Χωρίς ΕΡΑ Ηπείρου το νέο σχέδιο;;;

ERT SHMA Η ΕΡΑ Ιωαννίνων εξακολουθεί να εκπέμπει το πρόγραμμά της, αντιστεκόμενη στο λουκέτο που η κυβέρνηση επιχείρησε να βάλει στην ΕΡΤ. Οι εργαζόμενοι του δημόσιου ραδιοφώνου έχοντας τη συμπαράσταση των συμπολιτών και των φορέων της περιοχής, επικεντρώνουν τον αγώνα τους στο βασικό διακύβευμα, που είναι η κανονική και πλήρης λειτουργία της Ελληνικής Ραδιοφωνίας Τηλεόρασης. 

Ο στόχος αυτός παραμένει αταλάντευτος, σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση και τονίζεται «αλλά οφείλουμε να λάβουμε υπόψη τις φήμες και διαρροές  περί του νέου σχεδίου που αφορά στη δημιουργία νέου φορέα ραδιοτηλεόρασης, αν και εκφράζουμε κατηγορηματικά την αντίθεσή μας». Στον υποτιθέμενο «χάρτη» των νέων ραδιοφωνικών σταθμών, παρότι διακινείται η πληροφορία για παραμονή των συχνοτήτων σε όλα τα σύνορα και τις παραμεθόριες περιοχές, η Ήπειρος εξαιρείται! Θέλουμε να πιστεύουμε ότι και τα σενάρια αυτά είναι αυθαίρετα και η κυβέρνηση δεν επιθυμεί να εξαιρέσει την ΕΡΑ Ιωαννίνων και τα χερσαία βορειοδυτικά της σύνορα, καθότι δύο νομοί συνορεύουν με την Αλβανία. Και φυσικά, ουδείς εκ των ακριτών θα προτιμούσε τις αλβανικές ή και σκοπιανές συχνότητες στο ραδιόφωνό του από αυτές που επί χρόνια εκπέμπει με αξιοπιστία, συνέπεια και εγκυρότητα ο τοπικός σταθμός.

Όπως είναι προφανές το θέμα δεν αφορά πλέον μόνο τους εργαζόμενους της ΕΡΑ Ιωαννίνων, αλλά και όλους τους φορείς, οι οποίοι, εκτός από τη στήριξη, οφείλουν  άμεσα να αναλάβουν και πρωτοβουλίες στην κατεύθυνση  της διατήρησης λειτουργίας του τοπικού σταθμού.