38χρονος χάρισε ζωή με το θάνατό του…

metamosxefsisΜια ακόμη λήψη οργάνων από αποβιώσαντα 38χρονο δότη πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων.

Η όλη διαδικασία συντονίστηκε από τον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων (ΕΟΜ0 και τους τοπικούς συντονιστές του νοσοκομείου.

Ομάδα χειρουργών της Μονάδας Μεταμοσχεύσεων του ΠΓΝΙ πραγματοποίησε την επέμβαση ανάκτησης του ήπατος και των νεφρών, ενώ ομάδα Γερμανών χειρουργών την επέμβαση της ανάκτησης της καρδιάς και των πνευμόνων, που μεταφέρθηκαν στο εξωτερικό.

Το ηπατικό μόσχευμα μεταφέρθηκε και μεταμοσχεύθηκε στη Μονάδα μεταμοσχεύσεων του Ιπποκρατείου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, ο ένας νεφρός στην Αθήνα και το έτερο νεφρικό μόσχευμα μεταμοσχεύθηκε επιτυχώς από την Μονάδα Μεταμοσχεύσεων του ΠΓΝΙ σε ασθενή 61 ετών από την περιοχή του Αγρινίου και η μετεγχειρητική του πορεία κρίνεται από τους θεράποντες ιατρούς απόλυτα ικανοποιητική.

Η Διοίκηση του Π.Γ.Ν.Ι. εκφράζει τη δημόσια ικανοποίηση της για την προσπάθεια αυτή, που ξεκίνησε στο νοσοκομείο μας το 2011 και συνεχίζεται με επιτυχία, δίνοντας ελπίδες και αισιοδοξία σε πολλούς πάσχοντες συνανθρώπους μας. Είναι σημαντικό να τονιστεί ότι είναι ενθαρρυντική και αξιέπαινη πλέον, η συμμετοχή των πολιτών στην προσπάθεια αυτή που διαρκώς αυξάνεται και βρίσκει νέους μιμητές στο κορυφαίο αυτό παράδειγμα ανθρωπιάς, δίνοντας ζωή σε πολλούς συνανθρώπους μας.

πηγή: epiruspost.gr