Αστυνομικό Δελτίο

elas

Την 15-5-2011 και ώρα 09.00΄στο Καλπάκι Ιωαννίνων από αστυνομικούς του Τ.Δ.Ν. Ιωαννίνων σε συνεργασία με αστυνομικούς του Ά Τ.Σ.Φ. Δελβινακίου συνελήφθη ένας αλλοδαπός υπήκοος Αλβανίας διότι κατελήφθη να μεταφέρει με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του, δύο σάκους που περιείχαν ακατέργαστη ινδική κάνναβη συνολικού βάρους σαράντα εννέα (49) κιλών.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί κ. Εισαγγελέα Πλημ/κών Ιωαννίνων, ενώ τα ναρκωτικά και το όχημα κατασχέθηκαν από το Τ.Δ.Ν. Ιωαννίνων που διενεργεί τη προανάκριση.

2.

Την 13-05-2011 από το Α.Τ. Καναλακίου Πρέβεζας σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος δύο ημεδαπών γιατί κατά το χρονικό διάστημα από τις αρχές του Δεκεμβρίου του έτους 2010 έως τις αρχές του Μαρτίου του έτους 2011 από κοινού διέπραξαν τρεις κλοπές σε ένα πρατήριο υγρών καυσίμων, σε ένα αντλιοστάσιο και σε μία αποθήκη στην περιοχή του Καναλακίου Πρέβεζας έχοντας αφαιρέσει διάφορα ηλεκτρικά μηχανήματα τα οποία βρέθηκαν και κατασχέθηκαν στην οικία του ενός δράστη και σε αποθήκη που διατηρούσε στην ευρύτερη περιοχή του Καναλακίου Πρέβεζας.

3.

Την 15-5-2011 και ώρα 00.30΄ στην Παλαιά Γέφυρα Άρτας αστυνομικοί του Τ.Α Άρτας μετά από αξιοποίηση πληροφορίας συνέλαβαν τέσσερις (4) αλλοδαπούς υπήκοους Αλβανίας διότι σε έλεγχο που διενεργήθηκε σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν οι δύο αλλοδαποί ενώ οι άλλοι δύο επέβαιναν σε δίκυκλη μοτοσικλέτα, ανευρέθηκε στο πορτ μπαγκάζ του αυτοκινήτου μία εξωλέμβια μηχανή την οποία είχαν αφαιρέσει λίγο νωρίτερα από μάντρα υλικών ύδρευσης στην Νέα Κερασούντα Φιλιππιάδας Πρέβεζας, ιδιοκτησίας ημεδαπού.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν κ. Εισαγγελέα Πλημ/κών Άρτας, το Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο και η δίκυκλη μοτοσικλέτα κατασχέθηκαν ενώ η εξωλέμβια μηχανή κατασχέθηκε και αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη της από το Τ.Α. Άρτας που διενεργεί την προανάκριση.

4.

Την 15-5-2011 και ώρα 00.30΄στην Ηγουμενίτσα από αστυνομικούς της Υ.Α. Ηγουμενίτσας συνελήφθη ένας αλλοδαπός υπήκοος Αλβανίας διότι μετέφερε με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του, δύο ομοεθνής του οι οποίοι στερούνταν ταξιδιωτικών εγγράφων, έναντι χρηματικής αμοιβής. Επίσης στην κατοχή του ενός μεταφερόμενου βρέθηκε κλειδί αυτοκινήτου που αντιστοιχεί σε αυτοκίνητο για το οποίο είχε δηλωθεί κλοπή στις 20-2-2011 στο Β΄ Τ.Α. Περιστερίου Αττικής και βρισκόταν παρκαρισμένο σε οδό της Ηγουμενίτσας και έφερε κλεμμένες πινακίδες κυκλοφορίας έτερου οχήματος.

Ο διακινητής και οι λαθρομετανάστες οι οποίοι επίσης συνελήφθησαν, θα οδηγηθούν κ. Εισαγγελέα Πλημ/κών Θεσπρωτίας, ενώ τα οχήματα κατασχέθηκαν από την Υ.Α. Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση.

5.

Την 14-5-2011 και ώρα 14.45΄στην Άρτα από αστυνομικούς του Τ.Α. Άρτας συνελήφθησαν δύο ανήλικοι ημεδαποί διότι πρωινές ώρες της ιδίας αφαίρεσαν από την Άρτα δίκυκλο μοτοποδήλατο. Από την προανάκριση προέκυψε ότι ο ένας από τους ανωτέρω δράστες την 4-5-2011 στην Άρτα είχε αφαιρέσει τσάντα από ημεδαπή. Επίσης στην κατοχή τους βρέθηκε πλαίσιο – σκελετός έτερου μοτοποδηλάτου ιδιοκτησίας ημεδαπού, για το οποίο δεν έχει δηλωθεί κλοπή, πλην όμως συνεχίζεται προανάκριση με σκοπό να εξακριβωθούν οι συνθήκες κατοχής αυτού από τους ανήλικους δράστες.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν κ. Εισαγγελέα Πλημ/κών Άρτας, ενώ όχημα κατασχέθηκε και αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη του από το Τ.Α. Άρτας που διενεργεί την προανάκριση.

6.

Την 14-5-2011 και ώρα 22.30΄στα Ιωάννινα από αστυνομικούς της Υ.Α. Ιωαννίνων συνελήφθη ένας ανήλικος ημεδαπός διότι στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε μία σιδερογροθιά και ένα στιλέτο τύπου «πεταλούδα». Επίσης συνελήφθη και η μητέρα του δράστη που έχει την επιμέλειά του.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν κ. Εισαγγελέα Πλημ/κών Ιωαννίνων, ενώ προανάκριση διενεργεί η Υ.Α. Ιωαννίνων.

7.

Την 14-5-2011 και ώρα 23.00΄στην Μελισσόπετρα Ιωαννίνων αστυνομικοί του Τ.Σ.Φ. Κόνιτσας συνέλαβαν έναν αλλοδαπό υπήκοο Αλβανίας διότι μετέφερε προς το εσωτερικό της χώρας με Ι.Χ. Φ. αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας του πατέρα του, έναν ομοεθνή του ο οποίος στερούνταν ταξιδιωτικών εγγράφων.

Ο διακινητής και ο λαθρομετανάστης ο οποίος επίσης συνελήφθη, θα οδηγηθούν κ. Εισαγγελέα Πλημ/κών Ιωαννίνων, ενώ το όχημα κατασχέθηκε από το Τ.Σ.Φ. Κόνιτσας που διενεργεί την προανάκριση.

8.

Την 13-5-2011 και ώρα 18.15΄στην Ηγουμενίτσα αστυνομικοί της Ομάδας Δ.Ι.Α.Σ. συνέλαβαν έναν αλλοδαπό υπήκοο Παλαιστίνης διότι με ξυράφι που κρατούσε στο χέρι του επιχείρησε να χτυπήσει στο πρόσωπο τον αστυνομικό που προσπάθησε να τον ακινητοποιήσει. Επίσης στερούνταν παντελώς ταξιδιωτικών εγγράφων και σε βάρος του ισχύει το μέτρο της απαγόρευσης εισόδου στη χώρα μας συνεπεία Διοικητικής Απέλασης.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί κ. Εισαγγελέα Πλημ/κών Θεσπρωτίας, ενώ προανάκριση διενεργεί το Α.Τ. Ηγουμενίτσας.

9.

Την 13-05-2011 και ώρα 18.50΄στους Κωστακιούς Άρτας από αστυνομικούς του Τ.Α. Άρτας συνελήφθη ένας αλλοδαπός υπήκοος Γεωργίας γιατί αφαίρεσε από ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ δύο φιάλες με αλκοολούχο ποτό, οι οποίες κατασχεθήκαν και αποδόθηκαν στον νόμιμο δικαιούχο.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημ/κων Άρτας από το Τ.Α. Άρτας που διενεργεί την προανάκριση.

10.

Το χρονικό διάστημα από 25-02-2011 έως 11-05-2011 στα Ιωάννινα άγνωστος-οι δράστης-ες εισήλθαν σε οικία ημεδαπής και αφαίρεσαν έντεκα χρυσές λίρες παλαιάς κοπής και κοσμήματα αξίας πέντε χιλιάδων (5.000) ευρώ περίπου κατά δήλωση της παθούσας.

Ενεργείται προανάκριση από την Υ.Α. Ιωαννίνων.

11.

Την 14-5-2011 από το Τ.Α. Πρέβεζας σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος δύο ημεδαπών διότι το καλοκαίρι του έτους 2010 από την περιοχή της Λευκάδας από κοινού αφαίρεσαν κινητήρες δικύκλων οχημάτων, ανταλλακτικά και εξαρτήματα αυτών. Προανάκριση συνεχίζεται προς εξιχνίαση και άλλων κλοπών.

12.

Εβδομήντα επτά (77) συνολικά λαθρομετανάστες, συνελήφθησαν κατά το χρονικό διάστημα από 13-05-2011 έως 15-05-2011, σε όλη την Ήπειρο και επαναπροωθήθηκαν στην Χώρα τους.

13.

Την παρελθούσα εβδομάδα, από 09-05-2011 έως 15-05-2011, στην Ήπειρο διενεργήθηκαν έλεγχοι σε 674 οδηγούς αυτοκινήτων και σε 471 οδηγούς δικύκλων και βεβαιώθηκαν συνολικά 325 παραβάσεις για μέθη, υπερβολική ταχύτητα, μη χρήση προστατευτικού κράνους κλπ.