Επίδομα παραμεθορίου για Γιάννινα και Θεσπρωτία διεκδικούν οι Ενώσεις Αστυνομικών

mavromati

Την επέκταση του επιδόματος παραμεθορίου ζητούν οι Ενώσεις Αστυνομικών Ιωαννίνων και Θεσπρωτίας με νέα, κοινή τους παρέμβαση και επιστολή προς τον Υπουργό την οποία κοινοποιούν και στους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας των δύο νομών.

Η επέκταση του επιδόματος αυτού ήταν μία υπόσχεση της κυβέρνησης η οποία μέχρι σήμερα δεν έχει υλοποιηθεί.

Έτσι οι Ενώσεις επανέρχονται σημειώνοντας στην επιστολή πως «όλο αυτό το διάστημα  που ενώ οι συνάδελφοι μας, οι οποίοι υπηρετούν σε παραμεθόριες Υπηρεσίες δυσμενούς διαβίωσης, συνεχίζουν να εξαιρούνται από την χορήγηση του επιδόματος Παραμεθορίου, η κυβέρνηση προχώρησε στην επέκταση του επιδόματος σε άλλους κλάδους (λιμενικό), εν μία νυκτί ,ενώ σε κάποιους εργαζόμενους του Δημόσιου τομέα οι οποίοι υπηρετούν συστεγαζόμενοι με Αστυνομικές Υπηρεσίες ακόμη και στις περιοχές μας , στους οποίους   ήδη χορηγούνταν, πραγματοποιήθηκε μέχρι και τετραπλασιασμός του χορηγούμενου ποσού. Πρόσφατα δε (από 1/1/2024) αποφασίστηκε η αύξηση του επιδόματος  κατά 30% στους συναδέλφους μας που είναι ήδη δικαιούχοι του επιδόματος παραμεθορίου, ποσό που υπερκάλυπτε όσους εξαιρούνταν και η σημερινή κυβέρνηση είχε υποσχεθεί για την επέκταση και στους Νομούς τους.

   Το ζήτημα της Επέκτασης του Επιδόματος Παραμεθορίου είναι ένα θέμα το οποίο το γνωρίζετε πολύ καλά αφού κατά το πρόσφατο παρελθόν εσείς ο ίδιος αναγνωρίσατε ως δίκαιο, θέτοντας μάλιστα και ορισμένο  χρονικό όριο υλοποίησης του. Παράλληλα όπως εξηγήσαμε αποτελεί και Προεκλογική δέσμευση της Κυβέρνησης από την προηγούμενη θητείας της, κάτι που κάποιοι φαίνεται να έχουν ξεχάσει όχι όμως εμείς και οι Συνάδελφοι μας.

   Σας καλούμε λοιπόν με αφορμή την εκ νέου ανάληψη των καθηκόντων σας, ως Υπουργού Προστασίας του Πολίτη να συνεχίσετε από εκεί που σταματήσατε μετά από εκείνη την συνάντηση με την Ομοσπονδία μας στις 19/02/2020 προχωρώντας στην υλοποίηση της Επέκτασης του Επιδόματος  Παραμεθορίου και στους Νομούς μας».