Ηγουμενίτσα: Στάθμευση και η νοοτροπία των επαγγελματιών της πόλης

Και μπορεί η κρίση καλά να κρατεί και να αφήνει τα σημάδια της όλο και περισσότερο και μέρα με τη μέρα στην τοπική οικονομία, αυτό όμως δεν πρέπει να μας αφήνει να παραμελούμε ούτε την εικόνα της πόλης, ούτε και της αγοράς μας.

Το αντίθετο μάλιστα πρέπει κάθε επαγγελματίας, έμπορος και αυτοαπασχολούμενος να βρίσκει τα καλύτερα δυνατά κίνητρα ώστε το κατάστημα του να είναι ελκυστικό για τους υποψήφιους πελάτες.

Τι γίνεται όμως στην Ηγουμενίτσα ειδικά με τους χώρους στάθμευσης έξω από τα εμπορικά καταστήματα της πόλης;

Εδώ ισχύει το παράδοξο που θέλει πρώτα τους ίδιους τους καταστηματάρχες να κλείνουν με το προσωπικό τους όχημα τους ελάχιστους χώρους στάθμευσης, κι’ έπειτα να διαμαρτύρονται ότι οι δουλειές δεν πάνε καλά και ότι η εγχώρια αγορά δεν είναι ελκυστική γι’ αυτό και φθίνει.

Όμως σε ότι αφορά το Εμπόριο ο Δήμος ή καλύτερα η αγορά της πόλης μοιάζει μ’ ένα  μεγάλο πολυκατάστημα αποτελούμενα από πολλά μικρά καταστήματα, καταστήματα που συντηρούν οικογένειες και οφείλει ν’ αναπτυχθεί πνεύμα αλληλεγγύης και συνεργασίας προς όφελος όλων.

Γι αυτό πρέπει ν’ αλλάξει η νοοτροπία κυρίως των ίδιων των καταστηματαρχών ξεκινώντας έξω από το κατάστημα τους αφήνοντας τη θέση στάθμευσης κενή για τους υποψήφιους πελάτες.

Άλλωστε η αρχή είναι το ήμισυ του παντός και λίγος κοινός νους χρειάζεται για να αντιληφθούμε επιτέλους τα αυτονόητα.

 

Ένα πρόγραμμα που φιλοδοξεί να αλλάξει τη νοοτροπία μας: Με το ποδήλατο στην πόλη

 

Εδώ και χρόνια αυτή η στήλη κάνει λόγο για την ανάγκη χρήσης του ποδηλάτου για την καθημερινή μας μετακίνηση στη πόλη. Τώρα παρουσιάζεται στην πόλη της Ηγουμενίτσας μια πρώτης τάξεως ευκαιρία μέσα από το διακρατικό πρόγραμμα adrimob στο οποίο συμμετέχει η Περιφέρεια Ηπείρου και ο Δήμος Ηγουμενίτσας να γίνει αυτή η ποδηλατική αρχή με τη διαμόρφωση ποδηλατόδρομου από το λιμάνι μέχρι το κέντρο της πόλης και τον ποδηλατόδρομο αλλά και την παράλληλα δωρεάν παροχή ποδήλατους (36 θα είναι συνολικά) στους επισκέπτες για να γνωρίσουν την αγορά αλλά και ο φυσικό τοπίο της περιοχής.