Ηχηρό σήμα κινδύνου από Αλ. Παπαδόπουλο

«Η χώρα θα χρεοκοπήσει και θα σαπίσει “εν ευρώ”» είπε ο Αλ. Παπαδόπουλος.«Η χώρα θα χρεοκοπήσει και θα σαπίσει “εν ευρώ”» είπε ο Αλ. Παπαδόπουλος.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Εκκληση για προώθηση ταχείας συμφωνίας ανάμεσα στην κυβέρνηση και τους δανειστές και εταίρους απευθύνει ο πρώην υπουργός Αλ. Παπαδόπουλος, προειδοποιώντας ότι σε αντίθετη περίπτωση «η χώρα θα συντριβεί το καλοκαίρι».

Ο κ. Παπαδόπουλος τονίζει ότι το πρόγραμμα που έχει παραταθεί πρέπει να κλείσει, ώστε «η χώρα να ξεφύγει από τη μέγγενη του αργού θανάτου». «Η κυβέρνηση», επισημαίνει ο κ. Παπαδόπουλος, «πρέπει να αντιληφθεί ότι αν δεν κλείσει, με πραγματικούς όρους, το τρέχον πρόγραμμα, οι καταστάσεις τότε θα είναι ανεξέλεγκτες και το χειρότερο οι εταίροι και δανειστές δεν θα συντρέξουν, το τέλος Ιουνίου, σ’ ένα νέο και απολύτως απαραίτητο για την επιβίωσή μας πακέτο στήριξης».
Σε περίπτωση που όλες οι προθεσμίες αυτές εκπνεύσουν, τόνισε ο κ. Παπαδόπουλος, «κανένας, τότε, υπαίτιος δεν θα μπορεί να επικάθεται επί του θρόνου των ερειπίων του». Ο πρώην υπουργός, μάλιστα, προβλέπει ότι η χώρα θα «χρεοκοπήσει και θα σαπίσει “εν ευρώ”». Καταλήγει τη χθεσινή, σύντομη δήλωσή του, επικαλούμενος, ακόμη μια φορά, το έσχατο συγκλητικό δόγμα («ας προσέξουν οι Υπατοι ίνα μη θραυσθή η κεφαλή της Δημοκρατίας»), επισημαίνοντας πως «ισχύει πάντα».

ΠΗΓΗ: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ