Δήλωση του Μάριου Κάτση, υποψήφιου, στις Δημοτικές Εκλογές με τη ”Δημοτική Συνεργασία”

katsism

katsismΑγαπητές συμπολίτισσες, αγαπητοί συμπολίτες,

Όλα τα ‘’Ναι’’ και τα ‘’ Όχι’’ που αρθρώνουμε στη ζωή είναι διατύπωση της πολιτικής μας στάσης και, παρά την άποψη του συρμού της τελευταίας  20ετίας που θέλει στις Αυτοδιοικητικές Εκλογές να ψηφίζουμε μόνο πρόσωπα, βάσει της αναγνωρισιμότητάς τους, πιστεύουμε ότι ετούτη η εκλογική μάχη δεν θα αφήσει αδιάφορους τους νέους ανθρώπους της πόλης μας απέναντι στην πολιτική.

Τους καλούμε να μην υποχωρήσουν στην ισοπεδωτική νοοτροπία, που καλλιεργείται με τακτική κι επιμονή, ότι δήθεν ‘’όλοι είναι ίδιοι’’ ή ότι οι αποφάσεις που λαμβάνονται στα δημοτικά συμβούλια αφορούν στους ‘’Άλλους’’, τους ‘’Υμέτερους με τις διασυνδέσεις’’. Οι αποφάσεις αυτές συνιστούν πολιτική πράξη που προσδιορίζει το πλαίσιο της ποιότητας ζωής όλων των πολιτών: αφορά στη χρήση του Λιμένα της πόλης μας, τη διαχείριση των υδάτινων πόρων, στους δρόμους και την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας (Κ.Υ.), τα σχολικά κτήρια και τη διαχείρισή τους, τις παράλληλες δομές εκπαίδευσης κι ένταξης των φοιτώντων στον κοινωνικό ιστό, κ.τ.ό.

Εναντιωνόμαστε στην ευθυγράμμιση με  τη χαμηλή ποιότητα ζωής, αντιδρούμε στην απονεύρωση της καθημερινότητάς μας, προασπιζόμαστε τη διεκδίκηση ανθρώπινων συνθηκών διαβίωσης στην κοινωνία μας, προτάσσουμε τη συλλογικότητα στη θετική συμμετοχή και  την αλληλεγγύη μέσα από  τους τοπικούς θεσμούς δράσης και δημιουργίας.

Συμπολίτισσες και συμπολίτες,

Συμμετέχω στο ψηφοδέλτιο «ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ» με υποψήφιο δήμαρχο τον  Αν. Νταή, από τη θέση του υποψήφιου Τοπικού Συμβούλου της Δημοτικής Κοινότητας Ηγουμενίτσας, για να συνδράμω με υπευθυνότητα και συνέπεια στο διαρκή αγώνα για ανατροπή της αγκυλωμένης νοοτροπίας –πρωτίστως- και πράξης –κυρίως- όσων θεωρούν ότι ‘’τίποτε δεν αλλάζει όσο κι αν προσπαθούμε’’.

Σας καλώ, όλες και όλους τους συμπολίτες μας, να μην εγκαταλείπουμε τους αγώνες μας να αναδιαμορφώσουμε τους όρους της ζωής μας.

Ψηφίζουμε για το μέλλον μας, ψηφίζουμε για τις ανάγκες μας, ψηφίζουμε για τις ζωές μας.

Μάριος Κάτσης