Κατάθεση ερώτησης στη Βουλή για την αναστολή λειτουργίας Ταχυδρομικών καταστημάτων στην Ήπειρο από τον Χρήστο Μαντά και την Όλγα Γεροβασίλη

Ερώτηση που απευθύνεται στον Υπουργό Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων κατέθεσαν σήμερα στη Βουλή οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Ιωαννίνων Χρήστος Μαντάς και Άρτας Όλγα Γεροβασίλη. Οι δύο Ηπειρώτες βουλευτές πήραν αφορμή από το νέο απειλούμενο «κλείσιμο» ταχυδρομικών καταστημάτων στο Καλέντζι Ιωαννίνων, στο Νεοχώρι και Μηλιανά Άρτας και στο Μαργαρίτι Θεσπρωτίας. Οι βουλευτές αναφέροντας ότι:

Επειδή με την σχεδιαζόμενη αναστολή της λειτουργίας των προαναφερθέντων καταστημάτων υποβαθμίζεται περαιτέρω η ζωή, η καθημερινότητα και η κάλυψη των αναγκών των κατοίκων της υπαίθρου.

Επειδή τα καταστήματα των ΕΛΤΑ εκτός από την αλληλογραφία είναι εξουσιοδοτημένα και για τις χρηματικές συναλλαγές των ηλικιωμένων και των υπόλοιπων κατοίκων των ορεινών περιοχών.

Επειδή οι υπηρεσίες κοινής ωφέλειας στην ελληνική ύπαιθρο είναι απαραίτητες για την στήριξη των ελάχιστων εναπομεινάντων συμπατριωτών μας,

Ερωτούν τον αρμόδιο Υπουργό:

«Προτίθεται να αναθεωρήσει τα σχέδιά του για την αναστολή της λειτουργίας των Ταχυδρομικών καταστημάτων των περιοχών της Ηπείρου στους Νομούς Ιωαννίνων, Άρτας και Θεσπρωτίας;»