Δικογραφίες για το Φυσικό Αέριο στην Πέρδικα

Την Πέμπτη, αντιπροσωπεία του δημοτικού συμβουλίου, με επικεφαλής τον Δήμαρχο Ηγουμενίτσας Γ. Κάτσινο, επισκέφθηκε την περιοχή της Πέρδικας και αξίωσε τη διακοπή των διερευνητικών εργασιών της ΔΕΠΑ ΑΕ, επισημαίνοντας την ειλημμένη απόφαση  του Δημοτικού Συμβούλιου για μη διέλευση του αγωγού από τα τουριστικά παράλια.

Ταυτόχρονα ο Δήμος γνωστοποίησε ότι προτίθεται να κάνει παράσταση στον εισαγγελέα, αλλά και να καταθέσει αγωγή ασφαλιστικών μέτρων, ώστε να σταματήσουν οι εργασίες, ενώ θα αναλάβει και τη νομική στήριξη, όσων τυχόν σε βάρος τους σχηματιστούν δικογραφίες.

Χτες ξεκίνησαν να σχηματίζονται δικογραφίες για παρακώλυση συγκοινωνιών, απείθεια, παράνομη βία και παράβαση του Ν. 4001/2011 ο οποίος ρυθμίζει τη λειτουργία Ενεργειακών Αγορών Ηλεκτρισμού και Φυσικού Αερίου, για Έρευνα, Παραγωγή και δίκτυα μεταφοράς Υδρογονανθράκων, σε βάρος 4 ατόμων μετά από εντολή της εισαγγελέως Πρωτοδικών Ηγουμενίτσας.

Πρόκειται για τους Αντιδήμαρχο Ηγουμενίτσας κ. Σπύρο Κώστα, τον πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Πέρδικας κ. Σπύρο Ζωγράφο, τον Δημοτικό Σύμβουλο κ. Κων/νο Ντάγκα και το μέλος της Κίνησης Πολιτών Κων/νο Ντούρο.

Οι γεωτρήσεις που διενεργούνται αυτή τη στιγμή αποτελούν μέρος της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων που εκπονείται, και αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι την Παρασκευή 25/11.