Η Κοπή της… πρωτοχρονιάτικης πίτας της ΝΟΔΕ

Πολιτική εκδήλωση με ομιλητή τον Βουλευτή Λασιθίου Τομεάρχη Εμπορικής Ναυτιλίας και Λιμενικής Πολιτικής κ. Ιωάννη Πλακιωτάκη, πραγματοποίησε το Σάββατο η ΝΟΔΕ Θεσπρωτίας.
Στην ομιλία του ο κ. Πλακιωτάκης άσκησε οξύτατη κριτική στην πολιτική των κυβερνήσεων  ΠΑΣΟΚ και επεσήμανε την κρισιμότητα των επικείμενων εκλογών και την επιδίωξη της αυτοδυναμίας για τη ΝΔ.

Ομιλία του Προέδρου της ΝΟΔΕ Αλκιβιάδη Λάμπρου στην εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας

Αιδεσιμότατοι,

Φίλε Γιάννη Πλακιωτάκη Βουλευτή Λασιθίου, που μας ήρθες απ’ τη μακρινή Κρήτη και μας τιμάς με την παρουσία σου

Εκ μέρους της ΝΟ.Δ.Ε σας  καλωσορίζω και σας ευχαριστώ που είσαστε απόψε μαζί μας  και ανταποκριθήκατε σε αυτό το κάλεσμά μας , σε μία δύσκολη περίοδο  για την Ελλάδα, για όλους μας.

Εύχομαι Καλή Χρονιά σε όλους με υγεία, αγάπη, ευτυχία στις οικογένειές σας.

Εύχομαι  το 2012 να σημάνει το τέλος της μεγάλης δοκιμασίας που περνά η χώρα μας και την αρχή της Ελπίδας για την Ελλάδα με την Νέα Δημοκρατία στην κυβέρνηση και τον Αντώνη Σαμαρά Πρωθυπουργό.

Η κοπή της βασιλόπιτας είναι η αφορμή για να βρεθούμε όλοι μαζί και να δηλώσουμε την απόφαση μας να ενώσουμε όλες τις δυνάμεις μας για να ξανακάνουμε την Ν.Δ. Κυβέρνηση και να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά τα προβλήματα της χώρας.

Για μας εδώ στην Θεσπρωτία , το εργο της ΝΟΔΕ ηταν  δύσκολο κυρίως μετά τις εκλογές του 2009 όπου χάσαμε την βουλευτική έδρα.

Η ΝΟ.Δ.Ε κλήθηκε να αναλάβει την πολιτική εκπροσώπιση της ΝΔ στον νομό μιας και δεν υπήρχε βουλευτής.

Όμως παρά τα προβλήματα και τις δυσκολίες και χάρη στην προσπάθεια και την συνεισφορά όλων, τα καταφέραμε και σήμερα η Νεα Δημοκρατία, είναι έτοιμη να ξανακερδίσει με βεβαιότητα την χαμένη έδρα.

Φυσικά δεν χωρά εφησυχασμός , απαιτείται αγώνας και μάχες μεχρι την τελευταία στιγμή.

Φίλες και Φίλοι,

Η χώρα βιώνει μια πρωτοφανή οικονομική κρίση με δραματικές κοινωνικές επιπτώσεις.

Ομολογείται απ΄ όλους ότι η ανεύθυνη πολιτική που ακολουθήθηκε από την κυβέρνηση των τελευταίων δύο ετών ήταν απόλυτα καταστροφική.

Αντί να επιλύσει τα προβλήματα χρέους και ελλειμμάτων βύθισε την ελληνική κοινωνία στο χάος. Η ελληνική οικονομία ισοπεδώθηκε, η επιχειρηματικότητα διαλύθηκε, το εμπόριο γνωρίζει πτώση που όμοια της δεν έχει υπάρξει από ιδρύσεως του Ελληνικού κράτους, ενώ το λαθρεμπόριο, η διαφθορά και η φοροδιαφυγή γνωρίζουν πρωτόγνωρη άνθηση. Την ίδια στιγμή, ο κοινωνικός ιστός δοκιμάζεται από τις καθημερινές φοροεπιδρομές, από την έλλειψη ισονομίας και δικαιοσύνης, την ξενοφοβία, την καλπάζουσα εγκληματικότητα και την ολοένα αυξανόμενη ανεργία. 

Τελικά, συνέβη αυτό για το οποίο προειδοποιούσε ο Αντώνης Σαμαράς και η Νέα Δημοκρατία από την πρώτη στιγμή:

Η οικονομική συνταγή απέτυχε. Η πολιτική του ΠΑΣΟΚ απέτυχε.

Και την αποτυχία αυτή την ομολογούν οι πάντες εντός     Ελλάδας ακόμη και όσοι είχαν ψηφίσει και εφαρμόσει το πρώτο Μνημόνιο.

Επιπλέον, το ομολογούν όλο και περισσότεροι εκτός Ελλάδας ακόμη και εκπρόσωποι της Τρόικας.

Η μνημονιακή πολιτική μείωσε ελάχιστα το έλλειμμα του 2009, αλλά δυστυχώς κατάφερε και  διέλυσε τις οικονομικές δομές, αποδόμησε τον κρατικό μηχανισμό, ενώ οδήγησε χιλιάδες συμπολίτες μας στην απόγνωση. Το μνημόνιο φρόντισε να έρθει αντιμέτωπο με όλη την κοινωνία η οποία πλέον  διακατέχεται από αισθήματα κατάθλιψης, αβεβαιότητας και οργής.

Και ερχόμαστε στο σήμερα, όπου άλλαξαν δραματικά τα δεδομένα τόσο στην Ελλάδα όσο και διεθνώς.

Η Νέα Δημοκρατία τηρώντας τις προσδοκίες των υποστηρικτών της, στάθηκε στο ύψος της, ως κόμμα κεντροδεξιό, φιλελεύθερο, πατριωτικό. Δεν είναι κόμμα διαμαρτυρίας, ανεύθυνο. Δεν λαϊκίζει. Έχει θέσεις, πολιτική, όραμα και σχέδιο για να βγάλει την χώρα από το τέλμα που την οδήγησε η ανευθυνότητα της κυβέρνησης.

Οι θέσεις του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνη Σαμαρά, δεν έχουν αλλάξει.

Δεν αμφισβήτησε ποτέ τον στόχο των Μνημονίων.

Αμφισβήτησε τον τρόπο υλοποίησής του.

Αντίθετα, ως διορατικός και έμπειρος πολιτικός, αφ΄ενός είχε εγκαίρως προβλέψει την αποτυχία του Μνημονίου Ι και αφ΄ετέρου δεν δίστασε να στηρίξει επώδυνα μέτρα όταν κινδύνευε η παραμονή μας στην ευρωζώνη.

Έτσι, με αίσθημα ευθύνης απέναντι στον ελληνικό λαό πήρε πάνω του τεράστιο ρίσκο βάζοντας για πρώτη φορά όρους, προκειμένου:

Να παραμείνει η χώρα εντός Ευρώ και θεσμών Ευρωπαϊκής Ένωσης

Να μειωθεί το χρέος ώστε να έχει τη δυνατότητα να γίνει βιώσιμο

Να διασωθεί το τραπεζικό σύστημα

Να εφαρμοστεί πρόγραμμα που θα μειώνει το έλλειμμα χωρίς να αυξάνει την ύφεση

Να μπορούμε να διαπραγματευθούμε Ανάπτυξη και Ανάκαμψη

Να διατηρηθεί η κοινωνική συνοχή

Να σωθεί το Ελληνικό κράτος.

Με την ψήφιση της συμφωνίας αποφύγαμε την χρεοκοπία, θωρακιστήκαμε από τα χειρότερα.

Με την απόφαση του Eurogroup, κλείνει ένας κύκλος αβεβαιότητας και ασάφειας που άνοιξε πριν δύο χρόνια η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με τα λάθη και τις παραλείψεις της.

Η χώρα κερδίζει χρόνο και ανοίγει ένα παράθυρο ελπίδας.

Ο χρόνος μετρά πλέον αντίστροφα για την διεξαγωγή εκλογών ώστε να προκύψει μια κυβέρνηση με νωπή και ισχυρή λαϊκή εντολή που θα μπορέσει να οδηγήσει την χώρα σε νέα αναπτυξιακή πορεία.

Δεν χωρά άλλη αναβολή. Τα περιθώρια τελείωσαν.

Το έργο της κυβέρνησης Παπαδήμου, μιας κυβέρνησης ειδικού σκοπού και περιορισμένης χρονικής διάρκειας, ολοκληρώνεται.

Ο ελληνικός λαός θα έχει την ευκαιρία να αποφασίσει για την κυβέρνηση που θα τον βγάλει οριστικά από την κρίση, δίνοντας του ελπίδα για το μέλλον.

Σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, μετά την ψήφιση της νέας δανεικής σύμβασης της χώρας, η ΝΔ παραμένει πρώτο κόμμα με μεγάλη διαφορά έναντι όλων των άλλων.

Η στάση ευθύνης της ΝΔ και το «ΝΑΙ» στη νέα δανειακή σύμβαση δεν μεταβάλλει ουσιαστικά την εκλογική επιρροή που είχε καταγραφεί και πριν την ψήφιση. Αντίθετα συσπειρώνει τους ψηφοφόρους της, δίνοντας το δικαίωμα  να ελπίζουν σε μια ισχυρή και αυτοδύναμη κυβέρνηση. Χωρίς περιττές συμμαχίες και συμβιβαστικές συγκυβερνήσεις.

Η κοινή γνώμη είναι ευθυγραμμισμένη με τις πολιτικές προτεραιότητες που έχει θέσει η ΝΔ.

Η χώρα είναι έτοιμη να βγει δυνατότερη από αυτή την κρίση. Η Νέα Δημοκρατία με τον Αντώνη Σαμαρά είναι η μόνη υγιής και ικανή πολιτική δύναμη στον τόπο που μπορεί να αποκαταστήσει την πολιτική και οικονομική αξιοπρέπεια της Χώρας.

Ο Αντώνης Σαμαράς, για πρώτη φορά και μάλιστα σε ανοιχτή ερώτηση, έρχεται πρώτος στην καταλληλότητα για πρωθυπουργός.

Είναι μεγάλη πρόκληση η ανάκαμψη της Ελλάδας και η ανάκτηση της αξιοπιστίας της χώρας μας, στοίχημα που για να κερδηθεί θέλει χρόνο.

Και θα πρέπει να δείξουμε με πράξεις και όχι με λόγια ότι αυτά που λέμε τα εννοούμε.

Η Νέα Δημοκρατία, προετοιμάζει  μια ευέλικτη,  ρεαλιστική  και βιώσιμη πρόταση εξόδου από την κρίση, που παρά τους περιορισμούς των Μνημονίων θα στοχεύει σε μια Ελλάδα των ίσων ευκαιριών και της αξιοπρέπειας, της ελπίδας και της προοπτικής.

Δεν διαχωρίζει τους Έλληνες. Όλοι έχουν συνειδητοποιήσει ότι κινδυνεύουν το ίδιο από την κρίση κι από τα αδιέξοδα.

Δεν δίνει στο λαό υποσχέσεις.

Δεν τον γεμίζει ψέματα.

Η δύναμή της είναι η ιδεολογία της, οι ανιδιοτελείς αγωνιστές – τα κομματικά αγνά στελέχη.

Δύναμή μας η μεγάλη εθνική προσφορά της Παράταξης.

Εμείς, η κοινωνία των μελών της ΝΔ, προσκαλούμε στις κοινότητές μας, προσκαλούμε στις οργανώσεις μας, κάθε Ελληνίδα, κάθε Έλληνα.

Δεν έχουμε αντιπαλότητα με κανέναν.

Οι αγωνίες των συμπολιτών μας δεν έχουν χρώμα.

Απευθυνόμαστε σε όλους που νοιάζονται για την Ελλάδα.

Εκφράζουμε τα δίκαια αιτήματα της κοινωνίας.

Είμαστε η ελπίδα της.

Ζητάμε συνεργασία με όλους όσους ενδιαφέρονται για το καλό του τόπου.  

Φίλες και φίλοι σας καλώ να δώσουμε μαζί τη μάχη για μια μεγάλη λαϊκή πλειοψηφία που θα αναδείξει την κυβέρνηση της ανάπτυξης, την κυβέρνηση της ελπίδας, την κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά.

Σας ευχαριστώ πολύ!!!