Από Άνω Ζάλογγο και Πολύδροσο το πέρασμα του Κούπα- Πληροφορίες ότι έχει εργαστεί στην περιοχή

MPLOKO 11 5 13Βάσιμες ενδείξεις έχει η Αστυνομία ότι ένα τουλάχιστον σπίτι στο Πολύδροσο όσο κι ένα κατάλυμα στο Άνω Ζάλογγο χρησιμοποιήθηκαν από τον Ιλίρ Κούπα ως κρησφύγετα μετά τη συμπλοκή που έγινε στη Βροσύνα και κατά την οποία σκοτώθηκε ο Μάριαν Κόλα.

Και στους δύο αυτούς χώρους, οι αστυνομικοί είχαν εντοπίσει πολλά ευρήματα που έδειχναν ότι είχαν χρησιμοποιηθεί πολύ πρόσφατα.

Απέμενε να αποδειχθεί από τα δαχτυλικά αποτυπώματα που βρέθηκαν ποιοι είχαν αναζητήσει καταφύγιο.

Κι όπως προέκυψε μετά την ταυτοποίηση τα αποτυπώματα ανήκουν στον Ιλίρ Κούπα ο οποίος καταζητείται.

Ο ιδιοκτήτης του σπιτιού στο Πολύδροσο, που διαμένει στην Αθήνα έχει ενημερωθεί ήδη από την Αστυνομική Διεύθυνση Θεσπρωτίας και έρχεται επί τόπου.

Στο εγκαταλειμμένο σπίτι στο Άνω Ζάλογγο βρέθηκαν και δαχτυλικά αποτυπώματα του Μάριαν Κόλα γεγονός που οδηγεί την αστυνομία στο συμπέρασμα ότι αυτό ήταν που χρησιμοποιήθηκε ως κρησφύγετο των δύο δραπετών.

Την ίδια ώρα και σύμφωνα με έγκυρες πηγές, οι αστυνομικοί ερευνούν συστηματικά προκειμένου να επιβεβαιώσουν την πληροφορία που έχουν ότι ο Ιλίρ Κούπα, για τρία ολόκληρα χρόνια εργάζονταν ως βοσκός σε συγκεκριμένο κτηνοτρόφο της περιοχής.
Η πληροφορία αυτή θεωρείται εξαιρετικά βάσιμη απομένει όμως να επιβεβαιωθεί από τον ίδιο κτηνοτρόφο.

Κατά τα λοιπά ο επιχειρησιακός σχεδιασμός της Αστυνομίας αλλάζει και οι έρευνες στρέφονται πλέον προς την ευρύτερη περιοχή. Πάντως θεωρείται βέβαιο ότι ο Ιλίρ Κούπα κινείται στους χώρους αυτούς και δεν έχει καμία πρόθεση να παραδοθεί στις αρχές.

Ταυτοποιήθηκαν αποτυπώματα του Ιλίρ Κούπα, επιβεβαιώνεται το πέρασμα από το Πολύδροσο

Φως στον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Αστυνομίας πέφτει τις τελευταίες ώρες καθώς αποτυπώματα που βρέθηκαν σε σπίτι στο Πολύδροσο Θεσπρωτίας ταυτοποιήθηκαν στα ειδικά εργαστήρια της ΕΛΑΣ και ανήκουν, σύμφωνα με έγκυρες πηγές στον δραπέτη Ιλίρ Κούπα.

Οι έρευνες της Αστυνομίας επικεντρώνονταν από χθες στο συγκεκριμένο χωριό ύστερα από τον εντοπισμό κατοικίας που είχε διαρρηχθεί. Στο σπίτι υπήρχαν στοιχεία που έδειχναν ότι κάποιοι το είχαν χρησιμοποιήσει τις προηγούμενες ημέρες.

Επίσης είχαν βρεθεί αποτυπώματα τα οποία τελικά φωτίζουν ως ένα βαθμό τη διαδρομή που ακολούθησε ο Ιλίρ Κούπα μετά τη συμπλοκή στη Βροσύνα.

Στο Άνω Ζάλογγο το κρησφύγετο

Και δαχτυλικά αποτυπώματα του Μάριαν Κόλα ταυτοποίησε η Αστυνομία στο εγκαταλελειμμένο σπίτι στο Άνω Ζάλογγο.

Το γεγονός αυτό οδηγεί στο συμπέρασμα ότι πρόκειται για το κατάλυμα που χρησιμοποίησαν οι δύο δραπέτες των Φυλακών Τρικάλων μέχρι το ξημέρωμα της Κυριακής, όταν αποφάσισαν να επιχειρήσουν το πέρασμα προς την Αλβανία κι έπεσαν σε ενέδρα της Αστυνομία.

Οι αστυνομικοί είχαν εντοπίσει από χθες ένα πλήθος ευρημάτων στο ίδιο σπίτι τα όποια αποδείκνυαν πρόσφατη ανθρώπινη παρουσία.

Η ταυτοποίηση των δαχτυλικών αποτυπωμάτων είναι η πρώτη σοβαρή απόδειξη πως πρόκειται για τον χώρο όπου είχαν βρει καταφύγιο οι δύο δραπέτες.