Και πρώην αστυνομικός σε κύκλωμα μεταφοράς ναρκωτικών

drugs_audi

drugs_audiΠρώην αστυνομικός που είχε καταδικαστεί για παρόμοιες υποθέσεις και είχε αποφυλακιστεί, συνελήφθη και πάλι, ύστερα μάλιστα από περιπετειώδη καταδίωξη εμπόρων ναρκωτικών.

Αποτέλεσμα της καταδίωξης ήταν ο ελαφρύς τραυματισμός ενός αστυνομικού καθώς ο δράστης που μετέφερε τα ναρκωτικά ήταν αποφασισμένος για όλα….

Όλα ξεκίνησαν το πρωί, όταν οι αστυνομικοί της Θεσπρωτίας εντόπισαν ένα όχημα να κινείται ύποπτα στην περιοχή του Γηρομερίου Φιλιατών.

Σε σήμα στάσης, το αυτοκίνητο, Audi A4, δεν σταμάτησε. Ανέπτυξε ταχύτητα και προσπάθησε να διαφύγει.

Οι αστυνομικοί το καταδίωξαν με αποτέλεσμα να το εγκλωβίσουν σε ένα αδιέξοδο. Τότε ο οδηγός έκανε όπισθεν με αποτέλεσμα να χτυπήσει τους αστυνομικούς και να τραυματίσει τον έναν ελαφρά στο πόδι.

Μετά απ’ αυτό, εγκατέλειψε το αυτοκίνητο και κινήθηκε πεζός προς δασώδη περιοχή.

Οι αστυνομικοί κατάφεραν να εντοπίσουν και να συλλάβουν τον προπομπό που λειτουργούσε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για πρώην αστυνομικό από τα Γιάννινα, ο οποίος είχε εκδιωχθεί από το σώμα, μετά από παρόμοια αδικήματα.

Στο αυτοκίνητο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 72 κιλά χασίς.

Προϊστορία και μάλιστα μεγάλη έχει ο πρώην αστυνομικός από τα Γιάννινα, που συνελήφθη να μετέχει ως προπομπός σε επιχείρηση μεταφοράς ναρκωτικών.

Ο ίδιος άνθρωπος είχε συλληφθεί από αστυνομικούς των Ιωαννίνων, κοντά στο στρατόπεδο Περάματος, στις 28 Μαΐου του 2008. Και τότε η σύλληψη ήταν επεισοδιακή, αφού είχε προηγηθεί καταδίωξη.

Και στην περίπτωση εκείνη ο πρώην αστυνομικός λειτουργούσε ως προπομπός κυκλώματος που μετέφερε 95 κιλά ναρκωτικά.

Είχε κατηγορηθεί για άμεση συνέργεια στη μεταφορά των ναρκωτικών και του είχε επιβληθεί ποινή κάθειρξης 18 ετών και πενήντα χιλιάδες ευρώ χρηματικό πρόστιμο. Στο Εφετείο η ποινή του μειώθηκε κατά τρία χρόνια και ήδη είχε αποφυλακιστεί.

Αξιοσημείωτο είναι ότι ο εν λόγω πρώην αστυνομικός περιλαμβάνονταν στους 33 αστυνομικούς, συνοριακούς και άλλους που οδηγήθηκαν με βαρύτατο κατηγορητήριο στη Δικαιοσύνη αλλά αθωώθηκαν στο σύνολό τους.

Τα στοιχεία που είχε συλλέξει η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων δεν ήταν τέτοια ώστε να τεκμηριώνουν το κατηγορητήριο.

Λίγες μέρες λοιπόν, μετά την αθώωσή του, συνελήφθη και πάλι να λειτουργεί ως προπομπός σε επιχείρηση μεταφοράς ναρκωτικών.

Οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας εντόπισαν στην περιοχή του Αγίου Νικολάου Φιλιατών Θεσπρωτίας, δύο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα να κινούνται ύποπτα και επιχείρησαν να τα ελέγξουν. Οι αστυνομικοί ακινητοποίησαν το αυτοκίνητο που προπορευόταν και στο οποίο επέβαινε ο 52χρονος ενώ ο οδηγός του άλλου αυτοκινήτου δε συμμορφώθηκε στο σήμα στάσης και ανέπτυξε μεγάλη ταχύτητα.

Το αυτοκίνητο καταδιώχθηκε από τους αστυνομικούς και εγκλωβίστηκε σε δρόμο κοντά στο Γηρομέρι Φιλιατών. Όταν οι αστυνομικοί προσέγγισαν το όχημα, ο οδηγός πραγματοποίησε οπισθοπορεία, τραυματίζοντας ελαφρά αστυνομικό στο πόδι, ενώ στη συνέχεια εγκατέλειψε το όχημα και διέφυγε πεζός, εκμεταλλευόμενος το δασώδες της περιοχής.

Όπως διαπίστωσαν οι αστυνομικοί, στο πορτ παγκάζ του οχήματος και στα πίσω καθίσματα, υπήρχαν 69 δέματα με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού μεικτού βάρους (72,520) γραμμαρίων.

Από την εξέλιξη των ερευνών διαπιστώθηκε ότι ο 52χρονος συλληφθείς είχε ενεργό ρόλο στη διακίνηση και μεταφορά των ναρκωτικών, ως προπομπός, προκειμένου να επιτηρεί τη διαδρομή, προς αποφυγή αστυνομικών ελέγχων.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας προέκυψε επίσης ότι για το όχημα στο οποίο ήταν φορτωμένα τα ναρκωτικά, είχε δηλωθεί κλοπή την προηγούμενη ημέρα στο Τμήμα Ασφαλείας Αμαρουσίου.

Συνολικά, κατασχέθηκαν:
• (72) κιλά και (520) γραμμάρια
• δύο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα
• τέσσερα (4) κινητά τηλέφωνα