Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων κατά τη Τράπεζας της Ελλάδος για τα χαμένα αποθεματικά!

eurozone_default

eurozone_defaultΚατά της Τράπεζας της Ελλάδος, αλλά και κατά των συναρμόδιων υπουργείων στρέφεται η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδας σε συνεργασία με τα κατά τόπους Επιμελητήρια, διεκδικώντας την επιστροφή των αποθεματικών τους από την Τράπεζα, τα οποία όμως αποτέλεσαν πεδίο επένδυσης σε άϋλους τίτλους του ελληνικού δημοσίου και έγιναν καπνός…

Η αποκάλυψη ότι τα  αποθεματικά των Επιμελητηρίων της χώρας έχουν κάνει φτερά από την Τράπεζα της Ελλάδας έχει συγκλονίσει τον επιχειρηματικό και όχι μόνο, κόσμο της χώρας, που αδυνατεί να κατανοήσει πως με ελαφρά την καρδία εφαρμόστηκαν τέτοιες αποφάσεις, χωρίς ενημέρωση των κατά τόπους διοικήσεων και κατά παράβαση κάθε έννοιας ηθικής δεοντολογίας.

Ένας από τους μεγαλύτερους χαμένους της υπόθεσης και το Επιμελητήριο Ιωαννίνων το οποίο είδε τα αποθεματικά του από το 1.941.275 ευρώ να φτάνουν σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση της Τράπεζας στις 26 Ιανουαρίου στις 763.915 ευρώ.
Η απώλεια αυτή αναμένεται να γίνει ακόμη μεγαλύτερη εάν προστεθεί και το «κούρεμα» των τίτλων του ελληνικού δημοσίου το γνωστό πια PSI, αφού τα αποθεματικά έχουν τιτλοποιηθεί και δεν υφίστανται σε ρευστό, άμεσα διαθέσιμο μάλιστα. 

Ήδη η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων έχει προσφύγει σε βάρος της ΤτΕ και κατά των συναρμόδιων υπουργείων καθώς η συνολική απώλεια μεταφράζεται σε 35 εκ. ευρώ περίπου για το σύνολο της χώρας.
Στην Ήπειρο το Επιμελητήριο Άρτας από 258.768 ευρώ έχει πλέον 100.495 ευρώ, το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας από 404.050 ευρώ έχει 156.917 και το Επιμελητήριο Πρέβεζας από 160.163 διαθέτει αποθεματικά της τάξης των 62.201 ευρώ…