ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ:Επιστολή του δημάρχου προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας για να να μην καταργηθεί το Τάγμα Πεζικού στους Φιλιάτες

Επιστολή προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας,με την οποία ζητά να μη καταργηθεί το Τάγμα Πεζικού στους Φιλιάτες,απέστειλε ο δήμαρχος ΗγουμενίτσαςΓιώργος Κάτσινος.
Αναλυτικά στην επιστολή του αναφέρει:”
Κύριε Υπουργέ,
Το ενδεχόμενο της οριστικής κατάργησης του Τάγματος Πεζικού στους Φιλιάτες βρίσκει αντίθετη τη Δημοτική Αρχή του Δήμου Ηγουμενίτσας, το Δημοτικό Συμβούλιο και την τοπική κοινωνία.Θεωρούμε ότι ο ανασχεδιασμός της συνολικής δομής των Ενόπλων Δυνάμεων πρέπει να γίνει με γνώμονα το κοινό συμφέρον και τις ιδιαιτερότητες της κάθε περιοχής.
Το κλείσιμο των στρατοπέδων θα εντείνει το κλίμα ανασφάλειας, που ήδη υπάρχει σε σημαντικό βαθμό, ως απόρροια του κλεισίματος πολλών στρατιωτικών φυλακίων σε μεθόριες περιοχές της Ηπείρου τα τελευταία χρόνια.
Η γειτνίαση με την Αλβανία έχει δημιουργήσει «ειδικά» προβλήματα στην περιοχή και οι ανάγκες συνοριακής φύλαξης είναι αυξημένες.Τέλος οι επιπτώσεις μιας τέτοιας απόφασης θα είναι οδυνηρές και για την τοπική οικονομία, αφού η λειτουργία του, τη στηρίζει όλα αυτά τα χρόνια.
Εκφράζοντας και την ομόφωνη άποψη του Δημοτικού Συμβουλίου σας καλούμε να μην λάβετε μια τέτοια απόφαση που αφορά έναν ακριτικό Νομό”.