Δήμος Ιωαννιτών: Εθελοντική αιμοδοσία την Κυριακή και Δευτέρα

Η 8η Μαίου έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα Μεσογειακής Αναιμίας. Με την ευκαιρία αυτή ο Οργανισμός Κοινωνικής Προστασίας Αλληλεγγύης και Προσχολικής Αγωγής του Δήμου Ιωαννιτών και ο τομέας Εθελοντισμού, διοργανώνουν την Κυριακή και τη Δευτέρα εθελοντική αιμοδοσία.

Η αιμοδοσία, σε συνεργασία με το Πανεπιστημιακό και το Νοσοκομείο Χατζηκώστα, θα πραγματοποιηθεί στην ισόγεια αίθουσα του Δημαρχείου από τις δέκα το πρωί μέχρι στις δύο το μεσημέρι.

Προς την κατεύθυνση της όσο το δυνατό μεγαλύτερης συμμετοχής συμπολιτών έχει κινητοποιηθεί ο τομέας Εθελοντισμού του Δήμου και ο Οργανισμός Κοινωνικής Προστασίας.

«Η εθελοντική αιμοδοσία είναι μία πράξη ανθρωπιάς και αγάπης. Θέλουμε αυτό να αποτυπωθεί στην πράξη. Εξάλλου με δέκα λεπτά από τον χρόνο μας σώζουμε μία ζωή», υπογράμμισε στη συνέντευξη τύπου που δόθηκε, ο υπεύθυνος του τομέα Εθελοντισμού Βασίλης Τσαμπαλάς.

«Η αιμοδοσία που διοργανώνεται την Κυριακή και τη Δευτέρα είναι ουσιαστική η πρώτη πρωτοβουλία του Οργανισμού με τη νέα του μορφή. Δυστυχώς οι περιπτώσεις συνανθρώπων μας που χρειάζονται αίμα, είτε γιατί νοσηλεύονται από κάποια ασθένεια, είτε μετά από τροχαία ατυχήματα, συνεχώς αυξάνονται. Αυξάνονται και οι ανάγκες. Η εθελοντική αιμοδοσία, η εθελοντική προσφορά, είναι αυτή που μπορεί να δώσει λύση» τόνισε ο κ. Τσουμάνης απευθύνοντας έκκληση για τη μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή.