ΕΡΓΑΤΕΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ – ΟΡΓΑΝΩΘΕΙΤΕ ΣΤΟ ΠΑΜΕ

Το ΠΑΜΕ χαιρετίζει τους χιλιάδες εργατοϋπάλληλους, τη νεολαία, τους μαθητές και τους φοιτητές που έδωσαν περήφανη απάντηση στην αντιλαϊκή επέλαση κυβέρνησης, κεφαλαίου, των κομμάτων της πλουτοκρατίας και των συμμαχών της, την Ε.Ε. και το Δ.Ν.Τ.

            Χαιρετίζουμε τους χιλιάδες εργαζόμενους και νέους που έδωσαν το αγωνιστικό παρών στις μεγαλειώδης συγκεντρώσεις και πορείες με το ΠΑΜΕ.

            Για δύο μέρες δόθηκε η μάχη στα εργοστάσια και τις επιχειρήσεις από εκατοντάδες εργάτες για την περιφρούρηση της απεργίας δίνοντας απάντηση στην τρομοκρατία της εργοδοσίας και την απεργοσπαστική υπονομευτική δράση των δυνάμεων του εργοδοτικού κυβερνητικού συνδικαλισμού που συγκροτούν την πλειοψηφία του Ε.Κ.Ι. (ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ).

            Η επιτυχία της απεργίας στις μεγάλες επιχειρήσεις και εργοστάσια όπως στο ΒΙΚΟ, στην Petcom, τα Πλαστικά Θράκης, με τη μαχητική, αγωνιστική στήριξη των δυνάμεων του ΠΑΜΕ αφήνει σημαντική παρακαταθήκη για την ορμητική ανάπτυξη της πάλης, την ανασύνταξη του κινήματος, την συμμαχία που θα διεκδικήσει και θα κατακτήσει την λαϊκή εξουσία.

            Χαιρετίζουμε ιδιαίτερα τις εκατοντάδες εργάτριες και εργάτες της ΠΙΝΔΟΥ που χθες με την αποφασιστική στήριξη του ΠΑΜΕ πήραν για πρώτη φορά την επιχείρηση στα χέρια τους. Κλείνοντας τις μηχανές του εργοστασίου, παρακάμπτοντας το εργοδοτικό σωματείο, απέδειξαν στην εργοδοσία και τα τσιράκια της πως η εργατιά μπορεί να γίνει το πραγματικό αφεντικό στους χώρους δουλειάς, άνοιξαν δρόμους για το μέλλον.

            Το ΠΑΜΕ καταγγέλλει την προσπάθεια να χτυπηθεί η μεγαλειώδης συγκέντρωση του την 2η μέρα της απεργίας στην Περιφέρεια (πρώην Νομαρχία). Στο σχεδιασμό αυτής της πρωτοφανούς επίθεσης έχουν συμμετοχή και ευθύνη οι μηχανισμοί της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, της μεγαλοεργοδοσίας και της ΝΔ. Μαζί με τους γνωστούς αντικομουνιστές όπως ΑΝΤΑΡΣΥΑ – ΝΑΡ που έχει αναλάβει ρόλο εκτελεστή συμβολαίων για λογαριασμό του εργοδοτικού συνδικαλισμού του ΠΑΣΟΚ μαζί με διάφορες προβοκατόρικες ομάδες αναρχοφασιστοειδών που μόνιμα ξεπηδούν από τις συγκεντρώσεις και τα μπλοκ του εργοδοτικού συνδικαλισμού. Το σχέδιο που επιχείρησαν στην Αθήνα, στα Γιάννενα και σε άλλες μεγάλες πόλεις ΑΠΕΤΥΧΕ.

            Η δολοφονική απρόκλητη επίθεση χθες που είχε αποτέλεσμα τον βαρύ τραυματισμό  στελέχους του ΜΑΣ δείχνει ότι αυτές οι ομάδες προβοκατόρων έχουν μόνιμο στόχο το ταξικό αγωνιστικό κίνημα, το ΠΑΜΕ και τις δυνάμεις της κοινωνικής συμμαχίας, το ΜΑΣ, την ΠΑΣΥ, την ΠΑΣΕΒΕ, την ΟΓΕ. Σε μια περίοδο που ο λαός και η νεολαία, η εργατική τάξη δείχνει το μπόι της απέναντι στο κεφάλαιο μπαίνει ορμητικά στην πάλη για να ματαιώσει την επίθεση στη ζωή και το μέλλων των παιδιών του.

            Η προσπάθεια χτυπήματος της συγκέντρωσης του ΠΑΜΕ, η προβοκατόρικη δράση δυναμώνουν την θέληση και την δύναμη, την αποφασιστικότητα των δυνάμεων του ΠΑΜΕ για την οργάνωση και αντεπίθεση της εργατικής τάξης μέχρι την ανατροπή της εξουσίας του κεφαλαίου, την κατάκτηση της λαϊκής εξουσίας.

            Το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους να κάνουν ένα ακόμα αποφασιστικό βήμα μπροστά αξιοποιώντας την πείρα τους και από αυτή την απεργία. Να πετάξουν από το σβέρκο τους εκπροσώπους του εργοδοτικού συνδικαλισμού στο Ε.Κ.Ι. και σε αρκετά πρωτοβάθμια σωματεία. Να συσπειρωθούν στο ΠΑΜΕ, να ανατρέψουν τους συσχετισμούς στα σωματεία. Τώρα η ορμητική ανάπτυξη της πάλης να βάλει τέρμα στην πολιτική που μετατρέπει τη ζωή της εργατικής τάξης και των παιδιών της σε πραγματική κόλαση.

Γιάννενα 20.10.11