ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΕΥΧΗΘΗΚΕ ΤΟ ΠΡΟΤΥΠΟ ΩΔΕΙΟ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ ΜΕ ΤΡΕΙΣ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ

odeio

odeioΗ Διεύθυνση, το διδακτικό και το διοικητικό προσωπικό του Πρότυπου Ωδείου Ηγουμενίτσας ευχήθηκαν Καλό Καλοκαίρι διοργανώνοντας τρεις συνεχόμενες συναυλίες.

Την Κυριακή 29 Ιουνίου πραγματοποιήθηκαν δύο εκπαιδευτικές συναυλίες (πρωϊ  και βράδυ) στην αίθουσα του «Πάνθεον».

Μικροί και μεγάλοι μαθητές του Ωδείου ξεδίπλωσαν το μουσικό τους ταλέντο στο βιολί, βιολοντσέλο, πιάνο, κιθάρα, κλαρινέτο, σαξόφωνο, φλάουτο, κλασικά κρουστά, μπουζούκι, αρμόνιο, ακορντεόν, παραδοσιακό κλαρίνο, ντραμς, ηλεκτρική κιθάρα και φωνητική και παρουσίασαν στο φιλόμουσο κοινό που παρακολούθησε τη Συναυλία,  δείγματα από τις μουσικές γνώσεις που απέκτησαν, κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς που πέρασε.

Το πρόγραμμα των εκπαιδευτικών συναυλιών περιελάμβανε όλα τα είδη της μουσικής (κλασική, rock, έντεχνη, λαϊκή και παραδοσιακή) τα οποία παρουσίασαν οι μαθητές είτε ατομικά είτε συμμετέχοντας σε σύνολα. Την παράσταση έκλεψε το τμήμα της μουσικής προπαιδείας, όπου 15 μικροί μαθητές ταξίδεψαν τους παρευρισκόμενους στο πεντάγραμμο, με το δικό τους τρόπο και καταχειροκροτήθηκαν. Ενώ στο τέλος της εκδήλωσης, έλαβαν και τα αναμνηστικά τους από το Διευθυντή του Ωδείου κ.Γιώργο Λάμπρη και τη δασκάλα τους Όλγα Αναστασίου.  Τη μουσική και καλλιτεχνική επιμέλεια της εκδήλωσης είχε ο διευθυντής και το διδακτικό προσωπικό του ωδείου.

Το κλείσιμο της φετινής μουσικής χρονιάς έγινε την Τρίτη 1η Ιουλίου το βράδυ, στον προαύλιο χώρο του «Πάνθεον». Το λαϊκό τμήμα του Ωδείου παρουσίασε μια συναυλία με λαϊκό πρόγραμμα αφιερωμένη στο μεγάλο στιχουργό Λευτέρη Παπαδόπουλο. Σε ένα πραγματικά μαγευτικό χώρο με θέα τη θάλασσα, οι μαθητές έπαιξαν πολύ γνωστά λαϊκά κομμάτια και ταξίδεψαν όσους βρέθηκαν εκεί. Παρουσίασαν ορχήστρα με μπουζούκι, μπαγλαμά, αρμόνιο, πλήκτρα, ακορντεόν, κιθάρα, τουμπερλέκι, ντραμς  και τραγούδι. .  Η σοβαρότητα, η υπευθυνότητά καθώς και η άνεσή τους επί σκηνής άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις στους παρευρισκόμενους που τους επιβράβευσαν με θερμά χειροκροτήματα. Η εκδήλωση ήταν ενταγμένη στις πολιτιστικές εκδηλώσεις 2014 του ΠΑΚΠΠΟ ΔΗΜΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ. Κλείνοντας τη συναυλία ο μαθητής Λευτέρης Παπαβασιλείου Γκόρος έλαβε τη βεβαίωση περάτωσης σπουδών του και ολοκλήρωσε τη φοίτησή του στο αρμόνιο.

Μαθητές και καθηγητές ευχήθηκαν Καλό Καλοκαίρι και υποσχέθηκαν μια καινούργια χρονιά με πολλές-πολλές μουσικές εκδηλώσεις.