Γιάννης Γόγολος: ”Τελικά ο ΟΛΗΓ είναι «κράτος εν κράτει»;”

plak_gogolos
plak_gogolosΑπορία προκαλεί η είδηση που αναρτήθηκε στα τοπικά διαδικτυακά μέσα ενημέρωσης για τον διαγωνισμό που διενεργεί ο ΟΛΗΓ εν μέσω πανδημίας για την μίσθωση δύο καλοκαιρινών αναψυκτηρίων στην παραλία Δρεπάνου για τρία έτη, με δικαίωμα παράτασης για ίσο χρονικό διάστημα. 
Την ώρα που η προσοχή όλων είναι στραμμένη στην αναχαίτηση της επέκτασης του κορωνοϊού και οι επιχειρήσεις «μετρούν τις πληγές τους» και δεν έχουν ακόμη σαφή εικόνα πως θα κυλήσει η τουριστική περίοδος, ο ΟΛΗΓ προβαίνει σε αυτή την άστοχη ενέργεια. 
Αλήθεια με αυτό τον τρόπο πιστεύει η διοίκηση του ΟΛΗΓ ότι θα εξασφαλίσει τον απαραίτητο ανταγωνισμό για την προάσπιση του δημοσίου συμφέροντος, για την μίσθωση των καταστημάτων; 
Ή μήπως στην πραγματικότητα επιδιώκει το αντίθετο;
Η άκαιρη αυτή κίνηση του ΟΛΗΓ έρχεται σε ευθεία αντίθεση με τις δηλώσεις του πολιτικού προϊσταμένου του Οργανισμού, του Υπουργού Ναυτιλίας κ. Γιάννη Πλακιωτάκη, ο οποίος στην προ διμήνου μόλις, επίσκεψή του στην Ηγουμενίτσα, σε ερώτηση του επικεφαλής κ. Γόγολου Ιωάννη σχετικά με την δημοπράτηση από την Διοίκηση του ΟΛΗΓ είχε αναφέρει ότι καμία αιφνιδιαστική κίνηση δέσμευσης της χρήσης της χερσαίας ζώνης (μέρος της οποίας είναι και η παραλία Δρεπάνου) δεν θα γίνει, έως την παραχώρησή της στο Δήμο. 
Έρχεται σε αντίθεση και με τις δηλώσεις του Δημάρχου Ηγουμενίτσας, ο οποίος σε ερώτηση του επικεφαλής κ. Γόγολου Ιωάννη σχετικά με την δημοπράτηση από την Διοίκηση του ΟΛΗΓ μας διαβεβαίωνε σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ότι βρίσκεται σε στενή συνεργασία με την διοίκηση του ΟΛΗΓ και δεν έχει αυτή την ενημέρωση και ότι στο πλαίσιο της διαδικασίας μεταβίβασης της χερσαίας ζώνης, δεν θα γίνει καμία αιφνιδιαστική ενέργεια.
Τελικά ο ΟΛΗΓ είναι «κράτος εν κράτει»; 
Απαιτούμε άμεσα την ανάκληση των διαγωνιστικών διαδικασιών. 
Ο συνδυασμός Ανεξάρτητη Δημοτική Συνεργασία, από την πρώτη στιγμή έχει ταχθεί κατά της οποιασδήποτε κίνησης από όποιον φορέα, δεσμεύει τη χρήση της χερσαίας ζώνης, η οποία πρέπει να περάσει άμεσα στην ευθύνη του Δήμου.
Αναμένουμε τις αντιδράσεις του Δημάρχου, αλλά και του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας.
Κάποιοι τελικά είναι τσακωμένοι με την αλήθεια προς τους μόνιμους συμπολίτες μας.