Θύμα των ΜΑΤ ο βουλευτής Κώστας Μπάρκας

MAT MPARKASΕπεισόδια μεταξύ μελών του ΣΥΡΙΖΑ και των ΜΑΤ σημειώθηκαν το πρωί της Πέμπτης στην οδό Σταδίου, με αφορμή τη συμβολική κινητοποίηση στο ακαδημαϊκό γραφείο του ΓΓ του υπουργείου Οικονομικών Γιώργου Μέργου από μέλη της νεολαίας του κόμματος.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Μπάρκας κατήγγειλε ότι τόσο ο ίδιος όσο και ο βουλευτής Βαγγέλης Διαμαντόπουλος χτυπήθηκαν από άνδρες των ΜΑΤ με αποτέλεσμα να έχουν τραυματιστεί στο πόδι και το κεφάλι. «Δείξαμε τις βουλευτικές μας ταυτότητες και, χωρίς να μας πουν τίποτα, άρχισαν να μας σπρώχνουν, να μας κλοτσάνε, να μας βρίζουν, να μας χτυπάνε με γροθιές. Μας έριξαν κάτω, έριξαν χημικά σε κλειστό χώρο, χωρίς να πουν τίποτα» δήλωσε στον Βήμα 99,5 ο Κ.Μπάρκας, σημειώνοντας ότι κινηθούν νομικά.

«Είναι σαφές ότι το μήνυμα της κυβέρνησης είναι πλήρης καταστολή σε οποιαδήποτε διεκδίκηση των νέων, των εργαζομένων, των ανέργων, των συνταξιούχων» συμπλήρωσε.

Τα επεισόδια σημειώθηκαν το πρωί όταν μέλη της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ έφτασαν στο γραφείο του κ. Μέργου, στην οδό Σταδίου 5 στο Σύνταγμα, και ανάρτησαν πανό, με συνθήματα: «Κανείς δε ζει με 500 ευρώ» και «Μέργο των 6 χιλιάδων ευρώ, σου φαίνονται πολλά τα 586 ευρώ. Ζήσε εσύ με τόσα».