ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΟΑΕΕ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ: ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΜΑΧΟΜΕΝΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ

Zούμε σε δύσκολες στιγμές.

Η επιδημία του κορονοϊού απλώνεται από άκρη σε άκρη σε όλη την υφήλιο με καταστροφικά αποτελέσματα, ιδιαίτερα για ανθρώπους της ηλικίας μας.

Αυτές τις στιγμές αισθανόμαστε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε τους μαχόμενους γιατρούς στα Δημόσια Νοσοκομεία που είναι στην πρώτη γραμμή της μάχης ενάντια στην πανδημία.

Σήμερα όσο ποτέ είναι ανάγκη να ενισχυθεί το Δημόσιο Σύστημα Υγείας. Τώρα που σε αυτό προστρέχουν όλοι και από αυτό προσδοκούμε να σταματήσει την πανδημία. Είναι ανάγκη να είναι έτοιμο και δυνατό για να αντιμετωπίσει την σημερινή επιδημία αλλά και οποιαδήποτε άλλη έκτακτη κατάσταση στο μέλλον.

Εμείς ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ. Είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί και πειθαρχημένοι γιατί η πλειοψηφία των θανάτων από την πανδημία αφορά ανθρώπους της ηλικίας μας.

Η ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ όμως που επιδεικνύουμε δεν αρκεί για να κερδηθεί ο πόλεμος ενάντια στον κορονοϊό.

Είναι ανάγκη να έχουμε περισσότερο στρατό και περισσότερα όπλα σε αυτή τη μάχη. Χρειάζονται περισσότεροι γιατροί και υγειονομικά υλικά.

Αυτά ι μπορούν να λυθούν μόνο με ΚΡΑΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ.

Πρέπει με ευθύνη του κράτους να λυθούν τα άμεσα και επείγοντα ζητήματα που αφορούν στην αντιμετώπιση της πανδημίας.

Για αυτό στηρίζουμε τους μαχόμενους γιατρούς, όπως και αυτοί μας στηρίζουν με κόπο και αυτοθυσία καθημερινά κάτω από δύσκολες συνθήκες.

Στηρίζουμε τους αγώνες για αναβάθμιση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας.

Υιοθετούμε τα αιτήματα τους. Απευθυνόμαστε στην κυβέρνηση και διεκδικούμε :

• Την άμεση πρόσληψη ιατρικού, νοσηλευτικού προσωπικού, όλων των κλάδων ειδικοτήτων, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης σε μόνιμη βάση, με στελέχωση όλων των αναγκών της Δημόσιας Υγείας.

• Να ανοίξουν όλες δομές, τα νοσοκομεία, οι κλειστές κλίνες ΜΕΘ, οι ανενεργές δομές Πρωτοβάθμιας Υγείας σε 24ωρη λειτουργία.

• Να εφοδιασθούν όλα τα νοσοκομεία με τα απαραίτητα φάρμακα, υλικά, μέσα προστασίας για το προσωπικό και τους ασθενείς.

Με αίσθημα ευθύνης παίρνουμε μέτρα προστασίας για εμάς και τους συνανθρώπους μας, για να μείνουμε δυνατοί. Δεν μένουμε όμως σιωπηλοί, ούτε θα πάψουμε να σκεφτόμαστε, να προβληματιζόμαστε και να διεκδικούμε.

Ηγουμενίτσα 04/04/2020

Ο πρόεδρος ο γ. γραμματέας

Τάκης Πετσίνης Δώρης Δήμας