Το 3ο κρούσμα στην Ήπειρο…

NOSOKOMEIO_1

NOSOKOMEIO_1Το πρώτο θετικό κρούσμα κορωνοϊού στην Άρτα, το τρίτο στην Ήπειρο καταγράφεται σήμερα, σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση που έκανε η Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Ηπείρου. Πρόκειται για έναν 70χρονο ο οποίος μεταφέρθηκε στα Ιωάννινα από το το Νοσοκομείο της Άρτας. Ο 70χρονος πριν από μερικές είχε νοσηλευτεί για άλλους λόγους και είχε εξέλθει από το νοσοκομείο. Στην πορεία ανέβασε πυρετό και εκδήλωση έντονο βήχα με αποτέλεσμα να εισαχθεί και πάλι στο νοσοκομείο της Άρτας όπου διαπιστώθηκε ότι είναι  θετικός στον κορωνοιό και στη συνέχεια στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων.

Η ιχνηλάτιση του περιστατικού έχει ξεκινήσει τόσο εκτός του νοσοκομείου όσο και εντός του νοσηλευτικού ιδρύματος στο οποίο νοσηλευόταν τις τελευταίες ημέρες.

Ο ηλικιωμένος που είχε κι άλλα προβλήματα υγείας υποβλήθηκε χθες σε τεστ για τον κορωνοιό το οποίο βγήκε θετικό.

Το νοσοκομείο της Άρτας ακολουθεί τις οδηγίες του ΕΟΔΥ λαμβάνοντας μέτρα στις κλινικές που νοσηλεύτηκε ο ηλικιωμένος αλλά και για το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που ήρθε σε επαφή μαζί του.

Οι εξελίξεις ως προς τους ελέγχους για κρούσματα κορωνοϊού μέχρι σήμερα (18 Μαρτίου 2020) το μεσημέρι στα νοσοκομεία της Ηπείρου, όπως παρουσιάζονται στην επίσημη ενημέρωση  έχουν ως εξής:

 1. ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ :
 • Συνεχίζει να νοσηλεύεται στη μονάδα αρνητικής πίεσης ένας (ασθενής, ο οποίος έχει διαγνωσθεί θετικά
 • Δεν έχει έρθει απάντηση για επιπλέον θετικά δείγματα
 1. ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ «ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ»
 • Αναμένονται απαντήσεις για 10 δείγματα που έχουν ληφθεί από την Δευτέρα 16-3-2020
 1. ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΡΤΑΣ
 • Εντοπίστηκε ένα κρούσμα
 1. ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΡΕΒΕΖΑΣ
 • Δεν υπάρχει κανένα επιβεβαιωμένο κρούσμα
 1. ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΦΙΛΙΑΤΩΝ
 • Έχει σταλεί ένα δείγμα για εξέταση στις 17-3-2020, αναμένεται απάντηση από Παστέρ.

Στα Γιάννινα θα γίνονται από την ερχόμενη Παρασκευή τα τέστ ώστε να διαπιστωθεί εάν κάποιος ασθενής έχει προσβληθεί από τον κορωνοιό.

Μέχρι τώρα τα δείγματα από την περιοχή στέλνονταν αρχικά στο Ινστιτούτο Παστέρ και στη συνέχεια στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης ενώ τα δείγματα από το νοσοκομείο Άρτας στέλνονται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου.

Τα δρομολόγια πολύ σύντομα θα πάρουν τέλος και μαζί θα συντομεύσει κατά πολύ ο χρόνος για την ανάλυση και το αποτέλεσμα.

Μέχρι την Παρασκευή αναμένεται να είναι σε πλήρη λειτουργία o αναλυτήw Real Time PCR¨ τον οποίο προμηθεύτηκε το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο μετά την σχετική πίστωση που ενέκρινε η Περιφέρεια Ηπείρου.

Ο αναλυτής θα συνοδεύεται και από εκατοντάδες αντιδραστήρια τα οποία θα καλύψουν τις πρώτες ανάγκες.