ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΠΑΙΔΙΚΗΣ HELMEPA ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ Α/ΘΜΙΑΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

Η Ελληνική Ένωση Προστασίας Θαλασσίου Περιβάλλοντος ΗELMEPA, παρουσίασε στις 10 & 11 Φεβρουαρίου 2011 σε μαθητές και εκπαιδευτικούς των Δημοτικών σχολείων της Θεσπρωτίας το παιδικό περιβαλλοντικό πρόγραμμα “ΠΑΙΔΙΚΗ HELMEPA” ή HELMEPA JUNIOR.

Πρόκειται για παιδικό περιβαλλοντικό πρόγραμμα, εθελοντικής συμμετοχής παιδιών και εκπαιδευτικών που ξεκίνησε το 1993 με τον τίτλο Παιδική HELMEPA. Κάθε χρόνο δίνει την ευκαιρία σε περισσότερα από 4.000 παιδιά σε ολόκληρη την Ελλάδα να γίνουν μέλη του και να ενημερωθούν αναλαμβάνοντας δράση για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος.

Οι μαθητές που συμμετέχουν είναι ηλικίας 5-13 ετών καθώς οι μακρόχρονες έρευνες της HELMEPA έχουν αποδείξει πως αυτές είναι οι πιο δεκτικές ηλικίες για περιβαλλοντικά μηνύματα. Τα παιδιά, οργανωμένα σε ομάδες των 10 και με την υποστήριξη των εκπαιδευτικών τους, πραγματοποιούν αριθμό δραστηριοτήτων που περιλαμβάνονται στο Σχέδιο Δράσης κάθε χρόνου.

Πέμπτη 10/02/2011

Στέλεχος της HELMEPA ενημέρωσε μαθητές και εκπαιδευτικούς του Δημοτικού Σχολείου Ασπροκκλησσίου- Σαγιάδας για το Περιβαλλοντικό Πρόγραμμα: “Παιδική HELMEPA”

 Ακολούθησε εθελοντικός καθαρισμός της αυλής του σχολείου. Τα παιδιά κατέγραψαν σε ειδικά δελτία το είδος των σκουπιδιών και στη συνέχεια ακολούθησε συζήτηση.

Παρασκευή 11/02/2011

Ενημέρωση Εκπαιδευτικών και μαθητών του Β΄ Δημοτικού Σχολείου Ηγουμενίτσας

 Παρασκευή 11/02/2011

Ενημέρωση εκπαιδευτικών και μαθητών του Δημοτικού Σχολείου Πλαταριάς και εθελοντικός καθαρισμός της παραλίας

Ευχαριστώ θερμά τον Εκπρόσωπο της Παιδικής Ηelmepa κ. Δ. Καζά, τους Διευθυντές και εκπαιδευτικούς των Δημοτικών Σχολείων και κυρίως τους μικρούς μαθητές για τη συμμετοχή τους.

Ειρήνη Παπαχρήστου

Υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Εκπ/σης Α/θμιας Θεσπρωτίας