Αστυνομικό Δελτίο

elas

Σύλληψη πέντε (5) αλλοδαπών για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών

Την 16-05-2011 και ώρα 23.30΄στο Λούρο Πρέβεζας αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ., του Α.Τ. Λούρου και του Α.Τ. Θεσπρωτικού που διενεργούσαν ελέγχους οχημάτων επιχείρησαν να ελέγξουν ένα Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο. Σε νομίμως δοθέν σήμα στάσης ο οδηγός του οχήματος δεν συμμορφώθηκε, ανέπτυξε ταχύτητα και ακολούθησε καταδίωξη. Σε απόσταση πέντε χιλιομέτρων το όχημα ακινητοποιήθηκε και συνελήφθησαν ο οδηγός και οι τρεις επιβαίνοντες, υπήκοοι Βουλγαρίας, γιατί κατά την έρευνα που διενεργήθηκε σε αυτό βρέθηκαν καλώδια χαλκού (200 κιλά), βέργες χαλκού και διάφορα διαρρηκτικά εργαλεία τα οποία όπως προέκυψε από την προανάκριση είχαν αφαιρέσει την 16-05-2011 και ώρα 22.00΄ από αντλιοστάσιο στον Ωρωπό Πρέβεζας. Επίσης προέκυψε ότι προ εικοσαημέρου είχαν διαρρήξει το ανωτέρω αντλιοστάσιο αφαιρώντας χαλκό και προκαλώντας ζημίες συνολικής αξίας διακοσίων χιλιάδων (200.000) ΕΥΡΩ, καθώς και δεύτερο αντλιοστάσιο στην ίδια περιοχή.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημ/κών Πρέβεζας, ενώ το όχημα και τα διαρρηκτικά εργαλεία κατασχέθηκαν από το Τ.Α. Πρέβεζας που διενεργεί την προανάκριση. Τα κλοπιμαία κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στον νόμιμο δικαιούχο.

2.

Νυκτερινές ώρες της 16-05-2011 συνελήφθη από αστυνομικούς της Υ.Α. Ιωαννίνων ένας αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας ο οποίος την 15-05-2011 και ώρα 06.00΄ αφού παραβίασε πόρτα καταστήματος πώλησης ενδυμάτων ιδιοκτησίας ημεδαπού, εισήλθε και αφαίρεσε χρηματικό ποσό εκατόν πενήντα (150) ΕΥΡΩ και είδη ένδυσης αξίας τριακοσίων (300) ΕΥΡΩ.

Σε έρευνα που διενεργήθηκε στην οικία του βρέθηκε και κατασχέθηκε μέρος των κλοπιμαίων. Από την προανάκριση προέκυψε ότι ο ανωτέρω αποφυλακίσθηκε την 21-04-2011 από το Κατάστημα Κράτησης Κορίνθου που του είχε επιβληθεί ποινή φυλάκισης επίσης για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και μέχρι την 15-05-2011 διέπραξε επτά κλοπές σε οικίες και καταστήματα της πόλης των Ιωαννίνων αφαιρώντας είδη ένδυσης και χρηματικό ποσό χιλίων διακοσίων (1.200) ΕΥΡΩ περίπου.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημ/κών Ιωαννίνων, ενώ τα κλοπιμαία που βρέθηκαν κατασχέθηκαν από την Υ.Α. Ιωαννίνων που διενεργεί την προανάκριση και αποδόθηκαν στους νόμιμους δικαιούχους.

Σύλληψη ενός (1) ημεδαπού για παράβαση του Νόμου Περί Ναρκωτικών

1.

Την 16-05-2011 και ώρα 20:30΄ στην Πρέβεζα από αστυνομικούς του Τ.Α. Πρέβεζας συνελήφθη ένας (1) ημεδαπός, διότι σε γενόμενο έλεγχο βρέθηκε στην κατοχή του μικροποσότητα ηρωίνης.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημ/κων Πρέβεζας, ενώ τα ναρκωτικά κατασχέθηκαν από το Τ.Α. Πρέβεζας όπου διενεργεί την προανάκριση.

Τριάντα δύο (32) συνολικά λαθρομετανάστες, συνελήφθησαν την 16-05-2011 σε όλη την Ήπειρο και επαναπροωθήθηκαν στην Χώρα τους.