Δηλώσεις Περιφερειάρχη για τη δράση ενίσχυσης των ΜμΕ

perifereia

perifereiaΣε προκήρυξη νέας δράσης ενίσχυσης του Λιανικού Εμπορίου μέσω του ΕΣΠΑ, υποσχέθηκε να προχωρήσει σύντομα το Υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, σε επικοινωνία που είχε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης με τον Υπουργό κ. Κ. Χατζηδάκη στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, με αφορμή τις ενστάσεις που είχε διατυπώσει ο κ. Καχριμάνης για την προκήρυξη του προγράμματος για τις ΜμΕ.

Ο Περιφερειάρχης σε σημερινές του δηλώσεις, ανέφερε ότι μετά από την εξέλιξη αυτή, η Περιφέρεια Ηπείρου, καθώς και όσες είχαν εκφράσει αντιρρήσεις για την προκήρυξη της δράσης χωρίς να περιλαμβάνονται σε αυτή το λιανεμπόριο και ορισμένοι άλλοι κλάδοι, θα συμμετάσχουν στην υλοποίηση της. «Είχαμε ζητήσει οι αιρετές Περιφέρειες μέσω των υπηρεσιών τους να έχουν πρωτεύοντα ρόλο και όχι τυπικό επικυρώνοντας αποφάσεις άλλων. Αφού έγιναν δεκτές οι παρατηρήσεις μας από το Υπουργείο, εμείς ως Περιφέρεια Ηπείρου συμμετέχουμε στο πρόγραμμα», είπε ο Περιφερειάρχης, προσθέτοντας ότι για την ενημέρωση των ενδιαφερομένων θα λειτουργήσει ειδικό γραφείο στην Περιφέρεια (Διεύθυνση Αναπτυξιακού Προγραμματισμού), ενώ οι αιτήσεις θα γίνονται ηλεκτρονικά και στη συνέχεια θα εξετάζονται από τη Γνωμοδοτική Επιτροπή, η οποία και θα αποφασίζει τελικά ποιοι θα δικαιούνται του προγράμματος.

Ο κ. Αλ. Καχριμάνης, πρόσθεσε ακόμη ότι αναμένεται με αγωνία η υλοποίηση της δράσης για την οποία στην Ήπειρο προβλέπεται η διάθεση 22, 5 εκ. ευρώ, ενώ ως προς τη νέα δράση για το λιανικό εμπόριο, είπε, ότι σύμφωνα με όσα του μετέφερε ο Υπουργός, θα χρηματοδοτηθεί από πόρους που θα περισσέψουν από το πρόγραμμα της «Ψηφιακής Σύγκλισης», που δεν έχει την απαιτούμενη απορρόφηση.

Συνεδριάζει την Τετάρτη η Επιτροπή Περιβάλλοντος

Την Τετάρτη  16 Ιανουαρίου 2013  και ώρα 10.00 π.μ. συνεδριάζει η Επιτροπή Περιβάλλοντος Χωρικού Σχεδιασμού & Ανάπτυξης, με θέματα ημερήσιας διάταξης τα εξής:

  1. Εκλογή Αντιπροέδρου της Επιτροπής Περιβάλλοντος Χωρικού Σχεδιασμού & Ανάπτυξης Περιφέρειας Ηπείρου.
  1. Γνωμοδότηση επί του περιεχομένου της Μελέτης «Αξιολόγηση, Αναθεώρηση και εξειδίκευση του εγκεκριμένου Περιφερειακού Πλαισίου Χωροταξικού Σχεδιασμού και Αειφόρου Ανάπτυξης (ΠΠΧΣΑΑ) της Περιφέρειας Ηπείρου, Α΄ φάση: Αξιολόγηση της εφαρμογής του θεσμικού πλαισίου».