Ευρωπαίοι Αγανακτισμένοι στην Ηγουμενίτσα

Los_Indignados

Los_IndignadosΤο κίνημα «Los indignados» (Οι αγανακτισμένοι) έφτασε στην Ελλάδα και στην πλατεία της Ηγουμενίτσας.

Από νωρίς σήμερα το πρωί, 23 Ευρωπαίοι Αγανακτισμένοι (Άγγλοι, Γάλλοι, Ιταλοί και Ισπανοί), κατασκήνωσαν στην κεντρική πλατεία της πόλης.

Οι αγανακτισμένοι συναντήθηκαν με το Δήμαρχο της πόλης Γ. Κάτσινο, ενώ θα διανυκτερεύσουν σε 15 σκήνες στην πλατεία Δημαρχείου, όπου από το απόγευμα θα έχουν και διάφορες εκδηλώσεις… αγανάκτησης, ευαισθητοποίησης και συμπαράστασης στους Έλληνες πολίτες που πλήττονται από την οικονομική κρίση..

Η ομάδα αυτή των αγανακτισμένων ξεκίνησε από τη Νίκαια της Γαλλίας και διασχίζουν πεζοί την Ευρώπη με στόχο να βρίσκονται στην Αθήνα και στην Πλατεία Συντάγματος την Πρωτομαγιά.

Στόχος τους, όπως τόνισαν στο Δήμαρχο, είναι να συζητήσουν με φορείς και πολίτες ώστε να ανταλλάξουν απόψεις για το “Γολγοθά” της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα και τους τρόπους που αυτή μπορεί να ξεπεραστεί.

Με ζωγραφιές, τραγούδια και άλλες εκδηλώσεις οι “αγανακτισμένοι” θα προσπαθήσουν να προσεγγίσουν τους πολίτες της Ηγουμενίτσας και να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στους Έλληνες.

Ο Δήμος Ηγουμενίτσας, με την αρωγή της εκκλησίας φρόντισε για την κάλυψη των αναγκών διατροφής τους κατά το διάστημα της παραμονής τους στην πόλη.