O Λύκος στην αναμπουμπούλα χαίρεται…

kke

kkeΤην ώρα που ο ελληνικός λαός αντιμετωπίζει την πανδημία του κορονοϊού.

Την ώρα που ο κ. Μητσοτάκης με τηλεοπτικά διαγγέλματα μας καλεί σε ετοιμότητα γιατί βρισκόμαστε σε πόλεμο κατά της πανδημίας.

Η μηχανή παραγωγής του καπιταλιστικού κέρδους δουλεύει στο φουλ. Στους χώρους δουλειάς εντατικοποίηση, απολύσεις, απλήρωτη εργασία, σε καραντίνα το δώρο του Πάσχα και πάει λέγοντας. Από κοντά και το ΤΑΙΠΕΔ που βρήκε τη ώρα να ξεκινήσει την διαδικασία πώλησης των πλειοψηφικών μετοχών των Οργανισμών Λιμένων Αλεξανδρούπολης, Βόλου, Ηγουμενίτσας και Ηρακλείου επιβεβαιώνοντας την σοφή λαϊκή παροιμία ότι «ο λύκος στην αναμπουμπούλα χαίρεται».

Με ανακοίνωση του το ΤΑΙΠΕΔ προχωρά κανονικά τις διαδικασίες δημοσιεύοντας την πρόσκληση για την εκδήλωση ενδιαφέροντος για την θέση του οικονομικού συμβούλου για τα τέσσερα λιμάνια. «Ο σύμβουλος που θα επιλεχθεί θα προετοιμάσει την έκθεση due diligence για το κάθε λιμάνι και θα βοηθήσει στην δημιουργία των Virtual Data Rooms των σχετικών διαγωνισμών.

Ο αρχικός προϋπολογισμός του έργου είναι 200.000 ευρώ (50.000 ευρώ για κάθε λιμάνι) μη συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ. Οι εταιρείες καλούνται να υποβάλλουν τις προσφορές τους μέχρι τις 14 Απριλίου.»

Έτσι ενώ εμείς καλούμαστε να «ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ» και να αποδεικνύουμε έτσι «ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ», το αστικό κράτος συνεχίζει κανονικά την λειτουργία του για την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων και γενικότερα του κεφαλαίου.

Άλλωστε αυτή είναι η κύρια «ΚΡΑΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ» που έχει μέσα στον καπιταλισμό το πολιτικό προσωπικό της αστική τάξης.

Δεν είναι τυχαίο λοιπόν την ώρα που οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα της πόλης και τους χωριού δοκιμάζονται σκληρά στις συνθήκες της πανδημίας η κυβέρνηση μοιράζει “δωράκια” εν μέσω πανδημίας στους επιχειρηματικούς ομίλους, αποζημιώσεις στις ιδιωτικές εταιρείες που εκμεταλλεύονται τους αυτοκινητόδρομους για την απώλεια εσόδων τους, σε καλανάρχες ακόμα και στους ιδιώτες κλινικάρχες αντί να τους επιτάξει. Την ίδια ώρα εξαιρεί από τα περιορισμένα μέτρα στήριξης που εξήγγειλε κατηγορίες εργαζομένων όπως τους μακροχρόνιους άνεργους, εργαζόμενoυς με “μπλοκάκι”, τους με μερική απασχόληση (εξτρατζίδες) εποχιακούς στον τουρισμό, τους εργαζόμενους στο κλάδο κατασκευής (οικοδόμους), τους αυτοαπασχολούμενους επιστήμονες, τους αγρότες και κτηνοτρόφους κλπ

Η Κ.Ο. Ηγουμενίτσας καλεί τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα του Δήμου μας να είναι σε αγωνιστική επιφυλακή. Να παρακολουθούν τις εξελίξεις, να ενημερώνουν, να δυναμώσουν την φωνή τους. Να σταματήσουν τα σχέδια της κυβέρνησης ,που αξιοποιεί και βελτιώνει αντιλαϊκούς νόμους των προηγούμενων κυβερνήσεων, διεκδικώντας λιμάνι και παραλιακό μέτωπο που θα εξυπηρετεί τις λαϊκές ανάγκες και όχι τα κέρδη των μονοπωλίων.

Παράλληλα εκφράζουμε την αμέριστη αλληλεγγύη μας στους εργαζόμενους του δημόσιου συστήματος Υγείας που δίνουν με αυταπάρνηση και με κίνδυνο της ζωής τους τη μάχη ενάντια στον κορονοϊό και για την προστασία της ανθρώπινης ζωής και συμμετέχουμε την ΤΡΙΤΗ 7 Απρίλη Παγκόσμια μέρα της Υγείας, στην πανελλαδική μέρα δράσης στο χώρο της Υγείας που κήρυξε η ΟΕΝΓΕ.

Ηγουμενίτσα 04/04/2020

KKE – K.O. Ηγουμενίτσας