Δωδώνη: Αντί για πληρωμές…. απειλές….

DODONH 17 7 13Λίγα εικοσιτετράωρα πριν τη νέα κινητοποίηση των κτηνοτρόφων της Ηπείρου, με μοναδικό αίτημα να τους καταβληθούν τα χρήματα που τους οφείλει η Δωδώνη, η διοίκηση της εταιρίας συνεχίζει το κρεσέντο αλαζονείας!

Έτσι οι απειλές που εκτόξευσε προ ημερών με το τηλεοπτικό του διάγγελμα ο αντιπρόεδρος της εταιρίας Ιωάννης Βιτάλης, διατυπώνονται πλέον και εγγράφως (προφανώς επειδή τα γραπτά μένουν) σε επίσημη ανακοίνωση της εταιρίας!!

Μάλιστα μία δεύτερη ανάγνωση της ίδιας της ανακοίνωσης δείχνει σαφώς ότι η νέα διοίκηση αναζητά άλλοθι για αποφάσεις που προφανώς έχει επεξεργαστεί και ουσιαστικά έμμεσα προειδοποιεί με διακοπή λειτουργίας της εταιρίας καθώς για πρώτη φορά αναφέρει ότι η κινητοποίηση –πέραν όλων των άλλων- θα οδηγήσει σε ακύρωση όλων των προσπαθειών εξεύρεσης λύσης που καταβάλλει η Διοίκηση!

Η ανακοίνωση η οποία έχει γίνει γνωστή μεταξύ όλων των κτηνοτρόφων της Ηπείρου, έχει λειτουργήσει κυριολεκτικά ως η σταγόνα που ξεχειλίζει το ποτήρι.

Αυτό που τονίζεται είναι ότι η διοίκηση της Δωδώνης, έχει υποχρέωση να καταβάλλει τα χρήματα που οφείλει επί τρεις και πλέον μήνες. Αντί να πράξει το αυτονόητο, εκτοξεύει απειλές και προειδοποιήσεις έναντι αυτών που τη στηρίζουν σε καθημερινή βάση.

Όσο για τα επιχειρήματα που επαναλαμβάνονται περί δυσκολιών ρευστότητας και ανάγκης προσαρμογής των κτηνοτρόφων στα νέα δεδομένα, προκαλούν μόνο αγανάκτηση… «Κι άντε εμείς να προσαρμοστούμε στα δεδομένα της πείνας, τα πρόβατα όμως αν δεν φάνε θα ψοφήσουν», σχολιάζουν με νόημα και θυμίζουν πως λίγους μήνες πριν όταν «τα νέα αφεντικά της Δωδώνης» περιφερόταν από χωρίον σε χωρίο έδινε υποσχέσεις για τα ξένα κεφάλαια που θα εισρεύσουν στην περιοχή.

Το γεγονός πάντως ότι η διοίκηση της εταιρίας εμμένει στην αδιαλλαξία της λειτουργεί εμπρηστικά, εξοργίζει τους κτηνοτρόφους και δημιουργεί πλέον πολύ σοβαρά ερωτήματα για τα πραγματικά σχέδια που έχουν για τη Δωδώνη.
Και στο σημείο αυτό οφείλουν να πάρουν θέση σαφή και ξεκάθαρη οι Ενώσεις της Ηπείρου, που εξακολουθούν να μετέχουν στη Διοίκηση της Δωδώνης.

Η ανακοίνωση της Δωδώνης

Αναλυτικά στην ανακοίνωση της Δωδώνης αναφέρεται: Η Διοίκηση της γαλακτοβιομηχανίας ΔΩΔΩΝΗ Α.Ε, μακριά και έξω από μικροπολιτικές σκοπιμότητες , αταλάντευτα και χωρίς καμία παρέκκλιση από τους στόχους, που εξ’ αρχής έχει θέσει συνεχίζει να εργάζεται με το βλέμμα στραμμένο στην ανάπτυξη και το μέλλον της εταιρίας.
Η ΔΩΔΩΝΗ Α.Ε, η ηπειρωτική γαλακτοβιομηχανία, καταξιωμένη για τα φημισμένα της προϊόντα στη συνείδηση του καταναλωτή διεθνώς, προχωρά το σχεδιασμό της για μια ΔΩΔΩΝΗ ισχυρή.
Αυτό είναι το όραμά της νέας Διοίκησης, το οποίο θα υλοποιηθεί μαζί με τους συνεργάτες – παραγωγούς της.
Η Διοίκηση της ΔΩΔΩΝΗ Α.Ε γνωρίζει και κατανοεί πλήρως τα προβλήματα ρευστότητας που έχουν οι κτηνοτρόφοι μας καθώς και τη δυσκολία προσαρμογής τους στη νέα οικονομική πραγματικότητα της χώρας μας.

Διαβεβαιώνουμε ότι τα οφειλόμενα ποσά προς τους παραγωγούς μας θα εξοφληθούν και δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας, διότι αυτά υπάρχουν, υπό τη μορφή κυρίως επιταγών και άλλων αξιόπιστων χρεογράφων, που προέρχονται από εισπράξεις πελατών της εταιρίας.

Η μετατροπή όμως αυτών σε ρευστό προκειμένου να γίνει η εξόφληση των παραγωγών – συνεργατών μας, δυσχεραίνεται λόγω των δυσκολιών και της έλλειψης ρευστότητας που παρατηρείται στο τραπεζικό σύστημα.

Προς την κατεύθυνση της επίλυσης αυτών των δυσκολιών, κινείται η ΔΩΔΩΝΗ Α.Ε, μέσα στο δεδομένο δυσμενέστατο οικονομικό κλίμα, το οποίο όλοι βιώνουμε.

Η Διοίκηση δηλώνει αποφασισμένη να κερδίσει τη μάχη του αδυσώπητου ανταγωνισμού, χωρίς καμία έκπτωση στην άριστη ποιότητα των προϊόντων της.

Η ΔΩΔΩΝΗ είναι κυρίαρχη στον τομέα των γαλακτοκομικών και θα συνεχίσει να κρατά τα σκήπτρα.
Όσοι εμφανίζονται όψιμοι υποστηρικτές των παραγωγών – συνεργατών μας ας γνωρίζουν, ότι μόνο κακό τους προκαλούν.

Η ΔΩΔΩΝΗ Α.Ε δηλώνει πως θα προστατεύσει τα 50 χρόνια λειτουργίας της με κάθε νόμιμο μέσο και επαναλαμβάνει κατηγορηματικά προς όλους – κυρίως τους προμηθευτές της – ότι θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της στο ακέραιο, όπως έχει πει από την αρχή.

Σε ότι αφορά την «προαναγγελθείσα» κατάληψη, από κάποιους, ελάχιστους – που θα έχουν βέβαια και αστικές και ποινικές ευθύνες της όποιας παράνομης προσπάθειάς τους – θα έχει, ως αυτονόητη συνέπεια τόσο την μη εισκόμιση γάλακτος από τους παραγωγούς, όσο και την ακύρωση όλων των προσπαθειών εξεύρεσης λύσης που καταβάλλει η Διοίκηση.