Στο ΕΣΠΑ το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» του Δήμου Ιωαννιτών

Την ένταξη του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» στο ΕΣΠΑ ανακοίνωσε σήμερα ο υπεύθυνος του τομέα κοινωνικής πολιτικής του Δήμου και Πρόεδρος του Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας, Αλληλεγγύης και Προσχολικής Αγωγής Φίλιππας Τσουμάνης.

Ο προϋπολογισμός του προγράμματος ανέρχεται στο 1.280.000 ευρώ και θα ωφεληθούν 650 άνθρωποι που έχουν ανάγκης φροντίδας και βοήθειας.

Ο Οργανισμός Κοινωνικής Προστασίας χρειάστηκε να καταρτίσει εξ αρχής την πρόταση για ένταξη στο ΕΣΠΑ και να καλύψει πλέον το σύνολο των οικισμών του νέου Δήμου. Ο Δήμος Ιωαννιτών ήταν ο μοναδικός στην περιφέρεια Ηπείρου που δεν είχε καταφέρει να πετύχει την χρηματοδότηση του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» από κοινοτικούς πόρους.

«Η προηγούμενη Δημοτική Αρχή κατάφερε να εντάξει και να απεντάξει το πρόγραμμα καθώς η πρώην ΑΔΕΙ δεν είχε ασφαλιστική και φορολογική ενημερότητα», υπογράμμισε ο κ. Τσουμάνης.

Το πρόγραμμα με τη μορφή που εφαρμόζεται σήμερα καλύπτοντας 150 περίπου ανήμπορους συμπολίτες μας, θα συνεχιστεί.

Παράλληλα ο Πρόεδρος του Οργανισμού ανακοίνωσε την απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου να καταθέσει πρόταση στην προκήρυξη που αναμένεται σε λίγες ημέρες για την ένταξη, την χρηματοδότηση και τη λειτουργία ΚΗΦΗ στο Δήμο. Στόχος είναι να δημιουργηθούν τρία Κέντρα Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων τα οποία θα παρέχουν υπηρεσίες που έχουν απόλυτη ανάγκη οι άνθρωποι της τρίτης ηλικίας.

Ο Οργανισμός Κοινωνικής Προστασίας, σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Ισότητας και το Κέντρο Παιδικής Μέριμνας Θηλέων, έχει ξεκινήσει τις συζητήσεις για την ίδρυση και τη λειτουργία κέντρου υποδοχής και ξενώνα φιλοξενίας κακοποιημένων γυναικών και παιδιών. Πολύ σύντομα οι συζητήσεις αυτές αναμένεται να καταλήξουν σε συγκεκριμένα αποτελέσματα.

«Η ίδρυση και η λειτουργία του Οργανισμού, μας δίνει την δυνατότητα να ξεδιπλώσουμε κοινωνικές πολιτικές που τις χρειάζεται ο τόπος και να καλύψει ανάγκες που υπάρχουν σήμερα», υπογράμμισε κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου ο κ. Τσουμάνης.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ»

Από τον Οργανισμό Κοινωνικής Προστασίας ανακοινώθηκε η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για το νέο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι».

Το πρόγραμμα προσφέρει κατ’  οίκον υπηρεσίες από το εξειδικευμένο προσωπικό, όπως είναι κοινωνικός λειτουργός, νοσηλευτής και οικογενειακή βοηθός, σε ηλικιωμένους, μοναχικά άτομα και άτομα με αναπηρία εντελώς δωρεάν.

Για λογαριασμό τους, μπορούν να υποβάλλουν αίτηση συμμετοχής, άτομα του συγγενικού τους περιβάλλοντος που είναι άνεργα, εγγεγραμμένα στον ΟΑΕΔ ή που μετέχουν σε προγράμματα απασχόλησης του ΟΑΕΔ (stage, κατάρτισης, Ν.Θ.Ε., Ν.Ε.Ε) ή άτομα ασφαλισμένα στον ΟΓΑ με ατομικό εισόδημα μέχρι 5.000 ευρώ.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στις κυρίες Κλαίρη Λώλη και Διοτίμα Μπουρνάκα, στο τηλέφωνο 2651001049.