Συνελήφθησαν τρεις (3) διακινητές, οι οποίοι μετέφεραν τρεις (3) μη νόμιμους μετανάστες στο Κανάλι Πρέβεζας

elas

Συνελήφθησαν χθες (20-10-2011) το βράδυ,  στο Κανάλι Πρέβεζας, από αστυνομικούς του Τμήματος  Δίωξης Λαθρομετανάστευσης Πρέβεζας, τρεις αλλοδαποί διακινητές, υπήκοοι Βουλγαρίας, ηλικίας 62, 41 και 34 ετών, οι οποίοι μετέφεραν τρεις (3) μη νόμιμους μετανάστες.

Συγκεκριμένα,  αστυνομικοί του Τμήματος  Δίωξης Λαθρομετανάστευσης Πρέβεζας σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας, εντόπισαν δύο (2) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, με βουλγάρικες πινακίδες, να κινούνται στην Εθνική Οδό Ηγουμενίτσας – Πρέβεζας με κατεύθυνση την Ηγουμενίτσα.

 Σε έλεγχο που πραγματοποίησαν στο δεύτερο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, διαπίστωσαν ότι ο 62χρονος οδηγός του μετέφερε τρεις (3) μη νόμιμους μετανάστες, υπηκόους Αφγανιστάν ενώ στο πρώτο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο επέβαιναν οι άλλοι δύο διακινητές, οι οποίοι ενεργούσαν ως προπομποί.

Οι λαθρομετανάστες, κατά τον έλεγχο, κατείχαν και επέδειξαν  πλαστές βουλγαρικές ταυτότητες.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε  ότι σε βάρος του 41χρονου διακινητή, εκκρεμούσε  από 22-02-2011 ένταλμα σύλληψης   του κ. Ανακριτή Πλημ/κών Θεσπρωτίας για μεταφορά μη νομίμων μεταναστών.

Κατασχέθηκαν τα δύο (2) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα  και τα πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών  Πρέβεζας ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα  Δίωξης Λαθρομετανάστευσης Πρέβεζας.