Διακίνηση ναρκωτικών ουσιών με… ταξί

narktaxi

narktaxiΣυνελήφθησαν δύο ημεδαποί έμποροι ναρκωτικών

Κατασχέθηκαν (125) κιλά και (750) γραμμάρια κάνναβης 

Αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων και του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κόνιτσας, στο πλαίσιο εξειδικευμένων δράσεων  για την καταπολέμηση της διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, πέτυχαν χθες (18-10-2013)  τη σύλληψη δύο ημεδαπών εμπόρων ναρκωτικών, ηλικίας  41 και 33 ετών.

Για τη διακίνηση των ναρκωτικών επιστρατεύτηκε ταξί, το οποίο οδηγούσε ο 41χρονος και συνοδευόταν από Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο (όπου επέβαινε  ο 33χρονος), το οποίο λειτουργούσε ως προπομπός, κατοπτεύοντας το δρομολόγιο κίνησης και ελέγχοντας για τυχόν διενέργεια αστυνομικών ελέγχων κατά μήκος της διαδρομής.

Ειδικότερα, χθες το μεσημέρι, πραγματοποιήθηκε στο Καλπάκι Ιωαννίνων συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, κατά την οποία βρέθηκαν και κατασχέθηκαν στο ταξί και συγκεκριμένα στο πορτ παγκάζ και τα πίσω καθίσματα,  ενενήντα δύο (92) δέματα κάνναβης, συνολικού βάρους 125 κιλών και 750 γραμμαρίων.

Λίγη ώρα αργότερα εντοπίστηκε και ακινητοποιήθηκε το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο προπομπός στην Ελεούσα Ιωαννίνων.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα το ταξί είναι ιδιοκτησίας 45χρονου ημεδαπού, ο οποίος αναζητείται ενώ το αυτοκίνητο του προπομπού ανήκει σε εταιρεία ενοικιάσεως αυτοκινήτων.

Τα δύο οχήματα, που χρησιμοποιήθηκαν για την απόκρυψη – μεταφορά των   ναρκωτικών ουσιών καθώς και δύο κινητά τηλέφωνα των δραστών κατασχέθηκαν.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων.