Eιδήσεις απ’ όλη την Ήπειρο

logo-vdella

Σύσκεψη Δημάρχων με αντικείμενο τη ΔΩΔΩΝΗ – Η κατάληψη συνεχίζεται

Η αναδιάρθρωση των Νοσοκομείων της Ηπείρου

Άμεση λήψη αποφάσεων για τους μετανάστες ζητά ο Περιφερειάρχης.

Επανεξέταση της απόφασης για τα ΤΕΙ ζητά ο Περιφερειάρχης

Την ήττα γνώρισε ο ΠΑΣ Γιάννενα στο Ηράκλειο

Σύσκεψη Δημάρχων με αντικείμενο τη ΔΩΔΩΝΗ – Η κατάληψη συνεχίζεται

Ευρεία σύσκεψη με αντικείμενο τις εξελίξεις στην γαλακτοβιομηχανία «Δωδώνη» πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, ύστερα από πρωτοβουλία του Δημάρχου Ιωαννίνων Φίλιππα Φίλιου. Στην σύσκεψη παραβρέθηκαν Δήμαρχοι και εκπρόσωποι ΟΤΑ από την Ήπειρο, Περιφερειακοί Σύμβουλοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι των Ενώσεων και των κτηνοτρόφων, των εργαζομένων στην επιχείρηση και ο βουλευτής Ιωαννίνων Θανάσης Οικονόμου.
Στη σύσκεψη έγινε ανταλλαγή απόψεων για όλα τα τελευταία δεδομένα που αφορούν στην Δωδώνη και καταγράφηκε η θέση όλων ενάντια σε κάθε διαδικασία πώλησης και ιδιωτικοποίησης της μονάδας.
Την Τρίτη το πρωί, αντιπροσωπεία από δημάρχους, εκπροσώπους των Ενώσεων, των κτηνοτρόφων και των εργαζομένων στην γαλακτοβιομηχανία θα κωδικοποιήσει τις προτάσεις και στη συνέχεια θα δρομολογηθεί συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης. Εν τω μεταξύ το Σάββατο η  αστυνομία επενέβη στην κατάληψη της “Δωδώνης. Μία διμοιρία των ΜΑΤ μπήκε στο εργοστάσιο και προσήγαγε στο αστυνομικό μέγαρο τους πέντε παραγωγούς που βρίσκονταν εκείνη τη στιγμή στο χώρο. Και οι πέντε λίγη ώρα μετά αφέθηκαν ελεύθεροι. Μετά από σύσκεψη κτηνοτρόφων και εργαζομένων που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή το πρωί, αποφασίστηκε η συνέχιση της κατάληψης των γραφείων. Η παραγωγική μονάδα συνεχίζει κανονικά τη λειτουργία της.

Η αναδιάρθρωση των Νοσοκομείων της Ηπείρου

Σύμφωνα με την πρόταση που παρουσίασε ο επικεφαλής της επιτροπής για τις συγχωνεύσεις των νοσοκομείων, καθηγητής Οικονομικών της Υγείας Λυκούργος Λιαρόπουλος, η Ήπειρος «μετακομίζει» από την 6η Υγειονομική Περιφέρεια και συγκροτεί την 3η  Υγειονομική Περιφέρεια μαζί με τη Δυτική Μακεδονία, στα πρότυπα των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων.
Ο σχεδιασμός για τις νοσηλευτικές μονάδες τις Ηπείρου προτείνει το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, στον κύκλο του οποίου θα ανήκουν τα νοσοκομεία Φιλιατών και Κέρκυρας, να λειτουργήσει ως εξειδικευμένο καρδιολογικό κέντρο, αλλά και ως ογκολογικό και διαβητολογικό κέντρο.
Αναβάθμιση των προσφερόμενων υπηρεσιών υγείας προβλέπεται και για το Νοσοκομείο «Χατζηκώστα», στον κύκλο του οποίου θα ανήκουν τα νοσοκομεία Άρτας, Πρέβεζας και Λευκάδας.

Άμεση λήψη αποφάσεων για τους μετανάστες ζητά ο Περιφερειάρχης.

Με δήλωσή  του ο σήμερα ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης θέτει εκ νέου το ζήτημα του Κέντρου Υποδοχής Μεταναστών:
 «Δεν μπορεί να συνεχιστεί η σημερινή κατάσταση με τους λαθρομετανάστες στην Ηγουμενίτσα. Είναι πληγή για όλη την Ήπειρο και τη Βορειοδυτική Ελλάδα. Για όλους τους κλάδους, από τον πρωτογενή μέχρι τον τροτογενή και για την κοινωνία ολόκληρη». Ο κ. Καχριμάνης πρόσθεσε ότι στηρίζει ηθικά το Δήμαρχο Ηγουμενίτσας, στις πρωτοβουλίες που παίρνει και ότι με επιστολή του προς τον πρωθυπουργό και τα αρμόδια υπουργεία προτάθηκαν δύο χώροι για τη δημιουργία Κέντρων Προσωρινής Φιλοξενίας των λαθρομεταναστών: Ο ένας στα όρια των Νομών Ιωαννίνων – Θεσπρωτίας και ο δεύτερος στην Αμφιλοχία, που ανήκει στην Διοίκηση της 8ης Μεραρχίας, αλλά διοικητικά σε άλλη Περιφέρεια. Στη δήλωσή του ο κ. Καχριμάνης ζητά η πολιτεία να προχωρήσει άμεσα τις απαιτούμενες διαδικασίες, ώστε να ζημιωθεί ο τουρισμός στην περιοχή.

Επανεξέταση της απόφασης για τα ΤΕΙ ζητά ο Περιφερειάρχης

Την επανεξέταση της απόφασης του Υπουργείου Παιδείας για το μέλλον των τμημάτων του ΤΕΙ Ηπείρου (Ιχθυοκομίας – Αλιείας, Τουριστικών Επιχειρήσεων Ηγουμενίτσας και Ζωϊκής Παραγωγής Άρτας), ζήτησε σήμερα ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης.Ο Περιφερειάρχης, υπογράμμισε, ότι η Ελληνική Πολιτεία δείχνει ότι την ενδιαφέρει «πάρα πολύ το Κέντρο», και  πρέπει να δει με διαφορετικά μάτια την Περιφέρεια και δη την παραμεθόριο.

Την ήττα γνώρισε ο ΠΑΣ Γιάννενα στο Ηράκλειο

Την ήττα με 4-1 γνώρισε ο ΠΑΣ Γιάννενα στο Ηράκλειο, ενώ ο Παναιτωλικός που έφυγε από την Ηλιούπολη νικητής με 3-2 αναδείχθηκε πρωταθλητής στη Football League, με 75 βαθμούς, έναντι 72 του ΠΑΣ.

Η  FOOTBALL LEAGUE ΟΠΑΠ  διοργανώνει, την Τετάρτη  18 Μαΐου 2011, και ώρα 19.00’ στο Εθνικό Στάδιο Ιωαννίνων “Οι Ζωσιμάδες”,  φιλικό αγώνα μεταξύ των ομάδων  ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ1966  –   ΠΑΕ ΑΡΗΣ Θ. προκειμένου να  τιμηθεί η ομάδα η ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 1966 για την άνοδό της στη Super League. Τα έσοδα από τον αγώνα θα διατεθούν σε φιλανθρωπικό σκοπό.