναμετρηθούν και στο Δήμο Πρέβεζας οι κ.κ. Μπαϊλής Χρήστος και Γιαννάκης Στέργιος, αφού στο σύνολο των τμημάτων η Δημοτική Συνεργασία του πρώτου λαμβάνει ποσοστό 38,64% και 7355 ψήφους και η Δημοτική Ανανεωτική Κίνηση του δεύτερου ποσοστό 34,01% και 6474 ψηφοδέλτια προτίμησης.

 

 

 

Το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων αναγορεύει τον βραβευμένο με Νόμπελ Χημείας Richard R. Ernst, σε Επίτιμο Διδάκτορα

 

Το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων αναγορεύει τον βραβευμένο με Νόμπελ Χημείας το 1991 Ομότιμο Καθηγητή Φυσικοχημείας του Ομοσπονδιακού Πολυτεχνείου της Ζυρίχης Ελβετίας, Richard R. Ernst, σε Επίτιμο Διδάκτορα των Τμημάτων Χημείας και Βιολογικών Εφαρμογών και Τεχνολογιών. Η τελετή αναγόρευσης θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 10 Νοεμβρίου και ώρα 12 το μεσημέρι στην αίθουσα Τελετών «Γ. Μυλωνάς» του Πανεπιστημίου, στην πανεπιστημιούπολη. Την Πέμπτη, 11 Νοεμβρίου και ώρα 12 το μεσημέρι ο Ομότιμος Καθηγητής Richard R. Ernst θα δώσει ανοιχτή ομιλία στην αίθουσα τελετών «Γ. Μυλωνάς» με θέμα: «Η διαδρομή μου από την επιστήμη και πέρα». Μετά την ομιλία θα ακολουθήσει συζήτηση.

 

Ο Καθηγητής Richard R. Ernst γεννήθηκε στην Ελβετία το 1933. Ολοκλήρωσε τις σπουδές του στο Ομοσπονδιακό Πολυτεχνείο της Ζυρίχης με θέμα της διδακτορικής διατριβής του τον πυρηνικό μαγνητικό συντονισμό. Από το 1968 έως το 1998 υπηρέτησε ως τακτικός καθηγητής στο Ομοσπονδιακό Πολυτεχνείο της Ζυρίχης και ήταν επικεφαλής ερευνητικών ομάδων με επιστημονικό αντικείμενο την ανάπτυξη μεθοδολογιών πυρηνικού μαγνητικού συντονισμού στην υγρή και στερεά κατάσταση. Οι μελέτες και οι επιστημονικές του καινοτομίες πάνω στο αντικείμενο αυτό οδήγησαν στην κατάκτηση του βραβείου Νόμπελ Χημείας το 1991. Έχει λάβει πλήθος διακρίσεων και βραβείων από πολλά πανεπιστήμια και πολλούς οργανισμούς. Η μεθοδολογία του πυρηνικού μαγνητικού συντονισμού έχει διεπιστημονικό και διατεχνολογικό χαρακτήρα και καλύπτει βασική και εφαρμοσμένη έρευνα σε τομείς όπως η χημεία, η βιολογία, η φυσική, η βιοτεχνολογία και η κλινική ιατρική (μαγνητική τομογραφία).

 

 

 

Φωτογραφική Λέσχη στη Φιλιπιάδα

 

Φωτογραφική λέσχη δημιουργείται στη Φιλιππιάδα. Η πρώτη συνάντηση έγινε την προηγούμενη εβδομάδα. Δεν πρόκειται για κερδοσκοπική λέσχη και οι συναντήσεις που θα πραγματοποιούνται κάθε Τετάρτη 20.00-22.00 είναι δωρεάν. Ο μοναδικός σκοπός της είναι η συνέχεια της περσινής προσπάθειας που είχε δημιουργηθεί με τη ΝΕΛΕ, έργα της οποίας είχαν εκτεθεί πρόσφατα και στα Κάτω Πεδινά του Ζαγορίου.

 

Η Φωτογραφική Λέσχη δεν απευθύνεται σε επαγγελματίες αλλά και αρχάριους, που θέλουν να κάνουν τα πρώτα βήματα με την κάμερα τους

 

Οι συναντήσεις θα κινηθούν στους παρακάτω άξονες: ΤΕΧΝΙΚΟ – ΘΕΩΡΙΑ, ΠΡΑΚΤΙΚΟ – ΑΣΚΗΣΕΙΣ, PHOTOSHOP, ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΤΟΝ ΣΚΟΤΕΙΝΟ ΘΑΛΑΜΟ, STUDIO ΦΩΤΟΓΡΑΦΗΣΗ, ΣΥΝΘΕΣΗ ΚΑΙ ΒΑΣΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ, ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΟΥ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ, ΒΑΣΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ – Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΚΑΙ Η ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΣ, ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΚΡΙΤΙΚΗ ΣΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ.

 

 

 

Έκθεση φωτογραφίας από τους φοιτητές του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

 

Οι φοιτητές του Τμήματος Πλαστικών Τεχνών και Επιστημών της Τέχνης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων παρουσιάζουν έκθεση φωτογραφίας με θέμα «Τα δικά μας Γιάννενα» στο Λαογραφικό Μουσείο «Κώστας Φρόντζος» (Μιχ. Αγγέλου 42). Τα εγκαίνια θα γίνουν τη Δευτέρα, 8 Νοεμβρίου και έκθεση θα διαρκέσει έως τις 24 Νοεμβρίου. Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα και Τετάρτη: 09.00-14.00 & 17.30-20.00, Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή: 09.00-14.00, Κυριακή: 11.00-14.00

 

 

 

Ημερίδα για την πρόληψη του Διαβήτη

 

Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας για το Διαβήτη, η Πανηπειρωτική Ένωση για το Νεανικό Διαβήτη (Π.Ε.Ν.ΔΙ.), σε συνεργασία με το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων διοργανώνει την Τετάρτη 10 Νοεμβρίου και ώρα 18:30 μμ. στο Πάρκο «Λιθαρίτσια», ημερίδα με θέμα «Πρόληψη και Κατανόηση του Διαβήτη». Πληροφορίες: Π.Ε.Ν.ΔΙ. (Μπουμπουλίνας 4 – Αμπελόκηποι), Τηλ.: 26510-73634 και ώρες 10:00 – 13:00.

 

 

 

Απαγόρευση απόπλου από το λιμάνι της Ηγουμενίτσας λόγω θυελλωδών ανέμων

 

Άνεμος ΝΝΔ εντάσεως 8 μποφόρ πνέει από τη νύχτα στο Β. Ιόνιο με αποτέλεσμα να απαγορευθεί από το λιμάνι της Ηγουμενίτσας ο απόπλους των ανοιχτού τύπου πλοίων στις πορθμιακές γραμμές Ηγ/τσας – Κέρκυρας, Ηγουμενίτσας – Λευκίμμης, ενώ για τα κλειστού τύπου και τα αμφίδρομα πλοία λαμβάνονται ενδείξεις πριν τον απόπλου.

 

 

 

Τραυματίστηκε Αλλοδαπός κρατούμενος στο Λιμάνι Ηγουμενίτσας

 

Το Σάββατο το βράδυ, 27χρονος αλλοδαπός κρατούμενος, αυτοτραυματίστηκε σύμφωνα με ανακοίνωση του λιμεναρχείου, στο κεφάλι εντός του χώρου κράτησής του στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας. Άμεσα ο 27χρονος διεκομίσθη με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο τοπικό Κέντρο Υγείας και στη συνέχεια στο Γ.Ν.Ν. Φιλιατών, απ’ όπου και εξήλθε, επιστρέφοντας στο χώρο κράτησής του. Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας.

 

 

 

Τσιάβου – Τζιάλλας χάλκινοι παγκόσμιοι πρωταθλητές

 

Δεύτερο μετάλλιο για την Γιαννιώτικη κωπηλασία και τρίτο για την ηπειρώτικη κατακτήθηκε στο παγκόσμιο πρωτάθλημα κωπηλασίας της Νέας Ζηλανδίας: ο Γιώργος Τζιάλλας του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων μαζί με τον Γιάννη Χρήστου πήραν την τρίτη θέση στην δίκωπο άνευ πηδαλιούχου.

 

Ασημένιο μετάλλιο κατακτήθηκε στην τετράκωπο άνευ στο πλήρωμα της οποίας συμμετείχε ο αθλητής του ΝΟΙ Γιάννης Τσίλης και το χάλκινο στο διπλό σκιφ ελ. βαρών των γυναικών με την Αλεξάνδρα Τσιάβου του Ναυτικού Ομίλου Ηγουμενίτσας.

 

 

 

 

ΘΡΙΛΕΡ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ

2010-11-08 02:35:16

 

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΣΕ 58 ΑΠΟ ΤΑ 67 ΤΜΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

14.215 ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ

6.308 44,38% ΓΙΟΓΙΑΚΑΣ

6.982 49,12% ΚΑΤΣΙΝΟΣ

551 3,88% ΔΗΜΑΣ

118 0,83% ΚΟΣΙΩΡΗΣ

256 1,80% ΑΛΕΞΙΟΥ

553 3,74% ΑΚΥΡΑ/ΛΕΥΚΑ

 

 

 

 

 

 

 

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ ΣΕ 52 ΑΠΟ 67

2010-11-08 02:13:40

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

 

ΔΗΜΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ

ΣΕ 52 ΑΠO 67 ΕK. ΤM.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

12.592 ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ

5.562 44,17% ΓΙΟΓΙΑΚΑΣ

6.191 49,17% ΚΑΤΣΙΝΟΣ

514 4,08% ΔΗΜΑΣ

94 0,75% ΚΟΣΙΩΡΗΣ

231 1,83% ΑΛΕΞΙΟΥ

495 3,78% ΑΚΥΡΑ/ΛΕΥΚΑ

 

 

 

 

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΣΟΥΛΙ – ΦΙΛΙΑΤΕΣ

2010-11-08 01:49:25

 

ΔΗΜΟΣ ΣΟΥΛΙΟΥ ΣΕ 28 ΑΠΟ ΤΑ 47 ΕΚΛΟΓΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΜΠΡΑΪΜΗ ΠΑΠΠΑΣ ΛΥΓΚΑΣ ΜΑΡΕΤΑΣ

ΠΟΣΟΣΤΟ 42,84% 36,70% 15,63% 4,83%

ΨΗΦΟΙ 2297 1968 838 259

 

 

ΔΗΜΟΣ ΦΙΛΙΑΤΩΝ ΣΕ 35 ΑΠΟ ΤΑ 56 ΕΚΛΟΓΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΔΑΛΛΑΣ ΠΑΠΠΑΣ ΡΕΓΚΑΣ

ΠΟΣΟΣΤΟ 37,53% 59,47% 3,00%

ΨΗΦΟΙ 1574 2494 126

 

 

 

 

 

 

 

ΔΗΜΟΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ: ΕΠΙΣΗΜΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

2010-11-08 01:27:07

 

ΕΠΙΣΗΜΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ ΣΕ 44 ΑΠΟ ΤΑ 67 ΕΚΛΟΓΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

10.669 ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ

4.756 44,58% ΓΙΟΓΙΑΚΑΣ

5.182 48,57% ΚΑΤΣΙΝΟΣ

456 4,27% ΔΗΜΑΣ

78 0,73% ΚΟΣΙΩΡΗΣ

197 1,85% ΑΛΕΞΙΟΥ

406 3,67% ΑΚΥΡΑ/ΛΕΥΚΑ

 

 

 

 

 

 

 

ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ:ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ

2010-11-08 01:16:18

 

ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ: ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

 

ΕΠΙΣΗΜΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΣΕ 103 ΑΠΟ ΤΑ 170 ΕΚΛΟΓΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΚΩΤΣΑΝΤΗΣ ΚΑΧΡΙΜΑΝΗΣ ΑΡΓΥΡΗΣ ΖΑΨΑΣ ΖΗΚΟΣ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

ΨΗΦΟΙ 1196 8043 8110 344 418 719

ΠΟΣΟΣΤΟ 6,35% 42,71% 43,07% 1,83% 2,22% 3,82%

 

 

 

 

 

 

 

Περιφερειακές εκλογές στη Θεσπρωτία

2010-11-08 00:56:14

 

85 από τα 170 τμήματα

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΚΩΤΣΑΝΤΗΣ ΚΑΧΡΙΜΑΝΗΣ ΑΡΓΥΡΗΣ ΖΑΨΑΣ ΖΗΚΟΣ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

ΨΗΦΟΙ 1014 6807 6840 301 357 597

ΠΟΣΟΣΤΟ 6,37% 42,77% 42,98% 1,89% 2,24% 3,75%

 

 

 

 

 

 

 

ΕΠΙΣΗΜΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΣΤΟΥΣ 3 ΔΗΜΟΥΣ

2010-11-08 00:29:02

 

ΔΗΜΟΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ ΣΕ 36 ΑΠΟ 67 ΕΚΛΟΓΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

8.614 ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ

3.820 44,35% ΓΙΟΓΙΑΚΑΣ

4.193 48,68% ΚΑΤΣΙΝΟΣ

375 4,35% ΔΗΜΑΣ

67 0,78% ΚΟΣΙΩΡΗΣ

159 1,85% ΑΛΕΞΙΟΥ

331 3,70% ΑΚΥΡΑ/ΛΕΥΚΑ

 

 

ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣ ΣΕ 22 ΑΠΟ 47 ΕΚΛΟΓΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΜΠΡΑΪΜΗ ΠΑΠΠΑΣ ΛΥΓΚΑΣ ΜΑΡΕΤΑΣ

ΠΟΣΟΣΤΟ 41,93% 38,16% 15,88% 4,04%

ΨΗΦΟΙ 1735 1579 657 167

 

 

ΔΗΜΟΣ ΦΙΛΙΑΤΩΝ ΣΕ 25 ΑΠΟ 57 ΕΚΛΟΓΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΔΑΛΛΑΣ ΠΑΠΠΑΣ ΡΕΓΚΑΣ

ΠΟΣΟΣΤΟ 34,84% 61,89% 3,27%

ΨΗΦΟΙ 1099 1952 103

 

 

 

 

 

 

 

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΗΜΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ

2010-11-08 00:05:22

 

ΣΕ 32 ΑΠΟ 67 ΤΜΗΜΑΤΑ ΕΠΙΣΗΜΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

7.394 ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ

3.339 45,16% ΓΙΟΓΙΑΚΑΣ

3.570 48,28% ΚΑΤΣΙΝΟΣ

296 4,00% ΔΗΜΑΣ

58 0,78% ΚΟΣΙΩΡΗΣ

131 1,77% ΑΛΕΞΙΟΥ

279 3,64% ΑΚΥΡΑ/ΛΕΥΚΑ

 

 

 

 

 

 

 

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΦΙΛΙΑΤΩΝ ΣΕ 9 ΤΜΗΜΑΤΑ

2010-11-07 23:55:18

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΔΑΛΛΑΣ ΠΑΠΠΑΣ ΡΕΓΚΑΣ

ΠΟΣΟΣΤΟ 33,13% 62,55% 4,32%

ΨΗΦΟΙ 322 608 42

 

 

 

 

 

Αποτελέσματα στο Δήμο Ηγουμενίτσας

2010-11-07 23:07:53

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

5.141 ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ

2.465 47,95% ΓΙΟΓΙΑΚΑΣ

2.379 46,28% ΚΑΤΣΙΝΟΣ

184 3,58% ΔΗΜΑΣ

27 0,53% ΚΟΣΙΩΡΗΣ

86 1,67% ΑΛΕΞΙΟΥ

163 3,07% ΑΚΥΡΑ/ΛΕΥΚΑ

 

 

 

 

 

Θεσπρωτία και εκλογές

2010-11-06 17:53:34

 

 

Το εκλογικό σώμα σε αριθμούς

 

 

 

Σε 170 εκλογικά τμήματα σε όλη τη Θεσπρωτία ψηφίζουν την Κυριακή οι 60.160 εγγεγραμμένοι εκλογείς του Νομού.

 

Από αυτούς οι 60.068 είναι Έλληνες υπήκοοι ενώ 74 είναι υπήκοοι χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και 18 ομογενείς – υπήκοοι τρίτων χωρών.

 

Συγκεκριμένα στο Δήμο Ηγουμενίτσας ψηφίζουν 27.377 εκλογείς εκ των οποίων οι 57 υπήκοοι χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, 3 ομογενείς – υπήκοοι τρίτων χωρών και 27.317 Έλληνες υπήκοοι.

 

Στο νεοσύστατο Δήμο Σουλίου ψηφίζουν 17.265 εκλογείς εκ των οποίων οι Έλληνες υπήκοοι είναι 17.254 και υπάρχουν και 11 υπήκοοι χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

 

Στο Δήμο Φιλιατών ψηφίζουν 15.518 εκλογείς, εκ των οποίων 6 υπήκοοι χωρών της ΕΕ, 15 ομογενείς και 15.497 Έλληνες υπήκοοι.

 

Αν θέλει κανείς να μετατρέψει τους αριθμούς σε… μάχη των 2 φύλλων τότε: οι άνδρες στο Νομό μας είναι κάτι τις περισσότεροι, όμως στο Δήμο Ηγουμενίτσας υπερισχύει το ωραίο φύλλο:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Δήμος

 

 

 

Άνδρες

 

 

 

Γυναίκες

 

 

 

Σύνολο

 

 

Ηγουμενίτσας

 

 

 

13595

 

 

 

13722

 

 

 

27317

 

 

Σουλίου

 

 

 

8745

 

 

 

8509

 

 

 

17254

 

 

Φιλιατών

 

 

 

7837

 

 

 

7660

 

 

 

15497

 

 

Σύνολο

 

 

 

30177

 

 

 

29891

 

 

 

60068

 

 

 

 

 

Κατανομή εκλογέων ανά Δήμο και Ανά Φύλο

 

 

 

Σε σχέση με τις Δημοτικές Εκλογές του 2006 δικαίωμα ψήφου έχουν επιπλέον 477 εκλογείς: οι άνδρες αυξήθηκαν κατά 260 και οι γυναίκες κατά 217.

 

 

 

Αυτοί που θα ψηφίσουν για πρώτη φορά είναι 4342: 2198 άνδρες και 2144 γυναίκες, ενώ οι νέοι 18-22 ετών που εγγράφηκαν φέτος στους εκλογικούς καταλόγους είναι 769: 410 άνδρες και 359 γυναίκες.

 

Συγκεκριμένα οι ηλικιακές ομάδες των ψηφοφόρων της Θεσπρωτίας είναι:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ηλικία

 

 

 

Εκλογείς

 

 

18-23

 

 

 

4500

 

 

24-29

 

 

 

5628

 

 

30-35

 

 

 

6106

 

 

36-41

 

 

 

5770

 

 

42-47

 

 

 

5519

 

 

48-53

 

 

 

6141

 

 

54-59

 

 

 

6230

 

 

60-65

 

 

 

5534

 

 

66-70

 

 

 

3569

 

 

=>71

 

 

 

11071

 

 

 

 

 

Η ανανέωση του εκλογικού σώματος μεταξύ των εκλογών του 2006 και των τωρινών, σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπουργείου Εσωτερικών είναι:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Φύλο

 

 

 

Εκλογείς

 

 

 

Ποσοστό ανανέωσης

 

 

Άνδρες

 

 

 

3874

 

 

 

12,8%

 

 

Γυναίκες

 

 

 

4005

 

 

 

13,4%

 

 

Σύνολο

 

 

 

7879

 

 

 

13,1%

 

 

 

Αν αναρωτιέστε ποιοι είναι οι Ευρωπαίοι πολίτες που ζουν ανάμεσά μας:

 

Πρόκειται για 28 άνδρες και 46 γυναίκες που προέρχονται από: Αυστρία-2, Βέλγιο-2, Βουλγαρία-2, Γαλλία-2, Γερμανία-44, Ιταλία-4, Κύπρος-2, Λιθουανία-1, Μεγ. Βρετανία-9, Ολλανδία-1, Πολωνία-2, Σλοβακία-1, Τσεχία-1 και Φινλανδία-1.

 

Οι δε ομογενείς είναι συνολικά 18 και κατανέμονται ως εξής: Στο Δήμο Φιλιατών θα ψηφίσουν 9 άνδρες και 6 γυναίκες και στο Δήμο Ηγουμενίτσας 2 άνδρες και 1 γυναίκα.

 

 

 

 

Μάθε τώρα πως ψηφίζεις

2010-11-06 17:52:20

 

 

 

 

Μάθε τώρα πως ψηφίζεις…

 

Ψαλίδι» στις έδρες των νέων δημοτικών και περιφερειακών συμβουλίων βάζει ο «Καλλικράτης», καθώς αντί των 1.496 σημερινών νομαρχιακών συμβούλων θα εκλεγούν μόνο 713 περιφερειακοί σύμβουλοι.

 

 

 

Αντιστοίχως, στη θέση των 16.150 δημοτικών συμβούλων, που υπηρετούν σήμερα, μετά τις εκλογές του Νοεμβρίου θα αναδειχθούν 9.257 σύμβουλοι στους 325 νέους δήμους.

 

Αυτό σημαίνει μείωση κατά 53% των περιφερειακών συμβούλων και κατά 43% των δημοτικών συμβούλων.

 

Όπως προβλέπει ο νέος νόμος, η εκλογή των περιφερειακών συμβούλων στις 13 αιρετές περιφέρειες θα γίνεται σε επίπεδο σημερινών νομαρχιών, οι οποίες πλέον θα ονομάζονται περιφερειακές ενότητες.

 

 

 

Περιφερειακές εκλογές στην Ήπειρο

 

Πενήντα ένα μέλη θα απαρτίζουν το πρώτο αιρετό Περιφερειακό Συμβούλιο Ηπείρου με τα μισά περίπου από αυτά να προέρχονται από το Νομό Ιωαννίνων. Συγκεκριμένα και σύμφωνα με τις υπουργικές αποφάσεις που δημοσιεύθηκαν στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης από το Νομό Ιωαννίνων θα εκλεγούν 24 Περιφερειακοί Σύμβουλοι, από το Νομό Άρτας 11, από το Νομό Θεσπρωτίας 7 και Πρέβεζας 9.

 

 

 

Οι εκλογείς έχουν δικαίωμα να ψηφίσουν μόνο συμβούλους, οι οποίοι θα είναι υποψήφιοι στην περιφερειακή ενότητα όπου είναι εγγεγραμμένοι.

 

Ειδικότερα για τη Θεσπρωτία, μπορούν να βάζουν έως δύο σταυρούς προτίμησης αφού στην ενότητα εκλέγονται 7 σύμβουλοι.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ

 

 

 

ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ

 

 

 

ΑΡ. ΠΕΡΙΦ. ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ

 

 

 

ΣΤΑΥΡΟΙ ΠΡΟΤΙΜΗΣΗΣ

 

 

ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

 

 

 

170239

 

 

 

24

 

 

 

4

 

 

ΑΡΤΑΣ

 

 

 

78134

 

 

 

11

 

 

 

3

 

 

ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

 

 

 

46091

 

 

 

7

 

 

 

2

 

 

ΠΡΕΒΕΖΑΣ

 

 

 

59356

 

 

 

9

 

 

 

3

 

 

ΣΥΝΟΛΟ

 

 

 

353820

 

 

 

51

 

 

 

 

 

 

 

 

Σε καθεμιά από τις παρακάτω περιπτώσεις ανάδειξης των αρχών των περιφερειών ψηφίζουν:

 

Για περιφερειάρχη: Όλοι οι δημότες εκλογείς οι οποίοι είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους των δήμων και κοινοτήτων της περιφέρειας.

 

Για αντιπεριφερειάρχη: Όλοι οι δημότες εκλογείς οι οποίοι είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους των δήμων και κοινοτήτων του νομού.

 

Για περιφερειακούς συμβούλους: Όλοι οι δημότες εκλογείς οι οποίοι είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους των δήμων και κοινοτήτων της εκλογικής περιφέρειας.

 

Οι υποψήφιοι αντιπεριφερειάρχες δεν χρειάζονται σταυρό προτίμησης.

 

Δήμοι

 

Οι σημερινοί δήμοι και κοινότητες διατηρούνται ως διοικητικές ενότητες και θα συμμετέχουν στην εκλογή των δημοτικών συμβούλων, ώστε να μη χαθεί η συνταγματική προσταγή της αντιπροσωπευτικοτητας. Στόχος του υπουργείου Εσωτερικών είναι, λοιπόν, η «πλήρης και ουσιαστική αντιπροσώπευση όλων των δημοτικών ενοτήτων ανάλογα με τον πληθυσμό τους».

 

Έτσι ο κάθε πολίτης στις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές θα εκφράσει την προτίμησή του υπέρ ενός, ή και παραπάνω, συμβούλου, αλλά παράλληλα θα μπορεί να ψηφίσει και έναν σύμβουλο από τη γειτονική ενότητα.

 

Κάθε ψηφοφόρος μπορεί να εκφράσει την προτίμησή του υπέρ ενός έως τριών υποψηφίων της εκλογικής του περιφέρειας και υπέρ ενός από κάποια άλλη εκλογική περιφέρεια του δήμου.

 

Στους δήμους που αποτελούνται από περισσότερες εκλογικές περιφέρειες ο ψηφοφόρος μπορεί να εκφράσει την προτίμησή του:

 

1α. Σε έναν υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο, όταν η εκλογική του περιφέρεια είναι μονοεδρική, διεδρική ή τριεδρική.

 

1β. Σε έναν ή δύο ή τρεις υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους όταν η εκλογική του περιφέρεια έχει περισσότερες από τρεις έδρες ή/και

 

2. Σε έναν υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο από όλες τις άλλες εκλογικές περιφέρειες του οικείου δήμου.

 

Επίσης, οι ψηφοφόροι μπορούν να εκφράσουν την προτίμησή τους του σε έναν ή δύο υποψηφίους του συμβουλίου της δημοτικής ενότητας (δημοτική κοινότητα) και σε έναν υποψήφιο σύμβουλο ή εκπρόσωπο του τοπικού συμβουλίου (τοπική κοινότητα).

 

ΔΗΜΟΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ

 

 

 

ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ

 

 

 

ΑΡ. ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ

 

 

 

ΣΤΑΥΡΟΙ ΠΡΟΤΙΜΗΣΗΣ

 

 

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΗΣ

 

 

 

14710

 

 

 

16

 

 

 

3

 

 

ΜΑΡΓΑΡΙΤΙΟΥ

 

 

 

3032

 

 

 

3

 

 

 

1

 

 

ΠΑΡΑΠΟΤΑΜΟΥ

 

 

 

1668

 

 

 

2

 

 

 

1

 

 

ΠΕΡΔΙΚΑΣ

 

 

 

2272

 

 

 

3

 

 

 

1

 

 

ΣΥΒΟΤΩΝ

 

 

 

3010

 

 

 

3

 

 

 

1

 

 

ΣΥΝΟΛΟ

 

 

 

24962

 

 

 

27

 

 

 

 

 

 

 

 

ΔΗΜΟΣ ΣΟΥΛΙΟΥ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ

 

 

 

ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ

 

 

 

ΑΡ. ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ

 

 

 

ΣΤΑΥΡΟΙ ΠΡΟΤΙΜΗΣΗΣ

 

 

ΑΧΕΡΟΝΤΑ

 

 

 

2334

 

 

 

6

 

 

 

3

 

 

ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣ

 

 

 

7859

 

 

 

19

 

 

 

3

 

 

ΣΟΥΛΙΟΥ

 

 

 

748

 

 

 

2

 

 

 

1

 

 

ΣΥΝΟΛΟ

 

 

 

10951

 

 

 

27

 

 

 

 

 

 

ΔΗΜΟΣ ΦΙΛΙΑΤΩΝ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ

 

 

 

ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ

 

 

 

ΑΡ. ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ

 

 

 

ΣΤΑΥΡΟΙ ΠΡΟΤΙΜΗΣΗΣ

 

 

ΣΑΓΙΑΔΑΣ

 

 

 

2160

 

 

 

6

 

 

 

1

 

 

ΦΙΛΙΑΤΩΝ

 

 

 

8288

 

 

 

21

 

 

 

3

 

 

ΣΥΝΟΛΟ

 

 

 

10448

 

 

 

27

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Χρήστος Κατσούρας

2010-11-05 22:38:28

 

 

 

Δυναμική συγκέντρωση στην Πλατεία Δημαρχείου

2010-11-05 22:24:33

 

 

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΟΜΙΛΙΑ

 

ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ

 

ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΤΣΙΝΟΥ

 

Συνδημότισσες και Συνδημότες,

 

Πολίτες του νέου δήμου μας

 

Φίλες και Φίλοι

 

ΤΗΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ, ΤΟΥ ΜΑΡΓΑΡΙΤΙΟΥ, ΤΟΥ ΠΑΡΑΠΟΤΑΜΟΥ, ΤΗΣ ΠΕΡΔΙΚΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΥΒΟΤΩΝ.

 

Σας ευχαριστώ όλους μέσα από την καρδιά μου για την αποψινή παρουσία σας.

 

Εκφράζω την αγάπη μου, τον σεβασμό και την υποχρέωσή μου απέναντί σας.

 

Η αποψινή σας παρουσία είναι μοναδική, συγκινητική και ανεπανάληπτη.

 

Είναι ξεχωριστή για μένα και τους συνεργάτες μου γιατί μας οπλίζετε με δύναμη, θάρρος και αποφασιστικότητα για να πετύχουμε μαζί με όλους εσάς τους στόχους μας για ένα καλύτερο αύριο για τον δήμο Ηγουμενίτσας.

 

Απόψε λέμε ΝΑΙ στον Δήμο της αλληλεγγύης και της ανθρωπιάς.

 

Λέμε ΟΧΙ στις απαράδεκτες μεθοδεύσεις και εκβιασμούς.

 

Λέμε ΟΧΙ στις προκλητικές μικροεξυπηρετήσεις και ρουσφέτια των τελευταίων ημερών.

 

Λέμε ΟΧΙ στις ανέξοδες υποσχέσεις χωρίς φραγμό και όριο του απερχόμενου νομάρχη.

 

Ο λαός μας διαθέτει και μνήμη και κρίση.

 

Δεν ανέχεται να υποτιμούν την νοημοσύνη του και να προσβάλλουν την αξιοπρέπεια του.

 

Με την ψήφο του στις 7 του Νοέμβρη θα καταδικάσει τις μικροπολιτικές αντιλήψεις και πρακτικές και θα χαράξει μια νέα πορεία για την πρόοδο, την ανάπτυξη και την προκοπή του τόπου μας.

 

Ζούμε σε μια εποχή παγκόσμιας οικονομικής κρίσης.

 

Γίνεται αντιληπτή η έλλειψη ισχυρού κοινωνικού κράτους.

 

Σ’ αυτή την εποχή η ενίσχυση και στήριξη της τοπικής αυτοδιοίκησης είναι αναγκαία για την επιβίωση της χώρας μας.

 

Αυτό έρχεται να κάνει η νέα αυτοδιοικητική μεταρρύθμιση που είναι μια δομική αλλαγή για την ριζική ανασύνταξη του κράτους και μια απάντηση στην πολύπλευρη κρίση που αντιμετωπίζει η χώρα.

 

Μπαίνουμε σε μια νέα αυτοδιοικητική εποχή όπου τίποτε δεν είναι πλέον ίδιο.

 

Δεν υπάρχει στην ιστορία μας αντίστοιχη μεταφορά πολιτικής ισχύος από το κέντρο προς την περιφέρεια.

 

Και είναι αυτό η μεγαλύτερη στην θεσμική ιστορία της χώρας απόδειξη εμπιστοσύνης της πολιτείας ,του κράτους προς την αυτοδιοίκηση και στις δυνάμεις της τοπικής κοινωνίας.

 

Ποιες δυνάμεις όμως;

 

Σ΄ αυτές που προσπαθούν μάταια να κρατήσουν τα πράγματα όπως έχουν, μην χάσουν τα προνόμια και που έχουν μια πελατειακή λογική ή σε αυτές που θέλουν να προετοιμάσουν το αύριο και να πάνε μπροστά;

 

Με τον συνδυασμό μας <<ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΞΙΩΝ>> αποδεικνύουμε ότι μπορούμε να υπερβούμε τα κομματικά σύνορα, γιατί το κοινωνικό μέτωπο των αλλαγών που χρειάζεται η χώρα πρέπει να αγκαλιάζει πολίτες από όλο το πολιτικό φάσμα.

 

Συγκροτήσαμε ένα ευρύ μέτωπο κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων που θέλει αλλαγές, θέλει να συγκρουστεί με κατεστημένα, να στηρίξει την καινοτομία, την περιφερειακή ανάπτυξη και να αναδείξει την ταυτότητα και τις αξίες μας.

 

Είμαστε λοιπόν σήμερα εδώ και διεκδικούμε την ψήφο σας με απόλυτη επίγνωση της μεγάλης ευθύνης. Άνθρωποι με βαθιά γνώση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

 

Νέα πρόσωπα, ενεργοί πολίτες που έχουν όρεξη και μεράκι να προσφέρουν στον τόπο τους. Πρόσωπα καταξιωμένα στην συνείδηση των τοπικών τους κοινωνιών.

 

Αφήσαμε στην άκρη τις κομματικές ταυτότητες και κάνουμε πράξη την αφοσίωσή μας σε έναν και μοναδικό στόχο:

 

ΤΟΝ ΝΕΟ ΔΗΜΟ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ

 

Για μας δεν υπάρχουν αντίπαλοι πολίτες, αντίπαλοι συνδυασμοί.

 

Αντίπαλοί μας είναι τα κοινά προβλήματα και όπως λέει και ο ποιητής της ρωμιοσύνης : «εμείς δεν ήρθαμε να μοιράσουμε τον κόσμο, εμείς ήρθαμε να σμίξουμε τον κόσμο».

 

Καλούμε κοντά μας όλους τους πολίτες.

 

Κάθε ηλικίας από κάθε κομματικό χώρο.

 

Αγκαλιάζουμε όλες και όλους χωρίς διακρίσεις.

 

Βαδίζουμε στην αναμέτρηση της Κυριακής και είμαστε υποχρεωμένοι να την κερδίσουμε.

 

Και με την δική σας συμπαράσταση και συμμετοχή θα την κερδίσουμε.

 

Διαπιστώνω στην καθημερινή επαφή με τους συμπολίτες μας άνδρες, γυναίκες και νέους ότι περιμένουν, πιστεύουν και προσδοκούν .Θέλουν να συμπορευτούν ,να στηρίξουν και να συμμετάσχουν στην κοινή προσπάθεια για μια νέα αρχή.

 

Με την προϋπόθεση ότι ο τόπος δεν θέλει αξιώματα αλλά λειτουργήματα, έθεσα τον εαυτό μου στην διάθεση της τοπικής κοινωνίας για την μάχη της αυτοδιοίκησης.

 

Να είστε σίγουροι ότι ποτέ δεν θα σας προδώσω.

 

Αυτό το εγγυώνται και οι συνεργάτες μου που επελέγησαν χωρίς αποκλεισμούς και μικροπολιτικές προκαταλήψεις.

 

Όπλο μας είναι οι αξίες και οι ιδέες μας.

 

Η πείρα και η διαδρομή μας.

 

Η πίστη μας και η προσήλωση στην σύγχρονη, αποκεντρωμένη, αποτελεσματική και ευέλικτη αυτοδιοίκηση που απαιτεί ένα ρεύμα αλλαγών και ανατροπών.

 

Με συναίσθηση των δυσκολιών, των μεγάλων μας ευθυνών, με ισχυρή θέληση και αποφασιστικότητα, επεξεργαστήκαμε θέσεις και προτάσεις για την λειτουργία και την ανάπτυξη του νέου Δήμου μας.

 

Καταθέσαμε ένα πρόγραμμα με συγκεκριμένες θέσεις και προτάσεις και όχι γενικές και αόριστες.

 

Δεν υποσχόμαστε το ακατόρθωτο.

 

Με την συμμετοχή των συμπολιτών μας θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο.

 

Συνοπτικά για το πρόγραμμά μας θα ήθελα να επισημάνω τα εξής :

 

Γενικός μας στόχος το μοντέλο της ολοκληρωμένης ανάπτυξης.

 

Αυτό σημαίνει μια ανάπτυξη ισόρροπη γεωγραφικά και διαρθρωτικά.

 

Μια ανάπτυξη συμβατή με την ευρύτερη περιοχή και τον ιδιαίτερο Ευρωπαϊκό ρόλο που καλείται να διαδραματίσει ο Δήμος Ηγουμενίτσας.

 

– ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ – ΟΙΚΙΣΤΙΚΕΣ ΑΝΑΠΛΑΣΕΙΣ

 

Τέλος στην τελματωμένη κατάσταση των οικιστικών σχεδίων και των πράξεων εφαρμογής.

 

Η πολεοδομική Υπηρεσία θα είναι πλέον ενταγμένη στον Δήμο και ο πολεοδομικός σχεδιασμός αρμοδιότητα και ευθύνη της Δημοτικής Αρχής.

 

– ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑΚΕΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ

 

· Η Εγνατία και το λιμάνι είναι δυο σταθερές που δημιουργούν ένα εξαιρετικό συγκριτικό πλεονέκτημα.

 

· Ο δρόμος Ηγουμενίτσα-Πρέβεζα

 

· Η βελτίωση του παραλιακού δρόμου Ηγουμενίτσα-Πλαταριά-Σύβοτα- Πέρδικα-Πάργα

 

· Η σιδηροδρομική σύνδεση και μην σας φαίνεται όνειρο γιατί και η Εγνατία κάποτε όνειρο ήταν.

 

· Ο περιφερειακός της Ηγουμενίτσας

 

· Ο δρόμος Ηγουμενίτσας-Σαγιάδα-Αλβανία

 

Όλα τα παραπάνω δημιουργούν ένα πλέγμα επικοινωνίας και καθιστούν την Ηγουμενίτσα χώρο συνδυασμένων μεταφορών και τα παράλιά μας εύκολο τόπο προορισμού και πρόσβασης για την τουριστική τόνωση και ανάπτυξη της περιοχής.

 

– ΥΔΡΕΥΣΗ

 

Στις άμεσες προτεραιότητές μας η ολοκλήρωση του έργου ύδρευσης από τις πηγές των Πέντε Εκκλησιών για την κάλυψη τον αυξημένων αναγκών όλου του Δήμου και ιδιαίτερα τον αναγκών του συνόλου των παράλιων περιοχών που γνωρίζουν μεγάλη τουριστική κίνηση.

 

– ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

 

Ιδρύουμε φορέα Τουριστικής Πολιτικής και δημιουργούμε πλάνο στήριξης με δομές και υποδομές για την ισόρροπη και δυναμική ανάπτυξη του ποιοτικού παράλιου τουρισμού και την σύνδεση του με την ενδοχώρα.

 

Μαρίνες – προσέλκυση κρουαζιερόπλοιων

 

ανάδειξη υδροβιότοπων –Εναλλακτικές μορφές Τουρισμού- Αρχαιολογικοί χώροι και παραπέρα ανάδειξή τους, το Μουσείο της Ηγουμενίτσας, είναι μέσα για την τουριστική αναβάθμιση της περιοχής.

 

– ΕΜΠΟΡΙΟ

 

Πρωτοβουλία για χωροθέτηση και κατασκευή Εμπορευματικού κέντρου σε συνδυασμό με την ολοκλήρωση της Γ’ φάσης του λιμένα.

 

– ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ

 

Σημαντικό πλεονέκτημα του Καλλικράτη η μεταβίβαση αρμοδιοτήτων Αγροτικής Πολιτικής στους Δήμους.

 

Επίσπευση των αναδασμών και των αρδευτικών έργων.

 

Ενίσχυση του εισοδήματος τον αγροτών μας με τη στήριξη τον παραδοσιακών μας προϊόντων ,όπως είναι το λάδι ,οι ελιές, τα εσπεριδοειδή, τα γαλακτοκομικά και άλλα.

 

– ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

 

Όλες οι πρωτοβουλίες μας θα παίρνονται με γνώμονα τον απόλυτο σεβασμό και την προστασία του Φυσικού μας περιβάλλοντος .

 

Οργάνωση των υπηρεσιών καθαριότητας –Ανακύκλωση.

 

Λειτουργία Χ.Υ.Τ.Υ. ,Σταθμοί μεταφόρτωσης για την καλύτερη προστασία του φυσικού μας περιβάλλοντος και της υγείας των συνδημοτών μας.

 

– ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ

 

Ο Δήμος Ηγουμενίτσας θα αποτελέσει νησίδα ανθρωπιάς και υποστήριξης μέσα από μια πολιτική κοινωνικής προσέγγισης που να στηρίζει τον ανήμπορο, να ενθαρρύνει τις προσπάθειές του, να τονώνει την αυτοπεποίθηση του. Ένας Δήμος χωρίς κοινωνικά αποκλεισμένους .

 

Επειδή η Κοινωνική Μέριμνα χρειάζεται την πλατύτερη δυνατή συναίνεση της τοπικής κοινωνίας, έχει ανάγκη από εθελοντική προσφορά, από διαρκή βούληση για στήριξη του συνανθρώπου.

 

Θα δημιουργήσουμε στον Δήμο ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ στο οποίο εκτός από αιρετούς εκπροσώπους του Δήμου και υπηρεσιακά στελέχη, θα συμμετέχουν και οι φορείς της πόλης ,ειδικοί επιστήμονες και εν γένει εθελοντές.

 

– ΥΓΕΙΑ

 

Ο Δήμος θα αναλάβει άμεσα συντονισμένη δράση ώστε να ολοκληρωθεί και να λειτουργήσει το ΤΜΗΜΑ ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΝ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΩΝ. Έτσι ενισχύεται το αίσθημα της ασφάλειας των συμπολιτών και των χιλιάδων επισκεπτών της περιοχής και αναβαθμίζεται το όλο πλέγμα υγείας.

 

ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ-ΜΑΡΓΑΡΙΤΙΟΥ-ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ ΙΑΤΡΕΙΑ

 

Ουσιαστική ενίσχυση και βελτίωση της λειτουργίας τους και φυσικά πλήρης στελέχωσή τους.

 

– ΠΑΙΔΕΙΑ

 

Δίνουμε ιδιαίτερη βαρύτητα στην στήριξη και ανάπτυξη στις δομές της εκπαίδευσης και στεκόμαστε δίπλα στους εκπαιδευτικούς μας με απώτερο στόχο την πρόοδο και προκοπή τον παιδιών μας.

 

Στήριξη της δια βίου μάθησης σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.

 

Πλήρης αναβάθμιση του ΤΕΙ για να προσελκύσουμε ικανοποιητικό αριθμό σπουδαστών μέσα σε τμήματα που το γνωστικό τους αντικείμενο θα ανταποκρίνεται στα νέα επιστημονικά δεδομένα και της σύγχρονες παραγωγικές ανάγκες.

 

– ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ –ΑΘΛΗΣΗ

 

Δημιουργούμε υποδομές και βελτιώνουμε υπάρχουσες ώστε να εξασφαλιστούν χώροι πολιτιστικής έκφρασης όλο τον χρόνο.

 

Στηρίζουμε πολιτιστικές ανταλλαγές μέσα και έξω από την Ελλάδα.

 

Δημιουργούμε σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού μόνιμο θεσμό –ΕΤΗΣΙΟ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΜΟΥΣΙΚΗΣ, που θα πραγματοποιείται κάθε καλοκαίρι σε όλο το εύρος του δήμου.

 

Αμέριστη συμπαράσταση του Δήμου σε όλους τους αθλητικούς συλλόγους και οργανισμούς.

 

Οργανωμένο σχέδιο για τη δημιουργία νέων αθλητικών υποδομών σε όλη την έκταση του Δήμου.

 

Τέλος για τους νέους μας ουσιαστικός ρόλος στα τοπικά συμβούλια νέων, για να γίνουν ισότιμοι εταίροι μας και να βοηθήσουν με τις προτάσεις τους και την φαντασία τους στην χάραξη μακρόπνοης πολιτικής για τα ζητήματα που τους αφορούν και επ_

 

 

 

 

Αξιοβίωτη Ανάπτυξη Ηπείρου

2010-11-05 22:19:07

 

Μήνυμα Παναγιώτας Σούρλα υποψήφιας περιφερειακής συμβούλου

 

Αγαπητές συμπατριώτισσες, Αγαπητοί συμπατριώτες,

 

Αγαπητές συμπατριώτισσες, Αγαπητοί συμπατριώτες,

 

Στις 7 Νοεμβρίου καλούμαστε με αίσθημα ευθύνης να εκλέξουμε τους αντιπροσώπους μας στην Αιρετή πλέον Περιφέρεια Ηπείρου.

 

Η πρόσκληση να συμμετάσχω στο ψηφοδέλτιο του Αλέκου Καχριμάνη και το συνδυασμό της Αξιοβίωτης Ανάπτυξης Ηπείρου, ήταν για μένα μεγάλη τιμή αλλά και πρόκληση ταυτόχρονα. Σ’ αυτή τη δύσκολη για την πατρίδα μας περίοδο, πιστεύω ότι είναι επιτακτική ανάγκη να δηλώσουμε όλοι παρόν.

 

Η επαγγελματική μου ενασχόληση και η συμμετοχή μου στα κοινά, με έχουν φέρει κοντά στα προβλήματα του τόπου μας και τις ανησυχίες των ανθρώπων του. Ο αγώνας μου στα αυριανό Περιφερειακό Συμβούλιο θα είναι διαρκής και συνεπής απέναντί σας.

 

Η Θεσπρωτία έχει κάνει άλματα σε σχέση με το παρελθόν. Αυτή η πορεία θα πρέπει να συνεχισθεί. Με πιο στέρεα βήματα, με σεβασμό στον Άνθρωπο και το Περιβάλλον, με πιο στοχευμένες και καλύτερα σχεδιασμένες δράσεις. Χρειάζεται να αλλάξουμε αναπτυξιακό μοντέλο.

 

Με την ψήφο σας σφραγίζετε το μέλλον σας και το μέλλον των παιδιών σας. Οι περιφερειακές εκλογές είναι πολύ σημαντική ευκαιρία. Σας καλώ να στηρίξετε τον αγώνα όσων παλεύουν για να δώσουν στην Ήπειρο την Ελπίδα.

 

Εσείς αποφασίζετε. Εμείς είμαστε έτοιμοι να προχωρήσουμε στο δρόμο της ευθύνης. Εμείς αναλαμβάνουμε να υλοποιήσουμε με τον καλύτερο τρόπο την εντολή σας.

 

Παναγιώτα Σούρλα

 

Υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος Νομού Θεσπρωτίας

 

Σύντομο Βιογραφικό Σημείωμα

 

Γεννήθηκα το 1977 στους Φιλιάτες. Κόρη του κτηνοτρόφου Γιώργου Σούρλα και της Μαρίας, το γένος Σινδώρη. Σπούδασα στη Νομική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Εργάσθηκα ως δικηγόρος στη Θεσσαλονίκη το διάστημα 2000-2004 και από το 2004 διατηρώ δικηγορικό γραφείο στην Ηγουμενίτσα. Δημοτική Σύμβουλος στο Δήμο Μαργαριτίου και από το 2009 Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Μαργαριτίου. Είμαι παντρεμένη με τον Κωνσταντίνο Τόλια, με τον οποίο έχουμε αποκτήσει μια κόρη , την Κλεοπάτρα.

 

 

 

 

 

 

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΣΙΑΒΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ

2010-11-05 22:16:34

 

 

Η αθλήτρια του Ναυταθλητικού ομίλου Ηγουμενίτσας γράφει ιστορία. Στην κορυφαία από πλευράς αγωνιστικής δραστηριότητας της παγκόσμιας κωπηλασίας για το 2010, αυτή του παγκοσμίου πρωταθλήματος Ανδρών-Γυναικών κλείνει με ένα ΧΑΛΚΙΝΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ για την Θεσπρωτή αθλήτρια.

 

Έπειτα από μακρύ αγωνιστικό καλοκαίρι και μεγάλη απουσία από την πατρίδα η Αλεξάνδρα κάνει ξανά περήφανη όλη την χώρα με τις μεγάλες επιτυχίες της.

 

Ούτε ο δυνατός αέρας που φυσούσε ειδικά στην πλευρά που αγωνιζόταν το Ελληνικό πλήρωμα στάθηκε εμπόδιο για την κατάκτηση ενός ακόμη παγκοσμίου μεταλλίου, που αυτή την φορά ήταν χάλκινο.

 

Η μεγάλη φιλοξενία και υποδοχή που επεφύλαξαν οι εκπρόσωποι των ΜΑΟΡΙ της Νέας Ζηλανδίας στα Ελληνικά πληρώματα, μαζί με τις ευχές τους για καλή τύχη, έπιασε τόπο. Η κατάκτηση αυτή του παγκόσμιου μεταλλίου από την κορυφαία για το 2009 αθλήτρια της Ελλάδας αλλά και αθλήτριας του μήνα που πρόσφατα ανακηρύχθηκε από την Διεθνή Ομοσπονδία, την κατατάσσει στις κορυφαίες αθλήτριες, όπου από το 2006 μέχρι και σήμερα κερδίζει ένα παγκόσμιο μετάλλιο.

 

Έχει ξαναγραφεί ότι η Αλεξάνδρα γράφει ιστορία, όχι όμως με το τι λέγεται αλλά και με το τι αποδεικνύεται. Και τρανή απόδειξη είναι να επισκεφτεί κανείς όλες εκείνες τις επίσημες ιστοσελίδες που ασχολούνται με την Ελληνική και παγκόσμια κωπηλασία για να διαπιστώσει ιδίοις όμασιν του λόγου το αληθές.

 

Το Διοικητικό συμβούλιο του ομίλου και οι προπονητές του χαιρετίζουν την μεγάλη επιτυχία της Αλεξάνδρας, που με την νέα της συνοδοιπόρο στο διπλό σκιφ ελαφρών βαρών γυναικών ύψωσε την Ελληνική σημαία και έκανε περήφανους τους ομογενείς μας στην μακρινή ήπειρο αλλά και όλους τους Έλληνες.

 

ΤΟ Δ.Σ.

 

 

 

 

Δήμος Ηγουμενίτσας: Ενημέρωση

2010-11-05 19:54:21

 

 

Ηγουμενίτσα 5/10/2010

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Παράκαμψη πόλεως Ηγουμενίτσας

 

 

 

Για την σωστή ενημέρωση των συνδημοτών μας και για την μη χρήσιμοποίηση για διάφορους λόγους του θέματος της μελέτης «Παράκαμψη πόλεως Ηγουμενίτσας σας γνωρίζουμε τα κάτωθι:

 

1. Ο Δήμος Ηγουμενίτσας με το αριθμό πρωτ. 8122/21-06-2010 έγγραφό του, ζήτησε από την περιφέρεια Ηπείρου την σύμφωνη γνώμη, για ακύρωση του διαγωνισμού που ήταν σε εξέλιξη και επαναδημοπράτηση της μελέτης.

 

2. Η Περιφέρεια Ηπείρου με το αριθμ. πρώτ. 3253 /05-07-2010 έγγραφό της συνηγόρησε στην ακύρωση του διαγωνισμού σύμφωνα με την παράγραφο 2 του άρθρου 5 της διακύρηξης.

 

3. Το Δημοτικό Συμβούλιο με την 114/2010 της 23-07-2010 αποφάσισε κατά πλειοφηφία α) Την ακύρωση του διαγωνισμού της μελέτης «Παράκαμψης πόλεως Ηγουμενίτσας σύμφωνα με την παράγραφο 2 του άρθρου 5 της διακήρυξης β) Την επαναδημοπράτηση της μελέτης, εξουσιοδοτώντας τη Δημαρχική Επιτροπή για την σύνταξη νέων τευχών Δημοπράτησης.

 

4. Η Περιφέρεια Ηπείρου με το αριθμ. πρωτ. 4177/50361/06-08-2010 έκρινε νόμιμη την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας.

 

5. Το Υπουργείο Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας με το αριθμ. πρωτ.38037 ΔΕ 4534/01/09/2010 (απόφαση Υφυπουργού), ενέταξε την μελέτη «Παράκαμψη Πόλεως Ηγουμενίτσας» στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων με ποσό δύο εκατομμύρια πεντακόδιες ογδόντα τρεις χιλιάδες ευρώ (2582.483,52 ευρώ).

 

Αυτό έγινε κατόπιν Ομόφωνης πρότασης του Περιφερειακού Συμβουλίου στο οποίο συμμετέχω που έγινε στην Άρτα.

 

6. Στις 31/08/2010 ένα από τα εταιρικά σχήματα που συμμετείχαν στον ακυρωθέντα διαγωνισμό κατέθεσε ασφαλιστικά μέτρα κατά της απόφασης 114/2010 του Δημοτικού Συμβουλίου στο Συμβούλιο της Επικρατείας , τα οποία εκδικάστηκαν στις 29/09/2010.

 

7. Το Συμβούλιο της Επικρατείας δικαίωσε τον Δήμο Ηγουμενίτσας και έκρινε νόμιμα την 114/2010 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

 

8. Ο Δήμος Ηγουμενίτσας κατέθεσε σχετικό φάκελο στο Περιφερειακό Συμβούλιο Δημοσίων Έργων , ζητώντας την έγκριση δημοπράτησης Μελέτης «Παράκαμψη πόλεως Ηγουμενίτσας.

 

9. Το Περιφερειακό Συμβούλιο Δημοσίων Έργων συνεδρίασε στις 21/10/2010 και ζήτησε πρόσθετα στοιχεία. Αυτά απεστάλησαν και στην συνεδρίασή του στις 5/11/2010, αποφάσισε την έγκριση Δημοπράτησης της Μελέτης.

 

 

 

Εντός του μηνός θα συγκληθεί η Δημαρχιακή Επιτροπή να εγκρίνει τους όρους Δημοπράτησης της Μελέτης και μόλις τύχει των απαιτούμενων εγκρίσεων από την Περιφέρεια , ο Δήμος θα προχωρήσει στην επαναδημοπράτηση της Μελέτης.

 

Θεωρούμε εφικτή τη δημοπράτηση Μελέτης εντός του έτους 2010.

 

Όπως έχουμε δεσμευτεί, εργαζόμαστε αγόγγυστα για την διασφάλιση πόρων και έργων για τον Δήμο Ηγουμενίτσας.

 

Επίσης δεσμεύομαι ότι θα είμαι δίπλα και αρωγός σε όλα τα ζητήματα που προκύπτουν στον Νέο Δήμο Ηγουμενίτσας και στην νέα διοίκηση του.

 

 

 

Γραφείο Δημάρχου

 

 

 

 

Σκληρή απάντηση Γιόγιακα σε Κάτσινο

2010-11-05 19:18:39

 

 

Δήλωση του Νομάρχη Θεσπρωτίας, επικεφαλής του συνδυασμού ΝΕΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ και υποψήφιου Δημάρχου Ηγουμενίτσας Βασίλη Γιογιάκα

 

Με έκπληξη παρακολουθώ τις τελευταίες ημέρες τον κατήφορο τον οποίο ακολουθεί ο αντίπαλος συνδυασμός ο οποίος διεκδικεί το Νέο Καλλικρατικό Δήμο Ηγουμενίτσας.

 

Είναι φανερό ότι πανικός διακατέχει την παράταξη του κ. Κάτσινου, ένας πανικός δικαιολογημένος, αφού το προβάδισμα της ΝΕΑΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ γίνεται κάθε μέρα και σαφέστερο.

 

Ο πανικός είναι πάντα κακός σύμβουλος και έχει οδηγήσει τον αντίπαλο συνδυασμό, σε μια προεκλογική τακτική που στερείται πολιτικού λόγου, προγράμματος και οράματος και βρίθει καταγγελιών και λασπολογίας επί παντός επιστητού.

 

Έτσι, μετά τις… πρωτοφανείς καταγγελίες ότι κάναμε έργα σε κάθε γωνία του Νομού μας(!!!) – χαιρόμαστε κ. Κάτσινε που έστω και στο τέλος της Νομαρχιακής σας θητείας αντιληφθήκατε ότι η Ν.Α. Θεσπρωτίας κάνει έργα, αυτός είναι ο ρόλος της- τώρα βλέπουμε «δηλώσεις» που βασίζονται σε κατευθυνόμενες «καταγγελίες» ιστολογίων, πίσω από την ανωνυμία των οποίων κρύβονται οι πολιτικές επιδιώξεις των αντιπάλων μας.

 

Δεν επιθυμώ να ακολουθήσω τον κ. Κάτσινο στο ολίσθημα αυτό.

 

Αν εναγωνίως αναζητά απαντήσεις στα ερωτήματά του περί ανθρώπων που αμείβονται από το κράτος χωρίς να εργάζονται, περί ανέργων και οικογενειών που έχουν ανάγκη, ας ρωτήσει πρώην Νομάρχες, Δημάρχους και πρώην Δημάρχους που στελεχώνουν το συνδυασμό του, αλλά και τους υπόλοιπους συνδυασμούς της παράταξής του στο Νομό μας. Είναι βέβαιο ότι αυτοί μπορούν να του απαντήσουν.

 

Στην τετραετή μας θητεία στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Θεσπρωτίας σταθήκαμε πάντα κοντά στον άνεργο νέο, κοντά στο νέο επιστήμονα, κοντά σε κάθε πολίτη και οικογένεια που είχε ανάγκη, με πράξεις και όχι με λόγια και ευχές. Είμαστε υπερήφανοι για όπου μπορέσαμε να βοηθήσουμε, χωρίς διακρίσεις και χωρίς αποκλεισμούς.

 

Οι πολίτες μας γνωρίζουν καλά. Όλους. Και εμάς και τους υπόλοιπους. Αυτούς που… ξεχνάνε να κόψουν απόδειξη στο ιατρείο τους… Αυτούς που ζητάνε γρηγορόσημο για να κάνουν τη δουλεία που τους εμπιστεύτηκε η πολιτεία… Αυτούς που απουσιάζουν συνεχώς και αδικαιολόγητα από την υπηρεσία τους.

 

Σε ένα και μόνο θα συμφωνήσω με τον κ. Κάτσινο: Ας σταματήσουν επιτέλους οι φωνές που λένε ότι τίποτα δεν πρόκειται να αλλάξει στον τόπο μας. Τη Δευτέρα το πρωί ο νέος Καλλικρατικός Δήμος Ηγουμενίτσας θα έχει μπει σε μια νέα τροχιά. Την τροχιά της Νέας Αυτοδιοικητικής Πορείας.

 

 

 

Με εκτίμηση,

 

Βασίλης Ν. Γιόγιακας

 

 

 

 

Τσάνης Ναπολέων: Ανάπτυξη στο Δήμο Ηγουμενίτσας

2010-11-05 19:15:07

 

 

Συνέντευξη Ναπολέοντα Τσάνη, υποψήφιου Δημοτικού Συμβούλου στη Δημοτική Ενότητα Μαργαριτίου με τη Νέα Αυτοδιοικητική Πορεία.

 

 

 

Ερώτηση: Σας ακούω συχνά να μιλάτε για ανάπτυξη. Επιγραμματικά τι είδους ανάπτυξη εννοείτε;

 

Απάντηση: Εννοώ ανάπτυξη σ’ όλους τους τομείς όπως στον τουρισμό, τις μεταφορές, την γεωργία και την κτηνοτροφία, πάντοτε με σεβασμό και ανάδειξη του περιβάλλοντος και την διασφάλιση μιας πραγματικά αειφόρου ανάπτυξης. Αναφέρομαι επίσης στην ορθολογιστική εκμετάλλευση του σημαντικού τουριστικού μας προϊόντος, την επιμήκυνση της τουριστικής μας περιόδου και επέκταση των δυνατοτήτων του. Επένδυση στο ρόλο του λιμανιού της Ηγουμενίτσας με την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας που τόσο πολύ έχει ανάγκη ο τόπος. Το λιμάνι πρέπει επιτέλους να προσφέρει τα όποια αντισταθμιστικά οφέλη στους δημότες Ηγουμενίτσας που σήμερα είναι αν όχι ανύπαρκτα, ελάχιστα. Εννοώ επίσης επένδυση στον πολιτισμό με ανάπτυξη και εξωστρέφεια των πολιτιστικών μας εκδηλώσεων.

 

Αναφέρομαι επίσης στην δημιουργία νέων θέσεων εργασίας στον ιδιωτικό τομέα που θα προκύψουν από νέες επιχειρήσεις. Επιχειρήσεις που θα λειτουργήσουν και θα προσελκύσουν κι άλλες συμπληρωματικές γύρω τους.

 

Ερώτηση: Τι νομίζετε ότι μπορεί να κάνει ο Δήμος για αυτά;

 

Απάντηση: Πολλά! Να σχεδιάσει δημόσια έργα για την ανάπτυξη των υποδομών και τη στήριξη των επιχειρήσεων. Σήμερα έχουμε ένα λιμάνι χωρίς εμπορευματικό κέντρο, που θα δημιουργήσει εκατοντάδες θέσεις εργασίας. Είμαστε πλέον ένας παραθαλάσσιος και συγχρόνως τουριστικός Δήμος χωρίς μια σύγχρονη μαρίνα. Μιλάμε για τουρισμό, οπότε πρέπει ο Δήμος να εξασφαλίσει την επαρκή ύδρευση στα Σύβοτα μαζί με ένα σύγχρονο αποχετευτικό δίκτυο, την καθαριότητα, την τουριστική προβολή του Δήμου. Ο Νέος Καλλικρατικός Δήμος Ηγουμενίτσας διαχειρίζεται όλα σχεδόν τα παράλια του Νομού. Πρέπει να οργανωθεί λοιπόν πλήρως και να οργανώσει υπηρεσίες για την επαρκή στήριξη του τουριστικού προϊόντος.

 

Ερώτηση: Πως θα γίνουν αυτά;

 

Απάντηση: Πρέπει ο Δήμος να σταθεί ενεργά δίπλα στους φορείς και δίπλα στους νέους επιχειρηματίες. Πρέπει να έρθει σε επαφή με τους παρόχους τουριστικών υπηρεσιών, με τους αγρότες, με τους παραγωγούς και με τους μεταφορείς. Να ακούσει να εκτιμήσει τις ανάγκες και μετά να σχεδιάσει. Να εκτιμήσει τα συγκριτικά του πλεονεκτήματα, τα αυτονόητα αλλά και τα παραπάνω. Ο νέος Καλλικρατικός Δήμος Ηγουμενίτσας, θα έχει σαφώς τον σημαντικότερο ρόλο να διαδραματίσει για την ανάπτυξη ολόκληρου του Νομού. Η εμπειρία και η γνώση του συνδυασμού της Νέας Αυτοδιοικητικής Πορείας με υποψήφιο Δήμαρχο το Βασίλη Γιαγιάκα, εγγυάται την αναπτυξιακή πορεία του Δήμου Ηγουμενίτσας. Η δική μου συνεισφορά στην πορεία αυτή θα είναι ουσιαστική. Πιστεύω ότι διαθέτω τη γνώση, τη διάθεση και την εμπειρία να εργαστώ σκληρά προς την κατεύθυνση αυτή, ώστε να δώσουμε ελπίδα και προοπτική στους νέους μας να παραμείνουν και να δημιουργήσουν στον τόπο μας.

 

 

 

 

ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ, ΠΑΛΜΟΣ ΚΑΙ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

2010-11-05 11:47:37Την κεντρική του προεκλογική συγκέντρωση στην Ηγουμενίτσα πραγματοποίησε την Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2010, ο Νομάρχης Θεσπρωτίας, επικεφαλής του συνδυασμού «Νέα Αυτοδιοικητική Πορεία» και Υποψήφιος Δήμαρχος Ηγουμενίτσας κ. Βασίλης Γιόγιακας.

 

 

Η δυναμική παρουσία του κόσμου στον κατάμεστο χώρο μπροστά από το εκλογικό κέντρο της «Νέας Αυτοδιοικητικής Πορείας» επί της οδού 8ης Δεκεμβρίου, έστειλε ένα ηχηρό μήνυμα συσπείρωσης και νίκης!

 

 

 

Στην ομιλία του ο κ. Γιόγιακας μεταξύ άλλων ανέφερε:

 

« Η Ηγουμενίτσα στέλνει σήμερα καθαρό μήνυμα. Ο νέος Καλλικρατικός Δήμος Ηγουμενίτσας μίλησε. Ο νέος Καλλικρατικός Δήμος Ηγουμενίτσας έχει πάρει τις αποφάσεις του. Η Νέα Αυτοδιοικητική Πορεία, είναι η αξιόπιστη πρόταση. Συνεχίζουμε μαζί με συνέπεια και αποφασιστικότητα!!

 

Η Ηγουμενίτσα, ο Παραπόταμος, τα Σύβοτα, η Πέρδικα, το Μαργαρίτι, είναι στην πρώτη γραμμή της μάχης για το νέο Δήμο τον οποίο δικαιούμαστε, για τον νέο Δήμο Ηγουμενίτσας που αξίζουμε εμείς και τα παιδιά μας. Για μια νέα αυτοδιοικητική πορεία που όλοι μαζί, μέρα με τη μέρα, θέλουμε να κάνουμε πραγματικότητα.

 

Με το δυναμικό σας παρόν σήμερα εδώ, δίνετε ξεκάθαρη εντολή για πορεία προς τα εμπρός, για πορεία προς το μέλλον. Το αίτημα των καιρών είναι ξεκάθαρο. Τώρα είναι η ώρα να προχωρήσουμε ακόμα πιο γρήγορα. Τώρα είναι η ώρα να συνεχίσουμε ακόμα πιο αποφασιστικά. Αυτή είναι η εντολή που έρχεται από παντού. Η εντολή από το Δήμο Ηγουμενίτσας που ξέρει να αγωνίζεται. Η εντολή από τον Δήμο Ηγουμενίτσας που ξέρει να κερδίζει. Για τις σημερινές και τις αυριανές γενιές του τόπου μας».

 

«Τον Οκτώβριο του 2006, η Θεσπρωτία ζήτησε μια πολιτική αλλαγή στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση. Ζήτησαν από εμάς να θέσουμε στο προσκήνιο της αυτοδιοικητικής πολιτικής τους συνανθρώπους μας. Ζήτησαν από εμάς να πολεμήσουμε με τις αγκυλώσεις τις γραφειοκρατίας, που ταλαιπωρούσαν του συμπολίτες μας. Ευθύς εξαρχής αναλάβαμε το δύσκολο έργο του νοικοκυρέματος του Νομού μας.

 

Στόχος ήταν από την αρχή να μιλάνε στο τέλος της τετραετίας τα έργα και όχι τα λόγια. Και αυτό το πετύχαμε μαζί. Δουλεύοντας ακούραστα, μεθοδικά, με πρόγραμμα, με όραμα, πάνω και πέρα από μικροπολιτικές αγκυλώσεις. Γιατί για εμάς δεν υπήρξαν ποτέ μπλε, πράσινα , κόκκινα ή πορτοκαλί προβλήματα. Για εμάς υπήρχαν πάντα οι ανάγκες του τόπου μας και οι προτεραιότητες που έπρεπε να θέσουμε για διασφαλίσουμε ότι μπορούμε να μπούμε σε αναπτυξιακή τροχιά.

 

Μιλάμε πάντα με ειλικρίνεια. Δεν λέμε ότι όλα έγιναν όπως θα θέλαμε. Αλλά η αλήθεια είναι πως, Ναι, σ’ αυτά τα τέσσερα χρόνια, έγιναν πολλά και σημαντικά. Η Θεσπρωτία του 2010 είναι πολύ καλύτερη από τη Θεσπρωτία του 2006. Δε φοβόμαστε αυτή τη σύγκριση. Κάθε άλλο, την τολμούμε! Τολμούμε τη σύγκριση με το παρελθόν, γιατί αυτή είναι η καλύτερη απόδειξη του έργου μας.

 

Τα αποτελέσματα της δράσης μας ως Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Θεσπρωτίας είναι χειροπιαστά. Κι ας μας κατηγορούν οι εκφραστές του χθες, κινούμενοι φυσικά πάντα από το όψιμο εκλογικό τους ενδιαφέρον, ότι δεν τηρήσαμε τις υποσχέσεις και τις δεσμεύσεις μας απέναντι στους συμπολίτες μας. Στους εκφραστές του χθες δεν απαντάμε εμείς, απαντά ξεκάθαρα το έργο μας».

 

«Τα τελευταία 24ωρα κάποιοι οδηγημένοι από τον πανικό που τους διακατέχει εξαπολύουν άκριτες επιθέσεις εναντίον μου. Λασπολογούν δίχως αύριο.

 

-Απέναντι στην καταστροφολογία και την άρνηση, εμείς προτάσσουμε τη σιγουριά, την αισιοδοξία για το νέο Δήμο Ηγουμενίτσας που πηγαίνει ακόμη πιο ψηλά.

 

-Απέναντι στις ύβρεις και το διχασμό, εμείς προτάσσουμε τη συνένωση δυνάμεων και προσπαθειών, τη συστράτευση για την επίτευξη των κοινών μας στόχων.

 

-Απέναντι στις ψεύτικες ελπίδες που ξαναμοιράζουν οι εκφραστές του χθες με το όψιμο εκλογικό ενδιαφέρον, εμείς προτάσσουμε το έργο που έχουμε κάνει, αλλά και το έργο που μπορεί να παράγει η «Νέα Αυτοδιοικητική Πορεία». Γιατί ο λόγος μας έχει ισχύ και αποτέλεσμα. Οι δεσμεύσεις μας γίνονται πράξεις.

 

-Απέναντι στο σκοτάδι και το χάος που επικαλούνται, εμείς προτάσσουμε το φως, την αλήθεια και τη διαφάνεια. Γιατί ποτέ δεν κρύψαμε το παραμικρό από τους συμπολίτες μας. Πάντα ήμασταν ξεκάθαροι απέναντί τους.

 

-Απέναντι στον ξύλινο κομματικό λόγο που θυμίζει παρελθόν, εμείς προτάσσουμε το σύγχρονο πολιτικό λόγο που καταλαβαίνουν οι νέες και νέοι μας. Τα νιάτα είστε η ψυχή κάθε τοπικής κοινωνίας. Είστε το μέλλον του νέου Δήμου Ηγουμενίτσας. Είστε η ορμητική πνοή που μπορεί να πάει τον τόπο μας, ακόμη πιο μπροστά! Ακόμη πιο ψηλά!

 

Αυτοί οι κάποιοι που λασπολογούν ήταν πάντα απόντες, είναι πάντα απόντες. Δε μπορούν να κάνουν κριτική αυτοί που την ίδια ώρα που εμείς κάναμε ουσιαστικό και μετρήσιμο έργο, εκείνοι έπιναν αμέριμνοι τον καφέ τους…

 

Έχω να πω μονάχα ένα πράγμα: Έλεος! Έλεος, έχει και η πολιτική υποκρισία τα όριά της! Κάποιοι προσποιούνται σήμερα όπως δεν υπήρξαν ποτέ σε θέσεις ευθύνης σε αυτόν τον τόπο.

 

Κάποιοι υπόσχονται, επειδή αυτό είναι το μόνο που ξέρουν να κάνουν. Κάποιοι άλλοι καταγγέλλουν τους άλλους, για όσα οι ίδιοι ευθύνονται. Αυτοί είναι οι άνθρωποι του χθες. Αυτές είναι οι πρακτικές του παρελθόντος. Εμείς προχωρούμε μπροστά. Μαζί πάμε το νέο Δήμο Ηγουμενίτσας μπροστά. Με τη Νέα Αυτοδιοικητική Πορεία!!!».

 

«Βασικοί άξονες των προτεραιοτήτων μας είναι:

 

– Η συμμετοχή όλων στη διοίκηση του νέου Δήμου, με πρόσβαση στο σχεδιασμό και στην υλοποίηση.

 

– Η καταστρατήγηση οποιασδήποτε προσπάθειας για το μέλλον της χερσαίας ζώνης του Λιμανιού της Ηγουμενίτσας και πιο συγκεκριμένα για το παραλιακό μέτωπο της πόλης.

 

Θέλω να δηλώσω σήμερα από αυτό το βήμα ακόμα μια φορά ξεκάθαρα ότι η οποιαδήποτε προσπάθεια διαίρεσης της πόλης σε “βασίλεια” και μάλιστα, όταν αυτή προέρχεται από διορισμένες διοικήσεις, οι οποίες μέχρι αυτή τη στιγμή δεν επεδίωξαν να έχουν έστω και εθιμοτυπική συνάντηση με οποιαδήποτε αιρετή αυτοδιοικητική αρχή, θα βρουν και βρίσκουν αντίθετο το κοινωνικό σύνολο και τους εκλεγμένους εκπροσώπους του. Όσον αφορά στο Δήμο Ηγουμενίτσας, το τμήμα αυτό είναι ζωτικής σημασίας και αποτελεί ουσιώδες μέρος τόσο της κοινωνικής, όσο και της πολιτιστικής ζωής των κατοίκων. Ο νέος Καλλικρατικός Δήμος Ηγουμενίτσας άμεσα θα μεριμνήσει για την αξιοποίηση της χερσαίας ζώνης του Λιμανιού της Ηγουμενίτσας, η οποία βεβαίως έχει εδώ και χρόνια αποχαρακτηριστεί, με τέτοιο τρόπο, ώστε να αναδειχθεί η σημασία του, χωρίς βίαιες παρεμβάσεις, ως χώρος αναψυχής πολιτιστικών και πολιτισμικών εκδηλώσεων, προς όφελος των κατοίκων και κυρίως των παιδιών μας. Στις άμεσες προτεραιότητές μας θα είναι και η διερεύνηση και οριστικοποίηση υπέρ του Δήμου του ιδιοκτησιακού καθεστώτος της περιοχής, ούτως ώστε στις συζητήσεις αυτές να τεθεί ένα οριστικό τέλος. Η Ηγουμενίτσα είναι και θα παραμείνει παραθαλάσσιος Δήμος

 

– Η άμεση ολοκλήρωση των πράξεων εφαρμογής στις πολεοδομικές ενότητες 1, 2, 4, και 5, προκειμένου να ανοίξουν οι δουλειές και να μπορέσει ο κάθε πολίτης να φτιάξει το δικό του σπίτι.

 

– Η ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής των κατοίκων όλων των Δήμων.

 

– Η βελτίωση της τοπικής οικονομίας και επιχειρηματικότητας.

 

– Η αξιοποίηση της γεωγραφικής θέσης της περιοχής

 

– Η προστασία του περιβάλλοντος και των φυσικών οικοσυστημάτων

 

– Η αναβάθμιση της ποιότητας ζωής, εξοπλίζοντας το νέο Δήμο με βασικές υποδομές και βελτιώνοντας τις ήδη υπάρχουσες.

 

– Η αξιοποίηση της πολιτιστικής κληρονομιάς ως αυτοτελές τμήμα με ιδιαίτερη αντιμετώπιση.

 

– Η βελτίωση του τρίπτυχου Παιδεία-Αθλητισμός –Απασχόληση».

 

«Στις 7 του Νοέμβρη , οι Ηγουμενιτσιώτες και οι Ηγουμενιτσιώτισσες του νέου Δήμου απαντούν σε ξεκάθαρα ερωτήματα: Συνέχιση της πορείας που παράγει αποτελέσματα για όλους ή οπισθοδρόμηση στο χτες, στο τέλμα και την αδράνεια; Αλλαγές και μεταρρυθμίσεις ή στασιμότητα, αβεβαιότητα και παρακμή;

 

Σας ζητώ να ενώσουμε τις δυνάμεις μας. Για μια νέα νίκη με στόχο να διεκδικήσουμε την αναπτυξιακή μας πορεία με ρεαλιστικούς όρους. Κανείς δεν πρέπει να λείψει την Κυριακή. Η συμμετοχή όλων είναι το χρέος στον τόπο μας. Σας ζητώ να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, για να φέρουμε κοντά μας περισσότερους συμπατριώτες μας.

 

Ξεκινούμε με νέα ταχύτητα, με νέα προοπτική. Είμαστε δύναμη ευθύνης, δύναμη εμπιστοσύνης, δύναμη συνέχεια και συνέπειας για το νέο Δήμο Ηγουμενίτσας.

 

Μαζί κάναμε πολλά για τη Θεσπρωτία! Για την Ηγουμενίτσα μπορούμε ακόμα περισσότερα!».

 

 

 

 

 

 

 

05-11-2010 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

2010-11-05 11:30:37

 

 

Το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων αναγορεύει τον βραβευμένο με Νομπέλ Χημείας Richard R. Ernst, σε Επίτιμο Διδάκτορα

 

 

 

Το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων αναγορεύει τον βραβευμένο με Νομπέλ Χημείας το 1991 Ομότιμο Καθηγητή Φυσικοχημείας του Ομοσπονδιακού Πολυτεχνείου της Ζυρίχης Ελβετίας, Richard R. Ernst, σε Επίτιμο Διδάκτορα των Τμημάτων Χημείας και Βιολογικών Εφαρμογών και Τεχνολογιών. Η τελετή αναγόρευσης θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 10 Νοεμβρίου και ώρα 12 το μεσημέρι στην αίθουσα Τελετών «Γ. Μυλωνάς» του Πανεπιστημίου, στην πανεπιστημιούπολη. Την Πέμπτη, 11 Νοεμβρίου και ώρα 12 το μεσημέρι ο Ομότιμος Καθηγητής Richard R. Ernst θα δώσει ανοιχτή ομιλία στην αίθουσα τελετών «Γ. Μυλωνάς» με θέμα: «Η διαδρομή μου από την επιστήμη και πέρα». Μετά την ομιλία θα ακολουθήσει συζήτηση.

 

Ο Καθηγητής Richard R. Ernst γεννήθηκε στην Ελβετία το 1933. Ολοκλήρωσε τις σπουδές του στο Ομοσπονδιακό Πολυτεχνείο της Ζυρίχης με θέμα της διδακτορικής διατριβής του τον πυρηνικό μαγνητικό συντονισμό. Από το 1968 έως το 1998 υπηρέτησε ως τακτικός καθηγητής στο Ομοσπονδιακό Πολυτεχνείο της Ζυρίχης και ήταν επικεφαλής ερευνητικών ομάδων με επιστημονικό αντικείμενο την ανάπτυξη μεθοδολογιών πυρηνικού μαγνητικού συντονισμού στην υγρή και στερεά κατάσταση. Οι μελέτες και οι επιστημονικές του καινοτομίες πάνω στο αντικείμενο αυτό οδήγησαν στην κατάκτηση του βραβείου Νομπέλ Χημείας το 1991. Έχει λάβει πλήθος διακρίσεων και βραβείων από πολλά πανεπιστήμια και πολλούς οργανισμούς. Η μεθοδολογία του πυρηνικού μαγνητικού συντονισμού έχει διεπιστημονικό και διατεχνολογικό χαρακτήρα και καλύπτει βασική και εφαρμοσμένη έρευνα σε τομείς όπως η χημεία, η βιολογία, η φυσική, η βιοτεχνολογία και η κλινική ιατρική (μαγνητική τομογραφία).

 

 

 

Ο Αλ. Τσίπας στα Ιωάννινα

 

«Ή αλλάζουμε πραγματικά ή συνεχίζουμε να βουλιάζουμε», ήταν η χαρακτηριστική φράση από τις δηλώσεις που έκανε ο Αλέξης Τσίπρας χθες στα Ιωάννινα. Ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι ο Γιώργος Παπανδρέου «θέλει να συνεχίσουμε να βουλιάζουμε με τους Έλληνες συνενόχους, ενώ ο Αντώνης Σαμαράς κλείνει το μάτι στα διεθνή κέντρα οικονομικής και πολιτικής εξουσίας”.

 

Ζήτησε δε να στηριχθεί ο συνδυασμός του ΑΥΡΙΟ για την Ήπειρο του Γιάννη Παπαδημητρίου, που «μπορεί να κάνει την έκπληξη» και τα Τρία Κλικ Αριστερά του Χρήστου Μαντά «ως εναλλακτική λύση για όσους δεν θέλουν να δουν την ψήφο τους να εξαργυρώνεται από όσους στηρίζουν το μνημόνιο”.

 

 

 

Δήλωση Θ. Οικονόμου για τις εκλογές

 

Σε δήλωσή του ο βουλευτής Ιωαννίνων του ΠΑΣΟΚ Θανάσης Οικονόμου, αναφέρει για τις αυτοδιοικητικές εκλογές της 7ης Νοεμβρίου: «Σε αυτές τις εκλογές, οφείλουμε όλοι να προσέλθουμε στις κάλπες με την ωριμότητα που απαιτούν οι καιροί. Ξέρουμε ότι η Ελλάδα με σταθερότητα και στρατηγικό σχεδιασμό μπορεί να τα καταφέρει, δικαιώνοντας τις μεγάλες θυσίες και τις προσδοκίες του ελληνικού λαού. Υπάρχουν, όμως, και εκείνοι που επιμένουν να θέλουν την Ελλάδα καθηλωμένη στο μέτριο, το λίγο και το εύκολο. Δέσμια σε λιποτάκτες της πολιτικής, λιποτάκτες της ευθύνης.

 

Πριν ένα χρόνο, πήραμε μια καθοριστική απόφαση: να προχωρήσουμε μπροστά.

 

Την Κυριακή ψηφίζουμε όλοι για το συμφέρον του τόπου μας, αλλά και τη δυναμική που χρειάζεται η χώρα για να αμυνθεί απέναντι στην κρίση.

 

Αποφασίζουμε με ποια πρόταση, με ποια πολιτική και με ποια πρόσωπα θα απαντήσουμε στο μοναδικό πραγματικό δίλημμα αυτής της περιόδου. «Θα βγούμε ή όχι από την κρίση;»

 

 

 

Κάλεσμα στη κάλπη από τη ΝΕ ΠΑΣΟΚ Ιωαννίνων

 

Κάλεσμα στην κάλπη για τις αυτοδιοικητικές εκλογές απευθύνει προς τους Γιαννιώτες η Νομαρχιακή Επιτροπή Ιωαννίνων του ΠΑΣΟΚ. Η ανακοίνωση μεταξύ άλλων αναφέρει: «Στις προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές, με ψήφο ευθύνης, μπορούμε και πρέπει να αναδείξουμε ηγεσίες ικανές και άξιες να ανταποκριθούν στην πρόκληση της μεταρρυθμιστικής τομής που υλοποιείται στο χώρο της Αυτοδιοίκησης.

 

Στην προσπάθεια αυτή, η οποία γίνεται μέσα σε δύσκολη οικονομική συγκυρία, δεν περισσεύει κανένας.

 

Από την προσπάθεια αυτή δεν μπορεί και δεν πρέπει να απέχουμε.

 

Τα ψηφοδέλτια που έχουν συγκροτηθεί, στα πλαίσια αυτά, για την Περιφέρεια Ηπείρου «Ήπειρος-Τόπος Να Ζεις» με επικεφαλής τον Βαγγέλη Αργύρη, για τον Δήμο Ιωαννιτών «Ενότητα Πολιτών-Νέα Γιάννενα» με επικεφαλής τον Φίλιππα Φίλιο, αλλά για τους υπόλοιπους Καλλικρατικούς Δήμους του νομού, κατέθεσαν σοβαρές προτάσεις για την αποκέντρωση, την συμμετοχή, την ανάπτυξη.»

 

 

 

Προεκλογική δραστηριότητα

 

– H κεντρική προεκλογική ομιλία του υποψήφιου Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέξανδρου Καχριμάνη και επικεφαλής του συνδυασμού ΑΞΙΟΒΙΩΤΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΗΠΕΙΡΟΥ, θα πραγματοποιηθεί σήμερα Παρασκευή 5 Νοεμβρίου και ώρα 20.30, στην πλατεία Ταχυδρομείου (Κεντρική Πλατεία).

 

 

 

– Με αφορμή την ολοκλήρωση, της προεκλογικής περιόδου για τις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές της 7ης Νοεμβρίου, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Ηπείρου και επικεφαλής του συνδυασμού «ΗΠΕΙΡΟΣ-ΤΟΠΟΣ ΝΑ ΖΕΙΣ», κ. Βαγγέλης Αργύρης, θα παραχωρήσει σήμερα το μεσημέρι, συνέντευξη τύπου στους εκπροσώπους των ΜΜΕ της Ηπείρου.

 

 

 

– Ο συνδυασμός “Ήπειρος των Οριζόντων” μαζί με τους υποψηφίους της Δημοκρατικής Αριστεράς και των Οικολόγων Πράσινων του συνδυασμού “Ένότητα Πολιτών Νέα Γιάννενα” διοργανώνουν γλέντι-έκπληξη μπροστά από το “Πράσινο Στέκι” (που λειτουργεί προσωρινά και ως προεκλογικό κέντρο), στον πεζόδρομο της Τσιριγώτη σήμερα στη 1 το μεσημέρι.

 

 

 

– Η αυλαία της προεκλογικής περιόδου στο Δήμο Ιωαννιτών πέφτει με την «Ενότητα Πολιτών Νέα Γιάννενα» και επικεφαλής τον Φίλιππα Φίλιο σε ανοιχτή προεκλογική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις επτά το βράδυ, στο Πέραμα, στον χώρο του Οργανισμού Σπηλαίου.

 

 

 

Ανακοίνωση Δημοτικής Αρχής κατά Γ.Γ.Π.Η

 

Με σκληρή ανακοίνωση απαντάει ο Δήμος Ιωαννιτών σε δηλώσεις που έκανε η περιφερειάρχης Ηπείρου Δήμητρα Γεωργακοπούλου – Μπάστα, κατά τη συνάντησή της με τον Φίλιππα Φίλιο: “Με πρωτοφανή εμπάθεια και ανεξήγητο μένος εναντίον της Δημοτικής Αρχής, η Γενική Γραμματέας της Περιφέρειας κ. Δήμητρα Γεωργακοπούλου-Μπάστα, παρενέβη χτες απροκάλυπτα στον προεκλογικό αγώνα. Η διορισμένη εκπρόσωπος της Κυβέρνησης έχει παρερμηνεύσει το ρόλο της, που είναι να προωθεί, να εγκρίνει ή όχι τις μελέτες του Δήμου για έργα και στην προκειμένη περίπτωση ο Δήμος Ιωαννιτών είχε και έχει ολοκληρωμένες μελέτες και προτάσεις.

 

Αυτός είναι ο θεσμικός της ρόλος, αυτή είναι η δουλειά της κι όχι να επιτίθεται αναίτια εναντίον της Δημοτικής Αρχής, συνεργαζόμενη με το μόνιμο υποψήφιο δήμαρχο.

 

Η προσπάθειά της να λειτουργήσει ως δεκανίκι του πολιτικού καιροσκόπου, που μέχρι χτες έβριζε το ΠΑ.ΣΟ.Κ. και τώρα το εναγκαλίζεται, είναι αστεία”.

 

 

 

«Όχι» από τα μέλη ΔΕΠ του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων στην πρόταση του Υπουργείου Παιδείας

 

Με απόφασή της η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Μελών ΔΕΠ Πανεπιστημίου Ιωαννίνων εναντιώνεται στις προτάσεις του υπουργείου Παιδείας για τα ΑΕΙ και προτίθεται να κατέβει σε απεργιακές κινητοποιήσεις στις 11 Νοεμβρίου. Η απόφαση της συνέλευσης μεταξύ άλλων αναφέρει: «Η πρόταση που κατάθεσε η Υπουργός Παιδείας στην 65η Σύνοδο των Πρυτάνεων στο Ρέθυμνο στις 23-10-2010 προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων και διαμαρτυριών σε όλους τους ακαδημαϊκούς φορείς της χώρας. Θεωρούμε ότι η αντίδραση αυτή ήταν απόλυτα δικαιολογημένη διότι: επιχειρείται μια συστηματική απαξίωση του Πανεπιστημίου, ενώ οι κατατεθείσες προτάσεις οδηγούν στη συρρίκνωση και υποβάθμιση του δημοκρατικού του χαρακτήρα, την απάλειψη των ακαδημαϊκών του χαρακτηριστικών, τη δραματική μείωση των δαπανών και την ιδιωτικοποίηση.»

 

Και η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων ξεκαθαρίζει με ψήφισμά της τη στάση της στις προτάσεις της κυβέρνησης για τα ΑΕΙ. Στο ψήφισμά της η σύγκλητος επισημαίνει ότι δεν θεωρεί βάση συζήτησης την πρόταση του υπουργείου Παιδείας, θα καταθέσει δικές του προτάσεις με γνώμονα την υπεράσπιση του Δημόσιου Πανεπιστημίου και θα διοργανώσει και ανοιχτή εκδήλωση στην πόλη για να παρουσιάσει το έργο του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

 

 

 

 

 

 

Συνέντευξη Γρηγόρη Τζιοβάρα

2010-11-05 00:11:20

 

 

 

1. Κύριε Τζιοβάρα, γιατί ένας άνθρωπος με πετυχημένη επαγγελματική πορεία, που έχει δημιουργήσει τις προϋποθέσεις της ζωής του διαφορετικά και μετά από 25 χρόνια μάχιμης δημοσιογραφίας, υποθέτω, έχει αποβάλλει τον οποιοδήποτε «ρομαντισμό» για την πολιτική, να ασχοληθεί τώρα με τα κοινά;

 

 

-Απορώ με όσους απορούν με αυτή μου την επιλογή. Όποιος έχει μέσα του το πνεύμα της διάθεσης για προσφορά στον τόπο νομίζω ότι δεν έχει και δεν θέτει τέτοια διλήμματα. Δεν είναι, λοιπόν, θέμα «ρομαντισμού». Είναι, κατά τη δική μου προαίρεση, περισσότερο συνέχεια μιας παράδοσης που χαρακτηρίζει διαχρονικά την πλειονότητα των Ηπειρωτών. Όσον αφορά την προϋπηρεσία μου στη δημοσιογραφία θεωρώ ότι αποτελεί για μένα ένα «πιστοποιητικό» γνώσης και εμπειρίας που πιστεύω ότι θα αποδειχθεί χρήσιμο εφόδιο στη νέα προσπάθεια που θέλουμε να ξεκινήσουμε με τον Βαγγέλη Αργύρη και όλους τους άξιους συνεργάτες του που απαρτίζουμε το συνδυασμό «Ήπειρος, Τόπος να Ζεις».

 

 

 

 

2. Η μη μόνιμη μέχρι τώρα διαμονή σας στη Θεσπρωτία, είναι κάτι που ήδη σχολιάστηκε. Πιστεύετε ότι είστε γνώστης των ζητημάτων που απασχολούν το Νομό;

 

 

-Επιτρέψτε μου να σας απαντήσω με ένα ρητορικό ερώτημα: Υπάρχει οικογένεια στον τόπο μας που να μην έχει ή να μην είχε μέλη της τα οποία για τις σπουδές τους ή την ανάγκη βιοπορισμού αναγκάστηκαν να γίνουν μετανάστες είτε στην Ελλάδα είτε στο εξωτερικό; Δεν νομίζω. Παλαιότερα οι «δραπέτες της φτώχειας» βρέθηκαν στις φάμπρικες της Γερμανίας, πιο πρόσφατα οι νεότεροι επιστήμονες και όχι μόνο διασκορπιστήκαμε ανά την ελληνική επικράτεια. Αυτό δε σημαίνει ότι οι δεσμοί με τον τόπο μας καταλύθηκαν. Το αντίθετο πιστεύω. Και τουλάχιστον σε ό, τι με αφορά νοιώθω ότι ήμουν πάντα εδώ. Και χωρίς να αισθάνομαι παντογνώστης, νομίζω ότι διαθέτω τη γνώση που έχει για τα προβλήματα ο «μέσος» Θεσπρωτός. Δεν τα ξέρω όλα και γι αυτό μαζί με τους συνεργάτες μας στον συνδυασμό επισκεπτόμαστε κάθε γωνιά του νομού και ακούμε τον κάθε Θεσπρωτό που έχει άποψη, θέση και πρόταση.

 

 

 

 

3. Ποιά θεωρείται εσείς τα ζήτημα αιχμής για τη Θεσπρωτία στο νέο «περιφερειακό» σκηνικό που διαμορφώνεται;

 

 

-Το δυσανάλογα μικρό όφελος που αποκόμισε από τα μεγάλα αναπτυξιακά έργα που έγιναν τα τελευταία χρόνια στην περιοχή μας. Αναφέρομαι κυρίως στην Εγνατία και το λιμάνι της Ηγουμενίτσας, που δεν συνδυάστηκαν με αναγκαίες συμπληρωματικές δράσεις που θα απομείωναν προβλήματα, όπως ο κυκλοφοριακός φόρτος της Ηγουμενίτσας, ενώ συνάμα θα αύξαναν την προστιθέμενη αξία για το νομό μας. Έτσι η πολυετής απομόνωση του νομού μας δεν «έσπασε» και αυτό είναι βασική προτεραιότητα στο πρόγραμμα του συνδυασμού μας που περιλαμβάνει συγκεκριμένες προτάσεις για την τόνωση της αγοράς του νομού, την οργανωμένη ανάπτυξη του διασυνοριακού εμπορίου, τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

 

 

 

 

4. Η Θεσπρωτία είναι ένας νομός που διαθέτει «λίγο απ’ όλα». Τουρισμό, γεωργία, κτηνοτροφία, μικρές βιοτεχνίες, λιμάνι, Εγνατία. Πως αντιλαμβάνεστε εσείς τον όρο «ανάπτυξη» του νομού σ’ αυτό το σκηνικό;

 

 

-Αυτό το «λίγο απ΄ όλα» όπως λέτε είναι ίσως ένα από τα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα. Ένας από τους λόγους που, κατά την άποψή μου, η οικονομική κρίση έπληξε κάπως ηπιότερα την περιοχή μας, αν εξαιρέσει κανείς το τεράστιο πρόβλημα της ανεργίας και κυρίως της ανεργίας των νέων μας. Μικρές και ενδεχομένως συνδυαστικές δράσεις, λοιπόν, μπορούν να δώσουν την αναγκαία αναπτυξιακή πνοή.

 

 

 

 

5. Το φυσικό αέριο και η λειτουργία του ΟΛΗΓ στην πόλη της Ηγουμενίτσας, είναι δύο θέματα που απασχόλησαν την επικαιρότητα της Θεσπρωτίας τις τελευταίες εβδομάδες. Ποιά είναι η θέση σας για τα ζητήματα αυτά;

 

 

-Ο συνδυασμός «Ήπειρος, Τόπος να Ζεις» έχει λάβει σαφή θέση και για τα δύο αυτά ζητήματα. Για την χερσαία ζώνη της Ηγουμενίτσας, πρώτα, έχουμε άποψη που υπακούει στην αρχή ότι οι παραλίες ανήκουν πρώτα απ’ όλα στους πολίτες. Και με την ευκαιρία να επαναλάβω αυτό που με κατηγορηματικότητα τόνισε στην ομιλία του ο Βαγγέλης Αργύρης: «πάει πολύ να φωνάζουν τώρα προεκλογικά όλοι εκείνοι που άφησαν την Ηγουμενίτσα να γίνει παραλιακή πόλη που δεν βλέπει παραλία».

 

Η νέα Αιρετή Περιφέρεια σε συνεργασία με τη νέα δημοτική αρχή της πόλης, θα είναι στην πρώτη γραμμή για να ανοίξει η παραλία στους Ηγουμενιτσιώτες και τους επισκέπτες της πόλης που θα γίνονται όλο και περισσότεροι όταν γίνει πράξη η από χρόνια σχεδιαζόμενη μαρίνα και πολλαπλασιαστούν τα κρουαζιερόπλοια που ξεκίνησαν να πιάνουν στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας.

 

Αλλά και στο θέμα του αγωγού είμαστε σαφείς. Πρόκειται για έργο μεγάλης εθνικής σημασίας, έργο ζωής και ανάπτυξης για την περιοχή μας. Γι΄ αυτό και ζητήσαμε να μη γίνει αντικείμενο προεκλογικής διαμάχης το ζήτημα της χωροθέτησης. Και καταγγείλαμε τις συντηρητικές δυνάμεις της απραξίας που επιχειρούν διαστρέβλωση της αλήθειας, παραπλανούν και εκφοβίζουν τις εύλογες ανησυχίες των κατοίκων της Πέρδικας. Σε κάθε περίπτωση, η οριστική απόφαση για τη χωροθέτηση πρέπει να ληφθεί, χωρίς την παραμικρή χρονική καθυστέρηση, μόλις εκλεγεί η νέα αιρετή Περιφέρεια, η οποία θα είναι εκεί παρούσα μαζί με τους κατοίκους της Πέρδικας για να δοθεί η καλύτερη δυνατή λύση. Η προστασία του φυσικού πλούτου της περιοχής είναι για εμάς όρος αδιαπραγμάτευτος και σε αυτό το ζήτημα δεν κάνουμε καμία έκπτωση, όπως δεν κάνουμε εκπτώσεις στην θέση για τη μεγάλη αναπτυξιακή σημασία του έργου.

 

 

 

 

 

 

6. Είμαστε ως νομός εκ των πρωταθλητών στην ανεργία. Πως θα την αντιμετωπίσουμε;

 

 

-Σας απάντησα ήδη ότι η ανεργία των νέων είναι μείζον πρόβλημα για το νομό μας. Στο πρόγραμμα του συνδυασμού μας περιλαμβάνεται η επιδίωξη της νέας αιρετής Περιφέρειας να διεκδικήσουμε ένα ειδικό πρόγραμμα για την αντιμετώπιση της ανεργίας στην Ήπειρο που θα λαμβάνει υπόψη τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της οικονομίας μας, από την οποία, όπως ξέρετε, λείπουν οι μεγάλες μονάδες που μπορούν να δημιουργήσουν μαζικά θέσεις εργασίας.

 

 

 

 

7. Ποιό είναι το μήνυμα που θέλετε να στείλετε στο εκλογικό σώμα.

 

 

-Να μη μείνει κανείς αδρανής μπροστά στις νέες προκλήσεις που διανοίγονται μπροστά μας. Οι εποχές που οι αποφάσεις παίρνονταν από την Αθήνα, τελειώνουν.

 

Μαζί, όμως, με αυτό τελειώνουν και τα «άλλοθι» όσων επαναπαύονταν στην απραξία τους και αρκούνταν στο «δε βαριέσαι, ότι και να πούμε εμείς, η Αθήνα θα αποφασίσει». Δεν θα είναι πια έτσι. Και πρέπει να το συνειδητοποιήσουμε αυτό πριν από τις εκλογές. Για να στείλουμε στην Περιφέρεια και στο νέο Περιφερειακό Συμβούλιο εκείνους που πιστεύουν στο θεσμό, αυτούς που θέλουν να παλέψουν, να αγωνιστούν, να δημιουργήσουν. Τους άξιους να υπηρετήσουν και τους νέους θεσμούς, αλλά και τον Τόπο μας.

 

 

 

 

Συνέντευξη Θωμά Πιτούλη

2010-11-05 00:07:26

 

 

Ερώτηση 1

 

Κύριε Πιτούλη, η υποψηφιότητά σας για την περιφέρεια δεν ήταν η αρχική σας επιλογή. Μέχρι την τελευταία στιγμή, θα έλεγε κανείς, επιθυμούσατε να παραμείνετε στο Δήμο Ηγουμενίτσας. Γιατί; Τελικά αλλάξατε γνώμη. Πως προέκυψε η «μεταστροφή»;

 

Απάντηση

 

Κατ’ αρχάς να σας ευχαριστήσω για την δυνατότητα που μου δίνεται να επικοινωνήσω με το αναγνωστικό σας κοινό μοιράζοντας μαζί τους θέσεις και σκέψεις μου για τα νέα δεδομένα που διαμορφώνονται στον θεσμό της αιρετής Περιφέρειας.

 

Ενώ βρισκόμουν σε συζητήσεις με φίλους και συνεργάτες για την κάθοδό μου εκ νέου στις δημοτικές εκλογές, ήρθε σε επαφή μαζί μου ο Νομάρχης Ιωαννίνων, ένας καθαρά αυτοδιοικητικός άνθρωπος. (Πώς άλλως να χαρακτηρίσεις έναν άνθρωπο που έχει διατελέσει δώδεκα χρόνια Δήμαρχος και οκτώ χρόνια Νομάρχης;)

 

Μετά από μια γόνιμη και εκ βαθέων συζήτηση, συμφώνησα να συμπορευτώ στην προσπάθεια διεκδίκησης της αιρετής Περιφέρειας Ηπείρου.

 

Πιστεύω ότι τα οκτώ χρόνια που διατέλεσα Δήμαρχος στον Δήμο Ηγουμενίτσας, πέρα και έξω από τυχόν αντιπαλότητες που δημιούργησα, δεν χώρισα τους συμπολίτες μου, δεν χρωμάτισα τα προβλήματα και προσπάθησα να είμαι δίκαιος.

 

Είναι δεδομένο όμως ότι όταν ασκείς διοίκηση, δεν μπορείς να τους έχεις όλους ευχαριστημένους. Όταν πρέπει να πάρεις αποφάσεις, δεν μπορεί αυτές να είναι και λίγο προς τα εδώ και λίγο προς τα εκεί.

 

Έτσι χάνεται η αξιοπιστία. Πρέπει να μπορείς να πεις και «όχι».

 

Έτσι πορεύτηκα, έτσι είναι ο χαρακτήρας μου και έτσι θα συνεχίσω.

 

Ερώτηση 2

 

Διατελέσατε Δήμαρχος Ηγουμενίτσας 8 χρόνια. Ασκήσατε εξουσία και σίγουρα έχετε υποστεί και ανάλογη φθορά. Τι καινούριο έχετε να φέρετε στο νέο θεσμό της περιφέρειας που καλείστε να υπηρετήσετε;

 

Απάντηση

 

Ο θεσμός της αιρετής Περιφέρειας είναι η μία από τις δύο νέες καινοτομίες της αρχιτεκτονικής του σχεδίου Καλλικράτη.

 

Από την θέση του Δημάρχου Ηγουμενίτσας για οκτώ χρόνια αλλά και του Προέδρου της Τ.Ε.Δ.Κ. Θεσπρωτίας οπλίστηκα με εμπειρία και γνώση, απαραίτητα εφόδια για τα προβλήματα και τις προκλήσεις των νέων δεδομένων που θα προκύψουν, στην λειτουργία του νέου θεσμού της αιρετής Περιφέρειας Ηπείρου.

 

Πιστεύω ότι με την εμπειρία που έχω πλέον μπορώ να βοηθήσω στην κατεύθυνση του προγραμματισμού και προώθησης των έργων-μελετών που σχετίζονται με το Ε.Σ.Π.Α. καθώς και στην επίλυση προβλημάτων που αντιμετωπίζει η περιφέρεια μας. Όπως παραδείγματος χάριν, στη διαχείριση των αποβλήτων στερεών ή υγρών κ.α.

 

Καθαρά αυτοδιοικητικός, θεωρώ δεδομένο ότι με την συνεργασία των Δήμων και της αιρετής Περιφέρειας μπορούμε να αλλάξουμε πολλά προς το καλύτερο.

 

Θα δώσω τον καλύτερο μου εαυτό, όπως άλλωστε πάντα έκανα, προς την κατεύθυνση αυτή.

 

Eρώτηση 3

 

Ποια θεωρείται εσείς τα ζήτημα αιχμής για τη Θεσπρωτία στο νέο «περιφερειακό» σκηνικό που διαμορφώνεται;

 

Απάντηση

 

Με την ενιαία περιφέρεια θα πρέπει να βλέπουμε την Θεσπρωτία σαν ένα κομμάτι αλληλένδετο, περισσότερο από ότι χθές, με τους υπόλοιπους νομούς της Ηπείρου.

 

Γι’ αυτό και πρώτος στόχος του συνδυασμού μας, είναι η οικονομική, πολιτική και πολιτισμική διάχυση της ανάπτυξης στους τέσσερις νομούς. Δεν νοείται ενιαία περιφέρεια με Νομούς πρώτης και δεύτερης ταχύτητας. Αυτό είναι βασικό και είναι δέσμευση μας.

 

Με αυτή τη «διάχυση» βασικό μας στόχο, θα αξιοποιήσουμε και θα εφαρμόσουμε τις κατάλληλες τεχνολογίες, για την προστασία της φύσης σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο, με σεβασμό πάντοτε στον κάθε ανεξαιρέτως πολίτη.

 

Οι οδικές και θαλάσσιες υποδομές, τα εγγειοβελτιωτικά έργα, η προσέλκυση επενδύσεων από το δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, η αξιοποίηση της κομβικής γεωγραφικής θέσης της Θεσπρωτίας και της Ηπείρου για το εμπόριο, η παροχή υπηρεσιών υψηλού επιπέδου η τουριστική αξιοποίηση των παράλιων περιοχών και της ενδοχώρας αποτελούν άξονες προτεραιότητας.

 

Ερώτηση 4

 

Η Θεσπρωτία είναι ένας νομός που διαθέτει «λίγο απ’ όλα». Τουρισμό, γεωργία, κτηνοτροφία, μικρές βιοτεχνίες, λιμάνι, Εγνατία. Πως αντιλαμβάνεστε εσείς τον όρο «ανάπτυξη» του νομού σ’ αυτό το σκηνικό;

 

Απάντηση

 

Η πρόταση μας στηρίζεται στην ΑΞΙΟΒΙΩΤΗ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ

 

Στην ανάπτυξη που λαμβάνει υπ’ όψιν την πραγματικότητα, που δίνει βάρος στον ανθρώπινο παράγοντα και όχι μόνο στους αριθμούς. Σας ανέφερα πριν από λίγο τους βασικούς μας στόχους. Για να τους πετύχουμε πρέπει να αξιοποιήσουμε της αστείρευτες δυνάμεις της Ηπείρου και της Θεσπρωτίας.

 

– Με την ανάληψη δράσεων και πρωτοβουλιών για την ολική ή μερική μετεγκατάσταση των ξενιτεμένων στις ιδιαίτερες πατρίδες τους.

 

– Με την αξιοποίηση των παραδοσιακών μας στοιχείων, οικισμούς, μνημεία, κ.λ.π. Η περιοχή του Σουλίου είναι ένα καλό παράδειγμα.

 

– Με την ανάδειξη του πολιτισμικού πλούτου .

 

– Με την στήριξη και προώθηση τοπικών προϊόντων και την ενθάρρυνση της περιφερειακής καταναλωτικής συνείδησης.

 

Θα αναλάβουμε επίσης πρωτοβουλίες για την αξιοποίηση της εγκαταλειμμένης αγροτικής γης.

 

Όλα αυτά απαιτούν εξειδικευμένες γνώσεις και άριστα επεξεργασμένες προτάσεις. Γι’ αυτό η συνεργασία μας με το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, το Τ.Ε.Ι. Ηπείρου και το Μεταπτυχιακό Τμήμα του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου είναι στις πρώτες προτεραιότητες.

 

Όλα αυτά θα συντονιστούν και θα προγραμματισθούν με τη δημιουργία συμβουλευτικού, διεπιστημονικού συμβουλίου για τη στήριξή τους.

 

Ερώτηση 5

 

Το φυσικό αέριο και η λειτουργία του Ο.Λ.ΗΓ. στην πόλη της Ηγουμενίτσας, είναι δύο θέματα που απασχόλησαν την επικαιρότητα της Θεσπρωτίας τις τελευταίες εβδομάδες. Ποια είναι η θέση σας για τα ζητήματα αυτά;

 

Απάντηση

 

Σε όλη την Αυτοδιοικητική μου πορεία μέχρι σήμερα, ήμουν ξεκάθαρος στις τοποθετήσεις και απόψεις μου. Έτσι σκοπεύω να παραμείνω.

 

Για το φυσικό αέριο έχω δημόσια τοποθετηθεί και συμφωνώ στο ότι δεν συνάδει η διέλευση του από περιοχές που είναι προικισμένες για Τουριστική Ανάπτυξη. Άλλωστε το μεγάλο μας όπλο είναι ο Τουρισμός.

 

Συμφωνώ ότι δεν πρέπει να απεμπολήσουμε τις ευκαιρίες για τον τόπο, που θα έρθουν με την διέλευση του Φυσικού Αερίου.

 

Αυτό που δεν μπόρεσα ποτέ όμως να καταλάβω ήταν ο πολιτικός στραβισμός που υπήρχε σχετικά με τη διέλευσή του από συγκεκριμένα σημεία της περιοχής. Μέχρι σήμερα δεν έχω αντιληφθεί το λόγο.

 

Πιστεύω ότι το ζήτημα της διέλευσης του Φυσικού αερίου, διαχρονικά, δεν έτυχε των καλύτερων χειρισμών.

 

Γνωρίζετε καλύτερα από τον καθένα ότι το καθολικό αίτημα για επανακαθορισμό της ζώνης λιμένα Ηγουμενίτσας, που κάποιοι ψυθίριζαν, κάποιοι το έλεγαν λίγο πιο έντονα, αλλά κανείς δεν τόλμησε να το αγγίξει, ανακινήθηκε μεθοδευμένα το 2003 που αναλάβαμε την διοίκηση του Δήμου Ηγουμενίτσας. Μετά δε από ενάμισι χρόνο καταφέραμε και περιορίσαμε την χερσαία ζώνη Λιμένα, στην απαραίτητη περιοχή για την απρόσκοπτη λειτουργία του Λιμένα και των έργων της Β’ και Γ’ φάσης.

 

Απελευθερώσαμε την περιοχή από το Μακρυγιάλι, Δρέπανο, το παράλιο τόξο από Δρέπανο μέχρι τα Τ.Ε.Ι., το πάρκο από τα Τ.Ε.Ι. μέχρι το παλιό Λιμάνι.

 

Θεωρώ αυτήν την εξέλιξη μια μεγάλη επιτυχία της Δημοτικής Αρχής και της τοπικής Κοινωνίας.

 

Πώς μπορεί κανείς να πιστέψει ότι θα βρεθεί έστω και ένας πολίτης, που μπορεί να πάρει το μέρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ο.Λ.ΗΓ. Α.Ε. στην διεκδικητική φαντασίωσή της να επανεντάξει πάλι στη δικαιοδοσία της, περιοχές που έχουν αποχαρακτηριστεί. Θα βρει σύσσωμη την τοπική κοινωνία απέναντι. Ας το τολμήσει!!

 

Eρώτηση 6

 

Είμαστε ως νομός εκ των πρωταθλητών στην ανεργία. Πως θα την αντιμετωπίσουμε;

 

Απάντηση

 

Το μοντέλο της Κεντρικής Διοίκησης ‘‘διορίζουμε για να κουκουλώσουμε την ανεργία’’ απέτυχε παταγωδώς και τα επέχειρα αυτής της πολιτικής τα πληρώνουμε και θα τα πληρώνουμε για χρόνια.

 

Οι στόχοι και οι πρωτοβουλίες, οι άξονες της πολιτικής μας που σας ανέφερα παραπάνω, στοχεύουν στη δημιουργία θέσεων εργασίας.

 

– Όταν είσαι κοντά στον πολίτη, στον αγρότη, τον κτηνοτρόφο, τον βιοτέχνη, τον επιχειρηματία, όταν σκύβεις πάνω στο πρόβλημα και δίνεις λύσεις.

 

– Όταν προωθείς προϊόντα και υπηρετείς με ένα σύγχρονο και ενιαίο τρόπο και όχι αποσπασματικά

 

– Όταν αντιμετωπίζεις, όλους ανεξαιρέτως, τους συμπατριώτες σου με σεβασμό και προσοχή

 

– Όταν ακούς τις φρέσκες ιδέες της νεολαίας,

 

βάζεις τις βάσεις για να αναστραφεί το κλίμα της απαξίωσης του επιχειρηματία, της αδιέξοδης πολιτικής των επιδοτήσεων, της ενθάρρυνσης της ήσσονος προσπάθειας.

 

Πρέπει να κοιταχτούμε στα μάτια και να σχεδιάσουμε ξανά το αναπτυξιακό μας μοντέλο.

 

Πολιτική με δανεικά δε γίνεται και ανάπτυξη χωρίς προσπάθεια και οργανωμένο σχέδιο αποκλείεται.

 

Ερώτηση 7

 

Ποιο είναι το μήνυμα που θέλετε να στείλετε στο εκλογικό σώμα;

 

Απάντηση

 

Γεννηθήκαμε, μεγαλώσαμε, εργαστήκαμε και υπηρετήσαμε τους συμπολίτες μας εδώ στη Θεσπρωτία. Βάλαμε κι εμείς ένα λιθαράκι για να πάει ο τόπος μπροστά.

 

Μπορεί να υπήρξαν λάθη και παραλήψεις, όπως σας είπα και στην πρώτη ερώτησή σας, αλλά δεν έγινε τίποτα εσκεμμένα. Όταν έπρεπε να αποφασίσω, το καλό του κοινωνικού συνόλου ήταν για μένα αδιαπραγμάτευτο. Έτσι θα συνεχίσω να πορεύομαι και πιστεύω με τη νέα δομή της Περιφέρειας πρέπει να είμαστε αισιόδοξοι.

 

Ο Αλέκος Καχριμάνης είναι άνθρωπος βαθειά αυτοδιοικητικός, και το έργο του είναι χειροπιαστό. Είναι η καλύτερη εγγύηση για τον τόπο και μπορεί, μαζί με τους άξιους συνεργάτες του, να οδηγήσει την Ήπειρο εκεί που της αξίζει.

 

 

 

 

 

 

Συνέντευξη Γιάννη Παπαθεοδώρου

2010-11-05 00:03:55

 

 

 

1. Κύριε Παπαθεοδώρου, η Λαϊκή Συσπείρωση καλεί τους πολίτες να καταθέσουν ψήφο διαμαρτυρίας, αντίστασης και ανυπακοής στο πολιτικό σύστημα και στις «καπιταλιστικές» επιλογές. Σαν αίτημα, στην πολιτική και οικονομική πραγματικότητα που ζούμε δεν είναι ουτοπικό;

 

 

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

 

Τη είναι ουτοπικό σήμερα; Από τι προσδιορίζετε, και από ποιον;

 

Γιατί καλλιεργείται σήμερα σαν ρεαλιστικό, η αποδοχή μιας αντιλαϊκής βάρβαρης πολιτικής, μιας πολιτικής που κάνει τους πλούσιους πλουσιότερους και οδηγεί τα πλατιά λαϊκά στρώματα στην φτώχεια και στη εξαθλίωση.

 

Το καλλιεργούν βέβαια αυτοί , που έχουν κάθε συμφέρον να μείνουν οι πολιτικοί συσχετισμοί ως έχουν, για να μπορούν ανενόχλητα να περάσουν την πολιτική τους.

 

Σήμερα, ακριβώς για αυτήν την πολιτική και οικονομική πραγματικότητα που ζούμε, είναι αναγκαίο, είναι επιβεβλημένο και ρεαλιστικό, τα λαϊκά στρώματα με την ψήφο τους να καταδικάσουν τις πολιτικές δυνάμεις αυτές που συνέβαλαν στην διαμόρφωση αυτής τις κατάστασης, και να επιλέξουν τον δρόμο τις αντίστασης και ανυπακοής, ενισχύοντας ταυτόχρονα την «Λαϊκή Συσπείρωση» που θα είναι το πολιτικό αντίβαρο στις μετεκλογικές εξελίξεις.

 

 

 

 

2. Πως απαντάτε στην φιλοσοφία ότι η ψήφος στους μικρότερους πολιτικούς σχηματισμούς είναι «χαμένη ψήφος»;

 

 

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

 

Χαμένη ψήφος είναι αυτή που πηγαίνει σε πολιτικές δυνάμεις και πολιτικούς σχηματισμούς, – μικρούς η μεγάλους – και που την επόμενη των εκλογών θα στραφεί εναντίον τους.

 

Χαμένη είναι η ψήφος που πάει στους συνδυασμούς του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ.

 

Ο λαός πρέπει την δύναμη της ψήφου,- γιατί έχει και την δύναμη του κινήματος – να την μετατρέψει σε πραγματικό βόλι, τραυματίζοντας τους πολιτικούς εκφραστές του – με όποιον μανδύα κι αν εμφανίζονται – αλλά και το ίδιο το κοινωνικό σύστημα , που τον οδηγεί στην εξαθλίωση, ενισχύοντας ταυτόχρονα αποφασιστικά τους συνδυασμούς της «Λαϊκής Συσπείρωσης» .

 

Μόνο έτσι δεν θα πάει χαμένη η ψήφος, όταν την στρέψουν εναντίον αυτών που καλλιεργούν αυτή την θεωρεία.

 

3. Ποια θεωρείται εσείς τα ζήτημα αιχμής για τη Θεσπρωτία στο νέο «περιφερειακό» σκηνικό που διαμορφώνεται;

 

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

 

 

 

Ο λαός της Θεσπρωτίας βιώνει εδώ και χρόνια, την εγκατάλειψη και την ερήμωση της υπαίθρου, την ανεργία κυρίως για την νεολαία, την έλλειψη βασικών έργων υποδομής για την ποιότητα της ζωής των κατοίκων, έλλειψη αθλητικών ψυχαγωγικών χώρων, παιδικών σταθμών, το πρόβλημα των ναρκωτικών που παίρνει ανησυχητικές διαστάσεις, την προστασία περιβάλλοντος που ακόμα δεν έχει αντιμετωπισθεί ούτε το πρόβλημα με τα σκουπίδια, και πόσα ακόμα.

 

Προβλήματα που όλες οι προηγούμενες αρχές υποταγμένες στην κεντρική εξουσία δεν πάλεψαν καν για την αντιμετώπιση τους.

 

Είναι ένας πρόσθετος λόγος για την καταψήφισή τους , γιατί λίγο έως πολύ όλοι τους πέρασαν από κέντρα εξουσίας κατά το παρελθόν.

 

 

 

 

4. Η Θεσπρωτία είναι ένας νομός που διαθέτει «λίγο απ’ όλα». Τουρισμό, γεωργία, κτηνοτροφία, μικρές βιοτεχνίες, λιμάνι, Εγνατία. Πως αντιλαμβάνεστε εσείς τον όρο «ανάπτυξη» του νομού σ’ αυτό το σκηνικό;

 

 

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

 

Η Θεσπρωτία, όπως κι όλη η Ελλάδα, έχει δυνατότητες ανάπτυξης και αξιοποίησης πλουτοπαραγωγικών πηγών όπως και του εργατικού δυναμικού που διαθέτει, αλλά, με βάση το συγκεκριμένο μοντέλο καπιταλιστικής ανάπτυξης που υπάρχει, και στο νέο σκηνικό που διαμορφώνει ο Καλλικράτης, το μόνο που θα δούμε με την εφαρμογή του, είναι κάποια επιχειρηματικά συμφέροντα να αξιοποιήσουν για λογαριασμό τους αυτές τις δυνατότητες όπως είναι το λιμάνι, με διεύρυνση του τομέα υπηρεσιών και ταυτόχρονα την συγκέντρωση τους στα χέρια τους, το πέρασμα σταδιακά του τουρισμού σε μονοπωλιακούς ομίλους, τύπου «tour operators», την ιδιωτικοποίηση της Δωδώνης που θα είναι πλήγμα για την κτηνοτροφία οδηγώντας την ποιο γρήγορα στην συρρίκνωση ιδιαιτέρα των μικρών μονάδων, και ότι άλλο κριθεί κερδοφόρο για τον οποιονδήποτε επιχειρηματία θελήσει να επενδύσει στην περιοχή μας.

 

Από μια τέτοια ανάπτυξη οι εργαζόμενοι δεν θα έχουν κανένα όφελος, ιδιαίτερα σήμερα με τις εργασιακές σχέσεις που διαμορφώνονται από τα μέτρα της κυβέρνησης, με χαμηλά μεροκάματα, ελαστικό ωράριο, ανασφάλιστα εργασία κτλ. θα είναι σύγχρονοι δούλοι.

 

Ανάπτυξη λοιπόν από ποιον, και για ποιον.

 

Υπάρχει η ανάπτυξη που περιέγραψα που υπηρετεί την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων, υπάρχει όμως και η ανάπτυξη με κοινωνικοποιημένα τα μέσα παραγωγής, και τον πλούτο που θα παραχθεί, σε μια λαϊκή οικονομία με κεντρικό σχεδιασμό με σκοπό την ικανοποίηση των αναγκών των λαϊκών στρωμάτων. Στόχος βέβαια μακροπρόθεσμος αλλά που από σήμερα πρέπει να μπει για πάλη.

 

Με αγωνιστική βέβαια τοπική διοίκηση μπορείς άμεσα να κάνεις κάποιες παρεμβάσεις από τα όποια κονδύλια θα διοχετευτούν στην περιφέρεια, για έργα κοινωφελούς σημασίας, κι όχι έργα εξυπηρέτησης επιχειρηματικών συμφερόντων.

 

 

 

5. Το φυσικό αέριο και η λειτουργία του ΟΛΗΓ στην πόλη της Ηγουμενίτσας, είναι δύο θέματα που απασχόλησαν την επικαιρότητα της Θεσπρωτίας τις τελευταίες εβδομάδες. Ποια είναι η θέση σας για τα ζητήματα αυτά;

 

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

 

Το φυσικό αέριο όχι μόνο δεν έχει να προσφέρει κάτι στον τόπο μας, αλλά η υλοποίηση του με το εργοστάσιο αποσυμπιέσει που θα φτιαχτεί στα παράλια της Πέρδικας, θα έχει αρνητικές επιπτώσεις στην τουριστική ανάπτυξη και στους μικροϊδιοκτήτες που έχουν επενδύσει σε αυτόν τον τομέα, αφού πρώτα τους αποτρέψαν από τις αγροτικές καλλιέργειες στρέφοντας τους στον αγροτοτουρισμό.

 

Εμείς εκφράζουμε την αντίθεση μας συνολικά στο έργο.

 

Για δε τον ΟΛΗΓ, είναι δρομολογημένη η παράδοση του σε ιδιώτη, και η επανεκδίκηση όλης της χερσαίας ζώνης που επιχειρεί έχει να κάνει με το μεγάλωμα τις προίκας που θα δώσουν στον γαμπρό αγοραστή.

 

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» δηλώνει ξεκάθαρα και κατηγορηματικά ότι είμαστε ριζικά αντίθετοι στην ιδιωτικοποίηση του λιμανιού της Ηγουμενίτσας, και κάθε λιμανιού της χώρας. Εμείς δεν θα μπούμε σε καμιά συζήτηση που θα θέτει παραπλανητικά διλήμματα στο λαό όπως αν πρόκειται για καλή ή κακή σύμβαση ιδιωτικοποίησης. Πρόκειται για περιουσία του λαού και ανήκει αποκλειστικά και μόνο σε αυτόν! Η ασφαλής και γρήγορη μετακίνηση ως λαϊκό δικαίωμα και όχι εμπόρευμα, περνάει μέσα από την κοινωνικοποίηση του λιμανιού, σε ενιαίο οργανισμό που θα είναι ενταγμένα όλα τα μέσα μεταφοράς. Προϋποθέτει διαφορετικό δρόμο ανάπτυξης που στο επίκεντρό του έχει την κάλυψη των διευρυνόμενων λαϊκών αναγκών και όχι την αύξηση των κερδών των μεγαλοεπιχειρηματιών.

 

 

6. Είμαστε ως νομός εκ των πρωταθλητών στην ανεργία. Πως θα την αντιμετωπίσουμε;

 

 

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

 

Ουσιαστική αντιμετώπιση της ανεργίας στα πλαίσια του καπιταλισμού δεν υπάρχει, γατί η ανεργία είναι γέννημα και θρέμμα του ίδιου του συστήματος.

 

Η εξάλειψη της μπορεί να γίνει μόνο σε μια σοσιαλιστική κοινωνία, και ήταν ένα από τα επιτεύγματα των χωρών που οικοδόμησαν τον σοσιαλισμό που από τα πρώτα χρόνια οικοδόμησης του η ανεργία είχε φτάσει στο μηδέν.

 

Όμως, επειδή η οικοδόμηση αυτής της κοινωνίας είναι κάτι το μακροπρόθεσμο κι όχι άμεσο, εμείς πιστεύουμε ότι, άμεσα :

 

1. οι άνεργοι θα πρέπει να προστατευτούν με επίδομα ανεργίας των 1200 ευρώ το μήνα και με πλήρη ασφαλιστική κάλυψη.

 

εδώ να πούμε ότι οι εκτιμήσεις της κυβέρνησης είναι ότι η ανεργία επισήμως θα κυμανθεί στο 14% για το 2011, ενώ ταυτόχρονα το προσχέδιο του κρατικού προϋπολογισμού για το 2011 προβλέπει μείωση της δαπάνης για τα επιδόματα των ανέργων κατά 500 εκατ. ευρώ.

 

2. Η κάλυψη θέσεων με μόνιμο προσωπικό σε ορισμένες υπηρεσίες, θα απορροφούσε κάποιους ανέργους, όπως παιδικοί σταθμοί που υπολειτουργούν, κενά που υπάρχουν σε όλα σχεδόν τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, και σε διάφορες άλλες υπηρεσίες.

 

3. με την εφαρμογή του Καλλικράτη θα χαθούν θέσεις εργασίας, κι η κυβέρνηση προσδοκά σε εξοικονόμηση άλλων 500 εκατ. ευρώ, από την απώλεια αυτών των θέσεων, η «Λαϊκή Συσπείρωση» θα παλέψει για την μη εφαρμογή του άρα και για την μη απώλεια θέσεων εργασίας.

 

4. Η πάλη για την προστασία της ντόπιας αγροτικής κτηνοτροφικής παραγωγής, της μεταποίησης, της μικρής βιοτεχνίας με γενικότερη πάλη κατά των καταστροφικών πολιτικών από ΕΕ, και την πολιτική των ελληνικών κυβερνήσεων είναι επιβεβλημένη για την απορρόφηση του εργατικού δυναμικού.

 

5. ΟΛΗΓ χώρος λιμανιού και τα τεράστια έσοδα που έχει, θα δώσει την δυνατότητα στην τοπική διοίκηση – με αγωνιστικό προσανατολισμό – να κάνει κάποιες παρεμβάσεις για έργα κοινωφελή, δημιουργώντας ταυτόχρονα και θέσεις εργασίας, ενώ η ιδιωτικοποίηση του που προωθεί η κυβέρνηση – και που δεν έχουν αντίρρηση οι άλλοι συνδυασμοί – θα οδηγήσει σε απώλεια θέσεων εργασίας.

 

 

 

 

 

7 Ποιο είναι το μήνυμα που θέλετε να στείλετε στο εκλογικό σώμα;

 

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

 

Πηγαίνοντας προς την κάλπη, να φέρει στο μυαλό του όλα αυτά που αντιμετωπίζει καθημερινά,

 

την ανεργία που χτυπά όλες τις οικογένειες.

 

Τα χαμηλά μεροκάματα, τους χαμηλούς μισθούς και τις συντάξεις πείνας.

 

Την λεηλασία που δέχτηκε στο εισόδημα του το προηγούμενο διάστημα, και που θα συνεχιστεί αν τους ξανά ψηφήσει.

 

Τον δέκατο τέταρτο και δέκατο τρίτο μισθό που δεν θα έχει τα Χριστούγεννα το Πάσχα και το καλοκαίρι , και που τα αφαίρεσαν για να πάνε στις τσέπες των καπιταλιστών.

 

Τα σχολεία και οι παιδικοί σταθμοί που υπολειτουργούν.

 

Οι υποβαθμισμένες υπηρεσίες, που του παρέχει το ΕΣΥ.

 

Την πτώση του τζίρου και την «περαίωση» που άρχεται για τα μικρομάγαζα.

 

και κυρίως, τα χειρότερα που έρχονται, αν δεν τιμωρήσουν τους υποψήφιους των μεγάλων κομμάτων, και δεν αγνοήσουν τούς άλλους σχηματισμούς που λειτουργούν σαν δείχτη προστασίας του δικομματισμού.

 

Να κλείσει τα αυτιά του στις αδιέξοδες και αποπροσανατολιστικές τακτικές της αποχής και του άκυρου.

 

Η ψήφος στους συνδυασμούς της «Λαϊκής Συσπείρωσης» θα είναι αυτή που θα τους δώσει δύναμη για τους μετεκλογικούς αγώνες που θα ξεσπάσουν.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Συνέντευξη Κάτση Σπύρου

2010-11-05 00:02:19

 

 

 

1. Κύριε Κάτση, ο χώρος της αριστεράς που εκπροσωπείτε ταλανίζεται τους τελευταίους μήνες με αντιπαραθέσεις που επηρεάζουν την ενότητά του. Μέσα σ’αυτό το σκηνικό πιστεύετε πως θα συσπειρώσετε τις δυνάμεις σας στις αυτοδιοικητικές εκλογές;

 

Είναι αλήθεια ότι ο χώρος της Αριστεράς, της Ανανεωτικής και Ριζοσπαστικής αριστεράς, κλήθηκε όλο το προηγούμενο διάστημα να λάβει σημαντικές αποφάσεις σχετικά με το πρόγραμμα και την πρότασή του προς τον ελληνικό λαό που θα απαντούσε καθαρά και με σαφήνεια για την έξοδο απο την κρίση. Μια κρίση, επιτρέψτε μου,όχι μόνο ελληνική όπως θέλουνε να την παρουσιάζουνε, αλλά μια κρίση δομική του καπιταλισμού , του κυρίαρχου δηλαδή μοντέλου ανάπτυξης που υπάρχει παγκοσμίως και αφορά πάρα πολλές χώρες και Ευρωπαικές, ειδικά εκείνες του νότου (Ισπανία, Πορτογαλία, Ιταλία, Ιρλανδία).

 

Όμως το κρίσιμο αυτή τη στιγμή, θα πρέπει να ξέρετε, δεν είναι αν ταλανιζόμαστε ή όχι με τις εσωτερικές μας αντιφάσεις, τις οποίες δεν κρύβουμε κάτω απο το χαλί όπως κάνουν άλλοι, αλλά τις συζητάμε ανοικτά.

 

Το κρίσιμο λοιπόν είναι με ποιο πολιτικό σχέδιο θα αντιμετωπίσουμε αυτή την πρωτοφανή κρίση που αντιμετωπίζει η κοινωνία. Αυτή η εικόνα της πολυδιάσπασης στο χώρο της Αριστεράς δεν είναι καθόλου καλή, είναι δυσάρεστη εικόνα. Δεν είναι η ώρα ίσως να αποδώσει κανείς ευθύνες.

 

Φαίνεται ότι υπάρχουν σαφώς διαφορετικά πολιτικά σχέδια. Και αυτό διότι από τη μια μεριά υπάρχει αποχώρηση στελεχών από τον ΣΥΝ τον Ιούνιο μετά το συνέδριο, που υποτίθεται ότι έγινε για λόγους αδυναμίας συνύπαρξης στο συμμαχικό σχήμα, όμως στην πραγματικότητα φάνηκε ότι υπήρχε διαφορετικό πολιτικό σχέδιο στήριξης της κυβερνητικής πολιτικής και των κυβερνητικών υποψηφίων στους μεγάλους δήμους της χώρας. Και από την άλλη πλευρά υπάρχει ένα πολιτικό σχέδιο δημιουργίας ενός νέου πολιτικού χώρου, αντιπαραθετικού προς τον ΣΥΝ και τον ΣΥΡΙΖΑ, που δημιουργεί ανάχωμα στη δυνατότητα να υπάρξει μια θετική έκπληξη αμφισβήτησης από τα αριστερά της κυβερνητικής πολιτικής στις περιφερειακές εκλογές .

 

Εμείς καλούμε τώρα, έστω αργά, στο και 5, όλους τους ενεργούς πολίτες οι οπόιοι αισθάνονται έωλοι και ανέστιοι απο τις πολιτικές λιτότητας των Κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ και των συν αυτώ (Δ.Ν.Τ, Ε.Ε, και Ε.Κ.Τ)να στηρίξουνε εκείνες τις δυνάμεις που είναι κόντρα στην λογική ισοπέδωσης της ελληνικής κοινωνίας. Ζητάμε να υπάρξει μια θετική έκπληξη αμφισβήτησης από τα αριστερά της κυβερνητικής πολιτικής σε όλες τις περιφέρειες όπως και στην Ήπειρο καθώς θα στείλουν ένα ξεκάθαρο μήνυμα απέναντι στο μνημόνιο και την κυβερνητική πολιτική. Τους καλούμε να στηρίξουνε το ΑΥ.ΡΙ.Ο (Αυτόνομο Ριζοσπαστικό Ορμητήριο) για την Ήπειρο με επικεφαλής τον Γιάννη Παπαδημητρίου που έχει να επιδείξει πλούσια αυτοδιοικητική, κινηματική και πολιτική δράση στην περιφέρεια αλλά και στην περιοχή μας ειδικότερα.

 

2. Πώς απαντάτε στην φιλοσοφία ότι η ψήφος στους μικρότερους πολιτικούς σχηματισμούς είναι «χαμένη ψήφος»;

 

Κατ΄ αρχήν το πολιτικό μήνυμα που θα δοθεί την επομένη των εκλογών εάν υπάρξει αυτή η καταδίκη της κυβερνητικής πολιτικής και των υπαλλήλων που διοικούν αυτή τη στιγμή την Ελλάδα, εάν έχουμε δηλαδή μια ανατροπή εξ αριστερών, μια αμφισβήτηση πολιτικής του μνημονίου, τότε θα δώσουμε στην κοινωνία μια ελπίδα, μια άλλη προοπτική. Και θα ναι τόσο ισχυρό το πολιτικό μήνυμα, που την επόμενη μέρα θα δυσκολευτεί πάρα πολύ η κυβέρνηση και η τρόικα να προχωρήσουν στην εκτελέση την κοινωνίας.

 

Αυτή τη στιγμή και μέσω των εξαγγελιών του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, πήραμε δύο μήνες παράταση. Ξέρουμε ότι την επομένη και το ΦΠΑ, θα αυξηθεί και τα τιμολόγια της Δ.Ε.Η κατα 40% και νέα μέτρα θα έρθουν γιατί τα έσοδα δεν μαζεύονται.

 

Το επόμενο διάστημα πρέπει να φύγει από τους πόρους της αυτοδιοίκησης , που παίρνει όλες τις αρμοδιότητες στα δικά της τα χέρια 1,5 δις και να πάει προς τους δανειστές μας.Αυτό κάνει ο Καλλικράτης. Δεν είναι αποκομμένος απο το Μνημόνιο. Αντίθετα, είναι το εργαλείο του Μνημονίου στη Αυτοδιοίκηση.

 

Ξέρετε τι σημαίνει αυτό; Ότι θα κλείνουν παιδικοί σταθμοί, ότι οι Δήμοι δεν θα μπορούν να ανταποκριθούν στον όποιο κοινωνικό τους ρόλο, θα γυρίσουμε την πλάτη στην ήπιας μορφής ανάπτυξη, στους ελέυθερους χώρους, θα παραδωθούν όλα στο βωμό του κέρδους και της ιδιωτικοποίησης, όπως ετοιμάζουνε και με τον Ο.Λ.ΗΓ. Στην περίπτωση αυτή, ένας περιφεριάρχης, δεν πρέπει να συναινέσει. Δεν πρέπει να υπογράψει. Δεν θα πρέπει να είναι μια φωνή υπάκουη στα κελεύσματα της εξουσίας. Είναι πάρα πολύ σημαντικό αυτό αν η κυβέρνηση πιστεύει ότι πάει για αιρετή περιφέρεια όπως δήλωσε και ο Πρωθυπουργός.

 

Να σας το θέσω και αλλιώς. Αν το βράδυ των εκλογών είναι πράσινος ο χάρτης, αν επιβραβευθούν οι πολιτικές επιλογές σ΄ αυτή τη δυνατότητα που έχει ο κόσμος να μιλήσει, εάν επιβραβευθεί ο κυβερνητικός υποψήφιος, θα είναι ένα μήνυμα επιβράβευσης της κυβερνητικής πολιτικής. Συνεπώς η θεωρία της «χαμένης ψήφου» καταρρίπτεται εν τη γεννέσει της.

 

3. Ποιά θεωρείται εσείς τα ζήτημα αιχμής για τη Θεσπρωτία στο νέο «περιφερειακό» σκηνικό που διαμορφώνεται;

 

Στο πλαίσιo του νέου περιφερειακού σκηνικού που διαμορφώνεται, θα πρέπει να θέσουμε ξεκάθαρα τις παρακάτω αρχές και προϋποθέσεις:

 

· Την πραγματική και χωρίς ωραιοποιήσεις καταγραφή των μεγάλων προβλημάτων, αλλά και των αναπτυξιακών δυνατοτήτων της περιφερειας αλλά και την ενίσχυση της συμμετοχής στον προγραμματισμό και της ικανότητας υλοποίησης προγραμμάτων των τοπικών φορέων, της Περιφέρειας και της Αυτοδιοίκησης.

 

· Την ανασυγκρότηση των διαδικασιών του δημοκρατικού προγραμματισμού ως συμμετοχική πλουραλιστική διαδικασία και μεθοδολογία. Αναπτυξιακό Περιφερειακό Προγραμματισμό.

 

· Την αλλαγή στον τρόπο σχεδιασμού του Προγράμματος Δημόσιων Επενδύσεων (ΠΔΕ). Πρέπει να βασίζεται στον δημοκρατικό προγραμματισμό και να είναι ο κυρίαρχος και όχι, όπως συμβαίνει μέχρι σήμερα, να δρα συμπληρωματικά στα κοινοτικά προγράμματα. Θα πρέπει βέβαια να αυξηθούν και οι πόροι του για τις υποδομές και τα έργα κοινής ωφέλειας και κοινωνικού εξοπλισμού.

 

· Τη διατήρηση υπό δημόσιο έλεγχο των δημόσιων οργανισμών, των υποδομών και των συλλογικών αγαθών, και την αξιοποίησή τους για την ευρεία κάλυψη κοινωνικών αναγκών

 

Στο πλαίσιο αυτό το ΑΥ.ΡΙ.Ο θα επιδιώξει:

 

· Αποκέντρωση εξουσιών με αιρετή Περιφέρεια – Μητροπολιτική Αυτοδιοίκηση και ισχυρούς ΟΤΑ, όπως και ενίσχυση των πόρων, κρίνοντας αναγκαία τη φορολογική μεταρρύθμιση.

 

· Θεσμική κατοχύρωση της συμμετοχής των εκπροσώπων της τοπικής κοινωνίας, με ρόλο στο σχεδιασμό, την παρακολούθηση και τη στήριξη της περιφερειακής πολιτικής και ανάπτυξης.

 

· Να φέρουμε στο προσκήνιο τον κόσμο της εργασίας, της επιστήμης, της πνευματικής και καλλιτεχνικής δημιουργίας, τις πραγματικές δυνάμεις της τοπικής κοινωνίας, την Ελλάδα που παράγει και δημιουργεί.

 

· Ριζική αλλαγή στον τρόπο κατάρτισης, έγκρισης και υλοποίησης του κρατικού προϋπολογισμού καθώς και των προϋπολογισμών των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης με στόχο την κοινωνική συμμετοχή και τη διαφάνεια.

 

Θα κινηθούμε δυναμικά με επίκεντρο την Αναμόρφωση και την διεκδίκηση της αύξησης του Προγράμματος των Δημόσιων Επενδύσεων. Θα θέσουμε επι τάπητος τον προγραμματισμό και τις διαδικασίες εκτέλεσης των δημόσιων έργων υποδομής και κοινωνικού εξοπλισμού .Θα προχωρήσουμε στον χωροταξικό σχεδιασμό της περιοχής της Ηπείρου και σε συνδυασμό με την ολοκλήρωση του Εθνικού Κτηματολογίου θα πρέπει να επακολουθλησει η σύνταξη των νέων δασικών χαρτών, με στόχο μια ανάπτυξη βιώσιμη, ήπια και αειφόρο. Είναι ζητήματα σημαντικά, που έχουμε ιδέες, έχουμε εναλλακτικότητα και ζητάμε την ενεργοποίηση των πολιτών για να τα διεκδικήσουμε και γιατί όχι να τα υλοποιήσουμε αν μας δώσουνε τη δυνατότητα στις 7 του Νοέμβρη.

 

4. Η Θεσπρωτία είναι ένας νομός που διαθέτει «λίγο απ’ όλα». Τουρισμό, γεωργία, κτηνοτροφία, μικρές βιοτεχνίες, λιμάνι, Εγνατία. Πως αντιλαμβάνεστε εσείς τον όρο «ανάπτυξη» του νομού σ’ αυτό το σκηνικό;

 

Μια αναπτυξιακή διαδικασία πρέπει να έχει στόχους την πλήρη απασχόληση, την εξάλειψη της φτώχειας, τη μείωση των ανισοτήτων και όχι την οικονομική μεγέθυνση. Θα σχεδιάζεται με βάση τις ανάγκες και όχι το κέρδος, θα σέβεται το περιβάλλον και τα φυσικά αποθέματα, θα αντιστρέφει το μοντέλο της ατομικής κατανάλωσης προς όφελος συλλογικών αγαθών, θα ενισχύει μορφές κοινωνικής και αλληλέγγυας οικονομίας και θα διαχέει την τεχνολογική καινοτομία προς όφελος όλων.

 

· την διασφάλιση του δημόσιου και δωρεάν χαρακτήρα και του υψηλού επιπέδου υπηρεσιών εκπαίδευσης, υγείας και κοινωνικής πρόνοιας για όλους, χωρίς αποκλεισμούς και την απόκρουση της ιδιωτικοποίησης, άμεσης ή έμμεσης (λ.χ. μέσω ΣΔΙΤ)

 

· την ολοκλήρωση του πολεοδομικού και χωροταξικού σχεδιασμού με κριτήριο την υπεράσπιση και διεύρυνση του δημόσιου χώρου και των κοινωνικών υποδομών και όχι την υποταγή σε σχέδια ιδιωτικοποίησης του χώρου. Την ολοκλήρωση σύνταξης του δασολογίου και του κτηματολογίου.

 

· μέτρα και πολιτικές για τον αγροτικό κόσμο, που θα στηρίζουν την παραγωγή ποιοτικών και βιολογικών τροφίμων, θα αποκλείουν τα μεταλλαγμένα, θα ενισχύουν τις συλλογικές μορφές παραγωγής (συνεταιρισμοί) και θα συγκρατούν τους νέους στην ύπαιθρο. Την υπεράσπιση του δημόσιου χαρακτήρα της γαλακτοβιομηχανίας «Δωδώνη» και του κοινωνικού της ρόλου στη στήριξη του κτηνοτροφικού κόσμου της Ηπείρου

 

· τον σχεδιασμό και την υλοποίηση πολιτικών για την προστασία της βιοποικιλότητας και της φυσικής κληρονομιάς της περιοχής όπως και του δικτύου Natura

 

· την προστασία των υγροτόπων και των υδάτινων οικοσυστημάτων και των ποταμών από την υποβάθμιση

 

· την ανάδειξη της πολιτιστικής και αρχιτεκτονικής κληρονομιάς της περιοχής και την τουριστική της ανάπτυξη με γνώμονα τη βιωσιμότητα και την προστασία του περιβάλλοντος και του τοπίου, απορρίπτοντας λογικές «αξιοποίησης», όπως αυτή του Χωροταξικού Σχεδίου για τον τουρισμό

 

· ολοκληρωμένη διαχείριση των αποβλήτων και ιδιαίτερα των αστικών απορριμμάτων, με πρόληψη και ανακύκλωση στην πηγή, επ^

 

 

 

 

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ

2010-11-04 17:32:35

 

Σας προσκαλούμε την Παρασκευή 5/11/2010 και ώρα 12.00 μεσημβρινή στην πλατεία Δημαρχειού Ηγουμενίτσας, οπού θα πραγματοποιηθεί η κεντρική προεκλογική ομιλία του υποψήφιου Δημάρχου Δήμου Ηγουμενίτσας Σπυρίδωνα Κοσιώρη, επικεφαλής του συνδυασμού ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

 

 

 

 

Κοινωνία Αξιών- Πρόσκληση

2010-11-04 14:16:53

 

 

Ο Συνδυασμός «ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΞΙΩΝ» πραγματοποιεί την τελευταία προεκλογική του ομιλία στην Ηγουμενίτσα, την Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2010, ώρα 20:00, στο Εκλογικό Κέντρο (Πλατεία Δημαρχείου).

 

Καλούμε όλες και όλους τους δημότες του διευρυμένου Δήμου να δώσουν το δυναμικό τους παρόν στην ομιλία του Αυριανού Δημάρχου Ηγουμενίτσας Γιώργου Κάτσινου.

 

Καλούμε όλους τους ενεργούς πολίτες να στρατευτούν στην κοινή προσπάθεια για την πρόοδο και την ανάπτυξη του Δήμου.

 

Όλοι ΜΑΖΙ για την ΝΙΚΗ στις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου.

 

Και πάλι όλοι ΜΑΖΙ την επόμενη μέρα, να οικοδομήσουμε ένα καλύτερο μέλλον για εμάς και τα παιδιά μας.

 

 

 

 

Κοινωνία Αξιών

2010-11-04 14:15:03

 

 

Την Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2010 ο Υποψήφιος Δήμαρχος Ηγουμενίτσας κ. Γιώργος Κάτσινος, επισκέφτηκε Δημόσιες Υπηρεσίες και ενημερώθηκε για θέματα αρμοδιότητας τους.

 

Ιδιαίτερη ενημέρωση και συζήτηση πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσπρωτίας για θέματα ασφαλείας της περιοχής και το μείζον θέμα των λαθρομεταναστών που έχουν εγκατασταθεί στη περιοχή γύρω από το Νέο Λιμάνι Ηγουμενίτσας και τη περιοχή του Λαδοχωρίου.

 

 

 

 

Ανεξάρτητη Αγωνιστική Κίνηση

2010-11-04 14:10:37

 

 

Πολίτες του Δήμου Ηγουμενίτσας,

 

εργαζόμενοι, νεολαίοι, άνεργοι, αγρότες, επαγγελματίες, γρηγορείτε.

 

Όσο πλησιάζουν οι εκλογές τόσο θα εντείνεται η επιχείρηση υφαρπαγής της λαϊκής ψήφου.

 

 

 

ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ

 

· στην κυβερνητική πολιτική της φτώχειας, της ανεργίας και της υποτέλειας

 

· στα ψεύτικα και εκβιαστικά διλήμματα, στις πιέσεις, στις χωρίς αντίκρυσμα υποσχέσεις της τελευταίας στιγμής

 

· στους γνωστούς επίδοξους σωτήρες, στους μόνιμους καρεκλοκένταυρους της εξουσίας

 

 

 

-Τα ψέματα έχουν κοντά ποδάρια και τελειώνουν την επομένη των εκλογών.

 

-Τα έργα είναι υποχρέωση της Πολιτείας και όχι παραχώρηση των «σωτήρων».

 

-Η δουλειά είναι δικαίωμα και όχι ελεημοσύνη των αετονύχηδων.

 

 

 

Καταδικάστε

 

τον «Καλλικράτη» και τους υποψήφιους ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ

 

 

 

Απορρίψτε

 

την πολιτική του συμβιβασμού και της διάσπασης

 

 

 

ΝΑ ΔΥΝΑΜΩΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΛΑΪΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ

 

 

 

· Για την ανατροπή του Μνημονίου υποδούλωσης της χώρας

 

· Να σπάσουμε τα δεσμά του ΔΝΤ και της ΕΕ

 

· Για τα δικαιώματά μας, καταχτημένα με αγώνες, για μια ανθρώπινη αξιοπρεπή ζωή

 

 

 

Για να βγεί ο λαός στο προσκήνιο!

 

 

 

Στείλτε μήνυμα αντίστασης και ανεξαρτησίας, περηφάνιας και αξιοπρέπειας σ΄ αυτούς που προσπαθούν να σας εξαπατήσουν.

 

 

 

Θα είναι χρήσιμο και τιμητικό για τον τόπο μας, για τον κόσμο της δουλειάς και της πάλης να βγει ενισχυμένος και μέσα από τις εκλογές ο συνδυασμός μας.

 

 

 

Να ακουστούν πιο δυνατά οι ανυπότακτες, αγωνιστικές φωνές

 

 

 

Στο Δήμο Ηγουμενίτσας ΣΤΗΡΙΞΤΕ – ΨΗΦΙΣΤΕ

 

 

 

Ανεξάρτητη Αγωνιστική Κίνηση

 

 

 

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς

 

και με ανοιχτά τα περισσότερα ραντεβού μας για μετά τις εκλογές

 

 

 

 

 

Παύλος Αλεξίου, επικεφαλής του ψηφοδελτίου

 

 

 

 

Λαϊκή συσπέιρωση – Κεντρική Προεκλογική

2010-11-04 14:08:07

 

 

ΣΗΜΕΙΑ ΤΗΣ ΟΜΙΛΙΑΣ ΤΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ ΔΩΡΗ ΔΗΜΑ

 

 

 

Οι εκλογές του Νοέμβρη έχουν πολιτικό χαρακτήρα, ισότιμο με εθνικές εκλογές και ας μην αναδεικνύουν κυβέρνηση. Είναι κάλπικη η άποψη που μιλά για «αυτοδιοικητικές εκλογές». Άλλωστε, το επιβεβαίωσε ο ίδιος ο πρωθυπουργός, λέγοντας ότι το ΠΑΣΟΚ ζητά ψήφο επιβεβαίωσης της κυβερνητικής πολιτικής με τον πιο απροκάλυπτο εκβιαστικό τρόπο.

 

Η πολιτική τους σημασία ξεχωρίζει γιατί διεξάγονται σε συνθήκες οικονομικής κρίσης του καπιταλισμού, εφαρμογής του αντιλαϊκού μνημονίου, αλλά και εφαρμογής του «Καλλικράτη», που υπηρετεί τις σύγχρονες ανάγκες της στρατηγικής του κεφαλαίου.

 

Ας μιλήσουμε για τον αυτοδοιηκητικό τους χαρακτήρα. Ο ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ προβλέπει ότι τα σχολεία δημοτικά και γυμνάσια περνάνε στους Δήμους. Ας μας πούνε λοιπόν με τι πόρους θα τα διαχειριστεί η νέα Δημοτική Αρχή. Ας μας πούνε πως θα λειτουργήσει η πρωτοβάθμια υγεία με ευθύνη του Δήμου και τα νοσοκομεία με ευθύνη της Περιφέρειας. Πως οι υπηρεσίες καθαριότητας, ύδρευσης ,αποχέτευσης κλπ.

 

Το δίλλημα είναι πολύ συγκεκριμένο η εφαρμόζεις τον ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ και ιδιωτικοποιείς κοινωνικές υπηρεσίες η τον αντιπαλεύεις μαζί με το λαϊκό κίνημα και διεκδικείς από την κεντρική εξουσία πόρους. Τρίτος δρόμος δεν υπάρχει!!!

 

Η φορολόγηση με 45% των μεγάλων Α.Ε. είναι το ελάχιστο σήμερα που μπορεί να διεκδικηθεί για την εξεύρεση των πόρων.

 

Η “ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ” προειδοποιεί και καλεί τους κατοίκους να αποφασίσουν και με την ψήφο τους τι δημοτική αρχή προτιμούν.

 

 

 

 

* Επιμένουμε ότι δεν μπορούμε να συζητάμε μόνο για τοπικά προβλήματα. Πιο σοβαρά προβλήματα σήμερα της φτώχειας ,της ανεργίας της ανασφάλειας. Δεν μπορεί σήμερα για τους αυτοπασχολούμενους ΕΒΕ να μην είναι κριτήριο η περαίωση που καλείται να πληρώσει .Ν αμη πάρει υπο οψη ότι ψηφίστικε και από ΠΑΣΟΚ και την ΝΔ.

 

 

Ας όμως μιλήσουμε και για τα ΤΟΠΙΚΑ προβλήματα που όσο κόπτονται οι αντίπαλοι συνδυασμοί του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ.

 

Η παράθεση των οξυμμένων τοπικών προβλημάτων και η υπόσχεση για επίλυση τους είναι τουλάχιστον για εξαπάτηση των κατοίκων ψηφοφόρων αν δεν συνοδεύεται και με τον τρόπο που θα λυθούν. Ποιος τα κατασκευάζει, με τι χρήματα και ποιος τα κάνει χρήση. Αλλιώς τι νόημα η προβολή τους σε ιλουστρασιόν φυλλάδια; Σε όλες τις εκλογικές μάχες μιλάμε για τον ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ, ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΠΟΛΗΣ, ΤΟ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΟ κλπ.

 

Ας αναφέρουμε μερικά.

 

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ.

 

30 χρόνια μπαίνει για στόχος. Με τι χρήματα θα γίνει τώρα που περικόπτονται οι πιστώσεις; Ο ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ λέει με Σ.Δ.Ι.Τ. σαν την ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟ η την ΓΕΦΥΡΑ του ΡΙΟ . Να πληρώνουμε διόδια δηλαδή για να παρακάμψουμε την πόλη. Ποιος συμφωνεί με αυτό.

 

ΛΙΜΑΝΙ

 

Η ΟΛΗΓ Α.Ε. έχει συγκεκριμένη πρόταση για ανάπτυξη της παραλίας της Ηγουμενίτσας με μαρίνες κέντρα αναψυχής κλπ. Το ερώτημα που μπαίνει ποιος θα ωφεληθεί από τέτοιου είδους ανάπτυξη; Ο λαός της πόλης η οι εφοπλιστές και οι τοπικοί τους εκπρόσωποι;

 

Αντικειμενικά μπαίνει το ζήτημα της γενικότερης πολιτικής που εφαρμόζεται.

 

Ανάπτυξη με σκοπό την ικανοποίηση των αναγκών των λαϊκών στρωμάτων; ή

 

Ανάπτυξη με σκοπό την αύξηση της κερδοφορίας των μεγάλων επιχειρήσεων;

 

ΜΕ ΤΟΝ ΛΑΟ Η ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΟΠΩΛΙΑ;

 

Ας μιλήσουμε λοιπόν για ΑΝΑΠΤΥΞΗ.

 

ΟΛΟΙ μιλάνε για ανάπτυξη στον ΤΟΥΡΙΣΜΟ!!!

 

Ο διευρυμένος όμως Δήμος Ηγουμενίτσας έχει δεκάδες χιλιάδες λιόδεντρα ,εκατοντάδες οικογένειες συμπληρώνουν το εισόδημα τους από το λάδι θα μιλήσουμε για την Κ.Α.Π. που διώχνει τους αγρότες από τα χωράφια και που καταργεί τις επιδοτήσεις μέχρι το2013; Θα μιλήσουμε για το μέλλον της κτηνοτροφίας τώρα που βλέπουμε την ΔΩΔΩΝΗ να «βγαίνει στο σφυρί»; Δεν πρέπει η νέα δημοτική αρχή να μπει μπροστά στους αγώνες να αποτρέψει αυτές τις καταστρεπτικές για τον λαό και τον τόπο πολιτικές;

 

Αλλά για ποιόν τουρισμό μιλάνε; Με το ΜΝΗΜΟΝΙΟ περικόπηκαν τα κονδύλια για τον κοινωνικό τουρισμό, ενώ η απελπιστική οικονομική κατάσταση των λαϊκών στρωμάτων τον κάνει απαγορευτικό για αυτά. Ο τουρισμός του «all inclusive» που διαφημίζεται με τα κρουαζερόπλοια ελάχιστα έχει να προσφέρει στα μικρομάγαζα αφού οι τουρίστες θα είναι «μαντρωμένοι» με όλα πληρωμένα.

 

Αλλά και τι είδους ανάπτυξη είναι αυτή όταν σε τουριστικά αναπτυσσομένη περιοχή φυτρώνει ένας αγωγός φυσικού αερίου με τις απαραίτητες εγκαταστάσεις. Η αστική τάξη της χώρας έχει τους δικούς της σχεδιασμούς για τον τόπο μας. Ο Δήμος Ηγουμενίτσας αποτελεί κόμβο μεταφορικών δικτύων, (Εγνατία Λιμάνι..) αλλά και ενεργειακών, (Αγωγός Φυσικού Αερίου). Όπου διαπλέκονται και αλληλοσυγκρούονται τεράστια οικονομικά συμφέροντα ελληνικά και ξένα. Ζητήματα που θα καθορίσουν την πορεία του τόπου μας από εδώ και πέρα. Προεκλογικά η κυβέρνηση καθόρισε την κατάληξη του αγωγού φυσικού αερίου στην περιοχή της Πέρδικας. Τα δε φερέφωνα της στην διοίκηση της ΟΛΗΓ Α.Ε. ζητούν την επιστροφή της «ζώνη λιμένα Ηγουμενίτσας» για να προσδώσουν εμπορική αξία στο λιμάνι να πιάσει καλή τιμή στο ξεπούλημα. Γιατί άραγε προεκλογικά ανακινεί ζητήματα το ΠΑΣΟΚ; Δεν φοβάται άραγε μη χάσει ψήφους, μη «χαντακώσει» τους υποψηφίους του στον νομό και στην περιφέρεια; Φαίνεται ότι ενδιαφέρεται να δώσει εξετάσεις στα μεγάλα αφεντικά ότι θα προχωρήσει την καταστρεπτική για τον λαό και τόπο πολιτική του χωρίς να υπολογίζει το πολιτικό κόστος.

 

Μπορεί να πιστεύει ότι έχει τον λαό στο τσεπάκι του .

 

Ας τους Διαψεύσουμε!

 

Ας ψηφίσουμε μαζικά την «Λαϊκή Συσπείρωση» για να οργανωθεί από καλύτερες θέσεις ο αγώνας των κατοίκων αυτού του Δήμου για:

 

 Να μην περάσει σε ιδιωτικά χέρια το λιμάνι της Ηγουμενίτσας

 

 Να μην υλοποιηθεί ο σχεδιασμός για τον Αγωγό Φυσικού αερίου.

 

Αγώνας για να μην περάσει στην δικαιοδοσία η «ζώνη λιμένα Ηγουμενίτσας» χωρίς τον αγώνα ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του ΟΛΗΓ για λιμάνι λαϊκή περιουσία ,είναι λειψός και για αυτό και αναποτελεσματικός

 

Όπως και ο αγώνας «ΟΧΙ ΑΓΩΓΟΣ ΤΗΝ ΠΕΡΔΙΚΑ» χωρίς να αναδείχνει τα αίτια και τις πολιτικές ευθύνες του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ , χωρίς αντιμονοπωλιακό χαρακτήρα οδηγεί σε αδιέξοδα.

 

Το 95% των κατοίκων της Πέρδικας ψήφισε ενάντια στον αγωγό, οι κινητοποιήσεις για αυτό το θέμα ήταν οι μεγαλύτερες των τελευταίων χρόνων.

 

Η συμμετοχή όμως 15-20 Περδικιωτών στα ψηφοδέλτια Του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ υπονομεύει και αποπροσανατολίζει αυτόν τον αγώνα. Δηλαδή ενάντια σε ποιόν ήταν αυτός ο αγώνας.

 

Στην «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» πιστεύουμε τώρα είναι η ώρα των αγώνων. Είναι η ώρα για ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ, ΑΝΥΠΑΚΟΗ, ΡΗΞΗ, με κυβερνητικές αποφάσεις που εξυπηρετούν τις μεγάλες επιχειρήσεις και βλάπτουν τον λαό και τον τόπο. Τώρα είναι η ώρα να χτισθεί ένα μέτωπο των εργαζομένων, αγροτών, ΕΒΕ, νεολαίας, γυναικών, που θα λέει ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΓΟ. Το μέτωπο αυτό θα παλεύει για την λαϊκή οικονομία που θα υπηρετεί τις λαϊκές ανάγκες και όχι την κερδοφορία του μονοπωλιακού κεφαλαίου, για μια ενεργειακή πολιτική που οδηγεί στο να κατοχυρώσει την ενέργεια σαν κοινωνικό αγαθό και όχι να την αντιμετωπίζει σαν εμπόρευμα.

 

Καλούμε τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ., να βγάλουν, τα αναγκαία πολιτικά συμπεράσματα, να μετατρέψουν την πείρα τους σε πολιτική πράξη. Να απεγκλωβιστούν από αυτά τα κόμματα. Να στρατευτούν με το ΠΑΜΕ, την ΠΑΣΕΒΕ, την ΠΑΣΥ, το ΜΑΣ, την ΟΓΕ, να συμμετέχουν στο στήσιμο λαϊκών επιτροπών παντού με στόχο την υπεράσπιση των λαϊκών συμφερόντων ενάντια στα μονοπώλια.

 

Να τιμωρίσουν με την ψήφο τους στις τοπικές εκλογές του Νοέμβρη το ΠΑΣΟΚ και την Ν.Δ. ενισχύοντας την «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» που στηρίζεται από το ΚΚΕ.

 

 

 

 

 

ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΙ

 

πέντε συνδυασμοί διεκδικούν την ψήφο σας στις 7 Νοέμβρη

 

ΤΟ ΤΙΜΗΜΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΒΑΡΥ

 

ΑΝ Η ΛΑΪΚΗ ΨΗΦΟΣ ΠΑΕΙ ΣΕ ΚΑΤΣΙΝΟ – ΓΙΟΓΙΑΚΑ

 

ΔΗΛΑΔΗ ΣΕ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΝΔ.

 

 

 

ΓΙΟΓΙΑΚΑΣ – ΚΑΤΣΙΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΟΙ ΓΙΑΤΙ ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

 

Οι φραστικές αντιπαραθέσεις είναι για τα ΜΜΕ, για να ρίχνουν στάχτη στα μάτια.

 

Πρώτα από όλα στηρίζουν την πολιτική ΠΑΣΟΚ-ΝΔ. Είναι οι «εκλεκτοί» εκείνων των κομμάτων που χτυπάνε κάθε εργατικό – λαϊκό δικαίωμα, που καταδικάζουν το λαό να ζει στην φτώχεια, στην ανασφάλεια , την ανεργία.

 

Στηρίζουν τον «Καλλικράτη» που προωθεί την διοικητική προσαρμογή του κράτους, τις σύγχρονες ανάγκες του κεφαλαίου, τις κατευθύνσεις της Ε.Ε. σε όλα τα ζητήματα π.χ. ιδιωτικοποίηση κοινωνικών υπηρεσιών, παιδεία, υγειά, αυτοτελή φορολόγηση, ανατροπή εργασιακών σχέσεων.

 

Όσο υπάρχει ανεξάρτητη αυτοδιοίκηση άλλο τόσο υπάρχουν και ανεξάρτητες υποψηφιότητες. Ούτε καν αυτοδιοίκηση υπάρχει. Στις εκλογές του Νοέμβρη καλούμαστε να εκλέξουμε τοπικά όργανα του κράτους επιφορτισμένα να περάσουν μια συγκεκριμένη πολιτική. Άρα κατά την γνώμη μας το ερώτημα που μπαίνει είναι : Θα έχουμε εκλεγμένους που θα έχουν τον «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ» για Ευαγγέλιο και θα υλοποιούν αυτή την βάρβαρη, αντιλαϊκή πολιτική η όργανα ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ από αυτήν; Οι εκλεγμένοι στα τοπικά όργανα θα υπηρετούν την πολιτική του ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ, της Ε.Ε., του ΔΝΤ η θα χρησιμοποιήσουν τις όποιες θέσεις έχουν σε αυτά τα όργανα για να την αποκαλύπτουν, να βοηθούν την οργάνωση του λαϊκού κινήματος με στόχο την ανατροπή αυτής της πολιτικής;

 

Το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ έχουν επιλέξει το πρώτο. Άρα και οι υποψήφιοι που στηρίζουν αυτά τα κόμματα θα ακολουθήσουν αυτόν τον δρόμο.

 

Το ΚΚΕ έχει επιλέξει τον δρόμο του αγώνα.

 

Η «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» είναι γνωστό ότι στηρίζεται από το ΚΚΕ.

 

Σε αυτήν μετέχουμε τόσο οι κομμουνιστές όσο και συναγωνιστές μας, που δεν συμφωνούν σε όλα με το ΚΚΕ αλλά εκτιμούν την αγωνιστικότητα, την συνέπεια , την στάση του ΚΚΕ και για αυτό στρατεύονται μαζί μας. Όλοι όμως στρατευτήκαμε σε αυτή την προσπάθεια επειδή πιστεύουμε ότι υπηρετούμε τον άλλο δρόμο ανάπτυξης, αυτόν που θα έχει σαν στόχο και σκοπό της ανάπτυξης την ικανοποίηση των, διαρκώς διευρυνόμενων, αναγκών των λαϊκών στρωμάτων και όχι τα κέρδη μιας χούφτας κεφαλαιοκρατών.

 

Σε αυτές τις εκλογές εκείνο που κρίνεται δεν είναι το πόσο έντιμοι είναι οι υποψήφιοι, αλλά το ποια πολιτική θα εφαρμόσουν. Η πολιτική της ιδιωτικοποίησης των κοινωνικών υπηρεσιών, της αντιλαϊκής φορολόγησης, η πολιτική που οδηγεί πλατιά λαϊκά στρώματα στην φτώχεια ,στην ανεργία, στην εξαθλίωση ,δηλαδή η πολιτική του ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ, της Ε.Ε ,του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ. αυτή πρέπει να καταδικασθεί στις εκλογές με την καταψήφιση των υποψηφίων τους όσο «καλά παιδιά» αν είναι και όσο «καθαρά χέρια» αν έχουν.

 

Εξά&

 

 

 

 

04-11-2010 ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

2010-11-04 14:04:02

 

 

1.

 

Την 04-11-2010 και ώρα 01.00΄ στην Ηγουμενίτσα αστυνομικοί της Υ.Α. Ηγουμενίτσας συνέλαβαν έναν αλλοδαπό, υπήκοο Πακιστάν, γιατί κατελήφθη να μεταφέρει προς το εσωτερικό της Χώρας με Ι.Χ.Ε αυτ/το ιδιοκτησίας του δύο λαθρομετανάστες έναντι χρηματικής αμοιβής. Συνελήφθη επίσης ένας ημεδαπός οδηγός Δ.Χ.Φ. αυτοκινήτου ο οποίος ενεργούσε ως προπομπός.

 

Οι διακινητές και οι λαθρομετανάστες, οι οποίοι επίσης συνελήφθησαν θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημ/κών Θεσπρωτίας ενώ τα οχήματα κατασχέθηκαν από το Τ.Α.Δ.Ε Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση.

 

 

 

2.

 

Την 04-11-2010 και ώρα 00.05΄ στην Άρτα από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ/Α.Δ. Άρτας συνελήφθησαν δύο ημεδαποί γιατί την 23.45΄ ώρα της 03-11-2010 αφαίρεσαν ένα δίκυκλο μοτοποδήλατο ιδιοκτησίας ημεδαπής.

 

Το δίκυκλο μοτοποδήλατο κατασχέθηκε προκειμένου αποδοθεί στη νόμιμη δικαιούχο από το Τ.Α. Άρτας που διενεργεί την προανάκριση.

 

 

 

3.

 

Κατά το χρονικό διάστημα από 01-09-2010 έως 27-10-2010 στα Ιωάννινα άγνωστος-οι δράστης-ες εισήλθαν σε οικία ημεδαπής και αφαίρεσαν κοσμήματα συνολικής αξίας δέκα χιλιάδων (10.000) ΕΥΡΩ, κατά δήλωση παθούσας.

 

Προανάκριση για την κλοπή διενεργεί το Τ.Α. Άρτας.

 

 

 

4.

 

Εκατόν είκοσι εννέα (129) συνολικά λαθρομετανάστες, συνελήφθησαν την 03-11-2010, σε όλη την Ήπειρο και επαναπροωθήθηκαν στην Χώρα τους.

 

 

 

 

04-11-2010 Περιφερειακό Δελτίο Ειδήσεων

2010-11-04 13:54:50

 

 

Πληροί τις προϋποθέσεις του ΤΕΕ το Τμήμα Μηχανικών Επιστήμης Υλικών

 

H Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων ανακοινώνει ότι πραγματοποιήθηκε συνάντηση των Πρυτανικών Αρχών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, με τον Πρόεδρο Γ. Ρεκατσίνα και αντιπροσωπεία της Διοικούσας Επιτροπής του Τεχνικού Επιμελητηρίου – Περιφερειακό Τμήμα Ηπείρου – Λευκάδας, τον Πρόεδρο του Τμήματος Μηχανικών Επιστήμης Υλικών, Καθηγητή Β. Καλπακίδη, τα μέλη ΔΕΠ του Τμήματος καθώς και με εκπροσώπους των αποφοίτων και φοιτητών του Τμήματος, αναφορικά με θέματα που άπτονται της επαγγελματικής κατοχύρωσης των πτυχιούχων του Τμήματος Μηχανικών Επιστήμης Υλικών και της προοπτικής της ένταξής τους στο Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος.

 

Μετά τις τοποθετήσεις των παρευρισκομένων επί του θέματος της εγγραφής των Πτυχιούχων στο ΤΕΕ, η συνάντηση κατέληξε ότι το Τμήμα Μηχανικών Επιστήμης Υλικών πληροί τις προϋποθέσεις που έχει θέσει η Μόνιμη Επιτροπή Παιδείας του ΤΕΕ όσον αφορά τον αριθμό των μελών ΔΕΠ στο αντικείμενο του Μηχανικού, την τροποποίηση του Προγράμματος Σπουδών καθώς και την αναβάθμιση της εργαστηριακής υποδομής, στις οποίες το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων ανταποκρίθηκε έχοντας δρομολογήσει όλες τις παραπάνω αλλαγές.

 

Τέλος, αποφασίστηκε ομόφωνα συνάντηση των παρευρισκομένων με την Κεντρική Διοίκηση του ΤΕΕ προκειμένου να δοθεί οριστική λύση στο θέμα.

 

 

 

Έντονες αντιδράσεις των παρατάξεων για την ομιλία του πρωθυπουργού

 

Με την ομιλία του στα Γιάννενα ο Γιώργος Παπανδρέου «απέδειξε για μια ακόμη φορά το αδιέξοδο στο οποίο βρίσκεται μετά από τις δικές του επιλογές στην οικονομία» εκτιμά η ΝΟΔΕ Ιωαννίνων της Νέας Δημοκρατίας. «Το ΠΑΣΟΚ συνειδητοποιεί την επερχόμενη ήττα στις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου και έχει επιστρατεύει τον ίδιο τον Πρωθυπουργό και αρκετούς Υπουργούς για να «διασώσουν» τους εκλεκτούς υποψηφίους τους κ. Αργύρη και κ. Φίλιο», συνεχίζει η τοπική οργάνωση της Νέας Δημοκρατίας και ασκεί κριτική στην ομιλία του πρωθυπουργού.

 

Αλλά και ο ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων καταγγέλλει όσα είπε από τα Γιάννενα ο Γιώργος Παπανδρέου και ασκεί εφ όλης της ύλης κριτική. Και το ΚΚΕ Ιωαννίνων καταγγέλει με τη σειρά του τα όσα είπε από τα Γιάννενα ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου και ασκεί δριμεία κριτική. Τέλος τη διαφωνία τους με τις θέσεις που παρουσίασε από τα Γιάννενα ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, εκφράζουν με κοινή ανακοίνωσή τους οι παρατάξεις ΔΡΑΣΥ και Αριστερή Παρέμβαση στην Ήπειρο.

 

 

 

Συνελήφθησαν οι δράστες βίαιης ληστείας στα Ιωάννινα

 

Στις 10 το βράδυ της Τρίτης με συντονισμένη προσπάθεια της ομάδας ΔΙΑΣ και της αστυνομικής διεύθυνσης Ιωαννίνων έγινε δυνατή η σύλληψη δύο αλλοδαπών, ενός 20χρονου Μολδαβού και ενός 33χρονου Ρουμάνου που κατηγορούνται για απόπειρα ληστείας. Πιο συγκεκριμένα νωρίτερα την ίδια μέρα ΄ έχοντας καλυμμένα τα πρόσωπά τους μπήκαν από ανασφάλιστη πόρτα σε σπίτι μέσα στο οποίο βρίσκονταν εκείνη την ώρα η 39χρονη ημεδαπή ιδιοκτήτρια, τα τρία ανήλικα παιδιά της, καθώς και μία 50χρονη ημεδαπή και κρατώντας ο ένας τους μαχαίρι και ο άλλος σφυρί, κατάφεραν χτυπήματα στις δύο γυναίκες, τραυματίζοντάς τες ελαφρά, προκειμένου να τους παραδώσουν χρηματικό ποσό. Το συμβάν έγινε μπροστά στα παιδιά εκ των οποίων το ένα παρενέβη στην πάλη με αποτέλεσμα ο ένας δράστης να τραυματίσει και αυτόν ελαφρά, με τη λαβή του μαχαιριού. Στη συνέχεια αφού η μία από της δύο γυναίκες κατάφερε να αποκαλύψει τα χαρακτηριστικά του προσώπου του ενός δράστη τράπηκαν σε φυγή.

 

Οι ανωτέρω τραυματίες διεκομίσθησαν στο Γ.Κ.Ν. Ιωαννίνων όπου η μητέρα με το τέκνο της παραμένουν για νοσηλεία, ενώ η έτερη ημεδαπή αποχώρησε ύστερα από την παροχή των πρώτων βοηθειών. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημ/κών Ιωαννίνων ενώ το μαχαίρι και το οικοδομικό εργαλείο κατασχέθηκαν από την Υ.Α. Ιωαννίνων που διενεργεί την προανάκριση.

 

 

 

 

 

Κεντρική ομιλία Αλ. Καχριμάνη στα Ιωάννινα

 

– Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Αλ. Καχριμάνης πραγματοποιεί σήμερα την κεντρική προεκλογική του ομιλία στην Άρτα, στις 20:00, στην πλατεία Μονοπωλίου, ενώ η κεντρική προεκλογική του ομιλία στα Γιάννενα, θα πραγματοποιηθεί αύριο Παρασκευή στις 20:00, μπροστά από το Ταχυδρομείο.

 

 

 

Περιοδεία Β. Αργύρη στη Θεσπρωτία

 

– Περιοδεία στη Θεσπρωτία πραγματοποιεί σήμερα ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Ηπείρου Βαγγέλης Αργύρης. Το πρωί θα επισκεφτεί διαδοχικά την Εφορία, τις υπηρεσίες της Πυροσβεστικής και το Κέντρο Υγείας Ηγουμενίτσας.Στις 11:30 θα πραγματοποιήσει κεντρική ομιλία στους Φιλιάτες. Το μεσημέρι θα περιοδεύσει στο Ασπροκκλήσι και στη Σαγιάδα. Νωρίς το απόγευμα θα μιλήσει για το αγροτικό πρόγραμμα του συνδυασμού σε συγκέντρωση των κατοίκων της Κεστρίνης και το απόγευμα θα μιλήσει σε συγκέντρωση που θα γίνει στο Γαρδίκι του Δήμου Αχέροντα

 

Εκδηλώσεις παρατάξεων ΣΥΡΙΖΑ παρουσία Αλ. Τσίπρα

 

– Παρουσία του προέδρου της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα θα πραγματοποιηθεί σήμερα η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του περιφερειακού και δημοτικού συνδυασμού, στον πεζόδρομο της οδού Καλλάρη, με ομιλητές τους κ.κ. Χρήστο Μαντά και ο Γιάννη Παπαδημητρίου.

 

 

 

Κεντρική Ομιλία Ν. Γκόντα

 

– Η κεντρική ομιλία του Δημάρχου Ιωαννίνων και εκ νέου υποψηφίου Νίκου Γκόντα στα Γιάννινα, θα γίνει σήμερα Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2010, στις 9 το βράδυ, μπροστά στο Δημαρχείο.

 

 

 

Κεντρική Ομιλία Φ. Φίλιου στο Πέραμα

 

– Την Παρασκευή στις 8 το βράδυ θα πραγματοποιηθεί η κεντρική προεκλογική ομιλία του Φ. Φίλιου και της παράταξης Ενότητα Πολιτών Νέα Γιάννενα στο Πέραμα, ενώ σήμερα πρόκειται να επισκεφθεί τις υπηρεσίες του ΙΚΑ και της Περιφέρειας Ηπείρου..

 

 

 

Το χειμερινό ωράριο λειτουργίας της ΔΩΔΩΝΗΣ

 

Ενόψει της έναρξης του χειμερινού ωραρίου λειτουργίας των Αρχαιολογικών Χώρων, Μνημείων και Μουσείων της χώρας, το Αρχαιολογικό Μουσείο Ιωαννίνων και ο Αρχαιολογικός Χώρος Δωδώνης από 1ης Νοεμβρίου 2010 έως και 31 Μαρτίου 2011, θα λειτουργούν καθημερινά από 08.30 έως 15.00. Η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη τις Κυριακές.

 

 

 

Απεβίωσε αλλοδαπός σε πλοίο της γραμμής Ηγουμενίτσα – Πρίντεζι

 

Μετά τον κατάπλου του Ε/Γ-Ο/Γ «IONIAN QUEEN» σημαίας Κύπρου, στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας και ενώ το πλοίο βρισκόταν σε διαδικασία φόρτωσης, η Λιμενική Αρχή ενημερώθηκε από τον πλοίαρχο, ότι 48χρονος αλλοδαπός επιβάτης, οδηγός φορτηγού οχήματος, βρέθηκε στην καμπίνα του, χωρίς της αισθήσεις του. Το πλοίο είχε καταπλεύσει στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας, προερχόμενο από Πάτρα, με τελικό προορισμό το Πρίντεζι Ιταλίας. Άμεσα ο 48χρονος μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Κέντρο Υγείας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του.

 

 

 

 

Νέα Αυτοδιοικητική Πορεία

2010-11-03 19:57:03

 

 

Ηγουμενίτσα, 3. 11.10

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Συνεχίζει να οργώνει το νέο Δήμο Ηγουμενίτσας ο Νομάρχης Θεσπρωτίας, επικεφαλής του συνδυασμού «Νέα Αυτοδιοικητική Πορεία» και ο Υποψήφιος Δήμαρχος Ηγουμενίτσας κ. Βασίλης Γιόγιακας.

 

Την Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2010 επισκέφθηκε το Δημαρχείο Παραποτάμου, όπου συναντήθηκε με τον Δήμαρχο κ. Γιάννη Τζάνη, καθώς και τα ΚΑΠΗ Παραποτάμου, το Δημαρχείο Σύβότων, όπως επίσης και το Δημαρχείο Μαργαριτίου, όπου με τον Δήμαρχο κ. Γιάννη Λώλο καθώς και υπηρεσιακούς παράγοντες συζήτησαν διεξοδικά το θέμα των απαλλοτριώσεων για τη χάραξη του δρόμου Καρτέρι – Πάργα και το σύνολο των μελετών και των έργων που αφορούν στο Μαργαρίτι, σφραγίζοντας έτσι το πνεύμα της καλής και αγαστής συνεργασίας που υπάρχει.

 

Μετά το πέρας των συναντήσεών του ο κ. Γιόγιακας έκανε την ακόλουθη δήλωση:

 

« Εμείς πιστεύουμε ότι η αντιμετώπιση των ζητημάτων της καθημερινότητας είναι αποτελεσματικότερη, όταν συμμετέχουν στην επίλυσή τους οι πολίτες, αυτοί δηλαδή που επηρεάζονται άμεσα από αυτά.

 

Με τη νίκη της «Νέας Αυτοδιοικητικής Πορείας» στον νέο Καλλικρατικό Δήμο Ηγουμενίτσας, θα συνεχίσουμε να εφαρμόζουμε με συνέπεια ένα μοντέλο που εξασφαλίζει την αποτελεσματική και συνετή διαχείριση των αυτοδιοικητικών πόρων. Είναι ένα μοντέλο που βασίζεται σε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο, ένα καλοδουλεμένο και πραγματοποιήσιμο πρόγραμμα. Στηρίζεται σε ικανούς και καταξιωμένους ανθρώπους, με όρεξη για δουλειά και διάθεση προσφοράς στα κοινά».

 

 

 

 

Αξιοβίωτη Ανάπτυξη Ηπείρου

2010-11-03 14:51:20

 

Συγκέντρωση Καχριμάνη στην Ηγουμενίτσα, με… πολλές υποσχέσεις και επίθεση σε Αργύρη

 

 

 

«Η ΨΗΦΟΣ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ»

 

Χαρακτήρισε την προσεχή Κυριακή σημαντική για το μέλλον της Θεσπρωτίας και συνολικά της Ηπείρου

 

 

 

Ρεπορτάζ Παναγιώτης Ρίζος

 

 

 

Σε συγκέντρωση στον πεζόδρομο της θεσπρωτικής πρωτεύουσας μίλησε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης, ο οποίος χαρακτήρισε τις εκλογές της προσεχούς Κυριακής πολύ σημαντικές, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι διακυβεύεται το μέλλον της Θεσπρωτίας και ολόκληρης της Ηπείρου.

 

Ο κ. Καχριμάνης κατηγόρησε επίσης τους συνεργάτες του κ. Παπανδρέου για λανθασμένη ενημέρωση του τελευταίου κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην Κόνιτσα, γεγονός που όπως είπε, αποτυπώθηκε στις δηλώσεις του πρωθυπουργού.

 

Μάλιστα, με αφορμή αυτό, κατηγόρησε για ανευθυνότητα κάποιους απέναντι στην πολιτική ζωή του τόπου, σημειώνοντας ότι η Ήπειρος χρειάζεται ανθρώπους με γνώσεις που σέβονται τον πρωθυπουργό της χώρας και δεν τον εκθέτουν.

 

Μίλησε για δύο πολιτικές προτάσεις κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου. Με τη μία, σύμφωνα με τον κ. Καχριμάνη να διακατέχεται από αοριστολογίες και θεωρίες, ενώ αναφερόμενος σε αυτήν του συνδυασμού του, έκανε λόγο για εφαρμόσιμες και υλοποιήσιμες λύσεις.

 

Για μία ακόμη φορά άφησε αιχμές για τον συνδυασμό του κ. Αργύρη, επισημαίνοντας ότι «δεν φέραμε ενισχύσεις από την Αθήνα», σχετικά με την επίσκεψη στην περιοχή μας αρκετών στελεχών και Υπουργών του ΠΑΣΟΚ, αλλά και του ίδιου του πρωθυπουργού.

 

Συνέχισε την επίθεση προς τον βασικό του εκλογικό αντίπαλο, κάνοντας λόγο για λασπολογία, εκφραστές της πολιτικής του χθες που δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις προσδοκίες της Θεσπρωτίας και της Ηπείρου, σε αντιδιαστολή με τον συνδυασμό της «Αξιοβίωτης Ανάπτυξης», που πάντα βάση των λεγομένων του κ. Καχριμάνη και έργο έχει να παρουσιάσει και στις προσδοκίες του τόπου μπορεί να ανταποκριθεί.

 

«Η Θεσπρωτία στην εποχή της Αξιοβίωτης Ανάπτυξης»

 

Ειδική αναφορά έκανε ο κ. Καχριμάνης στη Θεσπρωτία, μοιράζοντας ουκ ολίγες υποσχέσεις, λέγοντας πως από την προσεχή Κυριακή εισέρχεται στην εποχή της αξιοβίωτης ανάπτυξης.

 

Άξονας της πολιτικής του συνδυασμού, σύμφωνα με τον υποψήφιο Περιφερειάρχη θα είναι η οικονομική και πολιτική ανάπτυξη σε όλους τους Νομούς της Ηπείρου, με σεβασμό σε όλους τους πολίτες και στην προστασία του περιβάλλοντος.

 

«Στις 7 Νοεμβρίου ξεκινάει μια νέα πορεία για τη Θεσπρωτία», είπε και μίλησε για σχεδιασμό μεγάλων παρεμβάσεων, με τη βελτίωση των υποδομών για τον τουρισμό, την επαρκή δικτύωση της ύδρευσης και της αποχέτευση, την αντιμετώπιση των προβλημάτων που προκύπτουν από την υπερχείλιση του Καλαμά, την αναβάθμιση του οδικού δικτύου, τη σύνδεση της Εγνατίας με το Σούλι.

 

Υποσχέθηκε ακόμη την βελτίωση της οδικής σύνδεσης με τη Σαγιάδα και το Μαυρομάτι και τη δημιουργία εμπορευματικού σταθμού κοντά στο λιμάνι.

 

Κατηγόρησε την κυβέρνηση για τη μη δημοπράτηση της Γ’ Φάσης του έργου «Νέος Λιμένας Ηγουμενίτσας», δεσμεύτηκε να πιέσει καταστάσεις για να προχωρήσει η Ιόνια Οδός, που όπως είπε θα δώσει να δυναμική στη Θεσπρωτία, ενώ σημείωσε ότι βάρος θα δοθεί και στις περιοχές των Φιλιατών και του Σουλίου, αφού υπάρχει η δυνατότητα για την παραγωγή ποιοτικών κτηνοτροφικών προϊόντων.

 

Δωδώνη, αγωγός, λαθρομετανάστευση και…ανάγκη για διοίκηση που δεν θα φοβάται την αλήθεια

 

Σχετικά με τη γαλακτοβιομηχανία της «Δωδώνη», ο κ. Καχριμάνης άφησε για μία ακόμη φορές αιχμές, θέτοντας ερώτημα «γιατί πήγε στο Βόλο για αγορά γάλακτος;».

 

Όσον αφορά τον αγωγό φυσικού αερίου, έριξε εμμέσως και πάλι τα βέλη του στον κ. Αργύρη, γιατί εκείνος είπε ότι θα παρθεί απόφαση μετά τις εκλογές, ενώ τόνισε ότι «κάποιοι έχουν πάρει ήδη την απόφασή τους».

 

Όσο για τη λαθρομετανάστευση που απασχολεί έντονα τη Θεσπρωτία τα τελευταία χρόνια, υπογράμμισε ότι θα πιέσει προς την κατεύθυνσης της αντιμετώπισης του προβλήματος από τη ρίζα του.

 

Κλείνοντας την ομιλία του, ζήτησε από τους Θεσπρωτούς να εκλέξουν μια διοίκηση που δεν θα φοβάται την αλήθεια και ζήτησε να μην λείψει κανείς από την κάλπη, αφού «διακυβεύεται το μέλλον της Θεσπρωτίας και της Ηπείρου».

 

 

 

 

Ήπειρος τόπος να ζεις

2010-11-03 14:41:38

 

Πρόγραμμα Περιοδειών στη Θεσπρωτία Πέμπτη 4 Νοεμβρίου

 

Περιοδεία στη Θεσπρωτία πραγματοποιεί αύριο Πέμπτη 4 Νοεμβρίου ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Ηπείρου Βαγγέλης Αργύρης.

 

Συνοδευόμενος από τον υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη της περιφερειακής ενότητας Θεσπρωτίας Γρηγόρη Τζιοβάρα και τους περιφερειακούς συμβούλους του συνδυασμού «Ήπειρος Τόπος να Ζεις» το πρωί θα επισκεφτεί διαδοχικά την Εφορία, τις υπηρεσίες της Πυροσβεστικής και το Κέντρο Υγείας Ηγουμενίτσας.

 

Στις 11:30 θα πραγματοποιήσει κεντρική ομιλία στους Φιλιάτες.

 

Το μεσημέρι θα περιοδεύσει στο Ασπροκκλήσι και στη Σαγιάδα.

 

Νωρίς το απόγευμα θα μιλήσει για το αγροτικό πρόγραμμα του συνδυασμού σε συγκέντρωση των κατοίκων της Κεστρίνης και το απόγευμα θα βρεθεί κοντά στους πολίτες του Δήμου Αχέροντα σε συγκέντρωση που θα γίνει στο Γαρδίκι.

 

 

 

 

 

 

Τα τοπικά του 5ου συνδυασμού

2010-11-03 14:32:57

 

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΟΣΙΩΡΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ

 

ΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΤΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ

 

 

 

Δημοτική Κοινότητα Ηγουμενίτσας

 

Κατσαβάρη Δέσπω του Λαζάρου Υποψήφια σύμβουλος

 

Κουτσούκης Δημήτρης του Θεμιστοκλή Υποψήφιος σύμβουλος

 

Κουτσούρης Ανδρέας του Μιχαήλ Υποψήφιος σύμβουλος

 

Στέφου Χριστίνα του Νικολάου Υποψήφια σύμβουλος

 

Τοπική κοινότητα Αγίας Μαρίνης

 

Δημητρίου Κωνσταντίνος του Ηλία Υποψήφιος σύμβουλος

 

 

 

Τοπική κοινότητα Αγίου Βλασίου

 

Ντάντος Δημήτριος του Ιωάννη Υποψήφιος σύμβουλος

 

 

 

Τοπική κοινότητα Γραικοχωρίου

 

Κουτσούκη Βασιλίκα του Θεμιστοκλή Υποψήφια σύμβουλος

 

Κουτσούκης Θεμιστοκλής του Λεωνίδα Υποψήφιος σύμβουλος

 

 

 

Τοπική κοινότητα Καστρίου

 

Κιάτος Σπυρίδων του Θωμά Υποψήφιος σύμβουλος

 

 

 

Τοπική κοινότητα Λαδοχωρίου

 

Μπάσιος Τίτος του Γεωργίου Υποψήφιος σύμβουλος

 

 

 

Τοπική κοινότητα Μαυρουδίου

 

Γεωργίου Ελευθερία του Κωνσταντίνου Υποψήφια σύμβουλος

 

 

 

Τοπική κοινότητα Νέας Σελεύκειας

 

Πηλείδη Αναστασία του Γρηγορίου Υποψήφια σύμβουλος

 

 

 

Τοπική κοινότητα Μαζαρακιάς

 

Αλεξίου Σπυρίδων του Μιχαήλ Υποψήφιος σύμβουλος

 

 

 

Τοπική κοινότητα Πλαταριάς

 

Καραλή Αναστασία του Ευαγγέλου Υποψήφια σύμβουλος

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Το Σάββατο 6 Νοεμβρίου στις 3:30 & 5:00 μμ

2010-11-03 14:27:51

 

Το Σάββατο 6 Νοεμβρίου στις 3:30 & 5:00 μμ, το ΘΕΑΤΡΟ ΠΟΛΥΘΕΑΜΑ παρουσιάζει παράσταση με ΑΦΗΓΗΣΗ ΠΑΡΑΜΥΘΙΩΝ με τον τίτλο « ΟΣΟ ΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ…ΤΟΣΟ ΚΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ»

 

 

Τα παραμύθια παρουσιάζονται με θεατρική μορφή δημιουργώντας έτσι σκηνική δράση που εξάπτει την φαντασία .

 

Αν θέλετε να μάθετε που κατοικούν τα παραμύθια… μην ψάξτε στα βιβλία. Ούτε στα σχολεία. Και κυρίως μη ρωτήσετε τους μεγάλους. Όχι, ότι δεν ξέρουν. Ξέρουν. Αλλά το έχουν ξεχάσει.

 

Τα παραμύθια κατοικούν στους κήπους. Όχι σ’ αυτούς υπάρχουν έξω απ τα σπίτια σας. Στους άλλους. Τους μέσα. Στους κήπους της ψυχής μας.

 

Εκεί λοιπόν υπάρχει ένα πολύ παράξενο δέντρο που ολοένα μεγαλώνει, ψηλώνει, βγάζει κλαδιά, θεριεύει και απλώνεται. Μύθο το λένε.

 

Πάνω σ’ αυτό το δέντρο πηγαίνουν κάθονται κάτι τρελά πουλιά. Τα παραμύθια.

 

Μερικές φορές μάλιστα τα πιο ατίθασα, τα πιο περίεργα από αυτά

 

θέλουν να βγούνε έξω.

 

Πηγαίνουν τότε και ακουμπάνε τα ράμφη τους στα βλέφαρά μας,

 

τα γαργαλάνε και μας ξυπνούν.

 

Σήμερα το πρωί με ξύπνησαν τρία παραμύθια πουλιά.

 

Ράμφιζαν τα μάτια μου και έλεγαν το όνομά τους

 

Για τους μικρούς που δεν ξέρουν άλλον κόσμο έξω από το παραμυθένιο..

 

Για τους μεγάλους που κάποτε μπήκαν μες στα παραμύθια και χάθηκαν..

 

Η παράσταση ανεβαίνει σε σκηνοθεσία ΓΙΑΝΝΑΣ ΚΟΥΛΑ

 

Αφηγήτριες

 

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΦΩΤΟΥ ,ΑΝΤΙΓΟΝΗ ΒΟΥΤΣΙΝΑ , ΓΙΑΝΝΑ ΚΟΥΛΑ.

 

Οι παραστάσεις με αφήγηση παραμυθιών θα δίνονται κάθε πρώτο Σάββατο του κάθε μήνα με διαφορετικά παραμύθια κάθε φορά. Γενική είσοδος 5 €.

 

 

 

 

 

 

 

 

03-11-2010 Περιφερειακό Δελτίο Ειδήσεων

2010-11-03 10:50:57

 

 

Σε «Ψήφο ευθύνης» κάλεσε ο πρωθυπουργός από τα Ιωάννινα

 

 

 

«Καλώ όλους τους πολίτες σε συμμετοχή στις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου, γιατί είναι μια ψήφος ευθύνης για τη χώρα, για την πατρίδα μας και την Αυτοδιοίκηση. Η σωτηρία και αναμόρφωση της πατρίδας μας, είναι υπόθεση και απόφαση όλων μας. Είμαι βέβαιος ότι οι πολίτες, στη συντριπτική τους πλειοψηφία, θα επιβεβαιώσουν και θα δυναμώσουν τον άνεμο της αλλαγής που πνέει στην πατρίδα μας». Αυτά τόνισε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου στην ομιλία του χτες στα Ιωάννινα.

 

Ο πρωθυπουργός νωρίτερα χθες το μεσημέρι, πραγματοποίησε επίσκεψη στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, στην Κόνιτσα. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, ο Πρωθυπουργός ενημερώθηκε από την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση μέσα από την πλατφόρμα του “Ψηφιακού Σχολείου”. Η υπουργός Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου, από τη μεριά της παρουσίασε τη «διαδικτυακή διάσταση» της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, ενταγμένης στο Ψηφιακό Σχολείο. Ο Πρωθυπουργός στην Κόνιτσα μίλησε σε πρώτο πρόσωπο με τους μαθητές για θέματα όπως το διαδίκτυο και τις νέες τεχνολογίες, το περιβάλλον, τον πολιτισμό και τη γνώση.

 

Στα πλαίσια της επίσκεψης του πρωθυπουργού διοργανώθηκαν 3 θεματικά εργαστήρια:

 

Το Εργαστήρι Κοινωνικής Πολιτικής, το Εργαστήρι Αναπτυξιακής Πολιτικής, και το Εργαστήρι Αγροτικής Πολιτικής, με την παρουσία αρμόδιων υφυπουργών της Κυβέρνησης.

 

Στην ομιλία του το απόγευμα ο κ. Παπανδρέου συνδέοντας τις αυτοδιοικητικές εξελίξεις με τη συνολική κατάσταση, τόνισε: «Και βέβαια ο Καλλικράτης δεν γίνεται σε κενό, αποκομμένος από την όλη εξέλιξη της χώρας. Σήμερα, αυτή η πορεία εξόδου από την κρίση βρίσκεται στην πιο κρίσιμη καμπή. Και σε αυτό το σημείο θέλω να υπογραμμίσω, μεταφέροντας πιστεύω τα αισθήματα όλου του Ελληνικού λαού, ότι καταδικάζουμε απερίφραστα και στεκόμαστε άτεγκτοι, αμείλικτοι απέναντι σε όποιον επιχειρεί, μάταια, να διασαλεύσει με τρομοκρατικές ενέργειες την κοινωνική ειρήνη και να πλήξει την εικόνα της χώρας μας διεθνώς σε μια ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο».

 

Θέτοντας στην ομιλία του το διακύβευμα των εκλογών, ο κ. Παπανδρέου σχολίασε:

 

«Οι πολίτες της χώρας μας, όλοι μας, ψηφίζουμε και αποφασίζουμε, για το αν η πατρίδα μας θα ολοκληρώσει τη μεγάλη προσπάθεια που ξεκινήσαμε μαζί πέρυσι, τέτοια εποχή, για τη σωτηρία και την αναμόρφωσή της, ή αν θα αφήσουμε την προσπάθεια στη μέση. Αν θα αφήσουμε τους κόπους και τις θυσίες που κάναμε εδώ και μήνες να πάνε χαμένες, γυρίζοντας στο παρελθόν, σε όσα μας οδήγησαν εδώ».

 

Κλείνοντας την ομιλία του ο πρωθυπουργός ανέφερε πως: «Δική μου υποχρέωση και καθήκον, είναι να αναλαμβάνω πάντα τις ευθύνες μου και να είμαι απόλυτα ειλικρινής απέναντι στους πολίτες. Χάρη στις προσπάθειες και θυσίες του Ελληνικού Λαού, πέρσι σταθήκαμε όρθιοι. Σήμερα, βαδίζουμε σταθερά στο δύσκολο δρόμο της σωτηρίας και της αναμόρφωσης της χώρας. Με την στήριξη του Ελληνικού λαού, αποδείξαμε ότι μπορούμε. Μπορούμε θα καταφέρουμε να ολοκληρώσουμε τον στόχο. Το 2011, να είναι η τελευταία χρονιά της ύφεσης. Το 2012, να είναι η πρώτη χρονιά που επιστρέφουμε στην ανάπτυξη. Και το 2013, με τη λήξη του μνημονίου, να έχουμε πια βάλει τις βάσεις για την Ελλάδα της δικαιοσύνης, της ευημερίας και της ανάπτυξης για όλους».

 

Αναφερόμενος στα τοπικά ζητήματα μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός επεσήμανε πως: «Στις 7 Νοεμβρίου, παίρνετε την τύχη σας στα χέρια σας. Αποφασίζετε να σηκώσετε την Ήπειρο ψηλά, εκεί που της αξίζει, μαζί με το Βαγγέλη Αργύρη και τους άξιους υποψηφίους μας, σε όλους τους Δήμους της Περιφέρειας», ενώ έκανε ειδική αναφορά στη γαλακτοβιομηχανία ΔΩΔΩΝΗ επισημαίνοντας ως πρόκειται για υπόδειγμα πετυχημένου μοντέλου συνεταιριστικής οργάνωσης.

 

 

 

Το πρόγραμμα της Επίσκεψης του Αλ. Τσίπρα σε Άρτα – Ιωάννινα

 

Ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπας, επισκέπτεται την Ήπειρο την Πέμπτη 4 Νοεμβρίου. Λίγο μετά την άφιξή του στα Ιωάννινα, τις 3 το μεσημέρι ο κ. Τσίπας θα έχει συνάντηση με τον υποψήφιο περιφερειάρχη Γιάννη Παπαδημητρίου και τον υποψήφιο δήμαρχο Ιωαννίνων Χρήστο Μαντά.

 

Αμέσως μετά ο Αλέξης Τσίπρας θα αναχωρήσει για την Άρτα όπου στις 16:45 θα επισκεφτεί το εκλογικό κέντρο του περιφερειακού συνδυασμού «ΑΥ.ΡΙ.Ο για την Ήπειρο» και θα έχει συνάντηση με τον υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη Άρτας Παναγιώτη Ψυχογιό και τους περιφερειακούς συμβούλους. Μισή ώρα μετά θα συναντήσει την υποψήφια Δήμαρχο Αρταίων Όλγα Γεροβασίλη και υποψηφίους του συνδυασμού «Δημοτική Αλλαγή», στο εκλογικό κέντρο του συνδυασμού. Λίγο πριν από τις 18:00, θα συνατηθεί με τον υποψήφιο Δήμαρχο Νικ. Σκουφά Άρτας Θεόδωρο Μουσαβερέ στο εκλογικό κέντρο του συνδυασμού στον Άγιο Δημήτριο Πέτα Άρτας.

 

Στις 18:30 στα Ιωάννινα θα απευθύνει χαιρετισμό στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του περιφερειακού και δημοτικού συνδυασμού, στον πεζόδρομο της οδού Καλλάρη, με ομιλητές τους κ.κ. Χρήστο Μαντά και ο Γιάννη Παπαδημητρίου.

 

 

 

Στ. Καλογιάννης: Θέματα αδικιών στη συνταξιοδότηση των μητέρων ανηλίκων τέκνων

 

Θέματα αδικιών στη συνταξιοδότηση των μητέρων ανηλίκων τέκνων που είναι ασφαλισμένες στα Ταμεία Μηχανικών (ΤΣΜΕΔΕ),Υγειονομικών (ΤΣΑΥ) και Νομικών (ΤΑΝ) έφερε στη Βουλή ο Βουλευτής Σταύρος Καλογιάννης με Ερώτηση που κατέθεσε προς την Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης.

 

Σύμφωνα με το κείμενο της ερώτησης με το Νόμο 3863/2010 περί «Νέου ασφαλιστικού συστήματος» στο ΤΣΜΕΔΕ και το ΤΣΑΥ δεν προβλέπεται η συνταξιοδότηση των μητέρων ανηλίκων τέκνων με μικρότερο όριο ηλικίας και χρόνο ασφάλισης σε σχέση με τις λοιπές γυναίκες ασφαλισμένες. Επίσης, η χορήγηση μειωμένων συντάξεων στις μητέρες ανηλίκων τέκνων δεν έχει εφαρμογή στη συγκεκριμένη περίπτωση, καθώς δεν προβλέπεται από τις διατάξεις του Τομέα Ασφάλισης Νομικών.

 

Ο Σταύρος Καλογιάννης ερωτά την Υπουργό Εργασίας:

 

•Εάν προτίθεται να προβεί, για λόγους ισονομίας, σε τροποποιήσεις των ρυθμίσεων που διέπουν το ΤΣΜΕΔΕ και το ΤΣΑΥ, σε ό,τι αφορά τη συνταξιοδότηση των μητέρων ανηλίκων τέκνων (οι οποίες είναι ασφαλισμένες στα δύο προαναφερόμενα Ταμεία) με μικρότερο όριο ηλικίας.

 

•Εάν προτίθεται να προβεί, για τους ίδιους λόγους, σε τροποποιήσεις των ρυθμίσεων που διέπουν τον Τομέα Ασφάλισης Νομικών, σε ό,τι αφορά τη χορήγηση μειωμένων συντάξεων στις μητέρες ανήλικων τέκνων που είναι ασφαλισμένες στο ΤΑΝ.

 

 

 

Προεκλογική δραστηριότητα

 

– Ο υποψήφιος περιφερειάρχης Βαγγέλης Αργύρης, σήμερα Τετάρτη θα πραγματοποιήσει περιοδεία στην Άρτα όπου θα έχει συνάντηση στις 10.00 π.μ με το Δ.Σ του συλλόγου ατόμων με ειδικές ανάγκες. Στη συνέχεια θα επισκεφτεί το ιδρύμα ατόμων και φίλων με ειδικές ανάγκες Η ΑΓΙΑ ΘΕΟΔΩΡΑ και θα έχει συνάντηση με το Δ.Σ αλλά και τους γονείς και φίλους των παιδιών.

 

Την Πέμπτη το πρωί θα πραγματοποιήσει ομιλία στους Φιλιάτες, ενώ το απόγευμα της Πέμπτης θα μιλήσει σε κεντρική προεκλογική συγκέντρωση στην Πρέβεζα.

 

 

 

– Την κεντρική προεκλογική της συγκέντρωση πραγματοποιεί η «Λαϊκή Συσπείρωση» στη Θεσπρωτία σήμερα Τετάρτη 3 Νοεμβρίου και ώρα 7 μ.μ. στο Πεζόδρομο Ηγουμενίτσας με ομιλητές τον Κώστα Κωτσαντή, υποψήφιο περιφερειάρχη Ηπείρου και τον Δώρη Δήμα, υποψήφιο δήμαρχο Ηγουμενίτσας.

 

 

 

 

 

Συνελήφθη ο δράστης της ληστείας

 

Συνελήφθη στην Ανατολή Ιωαννίνων από αστυνομικούς της Υ.Α. Ιωαννίνων συνελήφθη ένας 31χρονος ημεδαπός κατηγορούμενος για ληστεία. Συγκεκριμένα την 12.15΄ της Δευτέρας ο δράστης έχοντας καλυμμένο το πρόσωπό του με σκούφο και κασκόλ εισήλθε σε κατάστημα πώλησης ηλεκτρονικών συσκευών και με την απειλή πιστολιού αφαίρεσε από την ταμεία χρηματικό ποσό χιλίων τετρακοσίων (1.400) ΕΥΡΩ περίπου και στη συνέχεια διέφυγε με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο. Σε έρευνα που διενεργήθηκε στην οικία του βρέθηκε μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, πέντε ναρκωτικά χάπια και μία ζυγαριά ακριβείας. Επίσης σε έρευνα στο όχημα βρέθηκε ποσότητα ηρωίνης βάρους οκτώ (8) γραμμαρίων περίπου.

 

Κατάλληλο για πόση το νερό της Δωδωνούπολης

 

Κατάλληλο για πόση και οικιακή χρήση είναι το νερό του οικισμού Δωδωνούπολης, μετά από έλεγχο και αναλύσεις που πραγματοποιήθηκαν από το Τμήμα Υγειονομικού Ελέγχου της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ιωαννίνων. Έτσι, σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Δωδώνης το νερό δίνεται κανονικά για κατανάλωση.

 

Συνέδριο της Μαιευτικής κλινικής στα Γιάννενα 4-6 Νοεμβρίου

 

Η Μαιευτική και Γυναικολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, διοργανώνει το 6ο Πανελλήνιο Συνέδριο Παθολογίας Τραχήλου στα Ιωάννινα. Η Τελετή Έναρξης του συνεδρίου θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 4 Νοεμβρίου στις 19.45 στο Συνεδριακό Κέντρο «Κάρολος Παπούλιας» του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Οι εργασίες θα ολοκληρωθούν το μεσημέρι του Σαββάτου 6 Νοεμβρίου.

 

Ανοιχτή τα Σαββατοκύριακα η αστυνομία για την εξυπηρέτηση των εκλογέων

 

Από την Αστυνομική Διεύθυνση Ιωαννίνων ανακοινώνεται ότι κατά τις προσεχείς Περιφερειακές και Δημοτικές εκλογές την 7 και 14-11-2010 το γραφείο ταυτοτήτων της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων θα λειτουργήσει προς εξυπηρέτηση των πολιτών ως ακολούθως: Α) Σάββατο (6 & 13-11-2010) από 08.00΄ έως 18.00΄ και

 

Β) Κυριακή (7 & 14-11-2010) από 07.00΄ έως 18.00.

 

 

 

 

Νέα Αυτοδιοικητική Πορεία

2010-11-02 20:44:01

 

Ο Νομάρχης Θεσπρωτίας και υποψήφιος Δήμαρχος Ηγουμενίτσας, επικεφαλής του συνδυασμού “Νέα Αυτοδιοικητική Πορεία” κ. Βασίλης Γιόγιακας, σας προσκαλεί στην κεντρική πολιτική του ομιλία στην Ηγουμενίτσα, στο Εκλογικό του Κέντρο, επί της οδού 8ης Δεκεμβρίου 19, την Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2010 και ώρα 20:00.

 

 

 

 

Ομιλίες σε Πέρδικα – Μαργαρίτι

2010-11-02 20:36:21

 

Στις κατάμεστες από κόσμο πλατείες του Μαργαριτίου και της Πέρδικας μίλησε την Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2010 ο Νομάρχης Θεσπρωτίας, επικεφαλής του συνδυασμού «Νέα Αυτοδιοικητική Πορεία» και ο Υποψήφιος Δήμαρχος Ηγουμενίτσας κ. Βασίλης Γιόγιακας.

 

Στις ομιλίες του ο κ.Γιόγιακας μεταξύ άλλων ανέφερε:

 

 

 

«Σας ευχαριστούμε για τη θερμή υποδοχή. Η παρουσία σας εδώ σήμερα δείχνει τη νέα δυναμική, που υπάρχει. Μαζί πορευτήκαμε και μαζί συνεχίζουμε. Η συσπείρωση γίνεται πραγματικότητα. Η νίκη είναι πλέον πολύ κοντά. Με κινητοποίηση. Με συστράτευση. Με αγώνα!

 

Μαζί κάναμε πολλά για την Θεσπρωτία!

 

Μαζί μπορούμε να κάνουμε ακόμα περισσότερα για την Ηγουμενίτσα!

 

Για να πάμε με συνέπεια και συνέχεια τον Δήμο μας μπροστά!

 

Θέλουμε και μπορούμε να δώσουμε απαντήσεις, λύσεις, προτάσεις. Θέλουμε και μπορούμε να κερδίσουμε το στοίχημα με την τοπική κοινωνία, γιατί με αφετηρία την έως τώρα πορεία μας, μπορούμε να είμαστε η αξιόπιστη πρόταση για το Δήμο Ηγουμενίτσας.

 

 

 

Γιατί, για τη Νέα Αυτοδιοικητική Πορεία, αλλά και για εμένα προσωπικά ως επικεφαλής, ένας μόνο δρόμος υπάρχει: Ο δρόμος του έργου. Ο δρόμος του αποτελέσματος. Ο δρόμος τον οποίο πορευτήκαμε τόσο καιρό. Ο δρόμος τον οποίο θέλουμε να εξακολουθήσουμε να πορευόμαστε αταλάντευτα.

 

Αυτή είναι η επιλογή μας και αυτή ζητάμε να επικυρώσουν με την ψήφο τους στις 7 Νοεμβρίου, όλοι οι συμπολίτες μας.

 

Στις 7 Νοεμβρίου, σφραγίζουμε με την ψήφο μας τη νέα αυτοδιοικητική πορεία του τόπου μας, προς το μέλλουν που όλοι μαζί οραματιζόμαστε ».

 

 

 

« Τα τελευταία χρόνια κάνουμε ένα μεγάλο αγώνα για τη Θεσπρωτία. Από το 2006, ως Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Θεσπρωτίας , δίνουμε λύσεις, σε ένα προς ένα στα προβλήματα του Νομού μας. Βγάζουμε τη Θεσπρωτία από τη στασιμότητα. Όραμά μας και κυρίως αδιαπραγμάτευτος στόχος μας, ήταν να εγκαινιάζουμε την εποχή της ανάπτυξης και της προόδου με έργα.

 

Το έργο που έχει γίνει, δεν μπορεί να το αρνηθεί κανείς, γιατί κάθε προσπάθεια παραπλάνησης και μηδενισμού, είναι καταδικασμένη να πέφτει στο κενό. Γιατί η δική μας υπεύθυνη επιλογή είναι μονάχα μια: Η αντιμετώπιση των προβλημάτων και των αναγκών του τόπου μας! Και μαζί με συνέπεια και συνέχεια μπορούμε να συνεχίσουμε για όσα απαιτούνται για τον τόπο μας ».

 

 

 

« Είναι πεποίθησή μας ότι η Πέρδικα, είναι μια περιοχή που μπορεί να διεκδικήσει με αξιώσεις νέες προοπτικές μέσα στο νέο καλλικρατικό πλαίσιο.

 

Τόσο η θέση της, όσο και οι απαράμμιλου κάλλους φυσικές της ομορφιές, θέτουν τις βάσεις για να διεκδικήσουμε το αναπτυξιακό μέλλον που αξίζει. Φυσικά και θα πρέπει καταρχάς να ολοκληρωθεί το έργο του βιολογικού καθαρισμού, ένα έργο μείζονος σημασίας του οποίου ως Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Θεσπρωτίας έχουμε φροντίσει ήδη να εντάξουμε τη μελέτη του στο ΕΣΠΑ.

 

Απαιτείται, λοιπόν, να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες ώστε να ολοκληρωθεί αφ’ ενός μεν η μελέτη και αφ’ ετέρου να προχωρήσουμε στην υλοποίηση του έργου. Παράλληλα, εξαιρετικής σημασίας για το μέλλον, τόσο της Πέρδικας, αλλά και της ευρύτερης παράκτιας ζώνης του Νέου Δήμου Ηγουμενίτσας, είναι να προωθηθούν τα απαιτούμενα έργα υποδομής, ώστε να γίνουν οι παραλίες μας εύκολα προσβάσιμες, εκμηδενίζοντας και το παραμικρό εμπόδιο.

 

Δε χωράει, άλλωστε, καμία απολύτως αμφιβολία το γεγονός ότι εφ’ όσον μιλάμε για μια τουριστική περιοχή, η ανάλογη προβολή χρειάζεται να είναι πρωταρχικής σημασίας. Οφείλουμε, και αυτό έχουμε πράξει και ως τώρα, να συνεχίσουμε με ακόμη πιο εντατικούς ρυθμούς την προβολή του τουριστικού μας “προϊόντος”, ώστε όχι μόνο να μιλάμε για την απαιτούμενη ανάπτυξη, αλλά να την ορίζουμε στην πράξη με ρεαλιστικούς όρους.

 

Και επειδή πολλά λέγονται τον τελευταίο καιρό, θέλω από εδώ σήμερα από την Πέρδικά, κοιτώντας έναν προς έναν στα μάτια να σας επαναλάβω την πάγια θέση μου, την οποία υποστήριξα με κάθε δυνατό και θεμιτό μέσο και ως Νομάρχης Θεσπρωτίας:

 

Είμαστε μια τουριστική περιοχή, με δυνατότητες τις οποίες πρέπει να εκμεταλλευτούμε με σκοπό την απαιτούμενη ανάπτυξη. Βεβαίως, στο πλαίσιο αυτό, δεν είμαστε διατεθειμένοι να κάνουμε καμία απολύτως έκπτωση σε βάρος του φυσικού μας πλούτου. Η βιώσιμη αναπτυξιακή πορεία οφείλει να σέβεται πριν και πάνω από όλα το φυσικό περιβάλλον. Από εκεί και πέρα, υπάρχουν συλλογικές αποφάσεις, τις οποίες σεβόμαστε πλήρως, τις στηρίζουμε και θα τις στηρίζουμε».

 

 

 

« Εμείς είμαστε εκείνοι που δώσαμε μαζί σας τον αγώνα για τη σύνδεση του Δήμου Μαργαριτίου με την Εγνατία Οδό με τον κάθετο άξονα από το Καρτέρι έως το Βασιλικό.

 

Μαζί διεκδικήσαμε και πετύχαμε τη δημοπράτηση της βελτίωσης της Ε.Ο Ηγουμενίτσας – Πρέβεζας (κόμβος Καρτερίου – κόμβος Πάργας).

 

Μαζί ολοκληρώσαμε το νέο Σχολικό Κέντρο Μαργαριτίου.

 

Μαζί σταθήκαμε αρωγοί σε όλες τις πολιτιστικές δραστηριότητες των φορέων και των Συλλόγων του Μαργαριτίου.

 

Μπορεί κάποιοι με όψιμο ενδιαφέρον να διαρρέουν ότι τα ΚΑΠΗ του Μαργαριτίου θα κλείσουν. Εμείς σήμερα εδώ από το Μαργαρίτι, απαντάμε ξεκάθαρα ότι η δική μας στρατηγική επιλογή είναι τα ΚΑΠΗ, να παραμείνουν στον τόπο μας. Η δική μας στρατηγική επιλογή είναι να στηρίξουμε με κάθε μέσο την εύρυθμη λειτουργία τους. Αυτό κάναμε πάντα και αυτό θα εξακολουθήσουμε να κάνουμε.

 

Ευθύνη μας είναι να παρακολουθούμε από κοντά όλα τα έργα που έχει ανάγκη ο τόπος μας. Δεν ευφυσυχάζουμε. Ακριβώς αυτό συμβαίνει και στην περίπτωση του έργου για τον δρόμο από το Καρτέρι στην Πάργα. Το έργο έχει ήδη δημοπρατηθεί και κύριο μέλημά μας είναι να εγκατασταθεί άμεσα ο εργολάβος, προκειμένου να φτάσουμε στην ολοκλήρωσή του.

 

Ευθύνη μας είναι και η ολοκλήρωση ενός ακόμα ζωτικού έργου για την περιοχή του Μαργαριτίου, του αρδευτικού, το οποίο έχει ανάγκη ολόκληρος ο κάμπος. Οι παρεμβάσεις μας έως τώρα ως Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Θεσπρωτίας ήταν σημαντικές, έργο μας στο εξής θα είναι ως νέος Δήμος Ηγουμενίτσας να εργαστούμε μεθοδικά για την ολοκλήρωσή του ».

 

 

 

« Επειδή κάποιοι δεν έχουν επιχειρήματα, βάζουν στην άκρη την ουσία που έχει ανάγκη, το σχέδιο και το όραμα για τον τόπο μας. Αυτοί με το όψιμο εκλογικό τους ενδιαφέρον, έχουν χάσει τον δρόμο τους.

 

Μάλιστα, τον τελευταίο καιρό, ξεπέρασαν κάθε όριο πολιτικής αντιπαράθεσης, εξαπολύοντας εναντίον μου προσωπικές επιθέσεις. Δεν έχει νόημα να ασχοληθώ, γιατί δεν έχουν καταλάβει ότι η κοινωνία εξελίσσεται. Ότι η νέος Δήμος Ηγουμενίτσας εξελίσσεται, αφήνοντας στο περιθώριο τους λασπολόγους.

 

Ένα μόνο θα πω. Όσοι δημιουργούν σκάνδαλα και επιδιώκουν την πόλωση, θα μείνουν απομονωμένοι από τη μεγάλη πλειοψηφία του τόπου μας. Οι καιροσκόποι δεν έχουν θέση δίπλα μας. Αυτοί που εξυπηρετούν αποκλειστικά και μόνο τα προσωπικά τους συμφέροντα, θα παραγκωνιστούν από του συμπολίτες μας.

 

Γιατί εμείς μιλάμε με το έργο μας.

 

Δεν κατηγορούμε τους άλλους.

 

Εμείς ενώνουμε και δε χωρίζουμε τους συμπολίτες μας.

 

Εμείς προχωρούμε με υπευθυνότητα, με σταθερότητα, με συνέπεια και συνέχεια».

 

 

 

 

Λαική συσπείρωση: ανοιχτή επιστολή

2010-11-02 20:33:55

 

ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

 

 

 

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ

 

Όλοι μας είμαστε υποψιασμένοι για τους λόγους της επίσκεψης σας στα Γιάννενα με αυτή την κουστωδία των υπουργών και την οργάνωση των “εργαστηρίων” διαβούλευσης.

 

Σίγουρα από τα “εργαστήρια” διαβούλευσης απάτης όπου συμμετέχουν συμβιβασμένα και ξεπουλημένα στελέχη της Τοπικής Διοίκησης και των διαφόρων συνδικαλιστικών, αγροτικών και άλλων οργανώσεων θα απουσιάζει η φωνή της απόγνωσης, της αγανάκτησης, της οργής και καταδίκης της πολιτικής σας. Ήρθατε στα Γιάννενα για να στηρίξετε τις υποψηφιότητες του κόμματος σας στους δήμους και στην περιφέρεια.

 

Η ανεργία στο νομό Ιωαννίνων και στην Ήπειρο είναι στο 30%, οι απολύσεις είναι καθημερινό φαινόμενο, οι απλήρωτοι εργαζόμενοι είναι χιλιάδες. Οι αυτοαπασχολούμενοι( έμποροι, επαγγελματίες, βιοτέχνες) υπερχρεωμένοι οδηγούνται με γρήγορους ρυθμούς στο κλείσιμο των καταστημάτων τους. Δεκάδες χιλιάδες μικρομεσαίοι αγρότες ξεκληρίστηκαν εξαιτίας της κοινής αγροτικής πολιτικής που συναποφασίσατε στην ΕΕ. Τώρα ετοιμάζεται να ξεπουλήσετε και την ΔΩΔΩΝΗ στους ιδιώτες μετά τις εκλογές.

 

Από τους συνταξιούχους, τα “περήφανα γηρατειά” όπως λέγατε κόψατε το 40% των συντάξεων τους είτε με την αφαίρεση του 13ου και 14ου μισθού, είτε μέσα από την αύξηση φορολογίας και ΦΠΑ, είτε μέσα από το κύμα αυξήσεων, των τιμών σε είδη λαικής κατανάλωσης και του πετρελαίου, είτε μέσω των αυξήσεων των φαρμάκων και των υπηρεσιών υγείας. Το 90% των συνταξιούχων δε θα πάρει το επίδομα φτώχειας που εξαγγείλατε.

 

Τα νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας, τα ιατρεία του ΙΚΑ, το ΕΚΑΒ, ο οίκος ευγηρίας στενάζουν από τις τεράστιες ελλείψεις σε ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό. Ελλείψεις σε εξοπλισμό και υλικά. Η δε ταλαιπωρία των ασφαλισμένων συνεχίζεται με αυξητικούς ρυθμούς. Τα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα αυξάνουν. Η υγεία από δημόσιο αγαθό συνεχώς ιδιωτικοποιείται και εμπορευματοποιείται. Τα ραντεβού στο ΙΚΑ κλείνονται μετά από 45 μέρες.

 

Στα σχολεία και στο Πανεπιστήμιο πετσοκόψατε τις χρηματοδοτήσεις κατά 30-40%. Υπάρχουν ελλείψεις σε διδακτικό προσωπικό .Οι παιδικοί σταθμοί δεν επαρκούν για τις ανάγκες των παιδιών των εργαζομένων. Τα δε τροφεία συνεχώς αυξάνονται. Οι ανάγκες για φοιτητικές εστίες είναι μεγάλες. Οι φοιτητές υποβάλλονται σε πρόσθετες δαπάνες στις υπάρχουσες εστίες. Η λαική οικογένεια δαπανά τεράστια ποσά από το εισόδημα της για την εκπαίδευση των παιδιών της.

 

Τα έργα υποδομής και μέτρα προστασίας του περιβάλλοντος (αντιπλημμυρικά, αντισεισμικά, οδικοί άξονες κλπ) έχουν παραπεμφθεί στις καλένδες εξαιτίας των μεγάλων περικοπών στις δημόσιες επενδύσεις. Ταυτόχρονα ετοιμάζεται νέα χαράτσι για το λαό μας με τα 14 διόδια που θα μπούν στην Εγνατία Οδό.

 

Οι ορεινοί όγκοι της περιοχής μας, τα παράλια, ο ορυκτός πλούτος παραδίνονται σε επιχειρηματίες για κερδοσκοπική εκμετάλλευση με τον Καλλικράτη.

 

Η συντριπτική πλειοψηφία του λαού έχει περικόψει βασικά είδη λαικών αναγκών. Η ανέχεια μεγαλώνει, η φτώχεια εξαπλώνεται και βαθαίνει, η εξαθλίωση κάνει εμφανή τα σημάδια της, η ύπαιθρος έχει ερημώσει και έχουν εγκαταλειφθεί εκατοντάδες χωριά.

 

Για όλα αυτά και πολλά άλλα ευθύνεται η πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση σας και το ΠΑΣΟΚ χρόνια τώρα και μην μας πείτε πάλι ότι “για όλα φταίνε οι πρώην” Εξίσου φταίτε και το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ. Αποδείχθηκε περίτρανα ότι και οι δυο δεν διαφέρεται ούτε κατά κεραία. Η πολιτική και των δυο σας είναι όμοια “σαν δυο σταγόνες νερό”

 

Ξεχάσατε ότι πριν δυο χρόνια περίπου είχατε επισκεφθεί την πόλη μας με ανάλογο πολυμελές κλιμάκιο στελεχών στο κλειστό γυμναστήριο και μοιράζατε ανέξοδες υποσχέσεις για την ανάπτυξη της περιοχής μας, για δήθεν παραγωγική ανασυγκρότηση της περιοχής μας για θέσεις εργασίας.

 

Κύριε πρωθυπουργέ

 

Ερχόμενος στα Γιάννενα, για όλα τα παραπάνω έχετε υποχρέωση να λογοδοτήσετε και πρέπει να απολογηθείτε γιατί και εσείς και η κυβέρνηση σας είστε υπεύθυνοι γι αυτή την κατάσταση. Είστε υπεύθυνοι εσείς και η κυβέρνηση σας γιατί με τον εκβιασμό της καταστροφής, του παμπούλα της κατάρρευσης της οικονομίας από το χρέος και τα ελλείμματα προχωρήσατε σε πρωτόγνωρα για την ταξική σκληρότητα μέτρα όπως : το σάρωμα των λαικών εισοδημάτων, τις αλλεπάλληλες αυξήσεις και την αύξηση του ΦΠΑ, τις ανατροπές στο σύστημα της ασφάλισης, την ισοπέδωση των εργασιακών σχέσεων, την περικοπή των συντάξεων και την προσφορά δις στο μεγάλο κεφάλαιο.

 

Είστε υπεύθυνος εσείς και η κυβέρνηση σας γιατί με την θέληση σας υπογράψατε το διαβόητο μνημόνιο με την τροίκα, το πιο αντιλαικό συμβόλαιο των τελευταίων δεκαετιών. Δεν ήταν αναγκαστική λύση όπως ισχυρίζεστε αλλά συνειδητή ταξική και πολιτική επιλογή.

 

Είστε υπεύθυνος εσείς και η κυβέρνησης σας γιατί έχετε σπείρει κλίμα απογοήτευσης, μοιρολατρίας και φόβου στον ελληνικό λαό τον οποίο εσείς και οι συνεργάτες σας πολλές φορές συκοφαντήσατε χαρακτηρίζοντας τον τεμπέλη, ανεπρόκοπο, κλέφτη και διεφθαρμένο.

 

Διεφθαρμένο είναι το καπιταλιστικό σύστημα της βαρβαρότητας και της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο που οι καπιταλιστές κλέβουν το μόχθο και τον ιδρώτα των εργαζομένων, το οποίο εσείς και η κυβέρνησης σας υπηρετείτε.

 

Μετά τις εκλογές στα συρτάρια σας έχετε νέα πακέτα αντιλαικών μέτρων. Τώρα ξεχάσατε το “λεφτά υπάρχουν” και ανασύρατε τον ωμό εκβιασμό ΠΑΣΟΚ ή χάος, Παπανδρέου ή χάος, ψηφίστε τους υποψήφιους του ΠΑΣΟΚ ή χάος. Μια το καρότο και μια το μαστίγιο γιατί φοβάσθε την λαικη ετυμηγορία των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών.

 

Ο λαός των Ιωαννίνων , οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι απολυμένοι, η νεολαία στις εκλογές θα καταδικάσουν τους υποψήφιους που στηρίζει το ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ και το ΛΑΟΣ. Αυτούς που λειτουργούν ως υπηρέτες αυτής της αντιλαικής πολιτικής Ψηφίζοντας ΠΑΣΟΚ-ΝΔ και τους υποψηφίους τους ψηφίζει πιο γρήγορα την χρεωκοπία του Θα απαιτήσουν την κρίση να την πληρώσουν αυτοί που την δημιούργησαν το μεγάλο κεφάλαιο. Χρειάζεται δημάρχους, συμβούλους και περιφερειάρχες υπερασπιστές των δικαιωμάτων των εργαζομένων.

 

Οι εκλεγμένοι της Λαικής Συσπείρωσης δε θα λυπηθούν κόπους και θυσίες για την οργάνωση της λαικής πάλης, για την ανατροπή αυτή της πολιτικής, για την διεκδίκηση της λαικής εξουσίας.

 

 

 

Γραφείο Τυπου Λαικής Συσπείρωσης

 

2/11/2010

 

 

 

 

Χρήστος Κατσούρας: ομιλία στη Βουλή

2010-11-02 20:31:23

 

 

 

Ηγουμενίτσα 02/11/2010

 

Δελτίο Τύπου

 

Η ολομέλεια της Βουλής συνεδρίασε τη Δευτέρα 1 Νοεμβρίου με μόνη συζήτηση επί της αρχής, των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης: «Ηλεκτρονική καταχώρηση και εκτέλεση ιατρικών συνταγών και παραπεμπτικών ιατρικών πράξεων».

 

Σε ομιλία του κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης ο βουλευτής Θεσπρωτίας κ. Χρήστος Κατσούρας τόνισε τα εξής:

 

Κύριε Πρόεδρε, κύριοι συνάδελφοι, ως γιατρός, αλλά και ως Βουλευτής ενός κόμματος το οποίο είναι στην Κυβέρνηση, πραγματικά και σήμερα ήρθα σε πάρα πολύ δύσκολη θέση, ειδικά μετά από την τοποθέτηση του κ. Χαλβατζή. Και αυτό γιατί, αν θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς, στα περισσότερα από αυτά τα οποία είπε περιγράφοντας την κατάσταση του συστήματος υγείας είχε δίκιο.

 

Αυτή είναι η πραγματικότητα που ακόμα βιώνουμε σήμερα. Βέβαια, αυτή η πραγματικότητα δεν υπάρχει στα περισσότερα κεντροευρωπαϊκά κράτη, στα οποία ενάντια μιλάμε με τόσο πάθος. Στον κ. Λαφαζάνη δεν θέλω να απαντήσω. Το μόνο που θέλω να πω είναι ότι κι αυτός έχει κάπου δίκιο στην αναφορά στη ρύθμιση των αγορών.

 

Και η λύση νομίζω πολλές φορές, τις περισσότερες φορές είναι πολιτική. Και δίνεται με την αυτορρύθμιση των κοινωνιών των ίδιων και όχι με το να πάμε να κάνουμε αυτοδιοικητικές εκλογές μνημονιακές ή αντιμνημονιακές εκλογές.

 

Αλλά, να ξεκινήσω την τοποθέτησή μου για το νομοσχέδιο. Κύριοι συνάδελφοι, είναι γνωστό παγκόσμια ότι τα συστήματα υγείας τα τελευταία χρόνια αντιμετωπίζουν τεράστιες προκλήσεις, αλλά και βασανιστικά προβλήματα. Από τη μια μεριά υπάρχει η ανάγκη της κοινωνίας για ποιοτικές υπηρεσίες, ισότιμα προσφερόμενες στους πολίτες, με αποτελεσματικό τρόπο και από την άλλη μεριά δέχονται περιοριστικές πιέσεις σε δημοσιονομικό επίπεδο. Και αυτό δεν είναι ελληνικό φαινόμενο μόνο.

 

Σταθερά, παρά τις όποιες προσπάθειες μεταρρύθμισής τους, έχουμε το φαινόμενο των αυξημένων αναγκών και της μη παράλληλα αυξημένης ή και φθίνουσας ακόμη αποτελεσματικότητας, πράγμα που οδηγεί κάποιους να μιλούν για μια κρίση της σύγχρονης ιατρικής, ενώ την πραγματικότητα πρόκειται για μια κρίση στη λειτουργία των δομών περί την ιατρική.

 

Βέβαια, στην Ελλάδα έχουμε κι άλλη μια ιδιαιτερότητα: ένα σύστημα που χαρακτηρίζεται από πολλούς και από τον ΟΟΣΑ, αλλά νομίζω και από τους περισσότερους Έλληνες ως χωρίς λόγο γραφειοκρατικό, πολύπλοκο, σπάταλο, υπερσυγκεντρωτικό, άδικο, αναποτελεσματικό και διεφθαρμένο και μια κατάσταση που είναι σοβαρή τόσο από ιατρική όσο και από οικονομική σκοπιά.

 

 

 

 

 

Αν θέλαμε ειδικότερα στον τομέα του φαρμάκου να προσθέταμε κάτι, θα λέγαμε ότι είτε ως απόλυτη δημόσια δαπάνη είτε ως ποσοστό του ΑΕΠ είτε ως αριθμό συνταγών ανά κάτοικο, είμαστε απαράδεκτα πάνω από τον ευρωπαϊκό μέσον όρο με αποτελέσματα αρνητικά τόσο στο ιατρικό όσο και στο οικονομικό επίπεδο. Η προκλητή ζήτηση μαζί με άλλους παράγοντες οδηγεί σε σταθερό ετήσιο ρυθμό αύξησης της φαρμακευτικής δαπάνης για πάρα πολλά χρόνια.

 

Ποια είναι η σημασία του υπό συζήτηση νομοσχεδίου σε μια αναγκαία πορεία αλλαγών; Μοιάζει με μια πρώτη ματιά η σημερινή συζήτηση για την ηλεκτρονική συνταγογράφηση να είναι μια συζήτηση για το αυτονόητο. Είναι όμως έτσι; Και ποιο είναι το αυτονόητο;

 

Βέβαια, το σχέδιο νόμου δέχθηκε μια κριτική και στην Επιτροπή και σήμερα ότι δεν επηρεάζει τη δομή και τη διάρθρωση της αγοράς, τη λειτουργία της παραγωγής και του μάρκετινγκ των επιχειρήσεων ή την ανταγωνιστικότητά τους. Πράγματι, αυτή η κριτική ενέχει στοιχεία αλήθειας.

 

Όμως παραβλέπετε το γεγονός ότι με το νέο τρόπο δίνεται η δυνατότητα της ακριβούς καταγραφής του προβλήματος, η δυνατότητα μιας νέας βάσης δεδομένων για στοχευμένες πολιτικές, για τη δημιουργία πιθανόν ενός ινστιτούτου φαρμακοοικονομίας, όπως σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες. Παραβλέπουν κάποιοι επίσης ότι ο νέος τρόπος συμβάλλει στη μείωση της συνταγογράφησης και συνεπώς της πολυφαρμακίας, όπως έδρασε και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες αρκετά χρόνια πριν, είτε λόγω αυτορρύθμισης των λειτουργών υγείας είτε λόγω αποτελεσματικότερου και ταχύτερου ελέγχου.

 

Επιπλέον, δίνει τη δυνατότητα να μειωθούν τα λάθη στη συνταγογράφηση που υπάρχουν σε σημαντικό ποσοστό. Επίσης, η ηλεκτρονική συνταγογράφηση αναμένεται να μειώσει την πλασματική συνταγογράφηση και την παράνομη διακίνηση βιβλιαρίων ανάμεσα σε επαγγελματίες γύρω από την υγεία.

 

Από την άλλη πλευρά, πράγματι δεν μπορεί άμεσα να καταστείλει την κατευθυνόμενη συνταγογράφηση, αφού μπορεί να τη διαβάσει, αλλά όχι και να την ελέγξει άμεσα. Και εδώ, όμως, άλλα μέτρα ελεγκτικά, αλλά και η αυτορρύθμιση και ο αυτοπεριορισμός αναμένεται να φέρουν αποτελέσματα.

 

Κατά τη γνώμη μου είναι προφανές ότι το παρόν νομοσχέδιο κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση. Τα αποτελέσματα θα αφορούν και στην ποιότητα της παρεχόμενης ιατρικής και στα οικονομικά της υγείας. Θα πρέπει να γενικευτεί το συντομότερο σε όλα τα ταμεία, σε όλους τους χώρους άσκησης της ιατρικής. Όπως επίσης είναι προφανές ότι μόνο ένα βήμα δεν φθάνει. Θα πρέπει να ακολουθήσουν και άλλα.

 

Έχουμε καθυστερήσει αρκετά τα τελευταία χρόνια. Έχομε πολύ δρόμο ακόμη χωρίς καθόλου χρόνο και χωρίς τους πόρους που θα θέλαμε. Απαιτούνται να αναβαθμιστούν οι ελληνικές επιστημονικές ιατρικές εταιρείες, να λάβουν τον επιστημονικό τους ρόλο, αλλά και την κοινωνική τους ευθύνη. Απαιτείται η πλήρης μηχανοργάνωση όλου του χώρου της υγείας, να καταγράφονται όχι μόνο φάρμακα αναλώσιμα και παρακλινικές εξετάσεις, αλλά και κάθε ιατρική πράξη. Κατά τη γνώμη μου μόνο μετά την καταγραφή ιατρικών πράξεων και επιπλοκών θα πρέπει να αδειοδοτούνται κλινικές ή νοσοκομεία για τις πράξεις αυτές. Πρέπει να τρέξουμε για την κάρτα υγείας. Πρέπει να ενοποιηθούν διοικήσεις νοσοκομείων σε περιφερειακό επίπεδο. Πρέπει να υπάρχουν στόχοι, όραμα και προοπτική ανά περιφέρεια. Να συνδεθούν τα νοσοκομεία με εξωνοσοκομειακές υπηρεσίες υγείας, «τα νοσοκομεία χωρίς τείχη» όπως λέμε σήμερα. Και πρέπει να στραφούμε κυρίως στην αναβάθμιση μίας ενιαίας, πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας.

 

Στις δύσκολες οικονομικά μέρες που ζούμε αποκτά ιδιαίτερη σημασία μία στροφή προς το μέγιστο λόγο ωφέλειας προς κόστος. Αυτό επιτυγχάνεται κυρίως με αναβάθμιση της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας και ένταξης –αν θέλετε- εδώ πολλών προνοιακών δομών σε αυτήν.

 

Στο σημείο αυτό θα ήθελα να τονίσω κάτι που συχνά ξεχνάμε: Την ανάγκη αναβάθμισης των ιατρικών σχολών της χώρας. Διότι η σωστή εκπαίδευση θα περιορίσει τη σπατάλη και θα βελτιώσει τις υπηρεσίες υγείας που θα παρέχονται στην κοινωνία.

 

Κλείνοντας, θα ήθελα να τονίσω ότι παρεμβάσεις σαν και αυτές που επιχειρούνται σήμερα ανήκουν στην κατηγορία των παρεμβάσεων που πρέπει να υπόκεινται σε διορθώσεις συνεχούς βελτίωσης. Αυτό βέβαια δεν θα πρέπει να αποτελεί άλλοθι για καθυστερήσεις στη γενίκευσή τους.

 

Σας ευχαριστώ πολύ.

 

 

 

 

Συνελήφθη 31χρονος στα Γιάννενα

2010-11-02 20:28:45

 

 

Την 01-11-2010 και ώρα 14.35΄ στην Ανατολή Ιωαννίνων από αστυνομικούς της Υ.Α. Ιωαννίνων συνελήφθη ένας 31χρονος ημεδαπός κατηγορούμενος για ληστεία.

 

Συγκεκριμένα την 12.15΄ στα Ιωάννινα έχοντας καλυμμένο το πρόσωπό του με σκούφο και κασκόλ εισήλθε σε κατάστημα πώλησης ηλεκτρονικών συσκευών και με την απειλή πιστολιού αφαίρεσε από την ταμεία χρηματικό ποσό χιλίων τετρακοσίων (1.400) ΕΥΡΩ περίπου και στη συνέχεια διέφυγε με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο.

 

Σε έρευνα που διενεργήθηκε στην οικία του βρέθηκε μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, πέντε ναρκωτικά χάπια και μία ζυγαριά ακριβείας. Επίσης σε έρευνα στο όχημα βρέθηκε ποσότητα ηρωίνης βάρους οκτώ (8) γραμμαρίων περίπου.

 

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημ/κών Ιωαννίνων ενώ τα ναρκωτικά και η ζυγαριά κατασχέθηκαν από την Υ.Α. Ιωαννίνων που διενεργεί την προανάκριση.

 

 

 

2.

 

Σαράντα (40) συνολικά λαθρομετανάστες, συνελήφθησαν την 01-11-2010, σε όλη την Ήπειρο και επαναπροωθήθηκαν στην Χώρα τους.

 

3.

 

 

Από την Αστυνομική Διεύθυνση Ιωαννίνων ανακοινώνεται ότι κατά τις προσεχείς Περιφερειακές και Δημοτικές εκλογές την 7 και 14-11-2010 το γραφείο ταυτοτήτων της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων θα λειτουργήσει προς εξυπηρέτηση των πολιτών ως ακολούθως:

 

Α) Σάββατο (6 & 13-11-2010) από 08.00΄ έως 18.00΄ ώρα και

 

 

Β) Κυριακή (7 & 14-11-2010) από 07.00΄ έως 18.00΄ ώρα.

 

 

 

 

Εκστρατεία ενημέρωσης από τον Ε.Ε.Σ

2010-11-01 22:27:59

 

Το Περιφερειακό Τμήμα Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Ηγουμενίτσας, που στηρίζεται στην κοινωνία των ενεργών πολιτών και του εθελοντισμού, πραγματοποίησε στις 21 & 22/10/2010 εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών για την Υγιεινή Διατροφή και την Παχυσαρκία.

 

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής και Παγκόσμια Ημέρα κατά της Παχυσαρκίας , οι εθελοντές του Τμήματος διένειμαν ενημερωτικό υλικό και παρείχαν συμβουλές και οδηγίες

 

από υπαίθριο περίπτερο που στήθηκε στον Πεζοδρόμο της πόλης και στον χώρο του Λιμένα Ηγουμενίτσας.

 

Για την υλοποίηση της εκδήλωσης το Περιφερειακό Τμήμα Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Ηγουμενίτσας ευχαριστεί θερμά

 

τον ΟΛΗΓ , τους Ιατρούς κα Ελένη Τσώνη παιδίατρο και κο Ανδρέα Γκοντόρα ειδικό Παθολόγο,

 

την διαφημιστική εταιρία PLUS- κα Στέλλα Κουτσουρέλη, τις εκτυπώσεις Σουπιά- κο Σ. Θεοδώρου και κο Κ. Παπαδόπουλο,το Υπουργείο Υγείας, το Ελληνικό Ινστιτούτο Διατροφής και τον Πανελλήνιο Σύλλογο Διαιτολόγων Διατροφολόγων.

 

 

 

 

Κοινωνία Αξιών

2010-11-01 21:46:47

 

Προεκλογικές Απευθείας Αναθέσεις Έργων ύψους 210.000€ του «αμετανόητου» Νομάρχη κ. Γιόγιακα

 

 

Ο συνδυασμός «Κοινωνία Αξιών» και ο επικεφαλής του Γιώργος Κάτσινος καταγγέλλει τον Νομάρχη Θεσπρωτίας και υποψήφιο Δήμαρχο Ηγουμενίτσας Βασίλη Γιόγιακα για προεκλογικές απευθείας αναθέσεις έργων ύψους 210.000€, τα οποία σας παραθέτουμε στον παρακάτω πίνακα.

 

1. Έγκριση δαπάνης 7.200€ για χαλικόστρωση στο Τ.Δ. Βασιλικού.

 

2. Έγκριση δαπάνης 14.989€ για βελτίωση δρόμου στο Δ.Δ. Συβότων.

 

3. Έγκριση δαπάνης 7.206€ για τσιμεντόστρωση δρόμου στο Τ.Δ. Αγ.Μαρίνας.

 

4. Έγκριση δαπάνης 7.225€ για διάνοιξη δρόμου στο Δ.Δ. Συβότων.

 

5. Έγκριση δαπάνης 3.436€ για βελτίωση δρόμου στη θέση Ρετσάτι Δ.Δ. Ηγουμενίτσας.

 

6. Έγκριση δαπάνης 5.781€ για τσιμεντόστρωση δρόμου στο Τ.Δ Καστρίου.

 

7. Έγκριση δαπάνης 6.499€ για βελτίωση δρόμου στο Τ.Δ. Γραικοχωρίου.

 

8. Έγκριση δαπάνης 8.003€ για διάνοιξη δρόμου στο Τ.Δ. Σκορπιώνας.

 

9. Έγκριση δαπάνης 3.998€ για βελτίωση δρόμου στο Τ.Δ Νέας Σελεύκειας.

 

10. Έγκριση δαπάνης 6.199€ για τσιμεντόστρωση στο Τ.Δ Αγ.Γεωργίου.

 

11. Έγκριση δαπάνης 5.204€ για αποκατάσταση δρόμου δασοπυρόσβεσης στο Δ.Δ Ηγουμενίτσας.

 

12. Έγκριση δαπάνης 11.098€ για αντιπλημμυρική προστασία οικίας Στεργίου Πέτρου(υποψήφιος του κ.Γιόγιακα) στο Τ.Δ. Μεσοβουνίου.

 

13. Έγκριση δαπάνης 6.824€ για βελτίωση δρόμου στο Τ.Δ. Μαυρουδίου.

 

14. Έγκριση δαπάνης 14.993€ για κατασκευή τοίχου αντιστήριξης στο Δ.Δ. Παραποτάμου.

 

15. Έγκριση δαπάνης 13.643€ για τσιμεντόστρωσης δρόμου στο Τ.Δ. Πλαταριάς.

 

16. Έγκριση δαπάνης 4.162€ για τσιμεντόστρωση δρόμου Τ.Δ. Γραικοχωρίου.

 

17. Έγκριση δαπάνης 5.000€ για κατασκευή τοίχου αντιστήριξης του Τ.Δ. Νέας Σελεύκειας.

 

18. Έγκριση δαπάνης 7.884€ € για βελτίωση δρόμου στο Τ.Δ Μεσοβουνίου.

 

19. Έγκριση δαπάνης 14.985€ για τσιμεντόστρωση δρόμου στο Τ.Δ. Μαυρουδίου.

 

20. Έγκριση δαπάνης 8.180€ για προστασία δρόμου στη θέση Δρίζα Δ.Δ. Ηγουμενίτσας.

 

21. Έγκριση δαπάνης 7.217€ για καθαρισμό δρόμου στο Τ.Δ. Σκορπιώνας

 

22. Έγκριση δαπάνης 3.105€ € για τσιμεντόστρωση δρόμου στο Δ.Δ. Παραποτάμου.

 

23. Έγκριση δαπάνης 4.002€ για αποκατάσταση δρόμου στο Τ.Δ Μαυρουδίου.

 

24. Έγκριση δαπάνης 6.937€ για βελτίωση δρόμου στο συνοικισμό Σάρατι Δ.Δ. Ηγουμενίτσας.

 

25. Έγκριση δαπάνης 6.767€ για βελτίωση δρόμου στη θέση Χότζα του Δ.Δ. Ηγουμενίτσας.

 

26. Έγκριση δαπάνης 4.536€ για βελτίωση δρόμου στο συνοικισμό Σάρατι Δ.Δ. Ηγουμενίτσας.

 

27. Έγκριση δαπάνης 14.999€ για αποκατάσταση δρόμου στο Τ.Δ Μεσοβουνίου.

 

Οι ανιστόρητες μέθοδοι του όμως δεν σταματούν εδώ. Όλοι οι συμπολίτες μας γνωρίζουν για παρεμβάσεις των μηχανημάτων της Νομαρχίας σε επιλεκτικές ιδιωτικές ιδιοκτησίες για εξαγορά ψήφων (έχουμε στην διάθεση μας σχετικές φωτογραφίες).

 

Είναι χαρακτηριστική η παρέμβαση της αστυνομικής διεύθυνσης Θεσπρωτίας σε ανάλογο περιστατικό στην περιοχή του Δ.Δ. Μαργαριτίου την Τετάρτη 27 Οκτ. 2010.

 

Αγαπητοί συμπολίτες η ανοχή μας έχει φτάσει στα όρια της. Η διαφαινόμενη συντριπτική ήττα του κ. Γιόγιακα στις Εκλογές της Κυριακής θα τον οδηγήσουν σε πιο ακραίες ενέργειες τις επόμενες μέρες.

 

Σας καλώ όλους σε εγρήγορση μέχρι την τελευταία στιγμή.

 

Η ΝΙΚΗ είναι δική μας από την πρώτη Κυριακή.

 

Γιώργος Κάτσινος

 

Υποψήφιος Δήμαρχος Ηγουμενίτσας

 

 

 

 

 

 

Στήριξη Φ. Κουβέλη σε Γ. Κάτσινο

2010-11-01 21:43:47

 

Δήλωση στήριξης του Προέδρου της Δημοκρατικής Αριστεράς και βουλευτή Β’ Περιφέρειας Αθήνας κ. Φώτη Κουβέλη.

 

 

 

Το Σάββατο 30/10/2010, επισκέφτηκε την Ηγουμενίτσα ο Πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης και δήλωσε σε ανοιχτή συγκέντρωση που έγινε στο εκλογικό κέντρο, τη στήριξη της υποψηφιότητας του Γιώργου Κάτσινου για το Δήμο Ηγουμενίτσας στις επικείμενες εκλογές της 7ης Νοεμβρίου 2010.

 

 

 

 

 

 

 

 

B. Γιόγιακας για την απουσία από το debate

2010-11-01 21:37:38

 

 

 

Ηγουμενίτσα 30-10-2010

 

 

 

Αγαπητοί κύριοι,

 

 

 

Απαντώντας στην χθεσινή επιστολή – πρόσκλησή σας, θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι μια εβδομάδα πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές της 7ης Νοεμβρίου, μια σειρά προγραμματισμένων συναντήσεων με πολίτες και φορείς και ανειλημμένων υποχρεώσεων, δε θα μου επιτρέψουν να παρευρεθώ στην συζήτηση που διοργανώσατε.

 

Η συνέπειά μου ως προς τους πολίτες αποτελεί απαράβατο κανόνα στην σχέση μου μαζί τους και στην πολιτική μου πορεία και διοίκηση. Θα βρίσκομαι κι αύριο κοντά τους όπως κάνω όλα τα χρόνια που ασχολούμαι με τα κοινά και ιδιαίτερα τα τελευταία 4 χρόνια ως Νομάρχης Θεσπρωτίας. Με αυτή την προτεραιότητα και με την αμεσότητα προς τους συνανθρώπους μου πρόκειται να συνεχίσω και την διοίκηση μέσα από τη δημοτική αρχή.

 

Οι ακροατές σας είναι σίγουρο ότι γνωρίζουν την στάση μου, τη συνέπεια και την συνεχή επαφή μου μαζί τους καθώς και την αναντίρρητη σχέση ειλικρίνειας αλλά και την προσωπική σχέση που διατηρώ μαζί τους.

 

 

 

Σας ευχαριστώ εκ νέου για την πρόσκλησή σας και εύχομαι κάθε επιτυχία στον συντονισμό και τη διεξαγωγή της συζήτησης.

 

Με τιμή

 

Ο Νομάρχης και υποψήφιος δήμαρχος Ηγουμενίτσας

 

Βασίλειος Ν. Γιόγιακας

 

 

 

 

 

 

ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΤΟΥ Ο.ΚΑ.ΝΑ. ΠΡΕΒΕΖΑΣ

2010-11-01 21:32:28

 

ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΟΜΑΡΧΗ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΒΑΣΙΛΗ ΓΙΟΓΙΑΚΑ

 

 

Ο Νομάρχης Θεσπρωτίας Βασίλης Γιόγιακας, εκτιμώντας τα θεαματικά αποτελέσματα των πρώτων 2 χρόνων λειτουργίας του παραρτήματος του ΟΚΑΝΑ στην Πρέβεζα, και έχοντας υπόψη ότι σε αυτό βρήκαν διέξοδο και πολλά Θεσπρωτόπουλα που αντιμετώπιζαν προβλήματα εξάρτησης από ουσίες, αποφάσισε να βραβεύσει το Παράρτημα και τους εργαζόμενους σε αυτό, αναγνωρίζοντας τις προσπάθειές τους και τα θετικά αποτελέσματα.

 

Έτσι, την Τρίτη 2 Νοεμβρίου και ώρα 14:00, στην αίθουσα του Νομαρχιακού Συμβουλίου Θεσπρωτίας, διοργανώνει ειδική τελετή βράβευσης.

 

Θα παραστούν ο Διευθυντής του ΟΚΑΝΑ Πρέβεζας κ.Μιχάλης Σπυρέλης, οι γιατροί και κοινωνικοί λειτουργοί του Παραρτήματος, εργαζόμενοι σε αυτό, εκπρόσωποι των Αρχών και των Φορέων του Νομού, καθώς και παιδιά που παρακολουθούν το Πρόγραμμα απεξάρτησης από την Ηρωίνη, με Βουπρενορφίνη.

 

 

 

 

 

 

Αξιοβίωτη Ανάπτυξη – Κεντρική Προεκλογική Συγκέ

2010-11-01 00:00:17

 

ΠΡΟΣΚΛHΣΗ

 

 

 

Ο ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ

 

κ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΑΧΡΙΜΑΝΗΣ ΚΑΛΕΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΘΕΣΠΡΩΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΟΜΙΛΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 02 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2010

 

ΚΑΙ ΩΡΑ 20:00 ΣΤΟΝ ΠΕΖΟΔΡΟΜΟ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ ΛΑΜΠΡΑΚΗ

 

ΣΤΗΝ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ

 

 

 

 

Λαϊκή Συσπείρωση – Κεντρική προεκλογική Συγκέντ

2010-10-31 23:54:44

 

Λαϊκή Συσπείρωση

 

 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

 

 

 

ΔΥΟ ΓΡΑΜΜΕΣ ΣΥΓΚΡΟΥΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

 

ΔΥΟ ΓΡΑΜΜΕΣ ΣΥΓΚΡΟΥΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

 

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΜΑΧΗ

 

 

 

Η Ν.Ε. Θεσπρωτίας του ΚΚΕ σας καλεί

 

την ΤΕΤΑΡΤΗ 03/11/2010 και ώρα 7 το απόγευμα στον ΠΕΖΟΔΡΟΜΟ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση για τις Περιφερειακές – Τοπικές εκλογές. Θα μιλήσουν οι :

 

Κώστας Κωτσαντής Υποψήφιος Περιφερειάρχης Ηπείρου και μέλος του Γ.Π. Β/Δ Ελλάδας του ΚΚΕ

 

Δώρης Δήμας Υποψήφιος Δήμαρχος Ηγουμενίτσας

 

 

 

 

O πέμπτος συνδυασμός

2010-10-31 18:00:50

 

« ANEΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ»

 

ΔΗΜΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ

 

ΚΟΣΙΩΡΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΤΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ

 

(ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ)

 

Εκλογική Περιφέρεια Ηγουμενίτσας

 

(Δημοτική Ενότητα Ηγουμενίτσας)

 

Βενέτης Αριστοτέλης του Πέτρου Υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος

 

Βλάχου Παναγιώτα του Δημητρίου Υποψήφια δημοτική σύμβουλος

 

Γαστεράτος Κωνσταντίνος του Χαράλαμπου Υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος

 

Δήμου Δονάτος του Παντελή Υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος

 

Κατσαβάρη Ευτυχία του Παναγιώτη Υποψήφια δημοτική σύμβουλος

 

Κεσίδου Κωνσταντίνα του Δημητρίου Υποψήφια δημοτική σύμβουλος

 

Κιτσιλής Χρήστος του Κωνσταντίνου Υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος

 

Κίτσιου Αρετή του Βασιλείου Υποψήφια δημοτική σύμβουλος

 

Κολιός Φώτιος του Σωτήρη Υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος

 

Κομίνης Ελευθέριος του Σταύρου Υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος

 

Κουτσούκη Αλεξάνδρα του Γιώργου Υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος

 

Μπαλάσκας Ηλίας του Παναγιώτη Υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος

 

Μπάρκα Αντιγόνη του Ζήσου Υποψήφια δημοτική σύμβουλος

 

Νάκος Θεμιστοκλής του Δημητρίου Υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος

 

Νάσης Λάμπρος του Κωνσταντίνου Υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος

 

Νικολογιάννη Φωτεινή του Κωνσταντίνου Υποψήφια δημοτική σύμβουλος

 

Πηλείδης Γρηγόριος του Ευαγγέλου Υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος

 

Ταγκατίδης Λάζαρος του Ιωάννη Υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος

 

Φερεντίνος Αλέξανδρος του Γεωργίου Υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος

 

Φερεντίνου Ελπινίκη του Ελευθέριου Υποψήφια δημοτική σύμβουλος

 

 

 

Εκλογική Περιφέρεια Μαργαριτίου

 

(Δημοτική Ενότητα Μαργαριτίου)

 

Γιωτάκη Μάρθα του Φωτίου Υποψήφια δημοτική σύμβουλος

 

Κατομέρη Ευαγγελία του Τίτου Υποψήφια δημοτική σύμβουλος

 

Κατομέρης Σπυρίδων του Τίτου Υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος

 

Κοσιώρης Χαράλαμπος του Σπυρίδωνος Υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος

 

 

 

Εκλογική Περιφέρεια Παραποτάμου

 

(Δημοτική Ενότητα Παραποτάμου)

 

Δήμου Αριστοτέλης του Ελευθερίου Υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος

 

Τζάνης Παναγιώτης του Ευαγγέλου Υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος

 

Χάλας Σπυρίδων του Κωνσταντίνου Υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος

 

 

 

Εκλογική Περιφέρεια Συβότων

 

(Δημοτική Ενότητα Συβότων)

 

Καραλή Θεοδώρα του Γεωργίου Υποψήφια δημοτική σύμβουλος

 

Λιάγκη Δέσποινα του Μιχαήλ Υποψήφια δημοτική σύμβουλος

 

Τσούτσης Δονάτος του Αντωνίου Υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος