Ειδήσεις από την Ήπειρο

altΕξελέγη Συμπαραστάτης του Πολίτη στην περιφέρεια

Δήμος Πρέβεζας: Υιοθετήστε ένα πάρκο!

Να σταματήσει η κατάληψη του Δημαρχείου ζητάει ο ΛΑ.Ο.Σ.

Να συζητηθούν τα θέματα παιδείας στο περιφερειακό συμβούλιο

Σύσκεψη στην Άρτα για τον Τουρισμό

Όχι σε καταυλισμό μεταναστών στην Ηγουμενίτσα

 

Εξελέγη Συμπαραστάτης του Πολίτη στην περιφέρεια

Ο κ. Απόστολος Οικονόμου είναι ο Συμπαραστάτης του Πολίτη και της επιχείρησης της Περιφέρειας Ηπείρου. Η πρόταση εγκρίθηκε με 38 ψήφους. Χρειαζόταν πλειοψηφία 2/3 για να εκλεγεί κάποιος, δηλαδή τουλάχιστον 34 ψήφους. Στο πρόσωπο του κ. Οικονόμου συμφώνησαν και οι τρεις επικεφαλής των παρατάξεων που εγκρίνουν το θεσμό, ο Αλέκος Καχριμάνης, ο Βαγγέλης Αργύρης και ο Γιάννης Παπαδημητρίου (οι παρατάξεις Λαϊκή Συσπείρωση και Αριστερή Παρέμβαση είχαν αποχωρήσει από την προηγούμενη συνεδρίαση). Και οι τρεις πρότειναν τον κ. Οικονόμου πριν από την ψηφοφορία αιτιολογώντας την ψήφο τους.
Ο κ. Οικονόμου, είναι δικηγόρος και διετέλεσε πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ιωαννίνων την περίοδο 1990- 1996. «Θα είμαι συνεργάσιμος εντός των ορίων που προσδιορίζει ο νόμος με απώτερο στόχο την εξυπηρέτηση του πολίτη», είπε μεταξύ των άλλων στη σύντομη ομιλία του, μετά την εκλογή του.

Δήμος Πρέβεζας: Υιοθετήστε ένα πάρκο!

Ο Δήμος Πρέβεζας προτείνει έναν εναλλακτικό τρόπο για τη φροντίδα του πρασίνου και των πάρκων: Ζητάει από τους Πρεβεζιάνους να υιοθετήσουν ένα χώρο πρασίνου και αν τον φροντίζουν εθελοντικά ώστε να βοηθούν και τον δήμο. Όπως σημειώνει χαρακτηριστικά στην προσπάθειά του για ευαισθητοποίηση και ενεργοποίηση  των δημοτών, σε ό,τι έχει να κάνει με τους κοινόχρηστους χώρους πρασίνου, θέλει  να εφαρμόσει το πρόγραμμα εθελοντικής «υιοθεσίας». «Εκτός από την ευαισθητοποίηση  των δημοτών ζητάμε και την συμμετοχή τους στο πρόγραμμα εθελοντικής «υιοθεσίας»” σημειώνεται στην ανακοίνωση του δήμου.
Ο καθένας μπορεί να βοηθήσει υιοθετώντας ένα δένδρο που μπορεί να βρίσκεται μπροστά στο σπίτι, στο κατάστημα του ή σε ένα πάρκο, λέει στην πρόσκλησή του ο Δήμος Πρέβεζας.

Να σταματήσει η κατάληψη του Δημαρχείου ζητάει ο ΛΑ.Ο.Σ.

Με ανακοίνωσή της η  Ν.Ε. ΛΑ.Ο.Σ. Ν. Ιωαννίνων μετά την ενημέρωση που είχε, από τον Δήμαρχο Ιωαννιτών κ. Φίλιππα Φίλιο για το ζήτημα που έχει προκύψει με τους πρώην συμβασιούχους της ΑΔΕΙ, εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία διαπιστώνει «ότι η επίλυση του προβλήματός τους επαφίεται αποκλειστικά στη βούληση της Κυβέρνησης. Πιστεύει δε, ότι η κατάληψη του Δημαρχείου, ως μέσο αγώνα, είναι ενέργεια απαράδεκτη και αντίκειται στην λειτουργία της Δημοκρατίας, αφού το Δημαρχείο είναι κατεξοχήν όργανο της Δημοκρατίας. Γι’ αυτό το λόγο η Ν.Ε. ΛΑΟΣ ζητά την παύση της παρακώλυσης της λειτουργίας του Δημαρχείου από τους ανωτέρω συμβασιούχους».

Να συζητηθούν τα θέματα παιδείας στο περιφερειακό συμβούλιο

Συζήτηση  για τα θέματα Παιδείας  στην  Ήπειρο, προτείνει να γίνει στο Περιφερειακό συμβούλιο Ηπείρου, ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης Βαγγέλης Αργύρης. Συγκεκριμένα η  παράταξη  «Ήπειρος  Τόπος  να  Ζεις» προτείνει  το  συντομότερο  δυνατόν  τη  συζήτηση  του  θέματος  στην  επιτροπή  κοινωνικών  υποθέσεων  καταγράφοντας  τις  απόψεις  όλων  των  εμπλεκόμενων  φορέων για την προοπτική στον τομέα της λειτουργίας των εκπαιδευτικών μονάδων όλων των βαθμίδων και τη συμβολή τους στην ανάπτυξη και την εξέλιξη της περιοχής με την ταυτόχρονη αντιμετώπιση των υφιστάμενων προβλημάτων.
Στη  συνέχεια θεωρεί πως πρέπει να εισαχθεί το θέμα αυτό στο  Περιφερειακό  Συμβούλιο  για  την  λήψη  τελικών  αποφάσεων.

Σύσκεψη στην Άρτα για τον Τουρισμό

Ευρεία σύσκεψη υπό την προεδρία των Αντιπεριφερειαρχών Πρέβεζας κ. Σ. Ιωάννου, ο οποίος είναι αρμόδιος στα θέματα τουρισμού της Ηπείρου, και Άρτας κ. Β. Ψαθά, στα πλαίσια του Προγραμματισμού της Περιφέρειας για τη χάραξη ενιαίας στρατηγικής για την τουριστική ανάπτυξη και προβολή της Ηπείρου, πραγματοποιήθηκε χθες στην Άρτα.

. Ο κ. Ιωάννου γνωστοποίησε στους εκπροσώπους του τουριστικού κλάδου ότι η Περιφέρεια Ηπείρου θα λάβει μέρος σε διεθνή έκθεση τουριστικής προβολής στο Λονδίνο από τις 19 έως τις 27 Απριλίου 2011. Στη συνέχεια οι εκπρόσωποι των επαγγελματικών φορέων και των Δήμων της περιοχής κατέθεσαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και τις απόψεις τους για την τουριστική ανάπτυξη τόσο του ορεινού όγκου των Τζουμέρκων όσο και του Αμβρακικού Κόλπου. Τέλος για το θέμα τοποθετήθηκαν οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι αναπτύσσοντας τις απόψεις τους για τα ζητήματα υποδομής και προβολής της Περιφερειακής Ενότητας Άρτας και της Ηπείρου γενικότερα.

 

Όχι σε καταυλισμό μεταναστών στην Ηγουμενίτσα

Υπό την «πίεση» εκατοντάδων κατοίκων της Ηγουμενίτσας που είχαν συγκεντρωθεί στην πλατεία της πόλης,  πραγματοποιήθηκε χθες στο Δημοτικό Συμβούλιο η συζήτηση για τους μετανάστες. Ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας Γ. Κάτσινος στην εισήγησή του τόνισε πως παρ’ όλο που είναι απαραίτητη η ανθρωπιστική αντιμετώπιση του ζητήματος, κατανοεί πως η πρόταση που το προηγούμενο διάστημα είχε διατυπωθεί για προσωρινό καταυλισμό δεν μπορεί να προχωρήσει, αφού δεν υπάρχει η  κοινωνική συναίνεση. Επεσήμανε όμως ότι και για λόγους δημόσιας υγείας και ασφάλειας είναι απαραίτητο να εγκατασταθεί στην περιοχή κινητή ιατρική μονάδα, αλλά και να παρέχεται συσσίτιο στους μετανάστες. Τέλος, αποφασίστηκε η σύσταση επιτροπής, αποτελούμενη από όλους τους φορείς που ασχολούνται με το ζήτημα, που θα προσδιορίσει τις μορφές των από δω και πέρα ενεργειών, ώστε να ασκηθεί πίεση στην πολιτεία για να βρεθεί λύση στο ζήτημα.