ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΟΓΟΛΟΣ:ΑΜΕΣΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ «ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ»

gogolos

gogolosΌπως σε όλους τους Δήμους της χώρας, έτσι και στο Δήμο Ηγουμενίτσας, ανεστάλη η λειτουργία των κοινωνικών δομών όπως τα ΚΑ.Π.Η. και τα Κ.Η.Φ.Η., στο πλαίσιο των αναγκαίων προληπτικών μέτρων για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού. Οι εργαζόμενοι σε αυτές τις δομές έχουν μείνει ανενεργοί το τελευταίο διάστημα.

Πρόκειται για έμπειρα επαγγελματικά στελέχη των κοινωνικών υπηρεσιών του Δήμου, τα οποία έχουν αποδείξει περίτρανα ότι εκτελούν τα καθήκοντά τους με ευσυνειδησία και μεράκι, έχοντας κατακτήσει την αναγνώριση των ηλικιωμένων κατοίκων του Δήμου. Πρόκειται για δημόσιους λειτουργούς, που αν τους ζητηθεί θα προσφέρουν με χαρά και όρεξη τις πολύτιμες υπηρεσίες τους σε παρεμφερείς τομείς κοινωνικής δράσης του Δήμου.

Για το λόγο αυτό καλούμε τη Δημοτική Αρχή να αξιοποιήσει τους εργαζόμενους στις κοινωνικές δομές που ανέστειλαν τη λειτουργία τους, με την ενίσχυση του προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι», το οποίο συνεχίζει να λειτουργεί κανονικά. Με την αύξηση του προσωπικού, το πρόγραμμα αυτό θα μπορέσει να συνδράμει αποφασιστικά τους ηλικιωμένους συνδημότες μας και όσους ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες πληθυσμού, στην εξυπηρέτηση βασικών καθημερινών αναγκών όπως προμήθεια φαρμάκων και τροφίμων, σε μια περίοδο όπου οι άνθρωποι αυτοί πρέπει να αποφεύγουν τις εξόδους.

Μπορεί επίσης να οργανωθεί η λειτουργία μιας τηλεφωνικής γραμμής, στην οποία να μπορούν να καλούν όσοι συμπολίτες χρειάζονται βοήθεια και εξυπηρέτηση από τις Δημοτικές υπηρεσίες τις δύσκολες αυτές ημέρες. Άλλοι Δήμοι τα έχουν ήδη εφαρμόσει. Ήρθε η ώρα να εφαρμοστούν και στο Δήμο Ηγουμενίτσας.

Είχαμε επισημάνει ότι η διάσπαση της ενιαίας διοίκησης των κοινωνικών υπηρεσιών μεταξύ της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου και του ΠΑΚΠΟ, δεν ήταν σωστή κίνηση και ότι σε κάθε περίπτωση θα έπρεπε να επιτευχθεί ο αναγκαίος συντονισμός με άλλο τρόπο. Δυστυχώς επαληθευόμαστε σε μια εποχή όπου ο μηχανισμός του Δήμου, θα έπρεπε να κινείται με άλλα πιο γρήγορα αντανακλαστικά.

Καλούμε τη Δημοτική Αρχή να πράξει τα αυτονόητα άμεσα και χωρίς άλλη καθυστέρηση.