Ικανοποιημένος ο Μ. Παντούλας από τις εργασίες στον αρχαιολογικό χώρο της Δωδώνης

Ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ν. Ιωαννίνων κ. Μιχάλης Χρ. Παντούλας επισκέφτηκε το Σάββατο 12-2-2011 τον αρχαιολογικό χώρο της Δωδώνης και συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Επιστημονικής Επιτροπής Δωδώνης κ. Γεώργιο Σμύρη και την αρχαιολόγο κα Ελένη Σκαλιστή.

Ο κ. Παντούλας εξέφρασε τις ευχαριστίες του για την άμεση ανταπόκρισή τους στην παράκληση να ενημερωθεί επί τόπου για την πορεία των έργων προστασίας, αποκατάστασης και ανάδειξης του αρχαίου θεάτρου και των μνημείων του Ιερού της Δωδώνης, το οποίο εντάχθηκε από το Υπουργείο Πολιτισμού στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα “Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα” του ΕΣΠΑ 2007-2013 στις 7/12/2010 με το ποσό των 3.000.000€.

 

Ο κ. Σμύρης και η κα Σκαλιστή ξενάγησαν στον αρχαιολογικό χώρο τον κ. Παντούλα και τον ενημέρωσαν για την έως τώρα πορεία των εργασιών και για τα προγραμματιζόμενα έργα κα

 τά τη νέα προγραμματική περίοδο (αποκατάστασης του πρώτου διαζώματος του θεάτρου με στόχο την απόδοσή του σε χρήση, αποκατάσταση τμήματος της Δυτικής Στοάς και σωστικές επεμβάσεις στο δεύτερο διάζωμα, τις σκάλες ανόδου και στα λοιπά μνημεία του αρχαιολογικού χώρου).

Ο κ. Παντούλας είχε, επίσης, ενδελεχή ενημέρωση για τα ειδικά προβλήματα που παρουσιάζουν τα μνημεία του Ιερού της Δωδώνης (προϊούσα φθορά του φυσικού υλικού), το σοβαρό επιστημονικό προβληματισμό που έχει αναπτυχθεί γύρω από την αποκατάσταση των μνημείων της Δωδώνης και εν μέρει έχει εφαρμοστεί στο πιλοτικό πρόγραμμα της προηγούμενης περιόδου, καθώς επίσης και για τη μεθοδολογία επέμβασης κατά τη νέα φάση, σύμφωνα με τις τελευταίες εγκρίσεις του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου στις 8.11.2010.

Ο κ. Παντούλας εξέφρασε, τέλος, την ικανοποίησή του για τον τρόπο διαχείρισης του σπουδαίου αυτού μνημειακού χώρου.