Διεκδίκηση αντισταθμιστικών οφελών από τη ΔΕΠΑ προτείνει η ομοσπονδία τουριστικών καταλυμάτων

altΤις 13-03-2011 πραγματοποιήθηκε το 11ο ετήσιο συνέδριο αντιπροσώπων της ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΓΡΟΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΩΝ ΗΠΕΙΡΟΥ στα Σύβοτα Θεσπρωτίας .Παραβρέθηκαν εκπρόσωποι και αντιπροσωπεία των Συλλόγων τουριστικών καταλυμάτων της Ηπείρου . Στο συνέδριο εγκρίθηκαν τα παρακάτω θέματα ομόφωνα :

Ø      Διοικητικός απολογισμός 2010

Ø      Οικονομικός απολογισμός 2010

Ø      Προγραμματισμός δράσεων για το 2011

Ø      Οικονομικός προϋπολογισμός για το 2011

Ø      Υποβολή των παρακάτω προτάσεων  για το συνέδριο της ΣΕΕΔΔΕ :

Ø       Ίδρυση Τουριστικού Επιμελητηρίου ή μετατροπή του ξενοδοχειακού σε τουριστικού με τη συμμετοχή του φορέα μας

Ø      Αύξηση συντελεστή δόμησης στα κτίρια που προορίζονται για ενοικιαζόμενα δωμάτια και διαμερίσματα  σύμφωνα  με αυξημένο συντελεστή που έχουν τα ξενοδοχεία

Ø      Χορήγηση συνδικαλιστικού πόρου από τα Ε/Β Επιμελητήρια όπως στις άλλες ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ. Όλοι οι συνάδελφοι είναι μέλη του Επιμελητηρίου και πληρώνουν συνδρομή για το συνδικαλιστικό πόρο και όμως δεν τους αποδίδετε .

Ø      Να συμπεριληφθούν στο νέο νομοσχέδιο του τουρισμού και τα τουριστικά καταλύματα στα κίνητρα απόσυρσης που προτείνετε για τα ξενοδοχεία για όσα καταλύματα έχουν κτιστεί πριν το 1985 .

Ø       Διεύρυνση της ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ Ηπείρου και εγγραφή νέων Συλλόγων μετά από έγγραφη αίτηση και απόφαση των  ΔΣ.

Ø      Ενημέρωση για  ευρωπαϊκά προγράμματα του ΕΣΠΑ

Ø      Αποφασίστηκε η συμμετοχή της ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ στις κινητοποιήσεις της Επιτροπής Αγώνα των κατοίκων του Δήμου Ηγ/τσας για τους λαθρομετανάστες σύμφωνα και με την έγγραφη διαμαρτυρία των μαζικών φορέων που συνυπέγραψε η ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ .

Ø      Προτάθηκε η διεκδίκηση αντισταθμιστικών οφελών  από την ΔΕΠΑ αφού σύμφωνα με τις τελευταίες εξελίξεις έχει οριστικοποιηθεί η θέση προσγειάλωσης του αγωγού φυσικού αερίου σε απομακρυσμένη και ακατοίκητη περιοχή και  στη θέση Φλωροβούνι πάνω από 7 χιλ μακριά από τη τουριστική περιοχή ο σταθμός συμπίεσης  .

Το συνέδριο του 2012 θα πραγματοποιηθεί στα Τζουμέρκα Άρτας.