ΔΙΑ ΠΥΡΟΣ 2011

Η Περιφερειακή Διοίκηση  Πυροσβεστικών  Υπηρεσιών   Ηπείρου  πραγματοποίησε σήμερα 17 Μαΐου 2011 και ώρα 08:30 άσκηση ετοιμότητας με την κωδική ονομασία «ΔΙΑ ΠΥΡΟΣ 2011», η οποία περιελάμβανε κατάσβεση δασικής πυρκαγιάς στις Τ/Κ Αμφιθέας και Λιγκιάδων.

Στην άσκηση συμμετείχαν πυροσβεστικές δυνάμεις από τη Διοίκηση Π.Υ. Ιωαννίνων, την 5η ΕΜΑΚ, το πεζοπόρο τμήμα της Π.Δ.Π.Υ. Ηπείρου, καθώς επίσης η ΕΛΑΣ, το Δασαρχείο Ιωαννίνων, η VIII Μεραρχία, οι εθελοντικές ομάδες της Γ.Γ.Π.Π. Περιφέρειας Ηπείρου και Φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Αντικειμενικός σκοπός της άσκησης, που αντιμετωπίστηκε ως πραγματικό συμβάν δασικής πυρκαγιάς, ήταν η επιχειρησιακή αφύπνιση, η αποτελεσματικότητα του μηχανισμού δασοπυρόσβεσης, η μείωση του χρόνου ανταπόκρισης καθώς και η βελτιστοποίηση της συνεργασίας όλων των εμπλεκόμενων στη δασοπυρόσβεση  φορέων ενόψει της ερχόμενης αντιπυρικής περιόδου.

Η άσκηση πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία και εφαρμόστηκαν όλες οι ενδεδειγμένες ενέργειες βάση του σεναρίου της.

Την όλη επίβλεψη και τον συντονισμό της άσκησης είχε ο Διοικητής της Π.Δ.Π.Υ. Ηπείρου Αρχιπύραρχος Σταυρόπουλος Χρήστος.