Α. Μπέζας: Μεγάλο λάθος με τον ΕΝΦΙΑ

A MPEZAS ERGASIASΕνδοκυβερνητικά πυρά κατά του Υπουργείου Οικονομικών για τον ΕΝΦΙΑ, μέσω του Αlpha 989, μία μέρα μετά τις επικρίσεις 21 “γαλάζιων” βουλευτών.

«Υπάρχουν υπηρεσιακές αλλά και πολιτικές ευθύνες για τον ΕΝΦΙΑ και πρέπει να είμαστε προσεκτικοί όλοι μας», δήλωσε στον Alpha 989 ο υφυπουργός Εργασίας Αντώνης Μπέζας, τονίζοντας πως «θα πρέπει να υπάρξουν και άλλες κινήσεις για την απόδοση αυτών των ευθυνών».

«Ήταν ένα μεγάλο λάθος ότι έγινε με τον ΕΝΦΙΑ. Είναι ειλικρινής η αντίδραση των βουλευτών, έτσι το αισθάνονται, έτσι το κάνουν. Ειδικά εμείς οι Βουλευτές της επαρχίας που ζούμε κοντά στους ανθρώπους. Εγώ δεν θα υπέγραφα μια τέτοια ερώτηση αλλά δεν μπορώ να κρίνω αρνητικά ότι κάποιοι το έκαναν», πρόσθεσε.

Για την εκλογή ΠτΔ, ο κ. Μπέζας τόνισε πως «ο Κώστας Καραμανλής είναι ένα πρόσωπο που ενώνει, έχει τις προϋποθέσεις που θέτει το Σύνταγμα για τον ΠτΔ», σημειώνοντας ωστόσο πως «δεν πρέπει να ανακατεύουμε το όνομα του Καραμανλή, αλλά να μιλήσει ο ίδιος».

Αναφερόμενος στις δηλώσεις του Θ. Πάγκαλου, ο Υφυπουργός Εργασίας δήλωσε ότι «ο καθένας έχει δικαίωμα να δηλώνει διαθέσιμος.

Πρέπει όμως να πληρούνται τα κριτήρια για τον ΠτΔ και ό,τι προβλέπεται από το Σύνταγμα, δηλαδή, να υπάρχει ένας άνθρωπος που να συμβολίζει την ενότητα και να μπορεί να σταθεί σε ένα εξαιρετικά δύσκολο διεθνές περιβάλλον» και τέλος εκτίμησε πως «μπορούν να συγκεντρωθούν οι 180 για την εκλογή ΠτΔ».